Joop

Blonde prins

  •    •  
02-12-2011
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Marokkanen moeten leren zich niets van anderen aan te trekken en ja, wees de schaamte dan maar voorbij
Met enige verbazing heb ik ‘Marokkaanse vrouw zoekt blonde prins’ gelezen van Nora Kasrioui. Niet omdat er iets nieuws werd verteld, want dit soort stukken verschijnen al jarenlang. Mijn verbazing ligt hem meer in een vraag die zij de lezer stelt, haar voorkeur voor de blonde prins en de veronderstelling dat een traditionele Marokkaanse man niet zit te wachten op een ontwikkelde vrouw.
Uiteraard is er meer wat mij aan haar relaas verbaasde, maar laat ik beginnen met de eerste van de bovengenoemde punten. Mevrouw Kasrioui stelt de lezer onder meer de volgende vraag in het kader van de eventuele consequenties voor de Nederlandse samenleving als gevolg van de nieuwe lifestyle van de Marokkaanse vrouw: Zal de criminaliteit onder Marokkaanse jongeren in de toekomst verminderen wanneer Marokkanen en Nederlanders zich etnisch vermengen?
Zoals een oplettende en altijd scherpe twitteraar hierover aangaf: “Zegt Kasrioui nou dat criminaliteit in het Marokkaanse bloed zit??” Ik kan mij niet voorstellen dat dit wordt bedoeld, maar kan tegelijkertijd niet anders dan deze conclusie trekken. De meningen op dit gebied zijn ook zeer verdeeld.
Zo was wijlen psychologe Patricia Brennan de mening toegedaan dat biologie geen lotsbestemming is en je als gevolg daarvan niet kunt spreken van geboren misdadigers. Andere onderzoekers, zoals Adrian Raine, geven aan dat veroordeelde misdadigers vaker lijden aan anti-sociale persoonlijkheidsstoornissen en daardoor eerder kans maken crimineel te worden, dit vanwege het gebrek aan empathie, wroeging en schuld.
Om het iets dichter bij huis te zoeken is er ook nog een onderzoek geweest in opdracht van het ministerie van Justitie naar deliquent gedrag. Hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter voerde dit onderzoek uit. Zij stelde dat Islam ‘mogelijk’ een van de oorzaken is van deliquent gedrag van Marokkanen. Ook gaf zij aan dat Marokaanse jongeren hierdoor een achterstand hebben in hun morele ontwikkeling. Of het empirisch bewijs hiervan er inmiddels al is, is voor mij nog de vraag. Volgens mede-onderzoekster Trees Pels lijden Marokkanen meer dan gemiddeld aan schizofrenie. Dit zou volgens haar te maken ‘kunnen’ hebben met de vele neef-nichthuwelijken. Wordt dus zeker nog vervolgd, maar ben zeer benieuwd wat mevrouw Kasrioui nu werkelijk wilde zeggen met deze vraag.
De blonde prins op het witte paard
Laten we elkaar niet voor de gek houden, prins Willem-Alexander is een bezet man. Bovendien een die voor zijn ouders niet de schijn hoefde op te houden door nog altijd door het leven te gaan als maagd of vrijgezel. De blonde prins is volgens Kasrioui een zeer goed ontwikkelde man, maar tegelijkertijd ook een die zich bekeerd heeft tot de Islam. Althans daar lijkt haar voorkeur, of de voorkeur van de geëmancipeerde Marokkaanse vrouw naar uit te gaan. Al is het maar om thuis nog geaccepteerd te worden.
De blonde prins op het witte paard is als hij zich niet bekeerd heeft tot de Islam kennelijk geen prins meer, maar gewoon een Nederlander. Zwart-witter kan het bijna niet worden. Zoals heel haar stuk eigenlijk zwart-wit is en vooral een wij tegenover een zij (een zij die hij niet bij kan benen). Zo mis ik in haar relaas iets over liefde, want kiest men tactisch en puur op basis van het onderlinge niveau (zowel cultureel als financieel) of speelt liefde ook nog een rol? Kennelijk niet, want als Fatima nul op het rekest krijgt bij Frans zou hij het nog altijd kunnen proberen bij Selma. Ik zou zeggen doe mij ook zo een Selma, Fatima! Een Selma die als jij niet je benen ‘obligaat’ wil spreiden dit eventueel wel zou willen doen. Laten we wel wezen, lust speelt altijd een rol in het date- en verkeringsproces. Ik overdrijf het wel, maar zo makkelijk spreken over elkaar doorgeven heeft iets vreemds en heeft tevens mijn voorkeur niet.
In het betoog van mevrouw Kasrioui rept mevrouw over een geëmancipeerde groep Marokkaanse vrouwen, een groep die zich razendsnel ontwikkelt en aan ruimte en vrijheid gewonnen heeft. Dit uiteraard wel geheel achter de schermen, stel je eens voor dat Marokkaanse mannen lucht krijgen van vrijgevochten dames. Nee, deze vrouwen hebben een gevoel voor familieverhoudingen en tact. Als dit echt zo is dan is de Marokkaanse vrouw allerminst een vrijgevochten vrouw, maar een tuthola die doet alsof zij dit is. Een schijnheilige die zich voor haar familie voordoet als een heilige.
Eigenlijk is de vrijgevochten Marokkaanse vrouw een vrouw die nog altijd een duwtje in haar rug nodig heeft. Begin met het doorbreken van alle taboes die werkelijke emancipatie in de weg staan. Laat je niet muilkorven!
De traditionele Marokkaanse man
Laat ik hier heel kort over zijn. In mijn omgeving zie ik tal van traditionele Marokkaanse mannen,  geïnteresseerde in de eigen cultuur én hoogopgeleid. Dit kan wel degelijk samen gaan. Geen van deze mannen die ik ken, en in de afgelopen jaren heb ontmoet, ziet de prachtige ontwikkeling van de Marokkaanse vrouw als een gevaar. Nee, traditioneel en vrijer zijn kan prima samen gaan, echt, kijk om je heen en laat je niet verblinden door de stoere jochies die graag in de pas willen lopen en nog altijd afhangend van de setting van het moment met een sgggg of sch praten.
Tot slot: Ik zal nimmer een pleitbezorger worden voor een blonde prins óf een traditionele man. Het kan mij niet schelen met wie iemand zijn/haar leven deelt. Al is de Marokkaanse dame een lesbienne en de Marokkaanse man een homo. Het kan mij geen ruk schelen, want wie ben ik om daarover te oordelen? Marokkanen moeten mijn inziens leren zich niets van anderen aan te trekken en ja, wees de schaamte dan maar voorbij.

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

opgeheven
opgeheven2 dec. 2011 - 11:57

["Zegt Kasrioui nou dat criminaliteit in het Marokkaanse bloed zit??" ] Nee dat zegt ze niet, het is eerder een gevolg van allerlei factoren. Sommige factoren waar Marokkanen niks aan kunnen doen, maar grotendeels factoren die men zelf in de hand heeft. Ik woon zelf in een overwegend allochtone buurt en heb behoorlijk wat marokkaanse kennissen. En ik heb in het verleden een tijdje een Marokkaanse vriendin gehad, uiteraard in het geheim, want haar familie mocht natuurlijk niet weten dat ze een vriend had en al helemaal geen half nederlandse half surinaamse vriend. Ik denk dat een belangrijke oorzaak van de marokkaanse criminaliteit de TOTALE desinteresse voor de eigen kinderen is. Ik zie hier in de buurt gezinnen met 6 kinderen, die worden op zaterdagochtend om 9:00 buiten de deur gezet, en die komen er gewoon niet meer in voor het avondeten. Ik zie kinderen van 11, 12 die HEEL de dag op hun broertje of zusje van 2 passen. Mijn vriendin werkt bij de kinderbescherming, en nee dat is natuuurlijk niet een helemaal representatieve cliëntenkring, maar de gemiddelde marokkaanse vader of moeder die daar op gesprek komt weet niet waar de middelbare school van hun kind staat. Er lopen hier 'savonds om half 11, kinderen van 5 op straat. Geen nederlandse kinderen, geen Turkse kinderen, geen Surinaamse kinderen maar Marokkaanse kinderen. En niet 1, niet 2 maar wel 10. Dus nee criminaliteit zit niet in het marokkaanse bloed, maar is wel een gevolg van de manier hoe een groot gedeelte van de marokkanen met hun kinderen om gaat. En daarbij vinden veel marokkanen het belangrijker dat hun zoon op vrijdag in de moskee zit, waar de rest van de gemeenschap kan zien hoe vroom hij is opgevoegd, dan dat hij niet in de criminaliteit terecht komt. Schaamtecultuur my ass. als het een schaamtecultuur was dan zouden ze zich schamen voor de absurd hoge criminaliteit die hun zoons veroorzaken. en natuurlijk zijn er ook hele volksstammen die het bovenstaande met hun kinderen niet doen. Maar daar gaat het nu niet over. En nog even over mijn marokkaanse ex vriendin. Als ik met haar over straat liep, en we kwamen een groepje marokkaanse jongens tegen (het type met zo'n te klein wit petje op hun hoofd) dan kon je er van op aan dat wij opmerkingen naar ons hoofd kregen, en vooral zij. Hoe ze het in haar hoofd haalde met een neger te gaan. En ik heb wel vaker van marokkaanse vrouwen gehoord, dat ze geen marokkaanse partner willen. Die zeuren niet dat ze geen maagd zijn, die zeuren niet als ze mannelijke vrienden en kennissen hebben, die zeuren niet als ze werken en die zeuren niet als ze zich kleden zoals ze willen en misschien wel belangrijker: ze krijgen er niet gelijk het hele spionage netwerk van haar echtgenoot bij (lees: familie) die haar in de gaten houdt of ze niet te vriendelijk naar de buurman lacht wanneer manlief niet thuis is. En nogmaals, ik heb het hier niet over de "moderne" marokkanen, maar over de probleemveroorzakende marokkanen.

BasVV
BasVV2 dec. 2011 - 11:57

Oké. Goed artikel. Maar al dit geschrijf over Marokkaanse vrouwen en daten roept toch wel vraagtekens op. Als alles zo in het geheim moet. Hoe ontmoeten Marokkaanse mannen en vrouwen elkaar dan om af te tasten of ze iets voor elkaar kunnen zijn. Hoe vinden ze de ruimte en als ze verliefd worden. Wat dan. Of als het uit raakt. Wat dan. En als ze sex met elkaar hebben gehad. Wat dan. Dat blijft namelijk wel in het ongewisse. Misschien kun jij dit taboe doorbreken en de schaamte voorbij stappen. Dit is een serieuze vraag.

Ceylan2
Ceylan22 dec. 2011 - 11:57

Als je een paar jaar in Blijf-van-mijn-Lijf gewerkt hebt, leer je sowieso wel af om in termen van prinsen en prinsessen te denken als het om partnerschap gaat.

adel01
adel012 dec. 2011 - 11:57

Ik denk dat de meeste Nederlandse lezers denken: "Wat moet ik hier nou mee? Is dit positief of negatief? Hoe moet ik dit plaatsen?". Ja, elke man houdt van vrouwelijk schoon. Maar als de zogenaamde "baanbrekende hoogopgeleide dames" mij wilt bekeren om haar ideale prins op het witte paard te zijn. Dat gaat mij een stapje te ver. Het lijkt alsof die dames allemaal wetenschappelijke technologisch bezig zijn. Knap hoor! Helaas wijst de realiteit dat het gewoon Alpha-mutsen zijn, die een paar uurtje per dag regels Recht of psychologie uit hun hoofd leren. Dit is helemaal niet “hoogopgeleid”, dit is feministische frustratie eerste klas, Het tweede wat de Nederlandse intellectueel bewuste man denkt, Verrekt, jaren 50 situatie, dolle mina is terug. Ik heb een boodschap aan NORA….Ga lekker snel naar psychiater, om je frustraties te bespreken.

EpiktKtistec
EpiktKtistec2 dec. 2011 - 11:57

"Marokkanen moeten leren zich niets van anderen aan te trekken en ja, wees de schaamte dan maar voorbij" Helemaal mee eens. Maar probleem is dat veel Marokkaanse vrouwen zich juist daarin gehinderd voelen door anderen die menen dat zij zich iets aan horen te trekken, o.a. gedreven door schaamte, van een zichzelf gemeenschap achtende omgeving, zich in zekere zaken gesloten achtend, zeker deze vrouwen aangaande. Deze vrouwen hebben daarom voorkeur voor een alternatief qua gemeenschap, in meerdere opzichten. Maar een van die beklemmende gemeenschap vrijgevochten Marokkaanse man zal vast hoge ogen blijven gooien bij de dames lijkt me. Dus wat is het probleem Karim?

keck66
keck662 dec. 2011 - 11:57

Ik vind het nogal gemakkelijk of gratuit om de Marokkaanse man (auteur bedoelt waarschijnlijk de Nederlands-Marokkaanse man) aan te sporen 'zich nergens wat van aan te trekken'... dit leidt namelijk op geen enkele wijze tot emancipatie op welk niveau dan ook.. alleen maar tot onverschilligheid en dat is wat we nou juist niet moeten willen. Je vrij vechten is dus heel iets anders dan onverschilligheid jegens je eigen familie, je vrienden en de maatschappij as a whole...

Marcellosrios
Marcellosrios2 dec. 2011 - 11:57

De Marokkaanse man ziet de hoger opgeleide vrouw met een goede baan niet als gevaar. Je vergeet er wel even bij te vermelden dat het opvoeden van de kinderen en het doen van het huishouden traditioneel gezien toch wel echt bij de Marokkaanse vrouw blijft liggen en als ze daarnaast ook nog eens een zware fulltime baan heeft dan zie je tegenwoordig wel dat dit be

opgeheven
opgeheven2 dec. 2011 - 11:57

["Zegt Kasrioui nou dat criminaliteit in het Marokkaanse bloed zit??" ] Nee dat zegt ze niet, het is eerder een gevolg van allerlei factoren. Sommige factoren waar Marokkanen niks aan kunnen doen, maar grotendeels factoren die men zelf in de hand heeft. Ik woon zelf in een overwegend allochtone buurt en heb behoorlijk wat marokkaanse kennissen. En ik heb in het verleden een tijdje een Marokkaanse vriendin gehad, uiteraard in het geheim, want haar familie mocht natuurlijk niet weten dat ze een vriend had en al helemaal geen half nederlandse half surinaamse vriend. Ik denk dat een belangrijke oorzaak van de marokkaanse criminaliteit de TOTALE desinteresse voor de eigen kinderen is. Ik zie hier in de buurt gezinnen met 6 kinderen, die worden op zaterdagochtend om 9:00 buiten de deur gezet, en die komen er gewoon niet meer in voor het avondeten. Ik zie kinderen van 11, 12 die HEEL de dag op hun broertje of zusje van 2 passen. Mijn vriendin werkt bij de kinderbescherming, en nee dat is natuuurlijk niet een helemaal representatieve cliëntenkring, maar de gemiddelde marokkaanse vader of moeder die daar op gesprek komt weet niet waar de middelbare school van hun kind staat. Er lopen hier 'savonds om half 11, kinderen van 5 op straat. Geen nederlandse kinderen, geen Turkse kinderen, geen Surinaamse kinderen maar Marokkaanse kinderen. En niet 1, niet 2 maar wel 10. Dus nee criminaliteit zit niet in het marokkaanse bloed, maar is wel een gevolg van de manier hoe een groot gedeelte van de marokkanen met hun kinderen om gaat. En daarbij vinden veel marokkanen het belangrijker dat hun zoon op vrijdag in de moskee zit, waar de rest van de gemeenschap kan zien hoe vroom hij is opgevoegd, dan dat hij niet in de criminaliteit terecht komt. Schaamtecultuur my ass. als het een schaamtecultuur was dan zouden ze zich schamen voor de absurd hoge criminaliteit die hun zoons veroorzaken. en natuurlijk zijn er ook hele volksstammen die het bovenstaande met hun kinderen niet doen. Maar daar gaat het nu niet over. En nog even over mijn marokkaanse ex vriendin. Als ik met haar over straat liep, en we kwamen een groepje marokkaanse jongens tegen (het type met zo'n te klein wit petje op hun hoofd) dan kon je er van op aan dat wij opmerkingen naar ons hoofd kregen, en vooral zij. Hoe ze het in haar hoofd haalde met een neger te gaan. En ik heb wel vaker van marokkaanse vrouwen gehoord, dat ze geen marokkaanse partner willen. Die zeuren niet dat ze geen maagd zijn, die zeuren niet als ze mannelijke vrienden en kennissen hebben, die zeuren niet als ze werken en die zeuren niet als ze zich kleden zoals ze willen en misschien wel belangrijker: ze krijgen er niet gelijk het hele spionage netwerk van haar echtgenoot bij (lees: familie) die haar in de gaten houdt of ze niet te vriendelijk naar de buurman lacht wanneer manlief niet thuis is. En nogmaals, ik heb het hier niet over de "moderne" marokkanen, maar over de probleemveroorzakende marokkanen.

BasVV
BasVV2 dec. 2011 - 11:57

Oké. Goed artikel. Maar al dit geschrijf over Marokkaanse vrouwen en daten roept toch wel vraagtekens op. Als alles zo in het geheim moet. Hoe ontmoeten Marokkaanse mannen en vrouwen elkaar dan om af te tasten of ze iets voor elkaar kunnen zijn. Hoe vinden ze de ruimte en als ze verliefd worden. Wat dan. Of als het uit raakt. Wat dan. En als ze sex met elkaar hebben gehad. Wat dan. Dat blijft namelijk wel in het ongewisse. Misschien kun jij dit taboe doorbreken en de schaamte voorbij stappen. Dit is een serieuze vraag.

Ceylan2
Ceylan22 dec. 2011 - 11:57

Als je een paar jaar in Blijf-van-mijn-Lijf gewerkt hebt, leer je sowieso wel af om in termen van prinsen en prinsessen te denken als het om partnerschap gaat.

adel01
adel012 dec. 2011 - 11:57

Ik denk dat de meeste Nederlandse lezers denken: "Wat moet ik hier nou mee? Is dit positief of negatief? Hoe moet ik dit plaatsen?". Ja, elke man houdt van vrouwelijk schoon. Maar als de zogenaamde "baanbrekende hoogopgeleide dames" mij wilt bekeren om haar ideale prins op het witte paard te zijn. Dat gaat mij een stapje te ver. Het lijkt alsof die dames allemaal wetenschappelijke technologisch bezig zijn. Knap hoor! Helaas wijst de realiteit dat het gewoon Alpha-mutsen zijn, die een paar uurtje per dag regels Recht of psychologie uit hun hoofd leren. Dit is helemaal niet “hoogopgeleid”, dit is feministische frustratie eerste klas, Het tweede wat de Nederlandse intellectueel bewuste man denkt, Verrekt, jaren 50 situatie, dolle mina is terug. Ik heb een boodschap aan NORA….Ga lekker snel naar psychiater, om je frustraties te bespreken.

EpiktKtistec
EpiktKtistec2 dec. 2011 - 11:57

"Marokkanen moeten leren zich niets van anderen aan te trekken en ja, wees de schaamte dan maar voorbij" Helemaal mee eens. Maar probleem is dat veel Marokkaanse vrouwen zich juist daarin gehinderd voelen door anderen die menen dat zij zich iets aan horen te trekken, o.a. gedreven door schaamte, van een zichzelf gemeenschap achtende omgeving, zich in zekere zaken gesloten achtend, zeker deze vrouwen aangaande. Deze vrouwen hebben daarom voorkeur voor een alternatief qua gemeenschap, in meerdere opzichten. Maar een van die beklemmende gemeenschap vrijgevochten Marokkaanse man zal vast hoge ogen blijven gooien bij de dames lijkt me. Dus wat is het probleem Karim?

keck66
keck662 dec. 2011 - 11:57

Ik vind het nogal gemakkelijk of gratuit om de Marokkaanse man (auteur bedoelt waarschijnlijk de Nederlands-Marokkaanse man) aan te sporen 'zich nergens wat van aan te trekken'... dit leidt namelijk op geen enkele wijze tot emancipatie op welk niveau dan ook.. alleen maar tot onverschilligheid en dat is wat we nou juist niet moeten willen. Je vrij vechten is dus heel iets anders dan onverschilligheid jegens je eigen familie, je vrienden en de maatschappij as a whole...

Marcellosrios
Marcellosrios2 dec. 2011 - 11:57

De Marokkaanse man ziet de hoger opgeleide vrouw met een goede baan niet als gevaar. Je vergeet er wel even bij te vermelden dat het opvoeden van de kinderen en het doen van het huishouden traditioneel gezien toch wel echt bij de Marokkaanse vrouw blijft liggen en als ze daarnaast ook nog eens een zware fulltime baan heeft dan zie je tegenwoordig wel dat dit be

[verwijderd]
[verwijderd]2 dec. 2011 - 11:57

Goed artikel. Alleen de laatste alinea is nogal merkwaardig. Dus homo of lesbienne zijn is het allerergste wat iemand kan zijn?

1 Reactie
Qizilbash020
Qizilbash0202 dec. 2011 - 11:57

Niet het ergste, maar staat wel het verste af van de traditionele Marokkaanse islamitische hetero partner. Hij geeft dus gewoon aan dat het wel verder mag gaan dan de blonde islamitische prins, richting blonde prins die niet islamitisch is of zelfs nog verder richting een homoseksuele partner, zolang men er maar gelukkig mee is. That's it.

BasVV
BasVV2 dec. 2011 - 11:57

Ik wil antwoord. Heel concreet. Want was ik lees is zo vaag. Wat moet ik daarmee. Als ik iemand leuk vind neem ik haar mee naar een leuke bar. Maar dat schijnt bij jullie onder een groot laken te verschijnen. Vertel ons.

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer2 dec. 2011 - 11:57

[Als ik iemand leuk vind neem ik haar mee naar een leuke bar] dronken voeren?

[verwijderd]
[verwijderd]2 dec. 2011 - 11:57

Ik heb liever dat mijn zus met een Nederlander trouwt die haar respecteert en lief voor d'r is dan ment een Marokkaan die haar meer ziet als zijn eigendom. Haar leven vergalt (ja ja het gebeurt maar al te vaak) en ze uitiendelijk van hem gaat scheiden terwijl er al kinderen zijn. In mijn omgeving heb ik het te vaak zien gebeuren dat Marokkaanse mannen na zo'n verstandshuwelijk (wat dat is het) het de vrouwtje erg moeilijk maken door oneerlijk te zijn, losse handjes, zelf vrij willen zijn maar haar geen enkele vrijheid gunnen, bedriegen en bedreigen en ga nog maar een uurtje of twee door. Soms hoor je dingen die te zot voor woorden zijn. Hoe vaak moet de familie er wel niet bij worden gehaald om de boel te sussen zo bang als dat men is voor een scheiding (steeds uitsel van executie) en wat andere Marokkanen wel niet over ze zullen zeggen (heel belangrijk, de schijn van geluk op te houden). Doe dan maar een Nederlander. En vooral zien dat mijn zus echt gelukkig is met haar gezin. Dat is eigelijk het enige dat echt telt. Wat anderen ervan willen denken, ze gaan hun gang maar.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos2 dec. 2011 - 11:57

Mooi gezegd. Tja, wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon, het speelde ook tussen protestanten en katholieken, Romeo en Julia zijn overal.

[verwijderd]
[verwijderd]2 dec. 2011 - 11:57

Goed artikel. Alleen de laatste alinea is nogal merkwaardig. Dus homo of lesbienne zijn is het allerergste wat iemand kan zijn?

1 Reactie
Qizilbash020
Qizilbash0202 dec. 2011 - 11:57

Niet het ergste, maar staat wel het verste af van de traditionele Marokkaanse islamitische hetero partner. Hij geeft dus gewoon aan dat het wel verder mag gaan dan de blonde islamitische prins, richting blonde prins die niet islamitisch is of zelfs nog verder richting een homoseksuele partner, zolang men er maar gelukkig mee is. That's it.

BasVV
BasVV2 dec. 2011 - 11:57

Ik wil antwoord. Heel concreet. Want was ik lees is zo vaag. Wat moet ik daarmee. Als ik iemand leuk vind neem ik haar mee naar een leuke bar. Maar dat schijnt bij jullie onder een groot laken te verschijnen. Vertel ons.

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer2 dec. 2011 - 11:57

[Als ik iemand leuk vind neem ik haar mee naar een leuke bar] dronken voeren?

[verwijderd]
[verwijderd]2 dec. 2011 - 11:57

Ik heb liever dat mijn zus met een Nederlander trouwt die haar respecteert en lief voor d'r is dan ment een Marokkaan die haar meer ziet als zijn eigendom. Haar leven vergalt (ja ja het gebeurt maar al te vaak) en ze uitiendelijk van hem gaat scheiden terwijl er al kinderen zijn. In mijn omgeving heb ik het te vaak zien gebeuren dat Marokkaanse mannen na zo'n verstandshuwelijk (wat dat is het) het de vrouwtje erg moeilijk maken door oneerlijk te zijn, losse handjes, zelf vrij willen zijn maar haar geen enkele vrijheid gunnen, bedriegen en bedreigen en ga nog maar een uurtje of twee door. Soms hoor je dingen die te zot voor woorden zijn. Hoe vaak moet de familie er wel niet bij worden gehaald om de boel te sussen zo bang als dat men is voor een scheiding (steeds uitsel van executie) en wat andere Marokkanen wel niet over ze zullen zeggen (heel belangrijk, de schijn van geluk op te houden). Doe dan maar een Nederlander. En vooral zien dat mijn zus echt gelukkig is met haar gezin. Dat is eigelijk het enige dat echt telt. Wat anderen ervan willen denken, ze gaan hun gang maar.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos2 dec. 2011 - 11:57

Mooi gezegd. Tja, wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon, het speelde ook tussen protestanten en katholieken, Romeo en Julia zijn overal.