Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bill Cosby minstens drie jaar de gevangenis in wegens misbruik

  •  
25-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
28170484965_1dc57b34b7_z
Bill Cosby gaat drie tot tien jaar de gevangenis in. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. De 81-jarige oud-komiek is op drie punten schuldig bevonden, onder andere aan het drogeren en vervolgens misbruiken van de oud-basketbalster Andrea Constand. Dit vond plaats in 2004. De rechter omschreef Cosby als een ‘seksueel gewelddadig roofdier.’ De advocaat van Cosby voerde aan dat zijn cliënt te oud en fragiel zou zijn om in een cel plaats te nemen. Hier had de rechter geen boodschap aan.
In totaal deden 62 vrouwen aangifte tegen Cosby, maar de meeste van die zaken zijn verjaard. Constand was de eerste die naar justitie stapte. Hoewel hij in beroep gaat tegen de uitspraak, moet Cosby toch direct achter de tralies. Het is de eerste berechting van een bekend persoon sinds slachtoffers onder de hashtag #metoo op sociale media misbruikers ter verantwoording riepen.
Cc-foto: Montgomery
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.