Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Bijna helft werknemers bereikbaar buiten werktijd

  •  
23-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BereikbaarBuitenWerktijd(plek)

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Gandalf2
Gandalf224 dec. 2019 - 17:11

Ik ben bereikbaar buiten werktijd als het mij uitkomt. Ik probeer zoveel mogelijk zakelijk en privé gescheiden te houden zodat beide niet lijden onder elkaar. Dat is voor mij en dus ook voor mijn werk het beste. Als ik een vrije dag heb en dat netjes aangeef in een zakelijk telefoontje, heb ik tot nu toe altijd begrip voor gekregen en 9 van de 10 keer kon het dan wel een dag wachten.

Freek3
Freek324 dec. 2019 - 13:52

Is het wel zeker dat dit buiten werktijd is?

Rechtse Bal4
Rechtse Bal423 dec. 2019 - 17:43

ach.... reizen in prive tijd of overdag ? geen enkele discussie over mogelijk. En wis niet uit hoeveel prive zaken tijdens werktijd worden geregeld (incl op lager niveau het turen naar internetforums), dus enig compensatie is op zijn plaats. Daarnaast:: werk moet hobby zijn en andersom.

Salama.
Salama.23 dec. 2019 - 13:37

Ik wil best altijd bereikbaar zijn - in ruil voor een salarisschaaltje erbij.

1 Reactie
Freek3
Freek324 dec. 2019 - 13:51

Dat was toch zes schaaltjes geleden al de deal?

Left is not right
Left is not right23 dec. 2019 - 13:25

Ik werk zelf zo’n 60u per week, waarvan zo’n 35 op “reguliere tijden” en de rest ‘s avonds en in het weekend, inclusief reizen voor werk. Het geeft mij juist enorme vrijheid om de kinderen naar school te brengen en tijdens de files nog even thuis iets te doen of te sporten. De keerzijde is dat ik buiten conventionele tijden ook aan het werk ben. Grotendeels ook omdat ik het leuk vind overigens. Ik zou niet zonder flexibiliteit in werktijden willen, met de voor- en nadelen

4 Reacties
Sonic2
Sonic223 dec. 2019 - 14:46

U omschrijft een fraaie individualisering van de verzorgingsstaat en van de balans flexibel en vast. En voor u eigen heeft u gelijk, maar al kijken we voor de massa dan zorgt dit voor een race naar de bottom. Een middenklasse die zich met flexibele werktijden en contracten onzeker naar het einde van de maand beweegt. Net als met uitkeringen. Natuurlijk heeft iedereen hier een vervelende overbuurman die tot 12 uur uitslaapt en vervolgens om 15:00 zijn eerste biertje open trekt. En natuurlijk wil iedereen die man een schop onder zijn hol zorgen. Waar leidt het toe? Tot een extreme wantrouwende overheid. Die alle uitkeringsgerechtigden als profiteurs ziet. Enfin. Ik hoef die toeslagen affaire niet te herhalen. Dat komt er van. Voor de rest hoop ik voor u het beste en gun ik u zeker geen burn out. Maar alles wat u opnoemt. Voor veel mensen genoeg voor een burn out. Zonder dat u het door heeft beschrijft u 40 jaar neoliberaal beleid.

de Boer2
de Boer223 dec. 2019 - 15:33

Mag de Boer raden? U bent een collega van de Boer?

LaBou
LaBou 23 dec. 2019 - 16:20

Reisuren zijn lang niet voor iedereen onder werktijd te rekenen. Er zijn een heleboel mensen die in hun eigen tijd mogen reizen zonder daar enige compensatie voor te ontvangen.

Left is not right
Left is not right23 dec. 2019 - 19:35

@Sonic - dank u voor de goede wensen, insgelijks uiteraard! Ik snap de zorg over race to the bottom, anderzijds is de realiteit ook dat er veel Polen, Indiërs etc klaar staan om veel van ons werk in NL te doen. Het is voor mij misschien makkelijk praten want ik krijg keurig betaald voor mijn uren (in het weekend reis ik overigens in eigen tijd, sterker nog ik heb alleen maar eigen tijd, ben geen werknemer), maar ik ben wel enigszins bezorgd dat we onszelf uit de arbeidsmarkt prijzen als we te veel gepamperd willen worden. Dat is geen sneer naar de gemiddelde NL werknemer, maar wat ik om me heen zie gebeuren

Buitenstaander
Buitenstaander23 dec. 2019 - 10:15

Er was vanochtend een interessante opinie op deradio over het in elkaar doorlopen van prive- en werktijd. Dat er nadelen aanzitten van werkgevers/ managers die tot laat in de avond medewerkers 'najagen' is 1 ding, maar het bleek dat het -ook op een andere manier er naar gekeken- veel vrijheid biedt aan medewerkers die het niet fijn vinden om strikt binnen de dagelijke 8h hun werk te moeten verrichten…. Dus het begrip (traditionele) 'werktijd' wordt door velen, veelal jongeren heel anders beleefd…. Daar sluit dat Franse model dus ook niet bij aan….

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin24 dec. 2019 - 4:14

Het betekent niet enkel buiten een conventionele, reguliere werktijd, het betekent m.i. buiten jouw persoonlijke/individuele werktijd.