Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Biefstuk van Jumbo heeft identiteitscrisis

  •  
12-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
koebil.jpg
Ierse biefstuk merk 'Vlees met Oorsprong' blijkt uit Polen te komen
Prijsvechter Jumbo heeft sinds kort een nieuw merk in de schappen. ‘Vlees met Oorsprong’ is de merknaam, maar wat dat precies inhoudt is alleen in de kleine lettertjes te vinden. Vlees zonder oorsprong bestaat sowieso niet natuurlijk, maar de naam suggereert een interesse in, of relatie met, het gebied of de boer waar de koe vandaan komt. Dat die relatie vrij afstandelijk is, viel een oplettende consument onlangs op, toen bleek dat de “Ierse biefstuk” geboren en gestorven was in Polen. Best een eindje wandelen voor Bertha!
Foodlog: ‘ Waar komt Jumbo’s ‘Ierse’ rundvlees vandaan? ‘ Foto cc: Foodlog lezer

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Michiel Online
Michiel Online12 jun. 2013 - 5:55

Is men wel even nagegaan of het niet een foutje is op de etiketten?

Michiel Online
Michiel Online12 jun. 2013 - 5:55

Het kan best zo zijn dat een kalf plusminus 30 dagen in Polen verblijft, vervolgens in Ierland opgroeit en en dan weer teruggestuurd wordt naar Polen voor slachting. "Het land van mesten: alle landen waar het dier volgens het dierpaspoort langer dan 30 dagen is geweest, moet op het etiket vermeld worden. Indien een dier is geboren, gehouden en geslacht in hetzelfde land, mag de oorsprong worden vermeld." http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=7112.55;wap2 Lijkt me sterk maar "who kows"?

Scirocco
Scirocco12 jun. 2013 - 5:55

Een van onze grootste export artikelen is vlees. Hoezo moet ik dan in de Jumbo vlees uit Polen kopen dat stijf staat van pijn, ellende en antibiotica? Juist, dat hoef ik niet. Ik ga lekker naar de biologische slager. Is 1000x beter qua smaak. Betaal ik wel wat meer, maar omdat ik slechts 3 a 4x per week vlees eet compenseert dat weer.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 jun. 2013 - 5:55

De koetjes op de foto lijken me Fries stamboekvee, daar is geen fatsoenlijk stukje vlees van af te halen, prima voor de kroket en buff bourguignon mits geruime tijd laten sudderen. Wat de Jumbo doet is gewoon een platte marketing truc en waarschijnlijk qua misleiding zijn er wel veel meer van deze knullige oplichtertjes bezig. Ik vind het in ieder geval jammer dat we met rundergehakt zitten waar paard doorheen zit en kippeneieren die met verkeerde herkomst aanduiding verkocht worden, halal vlees wat het niet is etc. Heeft alles te maken met hebzucht vermengd met criminaliteit. Tja, zo is de mens zal ik maar zeggen.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 5:55

Dat het uit Polen komt is nog tot daaraantoe maar dat het ook nog eens koeienvlees is slaat nergens op. Als ik biefstuk van Jumbo bestel verwacht ik olifantenbiefstuk.

1 Reactie
bruces
bruces12 jun. 2013 - 5:55

Wedden Piet, dat jij het verschil tussen olifantenbiefstuk en echte biefstuk ook niet proeft. Er is maar één manier om te bepalen wat is wel/niet kogelbiefstuk ? En dat is Piet ?