Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Black Lives Matter-kleding verboden bij hypocriet Starbucks

  •  
12-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
starbucks

© cc-foto: Engin Akyurt

Werknemers van Starbucks mogen niet laten blijken dat ze sympathie hebben voor Black Lives Matter (BLM). T-shirts of buttons met steunbetuigingen voor de antiracismebeweging zijn uit den boze bij de belastingontwijkende koffieketen.
Uit een uitgelekt memo blijkt dat Starbucks zijn werknemers erop heeft gewezen dat zichtbare steun voor BLM in strijd is met het bedrijfsbeleid dat politieke en religieuze uitingen niet toestaat.
Volgens werknemers is de koffieketen hierin niet erg consequent. Starbucks moedigt werknemers op gezette tijden wel aan om shirts en buttons te dragen waarmee ze steun uitspreken voor gelijke behandeling van mensen uit de LHBTQ-gemeenschap. Ook plaatste het bedrijf vorige week op Twitter een bericht met de tekst ‘Black lives matter’.
Volgens BuzzFeed News , dat de hand legde op het memo, vreest het management van Starbucks dat BLM-kleding verkeerd begrepen kan worden en geweld kan uitlokken. De 22-jarige barista Calvin Bensen snapt niets van het beleid van zijn werkgever. “Mijn huidskleur lokt ook geweld uit. Moet ik dan maar niet meer naar mijn werk komen? Juist nu moet Starbucks achter ons staan.”
cc-foto: Engin Akyurt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.