Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bleker: PVV'ers zijn echt hele leuke mensen

  •  
20-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
StormopKomst.jpg
VIDEO: De staatssecretaris is betere vrienden met de PVV dan met ambitieuze kunstenaars als Sanne Vogel
Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) rekent in het VARA-programma Storm op Komst voor eens en voor altijd af met het vooroordeel over ‘foute’ PVV-fractieleden. “Het zijn echt hele leuke relativerende, opgewekte mensen”, zei hij tegen schrijver en theatermaakster Sanne Vogel. “Er zijn een paar opvattingen waar ik ook niets van moet hebben, maar voor negentig procent van de andere onderwerpen heb je gewoon met hele nuchtere Nederlanders te maken.”
Bekijk de video in andere formaten. De nuchtere mensen van de PVV lijken Bleker meer aan te spreken dan kunstenaars als Sanne Vogel met wie hij 24 uur op een boot in de Waddenzee dreef. Hij vindt het opvallend dat de 27-jarige kunstenaar weinig lijkt te twijfelen in haar leven, waarop hij oordeelt dat mensen die recht door zee zijn, maar ‘simpel’ zijn. “Je moet begrip tonen naar mensen”, legt hij uit.
De nertsenfokkerij die Bleker in stand houdt is een zaak die Vogel ten zeerste veroordeelt. De discussie blijft echter op de vlakte waarna Bleker er zelfs nog een schepje bovenop doet.
Als ik zoals jou was geweest en achter mijn eigen gedachtegoed was blijven staan, had ik veel harder en strakker gereageerd op de nertsenfokkerij.”
Een wat gekke conclusie omdat hij niet lijkt te begrijpen dat Vogel weliswaar zeker is van haar zaak, maar haar keuzes zeer weloverwogen maakt.
Over de bezuinigingen op kunst en cultuur wil hij het liever niet hebben. “Daar heb ik de ballen verstand van.” Een ander onderwerp uit Den Haag dan, denkt Sanne Vogel. “Jij en Marianne Thieme. Dat zou toch wel leuk zijn. Die praat je wel om”, zei ze waarop Bleker wel een lachje op zijn gezicht kreeg. Maar nee, privé en zaken houdt hij puur gescheiden hoewel er in Den Haag ‘toch zeker’ mooie vrouwen rondlopen.
Bleker geniet zichtbaar van zijn modderige voettocht op de Wadden waaronder zeker voor miljarden naar gas geboord wordt.
Dit is zoals het is. Een beetje gas boren waardoor de grond wat naar beneden zakt, maar ja. Meer kunnen we niet doen. Dit is zoals de natuur het gemaakt heeft.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (56)

HenkDaalder2
HenkDaalder220 aug. 2011 - 10:09

Je moet mens en idee scheiden bij PVV'ers De ideeën van die mensen zijn walgelijk en zeer schadelijk voor onze maatschappij. Helaas zijn er PVV'ers die die foute iedereen ook nog uitspreken, die mensen moeten we niet hebben. Zij zijn schadelijk voor ons land.

Zjenny
Zjenny20 aug. 2011 - 10:09

Ik heb nadrukkelijk niet gekeken naar deze uitzending, wetende dat ik vergast zou worden op een zeer listig persoon die ik nog niet vertrouw op 10 km afstand. Ik heb wat beters te doen.

Klaboukes
Klaboukes20 aug. 2011 - 10:09

Waarom is dit nieuws? Het is toch al sinds de formatie duidelijk dat Bleker liever met PVV'ers samenwerkt dan met wie dan ook? Hij moest zelfs een paar gerespecteerde leden van zijn eigen partij uit de weg ruimen om dat mogelijk te maken. http://nos.nl/video/183141-reacties-bleker-en-verhagen-op-vertrek-ab-klink.html "Er is geen enkele druk vanuit wie dan ook uitgeoefend om Ab tot zo'n beslissing te brengen" De staatssecretaris is betere vrienden met de PVV dan met zijn eigen partij.

nog1weblog
nog1weblog20 aug. 2011 - 10:09

Ik erger me dood aan deze man. Hij is zijn hele leven lang ambtenaar en speelt vervolgens dat hij een boer is omdat hij denkt dat hij daar populairder mee wordt. En er is geen journalist in Nederland die hem dit toneelstukje durft aan te wrijven. Of misschien denken onze journalisten echt dat iedereen met een niet-westers accent altijd ook een boer is... De man heeft een handvol paarden in een weiland als hobby. Als je dan al een boer bent, dan is iedereen met een konijnenhok ook een boer.

pinkindian
pinkindian20 aug. 2011 - 10:09

nazi's waren volgens bleker ook echt hele leuke relativerende, opgewekte mensen met een paar opvattingen waar bleker ook niets van moet hebben

robertvdheide
robertvdheide20 aug. 2011 - 10:09

gelukkig heeft die man een stel slimme paarden soms kan wraak zoet zijn ,,paard heeft hem flink onder de voet gelopen en getrapt ,,hij vertelde bij k en vd b dat hij dacht dat zn laatste uur had geslagen ,,de natuur slaat dus terug : )

Dehnus
Dehnus20 aug. 2011 - 10:09

Duh! Het past ook goed bij hem. Verder waren de voorgangers van het CDA ook niet zo vies van de NSB vroeger :). Het zijn machts politici ten top, die alles doen om maar in het pluche te blijven zitten.

Dehnus
Dehnus20 aug. 2011 - 10:09

Dus de natuur heeft het zo gemaakt dat wij naar gasboren :). En de natuur die inzakt daardoor, waaronder zijn eigen Provincie (die hij veraden heeft door mee te stemmen dat alle opbrengsten naar het westen gaan terwijl de ellende ervan hebben) is normaal. Wat is het toch ook eigenlijk een zak heh. Zijn Bleker TV (RTV Noord) verdedigt hem nog steeds. Laatst nog, maanden geleden bleek uit een onderzoek dat Groningers geen Kern Centrale wouden maar wel wat zagen in Wind Energie. Nog geen maan later begon RTV Noord daar tegen te ageren en nu openlijk verkondigen "Daar zijn ze goed in die Duitsers dingen bouwen waar alleen wij last van hebben." Die zender is zo politiek geworden dat het ervan af druipt!

dave1946
dave194620 aug. 2011 - 10:09

wat een bange man die Bleker, ik wist wel dat die de zeeuwen bedonderde maar dat die zo bang is van de PVV dat is nieuw voor mij.

Michiel Online
Michiel Online20 aug. 2011 - 10:09

als je relativerend bent dan hang je wilders niet aan.

rene612
rene61220 aug. 2011 - 10:09

Jiskefet!

MichelReiziger
MichelReiziger20 aug. 2011 - 10:09

PVV'ers zijn ook echt hele leuke mensen, dat zijn geestelijk gehandicapte mensen ook!

Machosofty
Machosofty20 aug. 2011 - 10:09

Bleker lijdt vermoedelijk aan het Stockholm syndroom.

walter2
walter220 aug. 2011 - 10:09

Het probleem waar Nederland aan lijdt is het volgende: nazisme wordt gezien als een gevaarlijke ideologie, maar men heeft niets tegen nazi's. Henk Bleker vindt ze zelfs voor 90% nuchtere Nederlanders, relativerend en leuk.

BasVV
BasVV20 aug. 2011 - 10:09

Dat bleker zich hier voor laat lenen. Dat siert hem:-))))

robertvdheide
robertvdheide20 aug. 2011 - 10:09

nog hypocriet ten aanzien van zn eigen partij (cda) en beleid ook. op de vraag of die in een hiernamaals gelooft geeft ie toe van niet hakkelend en door nonverbale communicatie qua beleid mag een niet gelovige leraar niet voor de klas op een christelijke school cda gooi die vent eruit ,,net als Jack de vries

Wilbert2
Wilbert220 aug. 2011 - 10:09

Als Bleker werkelijk zo goed met PVV'ers op kan schieten, waarom zit hij Wilders dan continu in de haren?

Yggdrasil
Yggdrasil20 aug. 2011 - 10:09

PVV mensen zijn heel leuk ??? ========================= Met het nieuwste nieuws over de buurtterreur van PVV-Kamerlid Eric Lucassen dringt zich de vraag op: hoe crimineel is de PVV fractie eigenlijk? Inmiddels lijkt de criminaliteit onder PVV Kamerleden nóg hoger te liggen dan onder Nederlandse Marokkanen, o zoete ironie… Om een indicatie van het criminele karakter te krijgen volgt hieronder een opsomming van crimineel gedrag waarvoor huidige PVV Kamerleden zijn, worden of zouden moeten worden aangeklaagd. Let wel: aangeklaagd maar niet veroordeeld, we leven -ondanks alles- nog steeds in een rechtsstaat. Tussentijds resultaat: de PVV fractie is in totaal goed voor een halve eeuw aan celstraf, telt u even mee? Martin Bosma wilde de ‘rode neuzen’ van NOS medewerkers afhakken, in het bijzonder die van een Nova-presentatrice: “Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen…” Strikt gezien is dit een bedreiging. De maximumstraf hiervoor is twee jaar cel. Hero Brinkman deze oud inspecteur van politie spant vooralsnog de kroon: in januari 2009 beledigde hij de minister van Justitie van de Nederlandse Antillen (maximaal drie maanden gevangenisstraf), in september maakte Brinkman in Nieuwspoort zich schuldig aan openbare dronkenschap (12 dagen cel), begon hij zelf drank te pakken (diefstal, vier jaar) en sloeg hij, volgens het slachtoffer, de barman (geweldpleging, vier jaar). Later werd er door een aannemer een aanklacht tegen Brinkman ingediend wegens mishandeling (vier jaar) en poging tot doodslag (15 jaar). Bij elkaar is dat 27,3 jaar cel. Sietse Fritsma werd zowel in 2007 als in 2008 in de Tweede Kamer op de vingers getikt wegens discriminatie. Het plan van Fritsma om criminele Marokkaanse jongeren samen met hun ouders uit te zetten ging zelfs Rita Verdonk te ver: “Pure discriminatie”. Op discriminatie staat ook een maximumstraf van twee jaar. Dit is dus vier jaar in totaal. Tegen Dion Graus werden meerdere aangiften gedaan; Hij zou zijn destijds acht maanden zwangere vrouw hebben mishandeld, zijn schoonvader hebben bedreigd en een andere vrouw hebben bedreigd en gestalkt (zie het Dossier Graus in De Limburger). Ook zou er bij Graus sprake zijn van onbetaalde rekeningen en onjuiste informatie over zijn verleden. Opgeteld zou Graus hiervoor tien jaar hebben kunnen krijgen. Saillant detail: Justitie in Antwerpen heeft de zaak niet vervolgd “Niet omdat er onvoldoende bewijs was, maar wegens opportuniteitsredenen. Uit 50.000 zaken moeten wij een keuze maken, we kunnen niet alles doen.” Hoor ik daar iemand wraking roepen..? Marcial Hernandez bracht al een nacht in de cel door nadat hij in café Berger op het Plein in Den Haag een ambtenaar van EZ een kopstoot had gegeven (geweldpleging, vier jaar cel). Geert Wilders ontkende eerst het incident, daarna bedekte hij het met de mantel der liefde. Eric Lucassen, deze woordvoerder Wonen & Wijken terroriseerde zijn eigen woonbuurt in Haarlem. Hij riep ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’ tegen buurvrouwen, intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie. Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ‘ik ga in je brievenbus pissen’. Dit is overduidelijk bedreiging waarop een maximumstraf van twee jaar cel staat. Maar mocht er ook sprake zijn van vernieling (brievenbus plassen) en als de bedreigende Lucassen toch daad bij woord heeft gevoegd kan de straf hoger uitvallen en komt hij wellicht ook in aanmerking voor TBS? Bron : http://sargasso.nl/archief/2010/11/11/pvv-fractie-goed-voor-503-jaar-celstraf/

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 aug. 2011 - 10:09

Alle Nederlanders zijn leuke mensen behalve die Bleker, zei net oma tegen me.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra20 aug. 2011 - 10:09

uit de inleiding: "Sanne Vogel, veelzijdig talent en hardwerkend theatermaker. Henk Bleker is een nuchtere Groninger." Say no more....

prestant1957
prestant195720 aug. 2011 - 10:09

Dat velen - met mij - Bleker en zijn partij op deze site verfoeien is volstrekt duidelijk. Tot in den treure worden de argumenten daarvoor herhaald. Het vervelende is wel dat er een redelijk aantal mensen bestaat, dat een andere opvatting is toegedaan. Ik ken er behoorlijk wat. Ze zitten in de christelijke hoek, ze zijn doorgaans welvarend, ze lezen NRC, Trouw en/of het FD. Ze zijn redelijk tot hoog opgeleid en ze hebben een zelfde soort afkeer tegen de PvdA, GL en SP als ik tegen het CDA. Los van wie er gelijk heeft, feit is wel dat het CDA macht heeft en houdt en dat links met wat tegensputteren telkens rechts volgt. Links kan geen deuk in een pak boter slaan. Laten we ons daar druk over maken in plaats van energie te verspillen met katten op zo'n typische CDA-er als Bleker. Zo'n man behoort te worden doodgezwegen.

leeuwenvanj
leeuwenvanj20 aug. 2011 - 10:09

Van de week hem horen praten bij Knevel en van den Brink, wat weet die man toch weinig en wat is dat toch schadelijk voor iemand in de regering.

Wout Berlinck
Wout Berlinck20 aug. 2011 - 10:09

Slechte combinatie. Het meisje heeft niet de juiste vragen gesteld. Niet door het pantser van het jongetje kunnen breken. En het jongetje heeft zich geen moment echt geinteresseerd voor het meisje.

janjansen10
janjansen1020 aug. 2011 - 10:09

Bleker schijnt in de discussie rond het onder water zetten van de Hedwigespolder de toezegging te hebben gedaan dat hij het wel even zal regelen. Mensen met de lijfspreuk "Waar een wil is, is een omweg" zijn mijns inziens niet de meest betrouwbare personen.

Herrbirk
Herrbirk20 aug. 2011 - 10:09

Vanuit mensen in Den Haag hoor je wel vaker dat het leuke mensen zijn waar je goed afspraken mee kan maken. Dit zegt alleen helemaal geen moer over de gevolgen van hun ideologie... Alhoewel, A.Eichmann was ook vol lof over de goede logistiek in Nederland. De vraag is dus of je banale uitvoerders (die alles uitvoeren wat hun wordt opgedragen) wilt hebben in de regering.

JoFrancis
JoFrancis20 aug. 2011 - 10:09

Kunnen wij deze meneer voortaan nog serieus nemen? De PVV sluit een hele bevolkingsgroep uit!!!: dat is toch verschrikkelijk en gewoon onacceptabel in een ooit open, vrij en tolerant land zoals Nederland. Wat meneer Bleker, meneer Hillin, meneer Donner, meneer Verhagen enz. aan het doen zijn met hun samenwerking met de PVV is waarschijnlijk ook een grote belediging voor hun eigen CDA achterban. Van 41 zetels toen tot 21 zetels nu in de Tweede Kamer en slechts 13 tot 15 virtuele zetels op dit moment bij alle politieke peilingen in ons land: het boodschap is toch duidelijk genoeg!

Vincent914
Vincent91420 aug. 2011 - 10:09

Hitler was ook een leuke man, hij at gezond, was begaan met de mensen die geen werk hadden, had een mooie jonge vrouw, was dol op dieren en goed in gezelsschap. Hilter had ook een hele eigenaardige kant, hij had het al vroeg een hekel aan de Joodse mens. Stapje voor stapje stigmatiseerde hij deze mensen, hij sprak weinig goeds over deze groep. Het beledigen deed hij met opzet. Deze beschrijving is stadium 1 en in dit stadium zit de PVV ook. Hitler had nog 3 stadia zoals wij weten. Hoe kun je nu zeggen dat PVV ers leuke mensen zijn mijnheer Bleker. Wilt u alleen de voorkant van een PVV er zien die natuurlijk vrij groot is maar daardoor de verfoeilijke achterkant even zo groot.

[verwijderd]
[verwijderd]20 aug. 2011 - 10:09

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
johnnysisko
johnnysisko20 aug. 2011 - 10:09

Het is niet het gedachtegoed waar hij het mee eens is zegt hij zegt dat ze ook gewoon mensen zijn Net zoals jij een normaal mens bent. Los van je ideeen waar ik het niet mee eens ben kan ik iedereen gewoon een normaal mens vinden Zodra we iedereen gaan classifiseren als een abnormaal mens vanwege dat hij of zij een bepaalde partij aanhangt dan zijn we op de verkeerde weg.

[verwijderd]
[verwijderd]20 aug. 2011 - 10:09

""Dit is zoals het is. Een beetje gas boren waardoor de grond wat naar beneden zakt, maar ja. Meer kunnen we niet doen. Dit is zoals de natuur het gemaakt heeft."" O, kristes, wat een debiel. Ik kan niet eens meer verontwaardigd zijn over zoveel achterlijkheid. Treurig.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie220 aug. 2011 - 10:09

Jij hebt zoals gewoonlijk weer een betere oplossing?

[verwijderd]
[verwijderd]20 aug. 2011 - 10:09

Als 27 jaar bent, meen je alles zeker te weten. Dat wilde Bleker waarschijnlijk overbrengen.

2 Reacties
Dehnus
Dehnus20 aug. 2011 - 10:09

Natuurlijk als het jouw kant is dan hebben we ineens weer nuance, maar als het de andere kant is dan mag dat niet. Flauw hoor.

Tealc2
Tealc220 aug. 2011 - 10:09

Weet jij wat nog erger is?? Iemand die boven de 50 jaar is..maar moralisch & ethisch helemaal niets geleerd heeft.

[verwijderd]
[verwijderd]20 aug. 2011 - 10:09

Boerenslimheid kan Bleker niet ontzegd worden. Doet zich wat dommig voor of is dat. Lult maar wat in het wilde weg om te verhullen dat hij vragen niet echt beantwoordt. En doet ondertussen precies wat hij wil. De enige die greep op die glibber weet te krijgen is nota bene een van zijn eigen pony's.

2 Reacties
rgeurtsen
rgeurtsen20 aug. 2011 - 10:09

:-))

JanB2
JanB220 aug. 2011 - 10:09

LOL

JanJansen9
JanJansen920 aug. 2011 - 10:09

Deze pony-held voelt zich blijkbaar thuis bij een brievenbuspisser, kopstootuitdeler, notoire dronkenlap, gestoorde fascist etcetera. Dat zegt dus erg veel over hemzelf..... Stemmers op de pvv moet je de hand uitsteken. Heb zelf al twee pvv stemmers overgehaald/de ogen geopend: een duikmaatje tijdens een etentje en de zoon van een arts door te appeleren aan zijn eigen toekomst.

1 Reactie
Mitosis
Mitosis20 aug. 2011 - 10:09

ha! ouderwetse zieltjeswinner voor het eigen belang!

TheoJ2
TheoJ220 aug. 2011 - 10:09

Dit topic is echt Joop op zijn best: Geen enkele poging tot nuance of begrip, het is afbranden en schoppen wat de klok slaat.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos20 aug. 2011 - 10:09

Oh, maar dat is bij Bleker ook niet zo moeilijk.

Bernie2
Bernie220 aug. 2011 - 10:09

Bleker lult opportunistisch uit zijn nek. Hij zal Wilders' steun nog wel voor het een of ander nodig hebben. Persoonlijk denk ik dat PVV'ers allesbehalve leuke mensen zijn. Ik geloof dat iemand die zich met volle verstand aansluit bij deze haatzaaiclub met Entlösungsaspiraties waarbij miljoenen moslims uit Europa gedeporteerd moeten worden, niet deugt, kortzichtig- en ongelooflijk stom is bovendien. Met dat soort mensen kan Bleker het dus goed vinden. De man heeft teveel ezels gezien en is duidelijk geformeerd.

1 Reactie
Bernie2
Bernie220 aug. 2011 - 10:09

Oops, Bernie bedoelt bij zijn afsluitende zin natuurlijk: ...De man heeft teveel ezels gezien en is duidelijk (beroeps)gedeformeerd.

[verwijderd]
[verwijderd]20 aug. 2011 - 10:09

Hoe kun je dit zoete, doorgestoken kaart, flutprogramma nou vergelijken met wat Jan Wolkers en Godfried Bomans destijds deden en moesten doormaken ? Schandelijk gewoon. Het komt zelfs niet in buurt deze flauwekul. Die zogenaamd ongedwongen gesprekjes, die zogenaamd van god en iedereen verlaten wandelingentjes op het wad zo met z'n tweetjes. Getverdegetver. "Tot elkaar veroordeeld", ammehoela. Wie stuurt die zeilboot dan ? Wie staat er dan achter de camera en wie doet 't geluid ? Wie zorgt er voor het eten ? etc. etc. Gewoon weer de zoveelste variant op hetzelfde uitgenaschte thema. Valt nog mee dat Henk (het beest) en Sanne (de beauty), geen "enge" opdrachten moesten uitvoeren.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger20 aug. 2011 - 10:09

dr. Bob...waar jij over begint is voor mijn tijd...wel zo, dat tegenwoordig alles luchtig moet, daar past Bleker prima in. Ze namen niet deel aan een televisie programma maar aan een format, dat is ook gelijk het verschil met vroeger...alles is tegenwoordig een format, dus ook 'de mens achter de politicus; Bleker' .

Buikspieren
Buikspieren20 aug. 2011 - 10:09

Met de PVV komt er een einde aan de gesubsidieerde terreur van buitenparmelmentaire linkse actiegroepen van de afgelopen 30 jaar. Flink snoeien in de subsidies zal uiteindelijk hun stem doen verstommen, want ik verwacht niet dat hun aanhang ter compensatie van het gemis aan inkomsten de personoonlijke bijdragen zullen gaan verhogen om hun idealen te verwezenlijken. Deze groepen zullen door gebrek aan inkomsten uiteindelijk ophouden te bestaan. Dat is dan weer het aardige van de PVV.

1 Reactie
Martt
Martt20 aug. 2011 - 10:09

Kan je voorbeelden geven van "...de gesubsidieerde terreur van buitenparmelmentaire linkse actiegroepen van de afgelopen 30 jaar..."? Ik heb daar nog nooit iets over gelezen.

Frankie44
Frankie4420 aug. 2011 - 10:09

Heel links en islamitisch Nederland bestaat uit geestelijk gehandicapten die alleen door de PVV kunnen worden genezen. Met een enkeltje naar Utoya.

4 Reacties
Martt
Martt20 aug. 2011 - 10:09

Beste Reint Wat bedoel je? 1. Dat pvv geestelijk gehandicapten kan genezen? Dan stel ik voor de pvv (wie dat dan ook zijn mogen) aan te stellen in de gezondheidszorg. Het lijkt me heel fijn als zij dan alle geestelijk gehandicapten gaan genezen en niet alleen de linkse en islamitische gehandicapten. 2. Dat de pvv en de geestelijk gehandicapten naar Utoya moeten emigreren? Is daar plaats genoeg denk je? En was het niet zo dat de pvv eigenlijk bijna tegen het emigreren van mensen is? Is het dan de bedoeling dat zij (pvv en de geestelijk gehandicapten) zich aan de cultuur van Utoya aan gaan passen?

Yggdrasil
Yggdrasil20 aug. 2011 - 10:09

Met een enkeltje naar Utoya. =============== Weet u wel hoe groot dat eiland is ? Daar passen nooit 10 miljoen Nederlanders op.

JanJansen9
JanJansen920 aug. 2011 - 10:09

En wat moeten wij op utoya? Wachten tot een door de pvv geinspireerde gek ons vermoord? Leg mij eens uit wat je precies bedoelt.

JoFrancis
JoFrancis20 aug. 2011 - 10:09

Of bedoeld u toch andersom misschien? Links of rechts, extreemlinks of extreemrechts, wat gebeurde er in Utoya met de 77 vooral onschuldige jongens en meisjes was toch gewoon verschrijkkelijk!!!

pvandenbemt
pvandenbemt20 aug. 2011 - 10:09

Ja, het zomerreces is voorbij, dus Bleker is weer regelmatig op de tv te zien. En mijn ergernis over deze man wordt daarmee keer op eer versterkt. "Je moet begrip tonen naar mensen", legt hij uit. Ik heb hem sinds hij als interim-voorzitter het CDA naar de afgrond leidde vaak heel veel begrip zien tonen. En hem vervolgens het tegenovergestelde zien doen. Neen, Bleker, je moet geen begrip TONEN, je moet het HEBBEN. Nog eentje: "Een beetje gas boren waardoor de grond wat naar beneden zakt. Dit is zoals de natuur het gemaakt heeft." De natuur heeft het niet zo "gemaakt" om elementen weg te halen (of overdadig te fokken: vee) zodanig dat je de boel verknalt. En: waar is dat 'begrip' hier? Hier heb je het zelfs niet geTOOND. Waarom kunnen veel PVV-ers niet zo denken als Bleker 'zegt' te doen: "Er zijn een paar opvattingen waar ik ook niets van moet hebben, maar voor negentig procent van de andere onderwerpen heb je gewoon met hele nuchtere Nederlanders te maken." Nee, alle Moslims moeten verbannen. 10% verkeerde gedachten kunnen voor 100% wegen. HEB daar nou eens begrip voor , Bleker.

1 Reactie
robertvdheide
robertvdheide20 aug. 2011 - 10:09

die van dat gas boren was bewust om de kunstenares uit de tent te lokken ,,gelukkig doorzag ze bleker en ging er niet op in en veranderde het onderwerp

a.doorgeest
a.doorgeest20 aug. 2011 - 10:09

Boer Bleker - ieder woord dat deze man spreekt is onecht - per lettergreep loopt hij te manipuleren. Brengt enkel te berde wat hij meent dat de toeschouwer wil horen; is door en door manipulatief. Op zijn nachtkastje liggen De Satansverzen - de Bijbel is bij hem al eind jaren '70 in de oud-papierbak verdwenen. De gewezen boer die totaal niet begrijpt hoe een standvastige en integere overheid behoort te werken: de staat - en daarmee ook zijn hogere dienders - is er om belangen van alle belanghebbenden netjes op een rijtje te zetten en dan uiteindelijk - zo objectief en verstandig mogelijk - te doen wat het beste is voor heel het land en zijn burgers. Bleker wekt constant de indruk dat hij er slechts zit voor de boeren, en zeer kritiekloos hun belangen dient en hun wensen honoreert. Met name zijn "oude jongens krentenbrood-aanpak" wekt ergernis. Hij is de man die 't allemaal wel even regelt, even aanpapt met deze of gene als dat het eindresultaat van de sector maar ten goede komt. Kortom: een hopeloze representant van een hopeloze, slechts op macht beluste generatie CDA'ers. Triest de partij die het zover heeft laten komen. En het door hem uitgerolde wanbeleid is in menig opzicht schadelijk als de varkenspest.

1 Reactie
prestant1957
prestant195720 aug. 2011 - 10:09

Dankzij mensen als onder meer Bleker lukt het het CDA aan de macht te blijven en vooral invloed te houden. Knap hoor, dat lukt Cohen of Sap niet.