Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Blinde liefde: geleidehonden koppelen baasjes

  •  
04-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Blind_couple_find_love_after_their_dogs_fall_for_each_other_at_a_guide_dog_training_course_-_YouTube.jpg
Video: Britse geleidehonden leiden blind koppel naar het huwelijksbootje
Het was bij de pups dat de eerste vonk oversloeg. Vanaf de eerste dag van de training voor blindengeleidehonden waren Rodd en Venice onafscheidelijk. Het is dan ook aan hen te danken dat Claire en Mark volgend jaar maart in het huwelijksbootje stappen, met de honden als ringdragers uiteraard. Claire, 50 jaar oud en officieel blind sinds haar 24e, over de romantische viervoeters: “Ze slapen in één bed en zijn net zozeer een stel als wij dat zijn.”

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

sjaakie2
sjaakie24 jul. 2013 - 12:43

Lief:)

hphilippens
hphilippens4 jul. 2013 - 12:43

Blindgangers.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai4 jul. 2013 - 12:43

He lekker dat is smullen!

Jensbos
Jensbos4 jul. 2013 - 12:43

Wat een verademing, zo iets echts!

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2013 - 12:43

Misschien maar ook enorm onhandig. Het zou voor elk van hen een heel stuk beter zijn geweest als ze een partner hadden gevonden zonder diezelfde handicap. Het doet me een beetje denken aan kritiek die ik van Nederlandse vrijwilligers hoorde op het gegeven dat er jongenstehuizen en meisjestehuizen voor zwakbegaafden bestaan. Volgens hen was dat schandalig en zouden alle tehuizen gemengd moeten zijn. Ik probeerde hen uit te leggen dat een zwakbegaafde jongen of meid die een relatie wist te krijgen men een niet-zwakbegaafde partner een veel groetre kans op een volwaardig leven had. En dat een stel dat beide zwakbegaafd was levenslang door de overheid verzorgd zou moeten worden omdat ze het doorgaans niet zelfstandig zouden redden. En dat het leven als gehandicapte in een staatsvoorziening in alle gevallen die ik ken een heel naar en frustrerend leven is. Helaas wisten "wij Nederlanders" het beter. Ik heb het maar zo gelaten. Wat kun je anders zeggen?

1 Reactie
peterh2
peterh24 jul. 2013 - 12:43

Laat die mensen toch... Eindelijk eens positief nieuws in deze tijden.