Joop

Bizar: Duitse priesters runnen antisemitische website

  •  
04-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
kreuz.jpg
Na lange zoektocht makers kreuz.net achterhaald ... Website inmiddels offline gehaald
De anonieme antisemitische en homofobe website kreuz.net is niet meer. De makers zijn ontmaskerd en de website is eindelijk uit de lucht gehaald. Shocking: onder de makers zijn veelal priesters.
Op de Duitse website werd voornamelijk fel uitgehaald naar joden, homo’s en protestanten. In niet mis te verstane bewoording. Zo was na het overlijden van de populaire Duitse entertainer Dirk Bach te lezen: “Nu brandt hij in de eeuwige homo-hel.” De 51-jarige komiek overleed plotseling. Dat bewijst volgens de makers van kreuz.net dat “het tegennatuurlijke en ontaarde homogedoe dodelijk is”. Dat de mens nu eenmaal sterfelijk is, vergeten ze voor het gemak.
De website publiceerde sinds 2004 al op anonieme basis aanstootgevende teksten. Het “In memoriam” voor Bach was de zoveelste aanleiding om druk op de makers uit te oefenen om uit de anonimiteit te komen. Naast media en actiegroepen, zetten ook homobewegingen, bisschoppen en het Openbaar Ministerie zich in om een einde van de website te bewerkstelligen. Met succes.
Journalisten zijn inmiddels een zestal medewerkers op het spoor, allen katholieke priesters. Slechts één, Hendrick Jolie uit het bisdom Mainz, heeft toegegeven inderdaad artikelen voor kreuz.net te hebben geschreven. Dagblad Trouw schrijft hierover:
Door journalisten van Spiegel Online met steeds weer nieuwe feiten geconfronteerd, gaf hij toe wat niet meer te ontkennen viel. Nu erkent hij dat medewerking aan kreuz.net “een priester onwaardig” is en “onverenigbaar met de christelijke geest”.
De actiegroep ‘Stop kreuz.net’ had eerder 15.000 euro uitgeloofd voor aanwijzingen over de medewerkers van de website. Het Openbaar Ministerie onderzoekt – met de aanwijzingen van de actiegroep in de zak – de mogelijkheden voor een aanklacht wegens haatzaaien.
Dankzij al het speurwerk zijn banden tussen kreuz.net met allerlei reactionaire katholieke groeperingen aan het licht gekomen. Ook zouden er banden zijn met de Pius X-priesterbroederschap waartoe Richard Williamson eens behoorde, die de Holocaust ontkent. Wialliamson is onlangs uit de priesterbroederschap gezet.
De coördinator van ‘Stop kreuz.net’, David Berger, is er nog niet gerust op dat de website voorgoed van het web verdwenen is. In het verleden wisten de makers regelmatig van provider te wisselen om zo onherkenbaar te blijven. De website zou ook onder een andere naam en met een andere opzet terug.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

TVDL030
TVDL0304 dec. 2012 - 13:02

Wat een fantastische reclame maken deze priesters weer voor hun kerk. Om van te huilen...

seniorg
seniorg4 dec. 2012 - 13:02

Was de schrijver van bovenstaand stukje wellicht niet bekend met de zeer lange traditie van de RK kerk op het gebied van antisemitisme, pogroms en dergelijke? Ze hebben het zo'n beetje uitgevonden. Het waren namelijk de Joden die Jezus hebben verraden en gekruisigd en de RK god hebben afgewezen. En daar moeten ze nog altijd voor boeten.

imalama
imalama4 dec. 2012 - 13:02

Vlak nadat het pausje twitter heeft ontdekt, dat belooft wat.

1 Reactie
Candide2
Candide24 dec. 2012 - 13:02

Waar blijft de twitter van Geert Wilders hierover?

dino_radja
dino_radja4 dec. 2012 - 13:02

bizar? alleen als je niks weet van het christendom. haat en onverdraagzaamheid tegen andersdenkenden is de basis.

2 Reacties
TVDL030
TVDL0304 dec. 2012 - 13:02

En de islam is een achterlijke godsdienst, en en... Zolang je dit soort dingen maar niet zegt over het jodendom, mag het allemaal. Dankzij Fortuyn en Wilders.

RMHeijmans
RMHeijmans4 dec. 2012 - 13:02

Dus eigenlijk gelijk aan het islamitische en joodse geloof?

lancelot2
lancelot24 dec. 2012 - 13:02

Was te verwachten, en de insiders die wisten het al tijden. klik http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/11/Vaticaan-gaat-nauwe-banden-aan-met-Iran-en-Hezbollah

1 Reactie
Rootman
Rootman4 dec. 2012 - 13:02

Ik betwijfel het anti joodse perspectief van deze link : Shia ilslam heeft veel zaken gemeen met de RK kerk: Afbeeldingen van heiligen, verering van lijden en uiteraard de hierarchische clericale structuur. Dat Iran en Hezbollah antagonisten van Israel zijn is logisch, maar dit is territoriaal, niet ideologisch. In beide religies bestaat ook inderdaad een rudimentaire ondertoon van anti-semitisme (moordenaars van Jezus, tegenstanders van Mohammed). Reactionaire elementen in beide geloven hier nog in, maar zelfs Ahmedinajad benaadrukt altijd het verschil tussen Judeisme en zionisme; de paus zoekt ook toenadering tot het Joodse geloof.