Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bijeenkomst over Turkse verkiezingen afgeblazen na bedreigingen

  •  
27-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Türkiýe
Een bijeenkomst in Vlaardingen over de naderende verkiezingen in Turkije is afgelast, nadat de eigenaar van het restaurant waar het evenement zou plaatsvinden is bedreigd. Dat meldt RTV Rijnmond. Ook de organisator, het seculiere genootschap Turkse Raad in Nederland, zou bedreigingen hebben ontvangen.
De voorzitter van de Turkse Raad in Nederland, Sefa Yürükel, vreest dat de bedreigingen door aanhangers van de Turkse president Erdogan of van de nationalistische MHP zijn geuit.
Op de bijeenkomst waar yşe Sucu van de nieuwe nationalistische IYI-partij zou spreken werden zondagavond zo’n 500 mensen verwacht. De IYI-partij werkt de komende verkiezingen samen met drie andere oppositiepartijen: de centrum-linkse CHP, de islamitische Gelukspartij en de centrum-rechtse Democratische Partij. De organisatie hoopt de verkiezingsbijeenkomst op een andere locatie alsnog door te kunnen laten gaan.
Update 28 mei: De bijeenkomst over de Turkse verkiezingen is alsnog doorgegaan, maar dan in Den Haag. Dat meldt de website Vlaardingen24. De bijeenkomst is rustig verlopen.
Cc-foto: Nico Kaiser

Meer over:

turkije, nieuws, erdogan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

Monica Lewinsky
Monica Lewinsky28 mei 2018 - 11:28

Op intimiderend gedrag moeten de daders worden aangesproken. Net als bij motorclubs.

dirk van de berg
dirk van de berg28 mei 2018 - 9:29

Schaf de dubbele nationaliteit af, dan is zo,n bijeenkomst hier nutteloos. Laat mensen voor mijn part kiezen voor 1 nationaliteit. Geen uitzonderingen voor landen die niet meewerken. We moeten dit echt een keer op de agenda zetten.

3 Reacties
chwiedijk
chwiedijk28 mei 2018 - 14:37

Eens. Voor iedereen in Nederland.

koffieleut2
koffieleut228 mei 2018 - 14:47

yup

Mostafa
Mostafa29 mei 2018 - 12:16

Ik doe mee, wel moet je zorgen dat wilders ook met 1 nationaliteit nooit meer bemoeien met Israël.

Bernie2
Bernie228 mei 2018 - 6:39

De arm van kleptocraat Erdogan is lang, heel lang. Elke Turk die niet mét hem is, is zijn vijand zo laat hij keer op keer weten in toespraken. Zijn voetvolk, niet beperkt door al te veel verstandelijke vermogens, snapt dat. De rest is een invuloefening.

Pake Jeep
Pake Jeep28 mei 2018 - 5:39

@karimpie Jij hebt het toch niet helemaal begrepen, denk ik.

TurkseTurk
TurkseTurk27 mei 2018 - 23:18

De mensen van İyi Partij zijn synoniem voor de Grijze wolven en die mensen vechten normaal graag terug...

2 Reacties
Auslander
Auslander28 mei 2018 - 8:01

@ TurkseTurk En de mensen van MHP? Zijn dat niet ook Grijze wolfen?

TurkseTurk
TurkseTurk28 mei 2018 - 11:13

İyi partij heeft zich afgeplist van MHP een paar maanden geleden. De dame, leider van İyi partij heeft een diep zwarte bladzijde bij fanatiek onderdrukking van de Koerden toen zij ooit minister was namens de grijze wolven in de zwarte jaren van de 1990-2000 Dat is ook meteen het probleem van de Turkse opositie tegenover Erdoğan. Erdoğan is eigenlijk dichtbij iedereen.... Erdoğan kan tor zekere hoogte door 1 deur met Seculieren, grijze wolven en de Koerden. Maar de Seculieren (zogenaamde links) zijn elitaire Mensen die neerkijken op arbeiders . De grijze wolven zijn gewoon te nationalstisch. De Koerden partij is duidelijk pro terreur en pro afscheiden. Het botert niet tussen de opositie. Dus op de een of andere manier weet Erdoğan de anderen tegen elkaar uit te spelen. En om nog sterker te staan werkt Erdoğan samen met MHP zodat hij zonder moeite 50% + 1 stem kan krijgen.

karimpie
karimpie27 mei 2018 - 20:31

Goed zo, als de regering geen stemmen mag werven, dan de oppositie ook niet!

3 Reacties
Cat Conrad
Cat Conrad27 mei 2018 - 21:34

De Turkse regering dient te zorgen dat àlle partijen in alle vrijheid campagne kunnen voeren. De AK-partij inclusief Erdogan mogen daarbij alleen zonder dat als regeringsfunctionaris te doen campagne voeren en dienen te zorgen dat anderen datbook kunnen. In Turkije zelf is dat al niet zo dat die gelijke vrijheid voor andere partijen er is, net als dat de media door de regering en daarmee ten faveure van de AK beheerst worden, maar die vrijheid is er ook niet in ons land en andere. Via door de Turkse regering aangestuurde organisaties die in Europese landen actief zijn worden de daar levende Turkse immigranten met kwalijke middelen aangezet op de "juiste" partij te stemmen. Onder die omstandigheden sta je niet toe dat degenen die verantwoordelijk zijn daarvoor hun macht ook hier uitoefenen.

TurkseTurk
TurkseTurk28 mei 2018 - 11:16

Cat Conrad.... het is Nederland. ...Rutte is de baas hier . En in Turkije is niemand op zijn mondje gevallen. Iedereen zal zijn eigen achterban bereiken. Het enige nadeel van de opositie is dat Erdoğan meer media invloed heeft en waarschijnlijk ook meer geks heeft om invloed te doen gelden.

Cat Conrad
Cat Conrad28 mei 2018 - 15:42

@TurkseTurk Daarom moet Nederland (e.a. EU-landen) ook werk maken van het aan banden leggen van Milli Görüs, Diyanet, UETD, Süleymanci, en Hizmet.