Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

'Bijstandsontvangers zijn laks'

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-werkzoeken_300.jpg

Staatssecretaris De Krom wil nog meer dwang en drang vanuit gemeentelijke sociale diensten


Mensen die bijstand ontvangen zijn onvoldoende gemotiveerd om te werken. Ze moeten alles aanpakken, vindt staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken), maar ze kijken te ‘vrijblijvend’ aan tegen het werk dat ze kunnen aanpakken. Dat is de conclusie die De Krom trekt uit een onderzoek dat hij heeft laten uitvoeren naar de motieven die spelen bij het zoeken en vinden van laaggeschoold werk.
Veel bijstandsontvangers pakken volgens het onderzoek van Onderzoeksbureau Astri  geen werk aan omdat de reistijd te lang is of omdat het om een tijdelijke baan gaat. Van de ondervraagden vindt 49 procent dat hun baan geen lange reistijd mag hebben.
Dit obstakel is vrij logisch gezien de meeste laaggeschoolden geen inkomen hebben om zich een auto te veroorloven. Het openbaar vervoer biedt ook niet altijd een uitkomst. Zeker niet bij de banen met onregelmatige/buiten kantooruren en dat zijn juist de banen waar veel aanbod voor is. En ook zijn er veel bijstandontvangers die bang zijn dat de reiskosten hen te veel zal korten op hun salaris. 
Twee voorbeelden uit het onderzoek: 
Een 43-jarige WWB’er (LO) zegt hierover: “6 uur ’s ochtends rijden nog geen bussen. En een auto kost aan vaste lasten alleen al 50 euro per maand, dat kan ik niet meer betalen.
Een 46-jarige WWB’er (havo/vwo): “Een reiskostenvergoeding is nodig, dat bepaalt of ik kan reizen voor mijn werk of niet. Ik houd nu drie euro per dag over voor boodschappen, inclusief kleding.” 
Vooral op het punt van tijdelijk werk valt volgens De Krom veel te winnen. Zo blijkt dat slechts een derde van de bijstandsontvangers ingeschreven staat bij een uitzendbureau, terwijl 59 procent van de vacatures voor laaggeschoold werk wordt ingevuld via deze bureaus. 
“Als je kunt werken en er is werk, dan ga je aan de slag. Als je het recht hebt op een uitkering als het tegenzit, dan heb je ook de plicht om voor je eigen boterham te zorgen als dat kan. Sociale diensten handhaven die verplichting te weinig. Dat moet veranderen.”, aldus De Krom in NRC
De staatssecretaris wil een cultuuromslag teweeg brengen in de groep laaggeschoolde bijstandsontvangers. Uit het onderzoek blijkt dat deze groep minder gemotiveerd is om werk aan te pakken dan bijvoorbeeld Midden en Oost-Europeanen. 
Hoe De Krom die motivatie bij laaggeschoolde bijstandsontvangers wil terughalen is niet helemaal duidelijk. Wel wil hij meer dwang en controle. Uit het onderzoek blijkt dat gemeentelijke sociale diensten te weinig gebruik maken van dwang en drang om bijstandsontvangers aan de slag te krijgen.  
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (106)

robheus2
robheus216 aug. 2012 - 19:11

Ach ja, je moet ook íemand de schuld kunnen geven van de crisis, niet waar?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

De Nederlandse verzorgingsstaat is op dit vlak inderdaad zwaar doorgeschoten.

pinkindian
pinkindian16 aug. 2012 - 19:11

dankzij het neoliberale beleid van de bende van Rutte 200.000 werklozen extra in de bijstand en dan vervolgens hun eigen schuld afschuiven op deze mensen, VVD meer leugens, minder menselijkheid

Ernest55
Ernest5516 aug. 2012 - 19:11

Ze durven nog al wat te zeggen!

ElChe
ElChe16 aug. 2012 - 19:11

Reactie op Prins Pils: "Bejaarden zitten niet in de bijstand" Als het aan pechtold ligt, binnenkort wel.

clara51
clara5116 aug. 2012 - 19:11

De Krom en kornuiten zijn al geruime tijd bezig de goegemeente ervan te overtuigen dat eenieder die wil werken kan werken en wie niet werkt dus niet wil werken. En dus geen recht heeft op verdere ondersteuning van de overheid. Dat is politiek slim, om niet te zeggen doortrapt. Want dan hoef je niet te bekennen en erkennen dat het je als staatssecretaris dus niet is gelukt, ondanks je gesnoef dat het jou zeker zou lukken, mensen die snakken naar werk uit de bijstand naar duurzaam werk te leiden. En zo leid je ook in één beweging handig de aandacht af van het feit dat jouw kabinet de gemeentefondsen heeft gekort en bovendien de jobcoaches en anderen die mensen namens de overheid hielpen bij het vinden van werk zo heeft wegbezuinigd. Dikke kans dat velen van die mensen nu bij de groep horen waarover De krom het heeft. De Krom hoopt natuurlijk dat mensen erin trappen, in zijn gemakzuchtige 'blame-the-victim-praatjes. Aan de reacties hier te zien is het hem nog aardig gelukt ook. Lees voor meer van zulke eigenlijk best doorzichtige trucs: 'Publieke bijstandsgeheimen' van Godfried Engbersen. Een met de dag actueler wordend boek uit 1990. http://www.bol.com/nl/p/publieke-bijstandsgeheimen-druk-heruitgave/1001004002645605/

denmol
denmol16 aug. 2012 - 19:11

Zo laf, gemakkelijk en goedkoop om je in verkiezingstjd te focussen op de makkelijkste groep om je aanval op te richten in de hoop veel gratuite bijval te krijgen.

denmol
denmol16 aug. 2012 - 19:11

Er moeten een aantal dingen dingen gebeuren en dat zijn dat er werk moet komen voor mensen in de bijstand en voor de overblijvers moet een andere regelgeving komen want deze groep mensen zal nooit aan het werk komen en zitten eigenlijk onterecht in de bijstand waar je werk moet willen en kunnen accepteren. Verder moet de bijstand maatwerk zijn waarbij het zo is dat een gezin of individu niet naar de voeselbank moet hoeven te gaan want dat is stigmatiserend, denigrerend en beledigend, zodat deze instellingen in een rijk land als de onze overbodig worden.

dollen
dollen16 aug. 2012 - 19:11

en na kamp de volgende vvder,overigens jaren terug maakte de vvd de volgende opmerking,nederlanders zijn luie verwende werkers? maar hier het plan,,al vanaf zeg +-2001 uiteraard met hulp van cda. open de grensen,,veel meer werklozen erbij,onder cao? niets mee te maken gaan de bonden? maar een proces aan spannen,aldus het vvd, verder,,dus naar usa voorbeeld,,meer werklozen,met behoud van uitkering aan het werk dwingen,bouwvakkers vrachtvervoerders etz dus dat zijn de laag geschoolden. en whalla we hebben de boel mooi goedkoper gemaakt,,en het vrachvrvoer n de huizen zijn goedkoper geworden door deze maatregelen???tja bv de bam hoofdman gaat u met 000.000+ euro per jaar naar huis, en daardoor zijn de vrach en bouw etz geen cent goedkoper kijk hier waarom de vvd/cda zo gewild is cijvers van 2009,, gek he dat tnt etz zoveel tekort komen,zeggen deze petertjes dan he,en de benzine prijzen,van shell bv. pas op uw pacemaker kan het begeven als u de wekelijke schuldigen van de wereld ellende hun miljoenen inkomens leest,in ieder geval heeft u viagra nodig (als het nog vergoed wordt)voor het eerst komende jaar,lees en huiver.waar de cda/d666/en vooral vvders geen moer tegen willen doen,hoe de elite te stoppen,ik weet het wel. www.mt.nl/1/10856/home/dit-verdienen-uw-aex-collega-s.html

joop4me2
joop4me216 aug. 2012 - 19:11

De Krom heeft weer eens wat hem in de kraam past uitgekozen om wel heel erg schofterige verkiezingsretoriek uit te braken. De WWNV en de Huishoudstoets zijn door hem door de 2e kamer geloodst, maar de asociale “KROONJUWELEN van de VVD” zijn afgeschoten door de Kundus club waarvan HIJ, de VVD een slap lid is. De Gemeentes kunnen de puinhoop weer opruimen en zijn heel veel geld kwijt door “De Krome”. De Krom heeft dus niets gepresteerd net als de rest van de VVD, zijn salaris terug vorderen en levenslang SP Tomaten laten plukken tegen Polen Geld is niet voldoende, om zijn blazoen op te poetsen.

lembeck
lembeck16 aug. 2012 - 19:11

Zo laf, gemakkelijk en goedkoop om je in verkiezingstjd te focussen op de makkelijkste groep om je aanval op te richten in de hoop veel gratuite bijval te krijgen. - Dank je Dennis. Van De Krom en zijn baas Kamp verwacht ik niets fatsoenlijks meer. Kamp zei letterlijk in Debat op 2:"Het enige dat telt, is geld." Dat hebben we niet. Ja, ook ik zit in de bijstand. Nog een kleine 2 jaar, als rechts weer wint. Wint de SP en gaat die regeren dat is de kans groot dat ik gewoon op mijn 65ste met pensioen mag gaan en dan van de ene onrechtvaardige uitkeringsinstantie in de klauwen van de andere (SVB) val. Als alleenstaande heb je het vooral voor de SVB gedaan. Genuanceerde uitspraken verwacht ik niet van rechts denkende mensen. Ze hebben geen flauw idee en vinden 888 euro netto per maan heel veel geld. En lang niet iedereen kwijt kwijtschelding van gemeentebelastingen en waterschappen, of komen in aanmerking voor huur- en zorgtoeslag, Dat heeft o.a. te maken met spaargeld en schulden. John schreef dit: Wat Krom verzwijgt: "Ruim de helft van de werkzoekenden geeft aan vaak of soms hulp te krijgen van UWV en de gemeente. In de interviews geven de werkzoekenden aan dat de hulp van de uitvoeringsinstanties vaak tegenvalt. Werkzoekenden hebben, zeker op bepaalde punten in hun zoekproces, meer behoefte aan gerichte hulp dan nu geboden wordt. Zij missen de focus in het zoeken en weten juist na een serie afwijzingen niet meer wat nu wel een kansrijke manier van werk zoeken is." Lees verder het rapport maar. Paultje is weer flink selectief aan het shoppen. Maar dat past wel bij hem. Precies. Als ervaringsdeskundige loop ik bijna dagelijks tegen grote vooroordelen aan. Ik ben ook nog obees (medicatie vooral) en vrouw en de discriminatiemogelijkheden zijn compleet. Je krijgt wel wat eelt op je ziel, hoor, maar alle mensen met een uitkering over één kam scheren vind ik schandalig. Ik zeg toch ook niet dat alle rijke mensen frauderen? Precies hetzelfde. Onwil en fraude e.d. komen overal voor. Van hoog tot laag en omgekeerd. Deze insinuatie van De Krom is ronduit kwetsend, discriminerend en ik zie het al verkiezingsretoriek van een laag allooi. Ga nu even een teiltje zoeken...

neoliberaal
neoliberaal16 aug. 2012 - 19:11

Uitstekend statement van De Krom en het is tenenkrommend dat zelfs de uitkeringsgerechtigden hier het volstrekt normaal vinden om een uitkering te krijgen.

nico1943
nico194316 aug. 2012 - 19:11

Laten we eens afspreken dat de 500.000 werlozen en bijstandstrekkers massaal op één dag de instanties gaan voor werk. Naar de werkevers gaan en overdonderen met de wil tot werken? Ik droom, oh, make my day.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort16 aug. 2012 - 19:11

Waar in Nederland rijden er geen bussen om 6 uur s'ochtends? Volgens mij is dat flauwekul.

msj_meijerink
msj_meijerink16 aug. 2012 - 19:11

Net zoals er lakse werknemers zijn, zullen er ook lakse steuntrekkers zijn. En toen? Meneer De Krom draait telkens het vvd-mantra af, meer niet.

Peterman
Peterman16 aug. 2012 - 19:11

ik zou zeggen een basisuitkering voor iedereen, zeg nivo onderdak, tv, eten. Als je je voor 100% bereid verklaart ( rekening houdend met leeftijd of evt beperkingen ) werk of taken ( vrijwilligerswerk bv ) te willen uitvoeren wordt je uitkering aangevuld tot bv 120 % van huidige uitkering. Als je werk of een taak krijgt aangeboden ook al is het maar voor 1 dag of een week ben je verplicht deze uit te voeren, vind je zelf werk dan kun je altijd dat gaan doen natuurlijk. Kom je over een heel jaar gezien niet boven het totaal aan uitkering ontvangen bedrag dan vloeien de door werkgevers betaalde bedragen in de staatskas. Wordt je bv 5 keer in een jaar weggestuurd door een werkgever of maatschappelijke organisatie wegens onvoldoende motivatie dan val je terug naar je basisuitkering. Dit is wel erg simpel gezegd maar het idee lijkt me duidelijk......

dollen
dollen16 aug. 2012 - 19:11

en de vereniging gemeentelijke sosiale diensten,,bijstand mensen zijn helemaal nie laks.. hoelang laten de nederlandse werkers/mensen zig nog vernederen en neer zetten als opvreters,luie verwende kinderen,, jaren terug heeft de vvd dat al gezegt,pas geleden eemshaven de bleep kamp,en nu weer deze krom.. en alles mag,,immers deze lieden vernederen,, liegen,,etz niet om de stemmen te krijgen ( ze hebben een vast clubje),,maar de nederlandse werkers/mensen weg te zetten als min volk,dus vervangen met goedkope inport,,dat mag blijkbaar ongestraft. maar druk mij net een blaadje van de vvd en cda op de markt in de hand, ik verneder je zo erg dat 100 meter in de omtrek de mensen beginnen te huilen bij het horen hoe een vvder denkt over het volk.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Lees nou eens op zijn minst heel het stuk 'samenvatting en conclusies' van het onderzoek nou. Dan zie je ook in waarom ik spreek van selectief shoppen. Dan zie je ook de oorzaken waarom er blijkbaar zo'n miscommunicatie is. ++ >> Het selectieve shoppen ben ik niet of nauwelijks tegengekomen. Wel dat werkgevers via uitzendbureaus telkens in no time een Midden- of Oost-Europeaan (MOE) vinden, maar veel minder een Nederlander. Wat komt doordat Nederlanders zich in de helft van de gevallen niet inschrijven bij een uitzendbureau. Dat is geen miscommunicatie, dat is gewoon luiheid.

wvdstraat
wvdstraat16 aug. 2012 - 19:11

Voor wie denkt aan het driemanschap Krom/Blok/Kamp is het moeilijk om een Godwin te vermijden. Maar laat ik het eens proberen met wat realistische voorbeelden. Mat aftrek van de 'spookvacatures' die bij UWV's en DWI's al jarenlang op het prikbord hangen om het aantal suggestief op te krikken, zullen er in Nederland ongeveer 100.000 arbeidsplaatsen onvervuld zijn. Er zijn momenteel 500.000 werkzoekenden, waarvan er wellicht 100.000 werkelijk nagenoeg onbemiddelbaar zijn, waaronder ook een kleine minderheid die alles doet om onder een baan uit te komen. 25% zou in theorie dus aan betaald werk kunnen komen, waarbij het redelijk is van de volgende punten uit te gaan: - Voor het werk wordt minstens het minimumloon betaald - Reistijd bedraagt maximaal 1 uur (enkele reis) - De werkgever houdt zich aan alle geldende wetten en voorschriften - De functie biedt enig uitzicht voor de toekomst van de werknemer en de werkgever hoeft qua productiviteit er niet op toe te leggen. - Uiteraard dient er een 'minimale match' tussen werkgever en werknemer te zijn. Dan nemen we een aantal willekeurige vacatures die nog wel hier en daar bestaan: - Beveiliging. De vereisten zijn een VOG, een goede lichamelijke conditie en bereidheid ook 's avonds, 's nachts en in de weekeinden te werken. - Tomaten/asperge/campignon kwekerijen e.d. Lichamelijk inspannend werk, met enig onregelmatig karakter ivm seizoenen. Evt overuren tijds de zaai- en oogstperiode worden (verplicht) 1:1 gecompenseerd in rustiger tijden. - Licht administratief bij een distibutiecentrum op een industrieterrein, gedurende kantooruren. Daarheen rijdt twee keer per dag een bus, op 'bouwvakkerstijden' (07 uur en 16 uur). Vervolgens nemen we drie verschillende kandidaten: - Een licht gehandicapte jongeman van 26 jaar. Een redelijk stel hersens, maar kan en mag niet autorijden ivm lichamelijke beperking. De dichts bijzijnde OV-halte is voor hem ruim een kwartier lopen. - Bijstandsmoeder van twee schoolgaande kinderen, 41 jaar, wel een rijbewijs, maar kan zich onmogelijk een auto permitteren. Weinig tot geen 'achtervang' (oppas-oma e.d.). Door de situatie en wat men heeft meegemaakt is het van belang dat de kinderen goed begeleid worden, van ontbijt, lunchpakket en avondeten, tot aan toezicht op schoolwerk en sociale omgeving. - Academicus, 52 jaar, geen rijbewijs. Matige conditie door zeer veel zittend werk in het verleden, enigszins beschadigd door ontslag en 500 afwijzingen op sollicitaties. Praat in de koffiepauze graag met collega's over voetbal en auto's, maar ook wel eens over de nieuwste Shakespeare-vertaling en de Wetenschapsquiz. Well..... Go Ahead !

Sternenstaub
Sternenstaub16 aug. 2012 - 19:11

Krom: nomen est omen. Op de valreep voor de verkiezingen, meent één van de ergste VVD-robopaten van demissionair Rutte I nog even een drol te moeten draaien in het portiek, waarmee hij een hele bevolkingsgroep op laffe, verwerpelijke wijze wegzet, intimideert en beledigt. Nooit meer VVD. Die is een werkloosheids- armoede en ellendefabriek.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen16 aug. 2012 - 19:11

Het is weer lekker prijsschieten op mensen die zich niet kunnen verdedigen. Dat is een nationale sport geworden. Laten we nu eens rustig naar de feiten kijken en de omstandigheden. Ik vind het droevig dat een staatssecretaris ten koste de van de mensen met de laagste inkomens profileringsdrang vertoont. Hij heeft alle kans gehad om er iets aan te doen. Hij draaide aan de knoppen. En hoezo zijn Oosteuropeanen laaggeschoold.... Ambachtslieden zijn zeker niet laaggeschoold. Ze hebben wellicht minder theoretische vakken geleerd, maar ze zijn veel beter met de handen. Daar moet je wel een opleiding voor hebben gehad. Het is mede te danken aan dezelfde VVD dat tienduizenden banen zijn afgeschaft. We kennen ze onder de noemer "Melkertbanen". Ze schopten het overgrote deel van die mensen weer de bijstand in en dan erop schelden dat ze te lui zijn..... Opeens moeten ze verplicht iets doen voor de uitkering, maar vele tienduizenden deden dat ook, maar de naam van die baan zal wel niet zijn bevallen.... ofzo..... Mensen in de bijstand zijn gewoon een goedkoop speeltje voor rechts scheldend en ontevreden Nederland. Al met al een onsmakelijke vertoning. Een man in een duur maatpak, designbril en een uitstekend salaris die mensen op de rand van de armoede stigmatiseert. Ik kan er steeds niets aan doen, maar als ik de Krom zie spreken bekruipt me die gedachte iedere keer. Het beeld klopt niet, als hij over mensen in de bijstand spreekt.

OttoParts
OttoParts16 aug. 2012 - 19:11

Wat maken jullie jezelf weer druk om de vorm, en niet over de inhoud.. die man heeft zelf nog nooit gewerkt, getuige zijn c.v. op http://www.parlement.com/9353000/1f/j9vvhy5i95k8zxl/vge7dtpnwzzx?gclid=CL7noJKx7rECFcUNfAodKUoAlA Zonder uit te wijden over de uitzendbaantjes die mijn gezondheid hebben verziekt, kan ik jullie uit betrouwbare bron zeggen dat als je bij de Gemeente aanklopt voor werk, je geweigerd wordt als je maar één diploma hebt (Melkert Baan).. en in een wachtrij komt voor bijscholing (mij twee keer overkomen), waarna je de spreekwoordelijk geworden 6 maanden minus één dag onbetaald aan het werk gaat, waarna je weer op straat komt te staan en weer in een neergaande spiraal terecht komt (balletje/balletje tussen zogenaamde werkgevers en uitzendbureautjes).. om nog maar te zwijgen van zogenoemde Reïntegratie kantoren.. de nieuwste rage onder de Zachte Sector. Maar goed.. rest me op mijn punt terug te komen.. waar komt dat sentiment vandaan dat als je macht hebt, naar boven te gaan slijmen en naar beneden te trappen? is het genetisch dan wel sociaal bepaald, of is het simpelweg een ziekelijke neiging onder rechtse Apparatsjiks? Ik denk een combinatie van beide.. in je demissionaire periode nog fijn even kansarmen natrappen, alvorens je in een warm toegedekt circuit gaat van rijkbetaalde nevenfuncties (zie zijn c.v. .. hij heeft al geoefend. Voorbeelden te over.. in het verleden en nu (Blok, Kamp etc). Sommige mensen hebben principes; misschien wel mijn zwakste punt.. ik begeef me liever niet onder zulk laag volk.. wie met pek omgaat, besmeurt zich. Prima geschoold op verschillende terreinen, maar arm gehouden.. maar niet dom gehouden! Voor mij hoeft het niet meer.. ben al 50 en oud voor mijn leeftijd.. ik probeer vooruit te kijken naar vrijwilligerswerk naast mijn bezigheden op Internet.. Paul de Krom.. "What's in a name"

kees1311
kees131116 aug. 2012 - 19:11

De krom is een leugenaar die over de ruggen van van deze boven genoemde, kiezers wil winnen. 9 van de 10 westlandse bedrijven liegen over dat ze geen gemotiveerd personeel konden krijgen.Ze waren het zat om met marokkanen en Turken te werken en een verdwaalde hollander.Ik begrijp niet dat mensen allemaal in dezelfde leugens trappen.Niet iedereen is even sterk en kan het werk fysiek aan.In de kassen werkt men met normen om de m2 prijs te drukken en daar voldoen de meeste uitkeringstrekkers niet aan, niet omdat ze dat niet willen maar omdat ze het niet kunnen.Vandaar ook dat een tuinder liever een fitte pool van 22 in zijn kas heeft lopen ,logisch natuurlijk maar je kan dit niet terugvoeren naar mensen die een uitkering hebben.Waarom zou je 17,50 euro betalen als je daar daar twee polen voor kan krijgen van 21 ,22 jaar voor 8,40 bruto. men word voor de gek gehouden

Yggdrasil
Yggdrasil16 aug. 2012 - 19:11

De Krom gaat zoals altijd weer voorbij aan een aantal belangrijke zaken die hij met opzet niet benoemt. Bijstandsontvangers zijn over het algemeen moeilijk bemiddelbaar, vaak geen werkervaring, niet voldoende opgeleid en vooral geen eigen vermogen om reiskosten te kunnen betalen, ze zijn dus niet mobiel genoeg voor een baan. Alhoewel ik gerust durf toe te geven dat er mensen zijn die tevreden zijn met hun uitkering en die niet voornemens zijn om voor een baan al of niet tijdelijk hun bed uit te komen, maar dat is een vrij marginale groep. Maar het belangrijkste waar de Krom aan voorbij gaat of stomweg ontkent zijn de cijfers. Er zijn op dit moment 525.000 makkelijk bemiddelbare werklozen tegenover 109.000 vacatures. Ergo tegenover elke vacature staan 5 werkelozen te trappelen om aan de gang te gaan.

Rode druppel
Rode druppel16 aug. 2012 - 19:11

Na 30 jaar ( 3 ploegendienst ) ontslagen door weer een reorganisatie. In de ww kon ik als 50 plusser geen werk krijgen. Op het laatst uitzendbureaus gebeld met de vraag , neemt u ook 50 plussers aan. Slechts 2 uitzendbureaus reageerden positief. Ben nu weer aan het werk, als oproepkracht voor 8,75 bruto per uur. Dit is lager dan dat mijn uitkering was. Het is een fabeltje dat men als 50 plusser weer gemakkelijk werk kan vinden. Het allerergste is dat men zich buiten gesloten voelt van de samenleving, als uitkerings gerechtigde. En deze verhalen, zoals de Krom doet, wrijven nog eens extra zout in de open wond. Maar ja, gelukkig mag ik mij sinds enige tijd weer mens voelen.

ElChe
ElChe16 aug. 2012 - 19:11

Onsmakelijke beschuldigingen over mensen die zich niet kunnen verweren en dat terwijl de werkloosheid op loopt. Maar ja het is voor een aantal Nederlanders zo langzamerhand regel om vooral de zwakkeren in de maatschappij te pakken. Lekker stoer als jij aan de goede kant van de streep staat.

Le Chat Botté
Le Chat Botté16 aug. 2012 - 19:11

Echt waar? Alle bijstandtrekkers zijn te laks? Is er geen eentje die heel graag een baantje wil dat een beetje vol te houden is en meer dan het hongerloontje van de bijstand oplevert? Niemand? Ik geloof er minder dan een snars van. Niks, naks, noppes, nada. Verkiezingsretoriek. Dienen van het partijbelang, niet van het democratisch belang. Een democraat zet geen bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Een democraat verlaagt zich niet tot goedkope oneliners. Een democraat heeft een verhaal met de strekking: van mensen, voor mensen, door mensen. En hoe dit samen voor elkaar te boksen. Democracy: for people, for planet, NOT for profit!

Hanns2
Hanns216 aug. 2012 - 19:11

Een paar jaar geleden schreef ik mij in bij het UWV, waar me een lijst van uitzendbureaus werd overhandigd. Het enige bureau, dat met mij in zee wilde gaan, kwam met een constructie waar men zich voor 3000 euro in de schulden zou moeten steken. Uiteraard heb ik dit niet gedaan en heb mijn wederwaardigheden uitgewisseld met het UWV, dat vervolgens er niet toe over ging, om dit malafide bureau van haar lijst te wissen.

Jiskefet47
Jiskefet4716 aug. 2012 - 19:11

Alle Menschen werden Brüder??? Als gewezen bemiddelaar van het arbeidsbureau volg ik met verbijstering deze uitingen van meningsvrijheid. De arbeidsvoorzieningsproblematiek behoort tot één van de moeilijkste vakgebieden in ons maatschappelijk bestel. Cijfers van aantallen zeggen helemaal niets en geven geen enkel inzicht in frictie tussen vraag en aanbod naar en van arbeidskrachten. De gevoerde discussies hier worden voornamelijk bepaald door normatieve standpunten zonder enig werkelijk inzicht te tonen in de complexe materie van waar hier sprake is met betrekking tot arbeidsvoorziening. Laten we eens stilstaan bij het begrip arbeidsmarkt. De markt waar gehandeld wordt in inkoop en verkoop van arbeidskracht. Er wordt op deze markt loon uit betaald voor de uitvoering van productieve activiteiten en door dat betaalde loon kan de arbeider weer producten kopen, die hij nodig acht, dan wel die hij zich kan veroorloven. Geld op de arbeidsmarkt functioneert dus o.a. als middel om de geleverde arbeid van een ander te betalen. Dit betekent indirect dat we door het kopen van producten andere mensen in dienst hebben gehad, die deze producten gemaakt hebben. Op de keeper beschouwd is de arbeidsmarkt een ruilhandel in loonslaven. Door deze indirecte arbeidsdiensten en doordat we zo gewent zijn dat dit een normale wijze van samenleven is, laten we niet tot ons doordringen dat de arbeidsmarkt in feite een vervreemde versie is van de vroegere slaven markten. De paradoxale tragedie die hier opgemerkt kan worden is dat hoger opgeleide liberalen veelal ook nog atheïst hun arbeidsmoraal baseren op het gelovige credo “van wie niet werkt, die zal niet eten”. Waardoor ze een moraliteit vertonen, die net zo Rooms is al de paus van Rome. Wat de meesten van u zich ook niet realiseren is dat we via de arbeidsmarkt en de daarvoor benodigde scholing een nieuw kasten systeem hebben bewerkstelligd, waarbij de leden van de hogere kasten neerkijken op de leden van de lagere kasten. Hieruit ontstaat een vanzelfsprekend en geaccepteerde vorm van discriminatie. Arbeidskrachten worden beschouwd als dingen die maakbaar gevormd kunnen worden naar de vraag op de arbeidsmarkt en als ze niet maakbaar aanpasbaar zijn, dan moeten ze maar uit hun vertrouwde sociale omgeving gemigreerd worden op plaatsen waar eventueel wel zogenaamde passende arbeid is. In dezen is er geen enkel inzicht wat de consequenties hiervan zijn op de gezondheid van deze mensen. En als laatste middel wordt de financiële knoet gehanteerd. Uiteraard zijn er in deze problematiek ook WWB’ers, die misbruik maken van deze voorziening. In het verleden was dat percentage nauwelijks 2%. Mogelijk is dat percentage door de crisis en de toenemende schulden problematiek iets gegroeid, maar het neemt niet weg, dat het merendeel van wel ter goeder trouw zijnde mensen nu weggezet worden als inkomensparasieten. Een zeer kwetsend fenomeen voor mensen die uitgesloten zijn van de sociale aspecten, die er aan het arbeiden verbonden zijn, naast al het tragische gegeven, dat ze in de sociale woon en leefomgeving met argwanende argusogen worden bekeken. Naast de spanningen die men er persoonlijk aan beleefd en de spanningen die dit in gezins-, en familieverband kan opleveren. Een sfeer die ook niet zo’n goede invloed heeft op de menselijke gezondheid en er voor zorgt, dat hieruit extra zorgkosten uit voortvloeien. Wat de liberale en dogmatisch normatieve “Farizeeërs “ ook niet weten, is dat sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw er binnen arbeidsvoorziening heel veel tijd en energie is gestopt om wettelijke maatregelen te ontwikkelen, gereedschappen om de frictie problemen bij het vereffenen van vraag en aanbod op te lossen. Deze wettelijke maatregelen waren bedoeld om de partijen op de arbeidsmarkt, die dat zelf niet konden bekostigen, financieel bij te staan om de arbeidskwaliteit aan te passen aan de behoefte. In deze wetgeving is te weinig rekening gehouden, dat hier misbruik van gemaakt kon worden. Zodat deze ruif aan financiële ondersteunende maatregelen zo goed als volledig is leeggegeten door grote bedrijven, die deze steun helemaal niet nodig hadden. Er waren ambtenaren, die zich daar tegen verzetten door bijvoorbeeld de verzoeken om bijdragen in de omscholing van grote bedrijven af te wijzen, maar de juridisch kwaliteit van deze bedrijven was veel groter om de mazen in de wetgeving te misbruiken, dan die van de lager opgeleide ambtenaren. Ook van hogerhand vanuit het ministerie kon die juridische hulp niet geboden worden, omdat die mazen daadwerkelijk in de wettelijke regelingen zaten. Wat staatssecretaris De Krom doet is de complexe arbeidsvoorzieningsproblematiek simpel te bagatelliseren op basis van getalsverhoudingen en de problemen die zijn gesignaleerd door het onderzoek, dat in zijn opdracht is uitgevoerd te vervormen naar dogmatische normatieve standpunten, zonder serieus oplossingen te gaan zoeken voor deze problemen. Deze manier van doen kan dan ook niet anders begrepen worden als verkiezingsretoriek. Broeders verenigt u en leg deze foute gang van zaken voor aan de nationale ombudsman en de rechter, na eerst een grondige wetenschappelijke voorbereiding, Want via deze problematiek krijgen we een voet tussen de deur van het huis der conservatieve en normatieve liberalen.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 19:11

Bijstand is staatsterreur.

dollen
dollen16 aug. 2012 - 19:11

jullie zullen nooit veranderen en laten jullie allemaal voor het karretje spannen van de liberalen??vvders eerst zorgen deze partijen er voor dat er grote schulden ontstaan bij hun stemvee,,ze beweren altijd we kunnen de bedrijven niet veel meer vragen,,en laten de banken lekker e boel verstieren,laten de bedrijven inmense inkomens voor zich en hun vriendjes betalen, en gaat het dan fout,,mag de burger het betalen,,mogen de zwakkeren in nl bloeden,, gek dat voor 20 jaar terug een ptt draaide,,de zorg nog geen 32 gulden koste,dat de mensen wat sparen knden maar ooo nee alles moet naar de rote jongens toe,,en zie hier de resultaten lonen van de dikkoppe werden van het fl teken naar euro binnen een jaar gelijk gezet,, maar de burger lonen werden netjes om gerekent. een ptt bestaat niet meer,niet gek als er de tp eerst miljoenen van in eigen zak mag stoppen van de iberalen,, zorg idem manegers met 250.000 ++ euro de derectie met miljoenen, dan de verzekeringen er nog bij met inkomens van 500.000++ bij de eerste 4 toppers bij de maatschapijen..waar er 10++ namen zijn bedacht maar in werkelijkheid maar 4 zijn,maar al die namen hebben hun eign dikkoppen. ik hoop werkelijk dat er tussen nu en 10 jaar een opstand komt,zo afgrijzelijk dat de ,,nabestaanden,, van deze dikkoppen,en nieuwe derecteuren aan ons vragen wat een fatsoenlijke loons verhouding vergoeding . zeg maar een keer andersom.

denmol
denmol16 aug. 2012 - 19:11

"Ergo: het licht aan de motivatie van de bijstandstrekkers. Dat heb ik allang uitgelegd, alleen wil jij dat niet accepteren want dan gaat je geweten opspelen. Dus na dit bericht stop ik met discussiëren met jou hierover." Dit is het heldhaftige verweer van een man die zeker weet dat het aan de ongemotiveerdheid van de kandidaten heeft gelegen dat het kassen project van de wethouder sociale zaken van de gemeente Rotterdam is mislukt. Prins Plis jij bent het die op hoge poten argumenten van anderen eiste en zelf geen deuk in pakje boter kon schoppen als het gaat om zelf met argumenten te komen om jouw op vooroordelen gebaseerde opvatting te onderbouwen. Het valt me vies van je tegen Prins Pils als zelfs feiten en argumenten je niet op andere gedachten kunnen brengen en voor mij heb je wat dat betreft afgedaan en kom niet meer aan met bronnen en feiten vragen aan anderen want als die je onder je neus gewreven worden ben je niet in staat toe te geven dat het toch wat genuanceerdere materie is dan je aanvankelijk dacht en hebt lopen brullen. "Dat heb ik allang uitgelegd, alleen wil jij dat niet accepteren want dan gaat je geweten opspelen." Het typeert je wederom dat je meent te moeten weten dat ik niet in jouw verhaal mee ga omdat anders mijn geweten zou gaan opspelen. Sorry maar volgens ben jij een fantast die allerlei conclusies verbindt aan dingen die jij meent te zien bij anderen en meteen ook meent te weten wat de motieven van die ander is zonder navraag of welk onderzoek dan ook. Dat zou op zich knap zijn als dat zo zou zijn maar ieder weldenkend mens weet dat dit pathetische gedrag niet normaal is.

bruces
bruces16 aug. 2012 - 19:11

Mijn dochter doet de sollicitaties. Vacature via de krant. 587 reacties. Ze schrijven gewoon ik heb een mail ontvangen van ......, dat ik bij u moet solliciteren. Het aantal zegt genoeg en de rol van de overheid ook. Een goede zat er niet tussen, want die hebben blijkbaar nog een baan. Gelukkig bracht een medewerker via een project in Duitsland een Tsjech mee. Vakman en spreekt goed Duits. Prima kracht en blij met zijn salaris. Wil zelfs zijn gezin over laten komen. Onze hulp krijgt hij.

2 Reacties
WendyB2
WendyB216 aug. 2012 - 19:11

Ik ga maar voor mezelf beginnen omdat ik met mijn MTS fijnmechanische techniek en electronica nooit ergens een (vaste) baan heb kunnen vinden. Teveel concurrentie van Polen en jongeren met minimumjeugdloon

joop4me2
joop4me216 aug. 2012 - 19:11

Dochter ? JIJ bent blij met zijn salaris ? Duits ? over laten komen ?

lancelot2
lancelot216 aug. 2012 - 19:11

De uitkering moet omhoog. Dan kan men ook een auto kopen en op tijd naar het werk gaan. Simpel! Maar kom er maar eens op als ambtenaar. ;-) Straks word je nog verplicht als bijstandstrekker in een stad te gaan wonen, kun je lopend en op de fiets naar het werk. Kan de uitkering ook omlaag, omdat hij/zij geen auto heeft. En nou maar hopen dat hierr geen ambtenaar mee kijkt, hij/zij zal maar op het ideen komen om................ Juist.

1 Reactie
Octagon
Octagon16 aug. 2012 - 19:11

O ja betaalt u de verhuiskosten, en regelt u gelijk even een huis in een nieuwe stad erbij? Is dat het dan waard als je er na een paar maanden weer uitgeflikkerd wordt als de markt even niet meezit voor het bedrijf. kun ie gelijk weer verhuizen. U krijgt het nog druk.

elgringo2
elgringo216 aug. 2012 - 19:11

De krom heeft gewoon gelijk. 'An die Arbeit'. Als dit soort werk blijft liggen zijn de uitkeringen nog te hoog. Ik wacht uw reacties graag af.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger16 aug. 2012 - 19:11

Ben ik niet met u eens. De uitkeringen zijn niet te hoog, de minimum inkomens zijn te laag.

jonh16144
jonh1614416 aug. 2012 - 19:11

Werkende link: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/08/16/bijstandsontvangers-denken-te-vrijblijvend-de-krom-wil-cultuuromslag/ En een link naar het onderzoek: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2012/08/16/aansluiting-vraag-en-aanbod-laaggeschoold-werk.html Overigens, wat een slecht onderzoek zeg. Wat ze hebben gedaan: "Telefonische enquête onder werkgevers, netto respons 301. Diepte-interviews metj werkgevers, 10 interviews. Schriftelijke enquête onder twee groepen werkzoekenden (WW en WWB), respons respectievelijk 825 (28% respons WW’ers) en 358 (15% respons WWB’ers). Diepte-interviews met twee groepen werkzoekenden: 10 interviews met WWB’ers en 9 met WW’ers. Telefonische interviews met 17 werkende WWB’ers en 12 niet-werkende WWB’ers over de combinatie van bijstand en werk. Telefonische interviews onder twee groepen professionals (van UWV en gemeenten), 14 interviews met klantmanagers van gemeenten en 20 interviews met werkcoaches bij UWV." Kortom, die percentages stellen niks voor. 49% van niks is nog steeds niks. Wat Krom verzwijgt: "Ruim de helft van de werkzoekenden geeft aan vaak of soms hulp te krijgen van UWV en de gemeente. In de interviews geven de werkzoekenden aan dat de hulp van de uitvoeringsinstanties vaak tegenvalt. Werkzoekenden hebben, zeker op bepaalde punten in hun zoekproces, meer behoefte aan gerichte hulp dan nu geboden wordt. Zij missen de focus in het zoeken en weten juist na een serie afwijzingen niet meer wat nu wel een kansrijke manier van werk zoeken is." Lees verder het rapport maar. Paultje is weer flink selectief aan het shoppen. Maar dat past wel bij hem.

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Kortom, die percentages stellen niks voor. ++ >> De responspercentages kunnen voldoende zijn, maar dat moet dan wel blijken uit de statistische tests en die worden er niet bij gegeven. En de lage absolute aantallen interviews kunnen ook voldoende zijn, mits ze gediend hebben om te kijken welke vragen er gesteld moesten worden in de schriftelijke enquêtes, maar dat is ook niet duidelijk. Het onderzoek roept dus nogal wat vragen op, qua opzet en uitvoering. Wat echter boekdelen spreekt is dat er in Nederland 300.00 laaggeschoolde arbeidsposities worden vervuld door Midden- en Oost-Europeanen. Dat de openbare ruimte in Nederland, inclusief het groen, vaak slecht onderhouden is. En dat de ouderen zitten te springen om mensen die technische klusjes voor ze kunnen doen of anderszins kunnen helpen. Zodat ze langer op zichzelf kunnen wonen, wat de gemeenschap handenvol geld scheelt. De bijstandsuitkering hoeft voor mij niet naar beneden, mag zelfs omhoog voor de alleenstaande moeder met twee jonge kinderen. Maar de gezonde man en vrouw zonder familiaire beperkingen mogen van mij veel straffer aangepakt worden, c.q. ingezet worden voor gemeenschapstaken zoals boven beschreven.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 aug. 2012 - 19:11

== "Ruim de helft van de werkzoekenden geeft aan vaak of soms hulp te krijgen van UWV en de gemeente. In de interviews geven de werkzoekenden aan dat de hulp van de uitvoeringsinstanties vaak tegenvalt. Werkzoekenden hebben, zeker op bepaalde punten in hun zoekproces, meer behoefte aan gerichte hulp dan nu geboden wordt. Zij missen de focus in het zoeken en weten juist na een serie afwijzingen niet meer wat nu wel een kansrijke manier van werkzoeken is." == Exact. Daar wringt de schoen. Ik ken meerdere gevallen van vakbekwame, maar oudere mensen die door de crisis zonder werk zijn komen te zitten. Steun van het UWV krijgen ze niet, ze moeten alles zelf maar uitzoeken. Daar zijn mensen bij, die 25 jaar of langer gewerkt hebben, gewoon met hun handen. Die hebben geen idee hoe ze een sollicitatiebrief moeten schrijven, hoe ze een CV moeten opstellen, hoe je een sollicitatiegesprek voert. Die zijn niet geholpen met de een of andere kutcursus van een veel te duur snelle-jongens-bureau, die hebben gewoon direct hulp nodig in HUN geval.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 19:11

"Zo blijkt dat slechts een derde van de bijstandsontvangers ingeschreven staat bij een uitzendbureau" uitzendbureaus schrijven je in de regel pas in als ze werk voor je hebben. Veel mensen in een uitkering worden uitgekotst door de arbeidsmarkt. Dat is niet hun fout, zij zijn gewoon wie ze zijn. En dan word je voor laks uit gemaakt door een stuk vreten als de krom. Die man mag van mij direct opzouten.

3 Reacties
freaky33
freaky3316 aug. 2012 - 19:11

Mee eens, maar ach het zijn bijna verkiezingen, nog even wat spierballentaal er tegen aan, wat proefbalonnetjes oplaten, etc. Zijn positie wordt mogelijk en ook hopelijk straks na 12 september door iemand die wél capabel is, en niet door zo'n joker.

denmol
denmol16 aug. 2012 - 19:11

Het lijkt er wel op dat sommige rechtse mensen geen argumenten en goedkope pispaal meer hebben als er geen uitkeringen zouden bestaan en ze daar alleen om maar liever is stand zouden willen houden.

toshiba
toshiba16 aug. 2012 - 19:11

Dat is onjuist. Bij zo'n beetje elk uitzendburo kan iedereen zich gewoon online inschrijven. Ook ik heb nooit problemen gehad om mij te laten inschrijven ook al hadden ze geen werk.

ElChe
ElChe16 aug. 2012 - 19:11

Aan de rollator bejaarden, kom op. Jullie kunnen beter.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Aan de rollator bejaarden, kom op. Jullie kunnen beter. ++ >> Bejaarden zitten niet in de bijstand.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 19:11

We 'leven' binnen een neoliberale meritocratie. Die wekt de illusie dat talent hebben en hard werken sowieso succes genereren. Wie faalt, heeft het met andere woorden aan zichzelf te danken en dient hard te worden aangepakt. Zo eenvoudig denkt de VVD en Kunduz-mensen

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Joop Schouten, do 16 augustus 2012 23:05 ++ >> Als je eens leert kleurschakeringen te zien in plaats van alleen maar zwart en wit, zul je zien dat de verzorgingsstaat op dit gebied inderdaad zwaar is doorgeschoten.

a.doorgeest
a.doorgeest16 aug. 2012 - 19:11

Het lijkt er enigzins op dat de heer De Krom in deze verkiezingstijd een aantal vooroordelen van zijn Telegraaf-lezende achterban, netjes - nu ja netjes? - tracht uit te buiten.: Alle bijstandsgerechtigden zijn lui en dienen aan het werk te gaan. Drang en dwang - hopsakee; zo kennen we rechts Nederland weer. Nooit enige aandacht voor belastingontduiking in de bovenwereld, gelegaliseerde diefstal door grote bedrijven - ik noem de bouwsector even met haar nog steeds onsmakelijk hoge meerwerkprijzen. Daarover gaat het verhaal van de VVD nooit. Geeft nix trouwens: als je niet al te veel hersens hebt en geen enkele maatschappelijke compassie, zal niemand je dat verwijten. Geeft allemaal nix: VVD'ers zijn doorgaans geen hoogvliegerss, de rest van Nederland weet dat allang. Geld is voor hen de maat der dingen, en met name hun eigen geld. De rest van de samenleving kan doodvallen - dat heet in hun jargon 'sociale rechtvaardigheid'. De VVD is wat dat betreft een beetje een apenkolonie: eigen bananen eerst zien te klauwen en dan hard wegrennen om je maaltje te verorberen. Geeft nix allemaal, hoewel ik me verheug op de dag dat zelfs een VVD 'er begint in te zien hoe benepen en kortzichtig zijn kijk op de werkelijkheid is. Maar goed, ik zal er niet te lang over uitwijden. En nu het èchte probleem waarmee De Krom kampt, want dat er een deelprobleem ligt inzake de Bijstand is waar. Voorstel tot een oplossing: Begin eens met een aantal catagoriën Bijstandsgerechtigden te maken. Zeg 3 om het eenvoudig te houden. Catagorie 1 is het interessantste: mensen die in de Bijstand vertoeven, maar daar - gezien hun gezondheid, leeftijd, opleidingsniveau, etc - redelijkerwijs niet in thuishoren. Deze mensen kun je middels bonussen en malussen richting arbeidsmarkt leiden, denk ik. En uitkering die iedere maand wat minder wordt, gevolgd door een bonus bij werkaanvaaring. Een aardige stimulans, lijkt me. Catagorie twee: mensen die onvoldoende geschoold zijn om aan het arbeidsproces deel te nemen, kampen met een taalachterstand, etc . Biedt deze mensen aanvullende scholing en een werkervaringsplek bij bedrijfsleven of gemeente aan. Na afgeronde scholing kun je hen verder naar betaald werk geleiden door hen naar catagorie één te promoveren. Catagorie 3 - de restcatagorie. mensen die ècht niet mee kunnen komen in onze samenleving. laat hen maar ongemoeid, biedt hen wat zinvol vrijwilligerswerk aan zodat ze niet echt buiten de boot gaan vallen; fleur hun Kerst, Pasen en andere hoogtijdagen maar op met een eenmalige uitkering. Want ze zijn er echt: mensen die qua gezondheid, problemen, etc gewoon niet mee kunnen komen in ons bestel. Voor hen wat structurele noodvoorzieningen inbouwen, zodat deze mensen op een waardige manier een plek in ons bestel behouden. En verder dienen types als De Krom gewoon te stoppen met het uitventen van hun vooroordelen. Los de zaak eens structureel, fatsoenlijk en gedegen op. Dat noem ik nu 'sociale rechtvaardigheid'. P.S. Even wat scherts: plofkip Elias gisteren weer op tv mogen aanschouwen. Als je naar de lichaamsbouw/omvang van Ton - Obesitas - Elias kijkt, is de belastingdruk in dit land nog steeds niet optimaal, is de hypotheekrenteaftrek nog steeds te hoog, en wordt het inderdaad tijd dat de Olympische Spelen naar ons land komen. Heer Elias kan dan per kanon tijdsens de openingsceremonie worden afgeschoten - bijvoorbeeld - en het befaamde shagroken van Edith Schippers kan dan wellicht een Olympisch nummer worden. Verder Erika oliebol Terpstra weer in actie gezien. Dik goud voor deze lelijkste Nederlandse aller tijden. Ik wens De Krom succes met zijn eigen sociale omgeving - hij zal het nodig hebben...

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat16 aug. 2012 - 19:11

Categorieën zijn er in de bijstand allang! Deze zijn voornamelijk verdeeld over de duur van de uitkering, maar ook op basis van opleiding en ervaring. Opvallend daarbij is, dat onder de categorie "zeer moeilijk plaatsbaar" (relatief) veel mannen van 45+ vallen, die hoogopgeleid zijn. Een kennis die bij de schuldhulp werkt heeft (bijv) een klant uit die categorie met een Nijenrode-diploma op zak. Oorzaak: Komt nergens aan de slag.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 19:11

"Staatssecretaris De Krom wil nog meer dwang en drang vanuit gemeentelijke sociale diensten" Dat gaat niet lukken met deze krankzinnig hoge en langdurige uitkeringen. Er zijn inmiddels families waar de derde generatie een sociale uitkering krijgt. Die mensen beunen gewoon een beetje bij met handel of zo en hebben een leven als god in Frankrijk. Niks zo lekker als gratis geld. Die dwang dat gaat ook de zoveelste keer niet helpen al was het alleen al omdat de ambtelijke bureaucraten dat tegenwerken. Niemand wil zichzelf werkloos maken toch?

1 Reactie
jonh16144
jonh1614416 aug. 2012 - 19:11

Waarom zie ik jou dan niet leven als een 'God in Frankrijk'? Ik bedoel, iemand met jouw moraal zou meteen misbruik maken van een uitkering als het werkelijk zo makkelijk en mooi was. Dat u dat niet doet geeft al aan dat u de waarheid verdraait (AKA, LIEGT) om een groep mensen zwart te maken. Heeft u niet genoeg 'eigen kracht' en moet u maar daarom anderen neersabelen?

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 19:11

Of dat beeld geheel waar is kan ik niet behoordelen Mijn parner geeft een door de gemeente duurbetaalde sjaka cursus aan bestandstrekkers het gaat om een groep van 6 a 10 man. Volledige groep is er nooit.Altijd heeft er wel iemand een smoes of ziek en misselelijk om niet te verschijnen opmerking van cursist ( eind 20) "ik wil wel in de kraamzorg werken" advies "dan zulk je een gerichte opleidig moet gaan volgen" antwoord "dat wil ik niet" Cursist( begin 30) "Ik wil wel werken maar dan wel in mijn woonplaats" Het geeft een beeld die wel overeenkomt met de opmerking van deze man. Maar of het exemplarisch is wil ik niet zeggen. Trouwens de cursus leid tot niets. Is er alleen voor bedoelt dat de gemeent aan den Haag kan aantonen dat ze wat heeft ondernemen en aan taakstelling heeft voldaan. Heeft alles met geld te maken.

3 Reacties
MG1968-2
MG1968-216 aug. 2012 - 19:11

Als ik een werk moet uitvoeren wat ik niet als zinnig ervaar zoek ik iets anders. Zouden meer mensen moeten doen. Plaats maken voor iemand die wel achter de gegeven taak kunnen gaan staan en wellicht alleen daardoor al meer geschikt zijn. Maar ja. Het verdiend zo goed hé.

jonh16144
jonh1614416 aug. 2012 - 19:11

Ik hoor ook wel eens van asociale ondernemers die het uitbuiten van mensen tot een nieuw niveau brengen. Kan ik dan zeggen dat allen ondernemers asociale slavendrijvers zijn? Dacht het niet...

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 aug. 2012 - 19:11

== Mijn parner geeft een door de gemeente duurbetaalde sjaka cursus aan bestandstrekkers == Lijkt me een onzincursus, als je het woord "bijstandsgerechtigden" als niet eens kunt spellen. Die gemeente moet gewoon stoppen met die cursus, hebben ze hun bezuiniging in ieder geval binnen. Dat soort flauwekulcursussen ("sjakacursus" ????) kost klauwen met geld en levert voor de cursist geen ene malle moer op. Men moet er heen, maar weet donders goed dat men zijn tijd zit te verdoen en wordt ondertussen door zo'n cursusleider ook nog als een kind behandeld. Schei toch uit met die onzin.

nico1943
nico194316 aug. 2012 - 19:11

Het lijkt mij wel interessant om de Kromme te gaan volgen als hij staatssecretaris af is. Waar zal hij zijn geld halen? Staat hij op de lijst voor de Tweede Kamer? Krijg hij dan een toelage vanwege daling van zijn inkomen? Komt hij niet in de TK. Hoelang gaat hij van zijn uitkering genieten?

1 Reactie
jonh16144
jonh1614416 aug. 2012 - 19:11

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10704/Kabinet-Rutte/article/detail/3269452/2012/06/12/Kabinet-maakt-haast-met-versoberen-wachtgeldregeling.dhtml Ik verwacht van Krom en VVD collega's dat ze nee zeggen tegen hun wachtgeldregeling en in de kassen aan de slag gaan. Immers werk genoeg toch? Maar ja, dingen gelden altijd voor de Ander. Zelf zijn ze dit werk 'onwaardig'.

prozaschrijverazazel
prozaschrijverazazel16 aug. 2012 - 19:11

Belachelijke verkiezingsretoriek. Criminaliseren van mensen in de bijstand, maar kijken naar zijn eigen oplichtende achterban ho maar! Erg leuk hoor een baan die minder betaald dan je uitkering maar je moet toch wel zorgen dat je genoeg inkomen hebt om je gezin te voeden en de rekeningen te betalen. En dat gaat niet als je onder het minimum werkt. Tijdelijke baan. Ook heel leuk, maar als het werk stopt, en je niets anders kan vinden, geen geld, dus uitkering met daarbij zes weken wachten. Dit is geen oplossing om de werkeloosheid te bestrijden, maar kortzichtige verkiezingsretoriek om nog meer tweedeling te zaaien. Een telegroflezer slikt dit als zoete koek gezien zijn gemis aan kennis van zaken. Trouwens, denkt u nu echt dat de Krom een baan zou accepteren die ver onder zijn riante wachtgeld (lees uitkering) word aangeboden zodat hij ook onder een minimumloon zou werken, nee ik dacht het niet, hij legt alleen maar op en ziet zich zelf als een sier paard die alleen in speciale goedbetaalde gevallen van stal dient te worden gehaald!

1 Reactie
poelly12
poelly1216 aug. 2012 - 19:11

en ik proef in je commentaar dat je werken een vies en raar iets vindt, maar een uitkering heel normaal. wat is dat toch ?

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 19:11

Je kunt er in dit land voor kiezen om niet te werken als je daar geen zin in hebt, en dan van een bijstandsuitkering te leven. Daarmee wordt de verzorgingsstaat ondermijnd, en het is ook oneerlijk tegenover de mensen die echt op een bijstandsuitkering zijn aangewezen. Je zou dit probleem kunnen aanpakken door, voor mensen die daar in principe toe in staat zijn, een bepaalde werkverplichting te koppelen aan het ontvangen van een bijstandsuitkering. Er is bijv. niks mis met het aanvegen van de straten en parken en met aardappels schillen in bejaardentehuizen.

3 Reacties
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 aug. 2012 - 19:11

== Je zou dit probleem kunnen aanpakken door, voor mensen die daar in principe toe in staat zijn, een bepaalde werkverplichting te koppelen aan het ontvangen van een bijstandsuitkering. == Dat gebeurt al jaren, Sherlock.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar16 aug. 2012 - 19:11

Wauw, rechts *en* onder een steen geleefd.. helaas veel minder zeldzaam dan je zou denken..

clara51
clara5116 aug. 2012 - 19:11

["Je kunt er in dit land voor kiezen om niet te werken als je daar geen zin in hebt, en dan van een bijstandsuitkering te leven."] Kikker, als je je even zou informeren weet je dat je uit je groene nek kletst. De regels om überhaupt in de bijstand te komen zijn inmiddels zo aangescherpt dat mensen "die ervoor kiezen niet te werken" (ik ben ze nooit tegengekomen) geen poot meer aan de grond zouden krijgen. Ik begrijp dat jij er persoonlijk belang bij hebt zulke kul te verkondigen en De Krom na te kwaken. Welk belang is dat?

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 19:11

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Zorg dan voor die groep voor gratis (openbaar) vervoer naar en van het werk! ++ >> Waarom gratis? Andere werknemers krijgen het toch ook niet gratis? Je bevestigt het beeld dat Krom schetst van de bijstandstrekker.

Geert2509
Geert250916 aug. 2012 - 19:11

Dit is gewoon pesten en heeft helemaal niets meer te maken met politiek bedrijven. Die mensen weten helemaal niets over leven met veel te weinig geld en helemaal geen perspectief op verbetering. Ze zeggen wel dat ze dit juist doen om de positie van bijstandsontvangers te verbeteren, maar dit sluit helemaal niet aan bij de belevingswereld. En dus is het gewoon nooit effectief en daarmee wordt het asociaal. Mensen met een uitkering leven in een parallelle wereld. Ze krijgen zoveel verplichtingen en controles van de overheid over zich heen, dat mensen die geen uitkering hebben zich hierbij geen voorstelling meer kunnen maken. Een leven zonder privacy, waarbij op samenwonen gekort wordt; hoe vaak mag vriend of vriendin dan eigenlijk blijven slapen, om niet als inwonend aangemerkt te worden? En als je blijft slapen, dan toch voor de zekerheid geen tandenborstel in de badkamer achterlaten, maar ergens in een la. Enz, enz... Op enig moment moet je je wel afvragen wat dit soort pesterijen eigenlijk nog oplevert. Waarschijnlijk zijn de kosten duurder, maar je hoort nooit dat dit eens op landelijk niveau onderzocht wordt. Hoe dan ook. Ik vind het allemaal veel te ver gaan. Het is bedoeld als sociaal vangnet, maar als je werkloos wordt (en dat zijn er veel de laatste maanden) dan kom je meteen in het verdomhoekje. Kappen daarmee.

1 Reactie
Jantje68
Jantje6816 aug. 2012 - 19:11

Je wordt niet als bijstandstrekker geboren, dat veroorzaak je zelf. Ga vanmiddag naar een uitzendbureau en binnen een paar dagen heb je werk en geen last meer van controles van de overheid. Zo niet dan hoop ik dat de overheid niet meer controleert maar de uitkering gewoon intrekt.

poelly12
poelly1216 aug. 2012 - 19:11

ik voel me niet uitgebuit door een werkgever, maar door uitkeringstrekkers die liever een pool zien werken dan zelf de handen uit de mouwen te steken.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 19:11

'ik voel me niet uitgebuit door een werkgever, maar door uitkeringstrekkers...' Intelligente mensen zouden er beter an doen de achtergronden te bestuderen alvorens domme uitspraken te doen. De enige die asociaal zijn zijn mensen zoals jij.

dollen
dollen16 aug. 2012 - 19:11

jij wilt niet lezen wat er door de gemeente soos nu op tv etc verteld wordt he, dat krom gewoon staat te overdrijven,netjes uitgedrukt. deze praktijken van leugens vertellen doen ze nu al meer als 10 jaar,voor goedgelovigen als jij, die iets klakkeloos aannemen en graag door vertellen,, immers ik hoor het aan alle vvd kanten, dus zal het wel waar zijn toch. je kunt beter naar de usa vertrekken kun je ook nog wapens gaan dragen tegen alle cijfers in, blind zijn heet dat,vooral als er alleen maar gekleurde mensen voor tv gepakt worden, ook een bewuste keus aldaar. verdeel en heers.en dat is precies wat de vvd en hun opdracht gevers doen, vertel iets lang genoeg en je zult de boel verdelen in 2-3-4 kampen,,

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 19:11

De bijstand is gelijk aan armoede. Het is een vorm economische knechting. Mensen worden uitgebuit en gestigmatiseerd door lieden als Krom. Zijn neoliberalisme is een mislukking op economisch vlak, een ramp op maatschappelijk vlak, en ronduit gevaarlijk en onethisch op psychologisch vlak. Alles van echte waarde is waardeloos geworden door lieden als deze eikel.

1 Reactie
Jantje68
Jantje6816 aug. 2012 - 19:11

Ja maar begrijp niet dat bijstandstrekkers dan geld willen ontvangen uit een neoliberale economie? Zo tegenstrijdig en ongeloofwaardig allemaal. Allemaal smoesjes om lekker niks te doen en de buurman voor jou te laten werken. Ja de buurman en niet de grote banken en instituten waar je zo graag naar verwijst. De buurman ligt krom en de bijstandstrekker doet niks, lekker sociaal he? We moeten de dingen niet moeilijker maken dan ze zijn.

Jantje68
Jantje6816 aug. 2012 - 19:11

Verbijsterend dat bijstandstrekkers niet ingeschreven zijn bij een uitzendbureau. Denken ze nu werkelijk dat werk vind door sollicitatiebrieven te schrijven als je langere tijd werkloos bent? Iedereen in mijn omgeving zoekt of heeft werk via een uitzendbureau om daarna eventueel door te groeien in een vaste baan, maar vaak ook niet. Vooral voor lager opgeleiden en ouderen is dit de enige manier om nog aan werk te komen. En nee die mensen werken niet allemaal in kassen maar gewoon in een beroep van hun voorkeursrichting alleen niet in een vaste baan. Dit geldt ook voor huisvrouwen die nooit buiten de deur hebben gewerkt. Na luttele dagen krijg je een aanbod van het uitzendbureau Het wordt nu echt hoog tijd dat vooral gemeenten een schop onder hun kont krijgen. Het is primair je eigen verantwoordelijkheid om te werken en werk te zoeken. Begeleiding is alleen maar nodig voor een zeer beperkte groep. Voor de rest gewoon de uitkering verlagen en intrekken en ze verdwijnen uit de kaartenbakken als sneeuw voor de zon.

4 Reacties
Zjenny
Zjenny16 aug. 2012 - 19:11

Mensen zijn geen dode kaarten in een kaartenbak en verdwijnen niet als sneeuw voor de zon. Wat heb jij voor buitenaards idee van wat een mens is...

wvdstraat
wvdstraat16 aug. 2012 - 19:11

U bent met klok en klepel in de fabeltjeskrant getrapt ! Op DWI's (oa in Amsterdam) lopen bijna dagelijks intercedenten van de grote uitzendbureau's rond. Zij voeren gesprekken met uitkeringsgerechtigden over mogelijkheden. Er worden kaartjes en cv's uitgewisseld, evenals telefoonnummers en e-mailadressen. Uitkeringsgerechtigde werkzoekenden worden in hun bestanden opgenomen. Vervolgens horen de 'kandidaten' nooit meer wat.....

denmol
denmol16 aug. 2012 - 19:11

"Verbijsterend dat bijstandstrekkers niet ingeschreven zijn bij een uitzendbureau. Denken ze nu werkelijk dat werk vind door sollicitatiebrieven te schrijven als je langere tijd werkloos bent?" Hier ook weer zo'n oerverloos domme opmerking alsof ze bij uitzendbureaus massaal zitten te wachten op iemand die langdurig in de bijstand zit. Ik weet uit eerste hand van verschillende clienten dat deze mensen zich bij zo'n uitzendbureau kunnen melden en er een zorgenaamd intakegesprek plaats vindt en als deze persoon is vertrokken wordt die inschrijving gewoon in de prullenbak gegooid en nou jij meneer de kantlijnschreeuwer.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Begeleiding is alleen maar nodig voor een zeer beperkte groep. ++ >> Ik denk dat een veel grotere groep begeleiding nodig heeft, maar verder ben ik het helemaal met je eens.

denmol
denmol16 aug. 2012 - 19:11

Iedereen die hier een grote bek open trekt en het wel weet voor die bijstandstrekkers terwijl die zelf nooit werkloos is geweest en nooit die vernedernde gang naar de sociale dienst heeft hoeven maken moet zijn of haar grote rechtse muil eens houden. Het zou die lui sieren als ze eens een maand van plek zouden ruilen met iemand die langdurig in de bijstand zit, pas na deze zalige ervaring van zogenaamd gratis geld ben ik pas benieuwd naar hun commentaar stelletje rechtse telegraaf lezende reactionaire lamzakken.

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Dennis Mollis, vr 17 augustus 2012 14:27 ++ >> Je kunt wel gaan schelden, maar het feit blijft staan dat er 300.000 laaggeschoolde banen worden opgevuld door Midden- en Oost-Europeanen. Dat er nog veel werk te doen is aan de openbare ruimte, inclusief het groen. En dat we afstevenen op een megagroot tekort aan arbeidskrachten in de zorg (minstens 200.000 mensen). Terwijl er naar verluidt 500.000 mensen in de bijstand zitten, die in principe gezond van lijf en leden zijn.

poelly12
poelly1216 aug. 2012 - 19:11

Dennis, met beledigingen en schuttingtaal maak je je argument echt niet sterker. Als je de gang vernederend vindt, ga dan naar een uitzendbureau en verdien uw eigen geld

Bouwman2
Bouwman216 aug. 2012 - 19:11

Over welk werk heeft De Krom het? Er is helemaal geen werk, wel een half miljoen officiele werklozen en onofficieel zit al een op de tien thuis. Wat de staatssecretaris bedoelt in werk met behoud van uitkering. Dat idee is niet nieuw, in de Sowjet Unie werd ook iedereen aan het straatvegen gezet.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Over welk werk heeft De Krom het? ++ >> Bijvoorbeeld over de 300.000 arbeidsplaatsen die nu opgevuld worden door Midden- en Oost-Europeanen. Bijvoorbeeld over het onderhoud van de publieke ruimte inclusief het groen. Bijvoorbeeld over klusjes en hand- en spandiensten voor ouderen zodat die langer op zichzelf kunnen blijven wonen, wat de gemeenschap handenvol geld bespaart. We stevenen af op een enorm tekort aan arbeidskrachten in de zorg. Nu pleit ik er niet voor om bijstandstrekkers in de zorg te werk te stellen, maar als zij ander werk doen in plaats van nutteloos een uitkering innen, kunnen de salarissen in de zorg omhoog zodat meer mensen voor een baan in de zorg kiezen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 19:11

WERK is een RECHT en geen PLICHT. dit is de 21e eeuw en de evolutie heeft ervoor gezorgd dat we meer mens dan aap zijn ondertussen, oftewel we leven om te leven en niet om een economie voor derden snel te laten stijgen..

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ WERK is een RECHT en geen PLICHT. ++ >> Gel.l.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2012 - 19:11

[WERK is een RECHT en geen PLICHT.] Dat is zo, er is dan ook niemand verplicht werk aan te nemen. Als je kunt leven met het verspelen van je recht op uitkering (die je krijgt als je niet kunt werken, niet als je niet wilt werken), dan houdt niemand je tegen.

Zjenny
Zjenny16 aug. 2012 - 19:11

Krim is laks..denkt niet, te weinig hersens, onder een stolp geleefd, met de gouden lepel geboren...en als er een andere reden is dan hoor ik het graag van Krom.Als ie praten kan...

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Zjen Zen, vr 17 augustus 2012 15:46 ++ >> Oordelen te over, maar nul argumenten.

denmol
denmol16 aug. 2012 - 19:11

"Staatssecretaris De Krom wil nog meer dwang en drang vanuit gemeentelijke sociale diensten" Deze De Kom moet eens zelf aan het werk want hij is verantwoordelijk voor het gegeven dat er zoveel mensen in de bijstand zitten. Hij dient zich helemaal te onthouden van bemoeienis met het beleid dat de afzonderlijke gemeenten voeren want het is zijn neoliberale partij geweest die in het kader van decentralisatie, kleinere overheid je kant dat gelul wel, heeft besloten de verantwoording voor de bijstand bij de respectievelijke gemeenten neer te leggen. Hij moet nu niet van een afstand roepen dat hij het beter weet en weer laf en goedkoop met de beschuldigende vinger wijst naar de individuele bijstandsafhankelijke in plaats van de hand diep in eigen boezem te steken.

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Hij dient zich helemaal te onthouden van bemoeienis met het beleid dat de afzonderlijke gemeenten voeren want het is zijn neoliberale partij geweest die in het kader van decentralisatie, kleinere overheid je kant dat gelul wel, heeft besloten de verantwoording voor de bijstand bij de respectievelijke gemeenten neer te leggen. ++ >> Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat er heel veel mensen zijn in Nederland die hun luie r..t op de bank zitten, een uitkering genietende, terwijl er werk zat is dat gedaan moet worden en dat ze ook kunnen doen.

jonh16144
jonh1614416 aug. 2012 - 19:11

Het mooiste is blijkbaar dat er sprake is van ineffectief overheidsbeleid. Het onderzoek vermeldt hoe overheidsinstanties traag zijn en van de verkeerde middelen gebruik maakt om werkgevers en potentiele werknemers te matchen. Krom schiet dus tekort en probeert zijn falend beleid af te schuiven op de laksheid van een paar rotte appels door het voor te stellen als een massaal gebeuren. En blijkbaar is dit wat mensen graag willen horen...totdat ze zelf door de ambtenarenkliek moeten om een uitkering aan te vragen

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 aug. 2012 - 19:11

Al direct in het begin van het rapport blijkt dat werkgevers vooral via uitzendbureaus aan hun personeel komen, en dat uitzendbureaus veel mensen in de bijstand niet willen inschrijven omdat ze hen niet kansrijk genoeg achten. En dan wordt de schuld in de schoenen geschoven van de bijstandsontvangers?

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ En dan wordt de schuld in de schoenen geschoven van de bijstandsontvangers? ++ >> Het rapport van De Krom is inderdaad niet sterk, maar dat soort argumenten worden hier weinig of niet aangedragen, door de (verdedigers van de) bijstandstrekkers. Hier wordt voornamelijk gesteld dat werk een recht is, geen plicht, dat bijstandstrekkers onderdeel uitmaken van een ecosysteem dat je met rust moet laten (??), dat mensen gedwongen worden als slaven te werken voor de machtshebbers, en meer van dat soort onzin. Bovendien heeft het Rotterdamse experiment aangetoond dat zelfs al brengt de gemeente bijstandstrekkers en werkgevers met elkaar in contact en organiseert ze busvervoer van wijk naar werkgever v.v., er nog bijna niemand op afkomt om te gaan werken. Er zijn legio mensen die niet kunnen werken, en die moet je ontzien. Maar die zitten in de WIA, WAO of Wajong. En ik speel ook de alleenstaande ouders met jonge kinderen in de bijstand vrij. Maar de rest moet gewoon aan het werk. Er worden nu 300.000 laaggeschoolde banen vervuld door Midden- en Oost-Europeanen. En er ontstaan straks ook nog minstens 200.000 banen in de zorg waarvoor we weer mensen uit het buitenland moeten gaan halen. Terwijl er 500.000 gezonde mensen in de bijstand zitten? Dat vind ik onbestaanbaar.

Zjenny
Zjenny16 aug. 2012 - 19:11

Ik was net 40 , eind 90iger jaren en in mijn stad was er niet 1 !!!!! niet een!!! uitzendbureau dat me inschreef. Ik was bereid om alles te doen en elke baan aan te pakken. Jammer dan. einde verhaal. dus zelf doen. en dat doe ik sindsdien. wie daar het niet mee eens is; Jammer dan.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 19:11

Iets over bijstandsgerechtigden in een ongezellig landje: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2012/default.htm http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-3640-wm.htm http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2010/2010-042-pb.htm http://martijnschut.wordpress.com/2012/06/18/wie-gebruikt-bijzondere-bijstand-en-waarvoor/

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 19:11

Veel 'lakse' mensen hè?

bruces
bruces16 aug. 2012 - 19:11

Als De Krom, eerst eens zorgt dat er werk en vacatures zijn en dan begint met zo'n opmerking, dan gaan wij De Krom serieus nemen. Nu komt De Krom er af als : DOMOOR van het jaar.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Als De Krom, eerst eens zorgt dat er werk en vacatures zijn en dan begint met zo'n opmerking, dan gaan wij De Krom serieus nemen. ++ >> Er is werk. Er zijn 109.000 vacatures, 300.000 laaggeschoolde banen die nu worden opgevuld door Midden- en Oost-Europeanen omdat de Nederlanders te lui zijn om het werk te doen, en er zijn een heleboel banen die nooit in de vacaturestatistieken komen omdat de werkgever ze niet opgeeft als vacature maar ze via-via invult. Met het gegeven dat het loon van een nieuwe baan aangevuld zou moeten worden tot het WW-bedrag indien van toepassing, en voor zo lang de WW zou hebben geduurd, is het voor gezonde uitkeringstrekkers m.i. voornamelijk een kwestie van willen.

Joeri2
Joeri216 aug. 2012 - 19:11

Er moet snel een wet komen dat zegt dat als je met werk bruto minder gaat verdienen dan in de bijstand zitten, de bedrijven waar je dat minder gaat verdienen per direct worden verboden.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Er moet snel een wet komen dat zegt dat als je met werk bruto minder gaat verdienen dan in de bijstand zitten, de bedrijven waar je dat minder gaat verdienen per direct worden verboden. ++ >> Waar halen jullie toch dat idee vandaan dat je netto minder verdient als je gaat werken dan wanneer je in de bijstand blijft? Als alleenstaande (ouder) krijg je duidelijk méér als je werkt. Zie http://www.judex.nl/rechtsgebied/uitkeringen_&_sociale_zekerheid/bijstandswet/artikelen/838/hoe-hoog-is-de-bijstandsuitkering_-.htm .

denmol
denmol16 aug. 2012 - 19:11

Er zijn van die kantlijnschreuwer en stigmatiserende kletpraatjes verkopers die doen alsof een bijstandsgerechtigde die gezond van lijf en leden is maar niet werkt daar alleen zelf verantwoordelijk voor is en ze beschuldigen anderen, die hen wijzen op de gedeelde verantwoordelijkheden, van het beschermen van deze mensen. Het is alsof een individu die een moord begaan heeft zelf naar de gevangenis moet en als hij dat niet doet dan wordt niet de instantie die daar verantwoordelijk voor is aangesproken maar die moordenaar en als mensen kritiek leveren op het lakse gedrag van politie en justitie die deze man niet in zijn nekvel grijpt en naar de gevangenis brengt worden deze weggezet als beschermers van een moordenaar.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Dennis Mollis, za 18 augustus 2012 16:21 ++ >> Lees je verhaal en de rest van deze pagina nog eens door over een paar uur als de tetrahydrocannabinol weer afgebroken is en zie dat het jijzelf en de andere (verdedigers van) de bijstandstrekkers zijn die lopen te gillen. En dat er aan je verdere betoog geen touw vast te knopen is. Plus: het is heel simpel. Er is voldoende werk dat door heel veel mensen gedaan kan worden (zie mijn reactie op Eric de Noorman, een stukje naar onder), terwijl er 615.000 mensen een bijstands- of WW-uitkering krijgen. Daar vertel ik meteen bij dat n.m.m. het loon van WW'ers aangevuld zou moeten worden tot dat WW-niveau, als ze een baan vinden die minder betaalt, maar die uitkeringen samen kosten de samenleving wel elk jaar ergens tussen 25 en 35 miljard euro. Geld dat door de werkenden opgebracht wordt.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 19:11

Het zijn niet de bijstandstrekkers die ons in de hypotheekcrisis gestort hebben. Het zijn de hypotheeksubsidie slurpers die de crisis hebben veroorzaakt. Alleen in Nederland alleen al 700 miljard hypotheekschuld. Een schuld die als een loden bal om onze nek hangt door de aflossing en jaarlijkse rente die betaald moet worden. Door onze kinderen (liberaal wensdenken) Dus graag eens wat meer respect, waardering en een baan met hoger loon voor bijstandstrekkers. En minder subsidie voor de eigenwoningbezitter met zijn 700 miljard schuld.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 aug. 2012 - 19:11

++ Kees Apollo, za 18 augustus 2012 21:37 ++ >> Staatsschuld is iets heel anders dan hypotheekschuld. Tegenover hypotheekschuld staat onderpand, om maar eens een verschil te noemen. En die twee mag je al helemaal niet bij elkaar optellen. Bovendien is er ook huursubsidie. Als je de HRA afschaft moet je ook de huursubsidie afschaffen. Ik ben wel voor een hervorming van het woonsubsidiestelsel, maar niet voor het rücksichtslos afschaffen van de HRA.