Joop

Bin Laden eist aanslag Detroit op

  •    •  
24-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
osamabinladen_450x300.jpg
Leider van Al Qaida dreigt met nieuwe aanslagen
Al Qaida-leider Osama Bin Laden heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de mislukte aanslag met kerst op een vliegtuig bij Detroit. Hij deed dat in een audio-boodschap, die te horen was op de Arabische zender Al Jazeera.
In de opname richtte Bin Laden zich tot de Amerikaanse president Barack Obama. Veiligheid in Amerika blijft een droom zolang er in Palestina geen veiligheid is, aldus de terroristenleider. 
Het is oneerlijk dat jullie een veilig leven leiden terwijl onze broeders in Gaza erg lijden.”
Bin Laden dreigde met meer aanslagen, zolang Amerika steun blijft geven aan Israël. Of het bandje ook echt zijn stem bevat is onduidelijk, aldus de NOS , maar de stem lijkt op eerdere opnamen die aan hem zijn toegeschreven.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Extreme_nuance
Extreme_nuance24 jan. 2010 - 11:33

Graag wil ik u wijzen op een boek van Zbigniew Brzezinski, The Grand Chessboard. In dit boek geeft Zbigniew zijn visie hoe de Verenigde Staten zijn machtspositie kan behouden en uitbreiden. In 1996 heeft hij dit boek geschreven, waarin hij precies uitlegde waar de nieuwste oorlogen zouden plaatsvinden en waarom deze gevoerd moesten worden. Tot op de dag van vandaag is dit boek verassend accuraat gebleken. Hier een quote uit het boek, waarin Zbigniew uitlegt hoe de regering ervoor moet zorgen dat er onder de Amerikaanse bevolking draagvlak voor deze oorlogen komt. ?Moreover, as America becomes an increasingly multicultural society, it may find it more difficult to fashion a consensus on foreign policy issues, except in the circumstances of a truly massive and widely perceived direct external threat.'' Nog wat informatie over Zbigniew Brzezinski: http://en.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek24 jan. 2010 - 11:33

Dat er nog maar veel mislukkingen mogen volgen Osama. Wees er maar trots op.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 jan. 2010 - 11:33

Bin Laden praat namens zijn crinimele religieuze organisatie en niet namens miljarden moslims op aard die naast christenen en joden en atheisten wonen, van Suriname tot met Marokko. In het midden Oosten is ongebrijppelijk situatie, waar grenzen van landen dood ''God'' wordt bepaalt. Bin Laden is niet alleen een dreiging voor het westen maar ook voor hele veel moslim landen. Samen die schurk opsporen en oppakken, Bush wilde het misschien niet, nu moeten de arabieren hun best doen om samen met het Westen die klote schurk op te sporen en te illimineren van ons wereld. Wat Bin Laden doet en zegt is het niet de schuld van Fatima of Said, logisch, want wat Bush en Blair deden in Irak, namense God, was ook niet de bedoeling van Jezus!

Joeri2
Joeri224 jan. 2010 - 11:33

Osama Bin Laden zit gewoon thuis bij paps en mams. Familie Bush gaat daar eens per half jaar ook gewoon op de koffie. Ik geloof wel dat Bin gewoon het zwarte schaap van de familie is dat mee leeft met de Palestijnen op de Gaza strook en dat op een radicale ( zieke ) manier aan ons wil laat weten. Geld, veel geld, geeft nu eenmaal een ander beeld van de wereld dan geen geld. Maar goed, onze JPB blijkt ook gewoon een terrorist, er was immers geen VN mandaad om Afghanistan plat te bombaderen. Even afwachten wie er wint ( wij kapitalisten, of zij islamieten ) dan kunnen de potlood woordjes terrorist en vrijheidsstrijder in inkt. Die onzin is nu al 2000 jaar aan de gang, dus denk maar niet dat wij dat nog meemaken. Iets simpels als 4% minder CO2 is al niet af te spreken, laat staan welke verzonnen God alle olie en goud mag hebben.

globalriot
globalriot24 jan. 2010 - 11:33

Wat een prutser is het dan zeg. Je zal als moslimterrorist een leider hebben die het nog niet klaarspeelt om een onderbroek tot ontploffing te brengen in een vliegtuig.... je schaamt je toch dood van ellende ;)

daniel565
daniel56524 jan. 2010 - 11:33

"Oh Nelma, nog even dit: wist je dat de Verenigde Staten sinds WOII *continue* in staat van oorlog verkeren? En dat ze sindsdien in meer dan 50 gewapende conflicten betrokken zijn?" Dit verondersteld dat 1) De Soviet Unie niet heeft bestaan. 2) Dat de conflicten die Amerika gevoerd heeft niet in reactie waren op imperialistische expansie door de Soviet Unie. 3) Dat een overwinning op de Soviet Unie in de koude oorlog ook door niets doen kon worden gegarandeerd of 4) Dat een overwinning door de Soviet Unie in de koude oorlog geen nadelige konsekwenties zou hebben gehad.

[verwijderd]
[verwijderd]24 jan. 2010 - 11:33

De oorsprong van het moslimverzet is de bezetting - gepaard gaande met oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid - van de Palestijnse gebieden door Israel sinds 1967. Vanwege de steeds gerichtere bedreiging van moslimlanden door de VS en Israel is het van oorsprong Palestijnse verzet tot een algemeen moslimverzet uitgegroeid. Na de bezetting van Afghanistan en Irak, alsmede de bedreiging van Iran is het resentment t.o.v. Israel en de VS alleen maar gegroeid en wereldwijd gedragen. Zowel de Amerikaanse invloed als het optreden in Pakistan en de aanvallen met predators op burgerdoelen met vele doden tot gevolg gooien nog meer olie op het vuur. Het feit dat de VS de bezetting en isolatie van de Palestijnse gebieden door Israel blijft steunen leidt ertoe dat het moslimverzet zal blijven groeien en niet is uit te roeien. Israel uit de Palestijnse gebieden haalt de angel en oorsprong uit het conflict. ...''Bin Laden toonde zich niet uit het veld geslagen. Hij kondigde op het bandje aan dat ?onze aanvallen voortduren zo lang de Verenigde Staten Israël steunen?... http://www.telegraaf.nl/buitenland/5867466/__Bin_Laden__claimt__aanslag_Nigeriaan__.html?p=11,1

1 Reactie
TheGreenMachine
TheGreenMachine24 jan. 2010 - 11:33

Gaap. Uw langspeelplaat loopt weer eens vast...

Yusuf_013
Yusuf_01324 jan. 2010 - 11:33

Deze man is allang dood. Zelfde liedje als Hitler, die bleek ook ''levend'' te zijn na de oorlog.

1 Reactie
opmerker
opmerker24 jan. 2010 - 11:33

Inderdaad Yusuf, die man is allang dood

[verwijderd]
[verwijderd]24 jan. 2010 - 11:33

Het Amerikaanse angst aanjagen gaat maar door. http://www.telegraaf.nl/buitenland/5869551/___Aanslag_al-Qaeda_op_handen___.html

1 Reactie
TheGreenMachine
TheGreenMachine24 jan. 2010 - 11:33

En u gaat maar door met uw onbeschaamde Amerikahaat en daaruit ontsproten kroegborrelpraat-conspiracies te botvieren. Steeds maar weer dezelfde argumenten gebaseerd op lucht, op niets anders dan een ziekelijke afgunst van een land dat door vele factoren nu eenmaal een groot overwicht heeft op het wereldtoneel. Duizendmaal liever Amerika op die plek dan een Iran of een China.

fvanweely
fvanweely24 jan. 2010 - 11:33

Het overgrote deel van mijn medestudenten in Amsterdam uit de jaren waren besmet met het communisten virus en waanden zich idealisten. De meest populaire studie was toen politicologie. Deze faculteit was voor honderd procent bevolkt met links-extremisten, die de sociaal democratische Professor Daudt op Stalinistische wijze de deur uit werkten en daarna de macht overnamen. De studenten uit die tijd deden aan participerende 'wetenschap', actief politiek bedrijven, hand en spandiensten verlenen aan vrijwel alle bestaande bevrijdingsbewegingen en terreur organisaties als de ETA, IRA, Brigade Rosso en RAF. De studenten van toen zijn tot nu werkzaam in politieke partijen, de universiteiten, de publieke sector, als docenten maatschappijleer, bij kranten, bij de publieke omroep. Sommigen hebben in de loop van hun leven hun grote vergissing ingezien, maar een grote groep is, vermomd als democraat, nog steeds bezig met participerende 'wetenschap'. In de open brief van medewerkers van de Erasmus universiteit aan het College van bestuur naar aanleiding van het ontslag van Ramadan staat: 'dat het gemeentebestuur zich nu wel gevoelig toont voor de 'gevoelens' van de bevolking over een moslimgeleerde is treurig genoeg'. En zie daar de intellectuele minachting voor een democratisch genomen besluit en het klootjesvolk. Na de ineenstorting van het communisme, toen het bloed en de bagger voor de zoveelste keer zichtbaar werden, stelde Frits Bolkestein dat de politiek delinquenten van de Tweede Wereldoorlog wel erg zwaar gestraft zijn geworden als je dat vergelijkt met de grote stilte rond de politiek delinquenten uit extreem linkse hoek. Sommigen hebben publiekelijk hun vergissing beleden, maar een meerderheid heeft zich muisstil gehouden en is blijven zitten of is geruisloos binnen andere organisaties verdwenen om daar weer tot grote hoogte te stijgen. Niemand zit te wachten op een Nederlandse Mc Carthy-tijd, want die zou vooral in sommige politieke partijen, in de universiteiten, in de publieke sector, bij kranten en publieke omroep veel lege stoelen opleveren. Van mensen, die vrijwel hun gehele leven de democratie hebben geminacht kan je niet verwachten dat zij het democratisch systeem overeind houden. Vooral niet omdat zij in de politieke islam veel elementen aantreffen van hun eigen heroïsch revolutionair elan, van hun eigen haat tegen Amerika, Israel, het kapitalisme om maar wat te noemen. Bovendien weet de islamitische filosoof Ramadan zijn orthodox-islamitisch geloof te combineren met linkse denkbeelden. Na korte tijd wat verdoofd onder het puin van het ingestorte communisme te hebben gelegen komen zij met nieuwe aanwas uit het nieuwe spectrum van links-extremisme weer verkwikt te voorschijn om zich opnieuw als fellow traveller achter een nieuwe glorieuze beweging te scharen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas224 jan. 2010 - 11:33

-----"In de open brief van medewerkers van de Erasmus universiteit aan het College van bestuur naar aanleiding van het ontslag van Ramadan staat: 'dat het gemeentebestuur zich nu wel gevoelig toont voor de 'gevoelens' van de bevolking over een moslimgeleerde is treurig genoeg'. En zie daar de intellectuele minachting voor een democratisch genomen besluit en het klootjesvolk."---- Er is er maar een in deze discussie die het gewone volk (wat jij klootjesvolk noemt) minacht, en dat ben jij, ik leg dat hier uit: Het is een treurige zaak dat in Rotterdam hoogleraren worden aangenomen of ontslagen op advies van de stemmer. Wanneer we aannemen of ontslag van hoogleraren democratisch door het gehele volk laten bepalen, staat Nederland aan de rand van de achterlijkheid. Immers laat je mensen zonder kennis van zaken deze beslissingen nemen. Jij weet dat. Jij minacht de gewone mensen door hun meer macht voor te spiegelen dan dat ze ooit zullen krijgen, en dan jij ooit wenselijk zult vinden. Jij gebruikt de gewone mensen als oneigenlijk argument en je noemt ze en passant klootjesvolk. en je doet dat in een discussie die niets met dit onderwerp te maken heeft. Je zou trouwens goed in de PVV-fractie kunnen functioneren, want ook daar wordt hun eigen electoraat hevig geminacht. http://www.hpdetijd.nl/archive/2010-01-19/pvvers-kijken-neer-op-achterban Interessant zijn ook de commentaren onder het artikeltje. Jouw toekomstige universiteitsbestuur?

[verwijderd]
[verwijderd]24 jan. 2010 - 11:33

Harry de Zomer schreef: Zonder de 'kruisvaarders' (welk een benaming, u lijkt wel een moslimfundamentalist) vinden eveneens aanslagen, moorden en martelingen plaats. Het woord "Crusade" werd door Bush nieuw leven ingeblazen anders. Ik kan veel labels plakken op voormalig president Bush, maar die van moslimfundamentalist.... nee. Harry de Zomer schreef: Vraag maar aan de Irakese en Afghaanse bevolking onder respectievelijk Saddam en de Taliban. Zodra de 'kruisvaarders' hun hielen lichten, beginnen de partijen (Sjiíeten en Soennieten, volkeren en stammen, opstandelingen en bendes) weer te strijden. Afghanistan is niet anders gewend. Wellicht. En dus? Ik heb altijd de suggestieve aanname van het westen om democratie, op een gewelddadige wijze, op te leggen als een farce beschouwd en gezien als de dekmantel voor westers imperialisme. Wat betreft de totaal uit de hand gelopen situatie in het Midden Oosten in het algemeen was hier nota bene Engelse militair, later tot kolonel benoemde Thomas Edward Lawrence voor nodig (ook bekend als Lawrence of Arabia) om eindelijk het inzicht te krijgen dat occupatie tot 'niets' resulteert anders behalve nog meer ellende. Nadat de Engelsen en de Fransen de Arabische bevolking hadden verraden is het nooit meer goed gekomen met de begrijpelijke achterdocht van de Arabische naties ten opzichte van het westen. Simpel gesteld hebben 'wij' daar niets te zoeken en betreft Bin Laden slechts een wanstaltig product als de extremistische personificatie van tal van extremistische voorgangers die de revue passeerden. Zo ontstond er een Hitler die onder het verdrag van Versailles vandaan kroop (beroemde spotprent) en ontstaan er veelal dictators gewelddadige groeperingen na een periode van vergaande repressie. Nu wil ik niet stellen dat het westen debet is aan al het leed in de wereld maar de nalatigheid om überhaupt iets van het verleden op te steken is tamelijk schokkend en dan druk ik me nog voorzichtig uit.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods24 jan. 2010 - 11:33

Ik vind dat de rechten van de Palestijnen met voeten getreden worden, maar waarom staat de bovenstaande reactie op Harry de Zomer niet gewoon in de subdraad die hij heeft gestart, onder zijn bericht? Ik vind het tamelijk irritant als mensen gaan bumpen (zo heet dat toch?).