Joop

Bij de NS giet 'ie wel oan

  •    •  
09-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_ns_600_800.jpg.jpg
Cartoon

Meer over:

cartoon, leven
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

FritsGuevara
FritsGuevara9 feb. 2012 - 19:41

Een discussie over de spoorwegen zal vooral als premissen horen te hebben of een probleem bij de infrastructuur ligt (ProRail) of bij de NS (die veel naamsbekender is dus de meeste klappen van klachten zal opvangen...).

CeesRotteveel
CeesRotteveel9 feb. 2012 - 19:41

Met drie rondjes om de kerk kunnen de reistijd en de kosten behoorlijk oplopen. Nog afgezien van het feit of dat te doen is binnen de dal uren op een dag, rijst natuurlijk ook de vraag of er voldoende plaszakken aanwezig zijn. Nee, met dit weer zou ik zeggen: Rij een mooi locoschaatsmotief.

1 Reactie
CeesRotteveel
CeesRotteveel9 feb. 2012 - 19:41

Goed dan. Op veler verzoek. Een locoschaatsmotief is een verplicht figuur, zoals b.v. een pirouette, in locale traditie waarbij niet de uitvoering maar de inzet het meeste telt. Doorgaans zijn ze gebaseerd op historische gebeurtenissen die men zich nauwelijks nog herinnert, maar waarvan de uitwerking nog steeds zichtbaar is. Zo is de palingstreek bijvoorbeeld één grote artiesten familie omdat men vroeger weigerde voor het zingen de kerk uit te gaan. Zo stamt in Leeuwarden de traditie van begin en eindpunt uit de tijd van de overwinning op de Spanjaarden. Toen gold: Alpha per Ommega de vaart in bonken. Zo stamt het tegen de klok in rijden uit Franeker, het ijsdansen 'een vooruit en twee achteruit in willekeurig algoritme' uit Sonnema, het baanvegen uit Workum in het jaar dat de strontrace geen winnaar voortbracht. Zo helpt in Sloten de plaatselijke fanfare 'de gangmakers' de rijders door ze niet te laten klunen maar over de balk te smijten. Tenslotte, naar mijn mening de prachtigste, is het schaakspel in Dokkum. De rijders glijden statig over het ijs zonder dat je ze ziet bewegen. In dit spel gaat het niet om de koning maar om de loper uit te schakelen. Ze noemen het: Kill the Bishop. Wat betreft de NS Elfstedentocht, die is niet bedoeld voor de doorgaande reiziger, omdat je altijd weer uitkomt op het punt waar je begonnen bent. Al met al zijn de Friezen niet onaardig, maar ze hebben wel dat geheimzinnige ...als in een sprookjesland.