Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Big Brother Award weer naar Opstelten

  •  
29-08-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
opstelten_300_07.jpg
Winnaar: 'We moeten ons wapenen tegen criminaliteit'
Hij heeft ‘m weer binnen, de Big Brother Award, de ‘prijs’ die jaarlijks door Bits of Freedom toegekend wordt aan de grootste privacy-schenders van Nederland. De minister won de prijs ook al eens in 2011.
“Ivo Opstelten laat geen kans onbenut om de surveillancestaat tot stand te brengen”, stelt Bits of Freedom in een persverklaring. Opstelten was genomineerd voor de Publieksprijs “vanwege zijn hackvoorstel, zijn plannen voor kentekenregistratie en een hele reeks andere voorstellen en uitspraken waaruit zijn desinteresse voor privacy blijkt.”
De minister reageerde op de verkiezing met een komische video waarin hij stelt dat de ‘oprukkende cybercriminaliteit’ nu eenmaal moet worden bestreden en hij ‘natuurlijk’ al op de hoogte was van zijn uitverkiezing. Tot de verkiezing van Opstelten werd overigens opgeroepen door het weblog GeenStijl met de curieuze url: ‘ hee_ivo_wordt_het_geen_tijd_voor_een_stevige_beroerte ‘ in een artikel dat de minister betitelde tot de ‘ digitale kampcommandant van Nederland ‘. Hij won volgens Bits of Freedom met een ruime meerderheid aan stemmen.
De winnaar die werd aangewezen door Bits of Freedom zelf is de Belastingdienst:
De Belastingdienst heeft, in een poging om de schatkist enigszins op peil te houden, de jacht geopend op de automobilist. Dit doen ze door het opvragen van gegevens van parkeerinstanties en snelwegcamera’s. Gegevens die verwijderd hadden moeten worden. Desondanks wordt er gegraven in deze berg gegevens, net zolang tot ze de allerlaatste overtreder gevonden hebben. Ondertussen is dat wel een enorme inbreuk op de privacy van iedereen die niets heeft misdaan.
De prijsuitreiking vond plaats in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam.
Lees ook het stuk over privacy van Ancilla Tilia , ambassadrice van Bits of Freedom

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (15)

MichelReiziger
MichelReiziger29 aug. 2013 - 20:10

Toch nog een prijs...sorry, toch weer een prijs. Je kan gewoon zien dat het hem geen ene **** kan schelen...makkelijker kunnen we het Opstelten niet maken.

JoopSchouten
JoopSchouten29 aug. 2013 - 20:10

Dit Opperhoofd wil een Staat van Beleg. En dan heb ik het niet over Beemsterkaas. 'Het zal ongetwijfeld veiligheidsverhogend zijn om onbewaakte spoorwegovergangen om te bouwen tot bewaakte. Ook een anarchist zal geen moment aarzelen een voorstel daartoe goed te keuren, indien op die manier de veiligheidssituatie bij het spoor verhoogd kan worden. Maar het is niet ten behoeve van dat soort veiligheid, dat er een veiligheidstotem is opgericht. Dat totem dient de bescherming af te dwingen van de belangen van de heersende klasse.' http://libertaireorde.wordpress.com/2013/06/02/veiligheid-als-totem-van-rechtsstaat-tot-staat-van-beleg/

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 aug. 2013 - 20:10

Van harte ''gefaal-liciteerd ''.

Nadiana
Nadiana29 aug. 2013 - 20:10

Ik moet toegeven, die videoreactie is stijlvol en doet mij wel glimlachen. Ook al ben ik het TOTAAL niet eens met de middeleeuwse repressie die deze man voorstaat.

techneutje2
techneutje229 aug. 2013 - 20:10

Dat een VVD-er met kop en schouders boven de rest uitsteekt verwacht je toch niet, he?!

Nescio2
Nescio229 aug. 2013 - 20:10

We moeten ons wapenen tegen Opstelten!

Maggy1943
Maggy194329 aug. 2013 - 20:10

Nog even en dan hebben we een chip in ons lijf, dan kan ie de scheten tellen die we laten.

wvdstraat
wvdstraat29 aug. 2013 - 20:10

Het grote probleem is dat de overheid, met Opstelten als exponent zich geen rekenschap geeft van de gevolgen. Het 'algemene' gevolg is, dat veel doorsnee burgers zich zonder aanleiding ongemakkelijk en bespied voelen. Het 'praktische' gevolg is, dat de GROTE criminaliteit heus niet gepakt wordt, die ligt lichtjaren voor, zeker op cyberniveau t.o.v. overheden. Wie wél gepakt worden zijn de bejaarde dame met haar hondje van 11 jaar oud, die met alleen AOW de belasting niet kan betalen of de bijstandsouder die een kind op komt halen met een fiets waar het licht niet van werkt (te duur om te repareren). Mensen die na 3 jaar sparen eindelijk een keer op vakantie kunnen, maar nog een paar tientjes belastingschuld hebben, ja, die worden tegengehouden terwijl in de rij naast hen de miljoenen over de grens verdwijnen. Proportie en redelijkheid zijn volkomen uit het zicht.

omaoeverloos
omaoeverloos29 aug. 2013 - 20:10

Ja, als GeenStijl een bindend stemadvies geeft, kun je er vanuitgaan dat diegene de award in de wacht sleept. Doritos " GeenStijl" Rachel Hazes " Persoon van het jaar" Bep van Klaveren " Grootste Rotterdammer aller tijden" en nu Ivo weer...

boswachter2
boswachter229 aug. 2013 - 20:10

Het schijnt dat privacy alleen ten goede komt aan personen die iemand in de vernieling schoppen..

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman229 aug. 2013 - 20:10

Onzin, er werden beelden vertoond die niet de goedkeuring hadden van de speciaal daarvoor aangestelde ovj maar door een van de velen. Het OM ging hier in de fout en dat vind je terug in de strafmaat. Overigens is de invloed van de politiek op rechters ( " rechters lezen ook kranten en kijken teevee" ) wel degelijk merkbaar. Rechters straffen strenger onder invloed van de politiek.

Timotheus2
Timotheus229 aug. 2013 - 20:10

Onder welke steen komt déze man vandaan? Het lijkt wel een grafdelver, of een predikant!

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten29 aug. 2013 - 20:10

Gordon vindt Opstelten een ontzettend charmante man. ; )

Bouwman2
Bouwman229 aug. 2013 - 20:10

Volkomen terecht, die prijs voor Ivo Opstelten. In het recht gaan we nog altijd uit van de onschuldpresumptie. Opstelten gaat van het tegendeel uit, je kunt niemand vertrouwen tot het tegendeel is bewezen. Overal ligt de vijand op de loer. Wees vertrouwd, maar vertrouw niemand. Geen wonder dat dit land uitblinkt in gebrek aan vertrouwen en de corruptie tiert. Met bestuurders van het type Opstelten & Teeven heb je Wilders helemaal niet nodig.

1 Reactie
lembeck
lembeck29 aug. 2013 - 20:10

Eigenlijk zou ik heel erg veel medelijden met zo'n man moeten hebben. Je zal toch maar overal bang voor 'moeten' zijn.... Lijkt me hoogst onaangenaam.