Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bier binnenkort gezond?

  •  
25-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bier_300.jpeg
Chinese onderzoekers gebruiken gen dat voorkomt dat alcohol in de lever wordt omgezet in vet
Onderzoekers in China zeggen dat ze een manier hebben gevonden om bier gezond te maken. Ze experimenteerden op ratten met een gen dat veel voorkomt in mensen en andere dieren dat zorgt dat alcohol in de lever wordt omgezet in glycogeen in plaats van in het schadelijke vet, dat voor allerlei ziekten kan zorgen. Dat publiceerden ze in the Journal of Lipid Research.
Nieuwe medicijnen die de negatieven gezondheidseffecten van alcohol kunnen verminderen. Vet lijkt op vieze energie. Het stoot een hoop vervuilende stoffen uit als het verbrandt, net als steenkool. We staan op het punt om van vieze naar schone energie om te schakelen. Het is tijd om in ons lichaam dezelfde omschakeling te maken van vet naar glycogeen.
Het onderzoek suggereert dat het gebruikte gen in de toekomst ook kan worden gebruikt om alcohol gerelateerde ziekten als leverschade en wellicht diabetes te bestrijden.
CC Foto: Anders Adermark  

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.