Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Black Male Achievers: het belang van rolmodellen voor zwarte jongeren

  •  
23-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
274 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-10-23 om 08.21.39
Vierendertig zwarte mannen gingen samen op de foto. Succesvolle mannen, die als rolmodellen willen fungeren voor zwarte jongeren. Black Male Achievers is de naam van het collectief en bij Pauw legt initiatiefnemer Gershwin Bonevacia, samen met Steven Montroos en Jerry Roy Karg, uit wat hun beweegredenen precies zijn.
Bonevacia:
"Dit is de black achievement month waarin we successen van zwarte Nederlanders vieren en gekoppeld aan de black achievement month zijn er een stuk of vijftig initiatieven waarin we zwart succes en het zwart zijn in Nederland op verschillende wijzen zichtbaar maken en vieren. De Black Male Achievers is daar een van de onderdelen van."
Jeroen Pauw wil van Bonevacia weten of het niet ongemakkelijk is dat zo’n initiatief er moet zijn:
"Aan de ene kant wel, aan de andere kant denk ik dat het noodzakelijk is. Omdat ik ervan overtuigd ben dat herkenning, op het moment dat je iemand herkent, dat het dat [nastreven van succes] vele malen persoonlijker kan maken en dat leidt vaak tot inspiratie."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.