Joop

Blekers zomer

  •    •  
15-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Ondanks alle ophef zal zijn nieuwe vriendin Bleker alleen maar populairder maken
Als redacteur van een talkshow als Pauw & Witteman ben je wel blij met een man als Henk Bleker. Als het regeringsbeleid de status “waan van de dag” bereikt, vraag je gewoon Bleker en hij komt aanhuppelen als een jonge hengst. Hij is wel goed gedresseerd: Altijd met een goed humeur, grapjes in overvloed en soms snuggere opmerkingen.
Bij de Mauro- opstand in de zomer van de afgelopen jaar, werd hij door het briefje dat hij aan Mauro schreef tijdens een uitzending van Paul en Witteman bekritiseerd, maar aan het eind van het jaar gebombardeerd tot TV-hype 2011.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Waterbeer
Waterbeer15 jan. 2012 - 15:50

Rutte wacht op een droomman . Maar dat mag niet van mammie

yggy
yggy15 jan. 2012 - 15:50

Barbara Rijlaarsdam ?? Oké, het kwartje is inmiddels gevallen.

EricWakker
EricWakker15 jan. 2012 - 15:50

Vooraleerst lijkt de relatie mij niet bevorderlijk voor de journalistieke carriere van Rijlaarsdam, zoals ook al gebleken is (en gzd dat het NRC dit niet liet slepen). Ik gun haar echter de liefde, en ook Bleker is het gegund. Daarmee is de zaak wat mij betreft bijna van de baan, behalve dat de vraag gesteld moet worden waarom Bleker niet van positie wisselde voordat Rijlaarsdam werd gewisseld? Of Bleker politiek baat zal hebben van deze affaire is er een uit de serie "Boer zoekt Vrouw". Waanzinnig populair TV programma, maar ja... Het land heeft er geen enkel baat bij. De echte politieke vraag is of Bleker met z'n natuur - afbraakbeleid het CDA weer terug zal brengen in de vaart der volkereren. Vooralsnog lijkt het er niet op.

yggy
yggy15 jan. 2012 - 15:50

Henk Bleker en Barbara Rijlaarsdam dat klinkt zo Nederlands dat zelfs de gedoogpartner er geen bezwaar tegen kan hebben. http://www.youtube.com/watch?v=NeKnJkK0W6U&feature=related

ZwartePiet
ZwartePiet15 jan. 2012 - 15:50

Briefjes schrijven en toeschuiven, een nieuwe vriendin, een springplank, paardje rijden. Ach het zal wel aan mij liggen.

BasVV
BasVV15 jan. 2012 - 15:50

Wie denkt dat er in de provincie vooral boeren wonen kent nederland niet.

JAWEH
JAWEH15 jan. 2012 - 15:50

Briljante titel!! Goed boek trouwens.. Laten we die man even tot rust komen..

opa10
opa1015 jan. 2012 - 15:50

Het hele stukje gaat eigenlijk helemaal niet over Henk en Barbara. Het gaat over de ruimte die Bleker krijgt! Ik hoop dat ik het allemaal heb overschat. Maar hou de nieuwe Natuurwet in de gaten. Bleker is nog niet met een wetsvoorstel gekomen, maar als Bleker zijn zin krijgt dan wordt de wet Jurdisch uitgekleed. Hij wil geen procedurele kader, maar alleen een wet met verbods-gebodsnormen.

Mitosis
Mitosis15 jan. 2012 - 15:50

Lekker boeiend wie de vriend/vriendin is van een politicus. Overigens, wellicht mis ik iets... maar waarom maakt barbara henk populairder?

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer15 jan. 2012 - 15:50

een hondedrol maakt m ook populairder alles extra op henk is een verbetering

Artois
Artois15 jan. 2012 - 15:50

Ook in een zwembroek geluk belevend met een lekker jong bijna bloot wijf blijft Bleker een betreurenswaardig pion op het schaakbord van Verhagen. Een man die zijn ziel verkocht voor een baantje.

1 Reactie
ockham
ockham15 jan. 2012 - 15:50

Bleker werd te hulp geroepen toen het CDA voorzitterloos was. Of hij aan die roep gehoor gaf voor een baantje weten we natuurlijk niet. In elk geval laveerde hij het CDA door een moeilijke periode. Achteraf gezien had hij uiteraard beter de kant van Ab Klink kunnen kiezen, maar dan was het CDA toen al uit elkaar gevallen. Principiële mensen als Klink zijn echter de uitzondering. En hun principes leiden tot machteloosheid. Dries van Agt was van mening dat Gretta Duisenberg nooit haar PvdA lidmaatschap had moeten opzeggen, volgens hem moeten partijen van binnenuit worden veranderd. Hij is dan ook nog CDA lid.