Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Biden wil meteen weer meedoen aan klimaatakkoord én einde aan moslimban

  •  
08-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
TOPSHOTS - US - VOTE - BIDEN

© Democratic Presidential candidate Joe Biden removes his mask before speaking at the Chase Center in Wilmington, Delaware on November 4, 2020. President Donald Trump and Democratic challenger

Als Joe Biden op 20 januari 2021 wordt ingehuldigd als president, zal hij de Verenigde Staten direct weer laten toetreden tot het klimaatakkoord dat eind 2015 werd gesloten in Parijs. Dat kondigde hij afgelopen week aan op Twitter, nadat de Verenigde Staten woensdag officieel uit het akkoord stapten.
Deelname van de Verenigde Staten aan het klimaatakkoord is van groot belang. Na China is de VS de grootste uitstoter van broeikasgassen. Biden wil de netto CO2-uitstoot van de VS in 2050 hebben teruggebracht tot nul. Dat wil hij onder meer bereiken door strengere eisen te stellen aan de energiesector en autofabrikanten.
Moslimban Ook is Biden van plan om direct een einde te maken aan het inreisverbod voor mensen afkomstig uit dertien landen. De nieuwe president kan deze zogeheten ‘ moslimban ’ makkelijk ongedaan maken, omdat Trump het inreisverbod instelde door middel van een presidentieel besluit.
“Op mijn eerste dag maak ik een einde aan Trumps illegale moslimban”, zei Biden tijdens de campagne. De Democraat beloofde zich ook te gaan inzetten voor wetgeving tegen de discriminatie van moslims.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (69)

Greendutch
Greendutch9 nov. 2020 - 20:56

er kan toch gestimuleerd worden om in de gebieden waar nu werk is weggevallen (mijnen, staalindustrie etc) om zonnepanelen en windmolens etc te gaan bouwen in nieuwe fabrieken shell is daar al bezig, kunnen ze mooi investeren in nieuwe duurzame energie

Voor Joop
Voor Joop9 nov. 2020 - 15:56

Ik heb te doen met de mensen in de VS. Biden is net als Trump voor fracking: "Biden and Trump Spar Over Fracking at Final Presidential Debate" https://www.youtube.com/watch?v=f8isArC7hCg Over het massaal opsluiten van voornamelijk mensen uit arme ghetto's voor geldgewin van de privé gevangenis eigenaren, Joe Biden en Kamela Harris aan het woord: CNN: "Tulsi Gabbard rips Kamala Harris' record on criminal prosecutions" https://www.youtube.com/watch?v=Y4fjA0K2EeE Ik vrees dat er met die twee nog veel meer mensen de gevangenis in zullen gaan. Want Biden was de ontwerper daarvan. Biden over sociale zekerheid, abortus, oorlogen voeren. (Krystal Ball is Democraat, Saagar Enjati Republikein) "Krystal Ball debunks Biden's parade of lies" https://www.youtube.com/watch?v=ciXaP26TJBg Hopelijk komt er de volgende keer een betere president in de VS, voor de Amerikanen en de rest van de wereld.

Mokker
Mokker9 nov. 2020 - 13:20

Liever Biden dan Trump, maar vergis je niet: Biden is gesteund door diverse grote kapitalisten en reken maar dat die invloed zullen hebben op de agenda. Sowieso is het grappig om te merken dat mensen denken dat Biden iets van 'links' zou zijn. Iets minder rechts dan Trump zou ik liever zeggen, als je Biden links vindt, dan ben je vast ook blij de linkse koers van onze eigen VVD.

1 Reactie
AlleenSamen
AlleenSamen9 nov. 2020 - 14:41

Het gaat niet alleen om links vs. rechts of Trump vs. Biden... Dat er ooit zo'n gevaarlijke idioot president is geworden zal de rest van deze eeuw een schande blijven voor de VS. Een waarschuwing voor elke democratie. Hoe snel een land, een democratie en zelfs internationale samenwerking ontmanteld kan worden.

Djennica
Djennica9 nov. 2020 - 8:59

Prima strategie om besluiten van je voorganger terug te draaien. Kan de VS over vier jaar weer het tegenovergestelde gaan doen, lekker productief.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens9 nov. 2020 - 11:06

@ Djennica Jij schrijft: Prima strategie om besluiten van je voorganger terug te draaien. Kan de VS over vier jaar weer het tegenovergestelde gaan doen, lekker productief. Dat was dan ook het doel van Trump. De besluiten van Obama terugdraaien. Als Biden nu hetzelfde doet als Trump staat alles weer goed. En dus moet jij je kritiek op Trump richten en niet op Biden.

Djennica
Djennica9 nov. 2020 - 12:44

Dat alles dan weer 'goed' staat is natuurlijk subjectief. Maar als Biden iets doet wat Trump ook doet ligt dat aan Trump? Dat worden vier makkelijke jaren voor Biden.

Robert Follon
Robert Follon9 nov. 2020 - 13:58

Zo werkt het systeem van executive orders nu eenmaal

Rick Hofland
Rick Hofland9 nov. 2020 - 7:59

De techreuzen die de Democraten hebben gesteund zijn meer dan welke andere bedrijfstak de allergrootste onderdeel van het klimaatprobleem en natuurverwoesting. Het zijn de allergrootste energieslurpers geworden en dat zal alleen nog maar exponentieel groeien. De datacenters vermenigvuldigen zich sneller dan dat er e-nieuws groene energie gebouwd kan worden en hierdoor gaat de netto vervuilende energieverbruik wereldwijd alleen maar omhoog. Het kan ook anders waarbij niet alle internetbewegingen van iedereen voor altijd vastgelegd wordt, maar zal Biden die extreem machtige bedrijven daarop aan durven spreken? Ze hebben hem in het zadel geholpen, dus ik trek mijn eigen conclusie. You can’t fix the problem if you’re part of the probleem. En dat is precies waar Biden 40 jaar lang onderdeel van is geweest.

1 Reactie
Max6
Max69 nov. 2020 - 10:33

@Rick 20% van alle energie in 2030 is de inschatting. TikTok (niet Amerikaans overigens) is overigens helemaal evil, daar beginnen de filmpjes al te spelen als je er overheen scrollt. De data die deze bedrijven verzamelen is overigens (qua energie) peanuts vergeleken met de videos / foto's die over het internet gaan. De VS doet het overigens best goed... de CO2 daalt elk jaar... vooral door de overgang van kolen naar (schalie-)gas. Hier zit wel een addertje onder het gas voor Biden... om de CO2 verder te laten dalen is schalie-gas voor de VS de makkelijkste optie ;-) Ben benieuwd.

MaxMax2
MaxMax28 nov. 2020 - 22:20

Ben overigens benieuwd of Edward Snowden en Julian Assange nog een presidential pardon van Trump gaan krijgen..

2 Reacties
JoostdeV
JoostdeV9 nov. 2020 - 9:00

Reken er niet op. Gratie voor beide klokkenluiders zou het land verder verdelen, en daar is Biden niet op uit. Ik vraag me af of Trump een presidential pardon krijgt aangeboden. Vervoling van Trump zal de spanningen in de VS op korte termijn doen oplopen. De deksel van de beerput binnen de republikeinse zal toch een keer moeten worden opgelicht.

White Knight
White Knight9 nov. 2020 - 13:58

@JoostdeV: De gratie zou dan afkomstig zijn van Trump, niet van Biden. Uit je reactie lees ik dat je denkt dat Biden die zou geven, maar een gewoonte van scheidend presidenten is om op de valreep wat graties uit te delen.

MaxMax2
MaxMax28 nov. 2020 - 21:46

Moslims kunnen de VS momenteel niet in? Of hoe zit dat?

5 Reacties
Marinus Calamari
Marinus Calamari9 nov. 2020 - 8:14

Google "Executive Order 13769"

MaxMax2
MaxMax29 nov. 2020 - 10:06

Duidelijk, moslims mogen Amerika dus wel in. Dank.

MaxMax2
MaxMax29 nov. 2020 - 10:06

@Marinus Duidelijk, moslims mogen Amerika dus wel in. Dank.

Marinus Calamari
Marinus Calamari9 nov. 2020 - 12:59

@MaxMax, volgens mij heeft niemand beweerd dat "Moslims Amerika niet in mogen" Ik denk dat dit weer zo'n gevalletje is waarbij u de realiteit in uw hoofd verwart met de conventionele realiteit. Of dit is gewoon een stromanargument, dat kan ook natuurlijk.

MaxMax2
MaxMax29 nov. 2020 - 16:29

@Marinus De kop van dit artikel is duidelijk toch? 'Biden wil meteen weer meedoen aan klimaatakkoord én einde aan MOSLIMBAN'

White Knight
White Knight8 nov. 2020 - 18:46

Biden zegt: "Ik wil ook de president zijn van de mensen die niet op mij gestemd hebben". Biden doet: Belangrijke besluiten van de Republikeinen terugdraaien. Is dat gebroken belofte nummer één?

11 Reacties
Ecclesia
Ecclesia8 nov. 2020 - 20:13

Het één sluit het ander niet uit, grappenmaker.

Oki Doki
Oki Doki8 nov. 2020 - 21:16

Hij wil een president zijn van heel de VS maar niet een president alleen maar voor Trump-aanhangers.

HarrieV2
HarrieV28 nov. 2020 - 21:35

White Je gebruikt het woord ‘belangrijke’ bij besluiten. Lijkt me wat generiek. Weet niet welke je bedoelt. Lijkt mij er op dat Biden alleen besluiten repareert, vooral op zorggebied en internationaal gebied, welke onder en door Obama zijn genomen en door T. alleen maar zijn afgebroken. Zie dat niet als een (eerste) gebroken belofte.

Jonathan2
Jonathan28 nov. 2020 - 21:37

Nee, dat is hetzelfde. Als je alles van de Reps terugdraait, dien je vanzelf alle Amerikanen.

JoostdeV
JoostdeV9 nov. 2020 - 0:38

Van alle Amerikanen heeft nog geen kwart op de Republikeinen gestemd. Bijna een kwart heeft op de Democraten gestemd. Tweederde van de Amerikanen vindt dat er niet genoeg wordt gedaan aan de klimaatproblematiek. Er zijn in de VS meer mensen die niet op Biden hebben gestemd voorstander van klimaat maatregelen dan het aantal dat wel op Biden heeft gestemd. Dergelijke cijfers zie je ook voor zaken als minimum loon en publieke verzekering voor ziektenkosten.

DaanOuwens
DaanOuwens9 nov. 2020 - 4:00

@ White Knight Jij schrijft: Is dat gebroken belofte nummer één? Nee, het is zelfs al onzinnig dit verband te leggen.

Pater
Pater9 nov. 2020 - 4:10

Aha, jij wilt dat B een Trumppolitiek voert. Interessante opinie. B wil, totaal anders dan T, verzoenen, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als je verkiezingsbeloftes verbreken.

Marinus Calamari
Marinus Calamari9 nov. 2020 - 8:21

De troep opruimen nadat een zwakbegaafde olifant door de politieke porseleinkast is gebanjerd, is iets anders dan "belangrijke besluiten terugdraaien".

White Knight
White Knight9 nov. 2020 - 14:02

@Pater: Nee hoor, Biden mag het beleid voeren waar hij zelf zin in heeft. Ik toon alleen de ongerijmdheid van zijn uitspraak i.c.m. zijn handelen aan. Laten we wel zijn: het is onmogelijk om de president van beide groepen te zijn, behalve in de formele zin: "Joe Biden is de president van de Verenigde Staten". Maar in die zin was Trump óók de president van alle Amerikanen, dus dan is de uitspraak van Biden overbodig.

Nick the Stripper
Nick the Stripper9 nov. 2020 - 16:04

White Knight 9 november 2020 at 15:02 [ Laten we wel zijn: het is onmogelijk om de president van beide groepen te zijn, behalve in de formele zin: “Joe Biden is de president van de Verenigde Staten”. ] Het is hooguit dat jij het je niet kunt voorstellen. Waar Trump Californië geen bosbrandsteun wil verlenen omdat het een blauwe staat is, daar zal Biden geen moment aarzelen om rood nest Louisiana federaal te helpen als daar weer eens een dijk doorbreekt.

Pater
Pater9 nov. 2020 - 16:34

@White Night Snap je nou echt het verschil niet tussen een polariserende en een verzoenende opstelling? Of doe je alsof? Kun je echt geen waardering opbrengen voor die verzoenende opstelling van Biden?

Greendutch
Greendutch8 nov. 2020 - 18:22

zijn toespraak was groots, presidentieel, effectief, inhoudelijk sterk, goed voor iedereen (dat sommigen daar niet van willen weten is aan hen) , niks onzekers aan. de hele manier van doen in de amerikaanse verkiezingen vind ik abject, het elkaar afmaken en met modder gooien, en hier zie je ook dat tv makers steeds meer van zoiets willen. wat ik jammer vind is dat vooral zo weinig over de inhoud wordt gesproken, daar én hier. ook op de man spelen en schandalen oprakelen of op zwakheden aanvallen i.p.v. inhoudelijk debatteren is geen wenselijke manier van doen, het gaat immers over hoe een land mét zijn inwoners verder gaat, geen spelletje ook al willen sommigen dat anders zien. blij dat die lelijke, akelige, egotrippende, kinderachtige, leugenaar na 21 jan 2021 niet meer de valse manier van omgaan met mensen wereldwijd kan uitoefenen en wij zijn respectloze gedrag minder zullen merken, dat gun ik de mensen daar ook, een president die alle inwoners respecteert en waardeert. en grootste succes, een vrouwelijke vice-president! stel dat iets met Biden gebeurd? een vrouwelijke, gekleurde president!!

8 Reacties
Heubacher
Heubacher8 nov. 2020 - 21:31

"Het gaat zo weinig over de inhoud" "Een vrouwelijke gekleurde vicepresident!!"

MaxMax2
MaxMax28 nov. 2020 - 21:57

'een vrouwelijke, gekleurde president!!' Yippie, identity politics! Want het hebben van een vagina of een penis is natuurlijk veel belangrijker dan iemand beoordelen op haar of zijn kwaliteiten. En met die kwaliteiten van Harris zit het wel snor.

EricDonkaew
EricDonkaew9 nov. 2020 - 1:07

@Greenddutch: (...) een vrouwelijke, gekleurde president!! -------------------------------------------- Dat is mooi meegenomen, maar wat mij betreft geen doel op zich.

Marinus Calamari
Marinus Calamari9 nov. 2020 - 8:39

@Heubacher Want? volgens u kunnen vrouwelijke gekleurde vicepresidenten geen inhoud hebben? @MaxMax Een Amerikaanse (vice)president die geen Blanke christelijke heteroman is, is op zich al noemenswaardig genoeg. Dat benoemen is trouwens geen "identity politics" maar dat zie je wel vaker bij alt-rechtse kwekbekjes. Die denken dat het blèren van recht-populistisch modewoordjes die ze op pop-rechtse blogs hebben gelezen, een vorm van discussiëren is.

MaxMax2
MaxMax29 nov. 2020 - 10:08

@Marinus Mensen beoordelen op hun kwaliteiten ipv het wel of niet hebben van een bepaald geslachtsdeel is helemaal niet 'alt-rechts' hoor. Maar leuke poging tot framen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper9 nov. 2020 - 10:58

MaxMax 8 november 2020 at 22:57 [ Want het hebben van een vagina of een penis is natuurlijk veel belangrijker dan iemand beoordelen op haar of zijn kwaliteiten. ] In heel veel landen, en in Nederland ook nog in heel veel bedrijfstakken en bestuurskamers wordt inderdaad zo gedacht, ja. Zonder piemel kom je er niet tussen.

DaanOuwens
DaanOuwens9 nov. 2020 - 11:17

@ Heubacher/MaxMax/EricDonkaew Omdat er al generatie blanke christelijke hetero mannen worden benoemd, althans vanaf de buitenkant, kan je aannemen dat kwaliteiten niet het belangrijkste criterium zijn geweest. Het is zeker dat er tussen die mannen een aantal zaten waarvoor een betere vrouwelijke of gekleurde kandidaat te vinden was. Dus als al jaren lang de criteria man en wit het meest belangrijk waren, is het niet onverstandig nu voor een aantal decennia te kiezen voor gekleurde vrouwen. Gewoon om eens te kijken of het beter gaat. Trump heeft laten zien dan wit en man leidt tot een totaal ongeschikte president. De lat ligt dus blijkbaar laag. Een zwarte vrouw die kan lezen en schrijven zou al mooi zijn. Wat dat betreft wordt de VS erg verwend met Kamala Harris. Academica en in twee studies afgestudeerd.

Marinus Calamari
Marinus Calamari9 nov. 2020 - 13:19

MaxMax niemand hier beweerd dat het hebben van een flamoes en/of een meer huidpigment je een competenter mens maakt. Sterker nog, dat druist tegen alles in waar links in gelooft, en dat weet je waarschijnlijk ook wel.

Jerry Bidet
Jerry Bidet8 nov. 2020 - 17:53

Het klimaatakkoord of de ban? Biden.

Petra Privacy
Petra Privacy8 nov. 2020 - 17:48

Dag mag hij wel beginnen met een beleid tegen de toename van het aantal bosbranden ieder jaar. Donald Duck deed in zijn eigen Amerika niets tegen die milieuramp. Een ramp die ieder jaar meer bossen vergt, de droogte en hitte die steeds langer duurt en waarvan de effecten elkaar blijven versterken. Dat is een enorme opdracht maar wel een opdracht waarmee miljoenen Amerikanen eindelijk 'gehoord en gezien' gaan worden. Dat vraagt om leiderschap, inzet, waterbeheer maar vooral ook bosbeheer. Maar laten we hopen dat Amerika ook weer mee gaat doen met het Klimaatakkoord van Parijs.

DaanOuwens
DaanOuwens8 nov. 2020 - 17:32

Mooi, maar ik vind vooral die transitie website een aardig idee. Die maakt voor iedereen zichtbaar wat zijn beleid is, waar het naartoe gaat en maakt het mogelijk te reageren. Ik vraag mij wel af hoe ze dat willen modereren. Maar blijkbaar heeft Biden de behoefte de communicatie meer open te houden. Niet slecht voor zo'n oude man. Tot op heden zie ik verstandige dingen van hem.

JasDon
JasDon8 nov. 2020 - 17:26

En nu maar hopen dat de Republikeinen samen met Trump de lame duck session niet misbruiken om bv de deur richting het klimaatakkoord, etc. helemaal dicht te timmeren.

4 Reacties
dordtenaar2
dordtenaar28 nov. 2020 - 18:52

Als dat gebeurt, gebeurt dat met instemming van een meerderheid van de kiezers. Obama bijvoorbeeld is vooral gekozen om de persoon Obama en niet om het beleid wat hij voorstond. Het is de democraten tijdens de periode Obama nooit gelukt om in beide kamers een meerderheid te behalen. Waarom was dat denk je? Nu is Thrump misschien niet herkozen om de persoon Thrump maar niet om het beleid wat hij voerde, Qua beleid gaat Biden niet veel veranderen m.b.t. bijvoorbeeld de Dreamers of de NAVO. Biden kan nu veel beloven maar of hij veel waar kan maken is te betwijfelen.

JasDon
JasDon8 nov. 2020 - 21:01

"Als dat gebeurt, gebeurt dat met instemming van een meerderheid van de kiezers. " Nee, dan gebeurt dat met een meerderheid van vertegenwoordigers die volgens het Amerikaanse systeem verkozen zijn. De meerderheid van de kiezers willen al jaren iets anders." " Obama bijvoorbeeld is vooral gekozen om de persoon Obama en niet om het beleid wat hij voorstond." Obama is de enige kandidaat die letterlijk tijdens de debatten vertelde welk beleid hij voorstond. In tegenstelling tot de hit jobs van alle andere kandidaten. Kijk voor de gein eens naar een van de debatten tussen Obama en Romney. "Waarom was dat denk je?" Niet vanwege een meerderheid van de bevolking die iets anders wilde. In 2008 stemde 10 miljoen mensen meer voor Obama dan zijn tegenstander, daarna 5 miljoen. Probleem is dat de lokale verkiezingen minder leven in de VS, vooral de midterms. Daarnaast hebben de Republikeinen het systeem maximaal gebogen hebben om maximale vertegenwoordiging te halen. Qua kiezers zijn ze echter altijd achter gebleven. Dus qua democratisch gehalte redeneer je op drijfzand en qua feitelijkheden zit je er ook goed naast.

Nick the Stripper
Nick the Stripper8 nov. 2020 - 22:43

dordtenaar 8 november 2020 at 19:52 [ Het is de democraten tijdens de periode Obama nooit gelukt om in beide kamers een meerderheid te behalen. ] Behalve in 2008, natuurlijk. Obama heeft, in zijn eerste termijn, 2 jaar lang met stevige Democratische meerderheden in Senaat + HvA kunnen werken. In die tijd heeft hij Obamacare er doorheen gekregen. Waarom kon dat, denk je?

Pater
Pater9 nov. 2020 - 4:21

@dordtenaar Slecht op de hoogte. Obama haalde in 2008 in beide kamers een ruime meerderheid. Toen hij die in de senaat verloor (waar een ministaat als Alaska net zoveel zetels heeft als Californië..., hoezo meerderheid van de kiezers?) ging het vooral mis omdat de Reps elke samenwerking weigerden.

[verwijderd]
[verwijderd]8 nov. 2020 - 17:21

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
Ecclesia
Ecclesia8 nov. 2020 - 18:44

'prima klimaatprestaties van Trump' Toen verloor je me al...

LaBou
LaBou 8 nov. 2020 - 20:51

Mij was hij al kwijt bij "Ploert".

Satya
Satya8 nov. 2020 - 20:54

Ja nogal logisch dat het in Westerse landen moet dalen als je naar de uitstoot per hoofd kijkt. Iets waar als je het gaat uitsplisten Trump geen invloed op had. Hij was bv tegen de maatregelen die Californië nam en bood in Texas ruimte voor een tegengestelde beweging.

OlavM
OlavM8 nov. 2020 - 23:18

@ Ploert: Dat moet wel als satire bedoeld zijn. Maar niet echt grappig.

Pater
Pater9 nov. 2020 - 4:27

@Olav Ploert haalt naar believen linkse en rechtse politiek door elkaar. Totaal niet serieus te nemen. Nee, inderdaad niet grappig, wel pathetisch.

Marinus Calamari
Marinus Calamari9 nov. 2020 - 8:59

"Het meest pragmatische doel lijkt nog wel de prestaties van president Trump te gaan evenaren in de komende 4 jaar." Ik denk niet dat het pragmatisch is om de lat zo laag te leggen. Iedereen die dit jaar geen 100k+ Burgers heeft laten sterven door grove nalatigheid, heeft de prestaties van Trump al geëvenaard. Rutte, Merkel, U, ik, mijn drie katten en mijn sarraceniahybride.

DaanOuwens
DaanOuwens9 nov. 2020 - 11:03

@ Kees Democratie is geen thema meer in je tekstjes, het is nu dictatuur zie ik. Ze krijgen steeds meer het karakter van een op hol geslagen google vertaal app die eindeloos teksten van een Russische trollenfabriek uit het Russisch naar het Nederlands omzet. Gezien het feit dat je dit onder meerdere accounts doet, naast deze ook het account Raap, brengt mij op deze gedachte en er zullen vast wel meer accounts klaar staan want ik zie zeker iedere twee maanden een nieuwe verschijnen. Qua stijl en content zijn de teksten te veel hetzelfde dus nogal herkenbaar. Je teksten bereiken het niveau van totale krankzinnigheid. Het bevuilt deze site met uitspraken die door twitter en facebook van het label onbetrouwbaar voorzien zouden worden. Het ziet er naar uit dat de aanhang van Trump, of Nederlands of Russisch, door dezelfde hysterische ziekte is bevangen als de grote lijder.

Buitenstaander
Buitenstaander8 nov. 2020 - 16:57

Zeker, maar ook hij komt met de 2% defensie bijdragen. Ik snap de opluchting is groot 'na Trump', maar Europa moet zelf eens leren weer volwassen te worden en op eigen benen te staan, ipv altijd alleen maar commentaar op de VS te hebben, maar wel lekker blijven meeliften, zo ook qua buitenland politiek. Iets federaals zal er toch eindelijk eens moeten komen in de EU....

4 Reacties
The Apple
The Apple8 nov. 2020 - 19:00

Het zou verstandiger zijn als de bijdrage van de USA -ook- zou dalen naar ongeveer 1% om het evenwicht met Rusland en China enigszins te herstellen.

MaxMax2
MaxMax28 nov. 2020 - 21:44

@Apple 'Het zou verstandiger zijn als de bijdrage van de USA -ook- zou dalen naar ongeveer 1% om het evenwicht met Rusland en China enigszins te herstellen.' Omdat??

Marinus Calamari
Marinus Calamari9 nov. 2020 - 9:06

@Maxmax Al was het alleen maar omdat de USA belachelijk hoge defensie-uitgaven heeft. Ze staan(uiteraard) op nummer 1 en ze geven meer geld uit dan de nummers 2 tot en met 11 gecombineerd.

MaxMax2
MaxMax29 nov. 2020 - 10:09

@marinus 'Al was het alleen maar omdat de USA belachelijk hoge defensie-uitgaven heeft. Ze staan(uiteraard) op nummer 1 en ze geven meer geld uit dan de nummers 2 tot en met 11 gecombineerd.'' Dus? Wat is je punt?

Ecclesia
Ecclesia8 nov. 2020 - 16:25

And so it begins ;)

Tampert
Tampert8 nov. 2020 - 16:03

Prima, heb best wel vertrouwen in deze man! Maar gaat hij dan ook héél snel iets doen aan het produceren van houtpallets voor de export die gemaakt worden van hout uit zogenaamde “onrendabele” bossen in arme gebieden van de USA? Dat er vanuit ons land subsidie wordt gegeven om deze pallets in ons land te verbranden in elektriciteitscentrales om het klimaat te pleasen is natuurlijk een gotspe. We hebben hier ook al een topic over gehad maar dit geheel terzijde...

Sam V
Sam V8 nov. 2020 - 15:57

“De Democraat beloofde zich ook te gaan inzetten voor wetgeving tegen de discriminatie van moslims.” Nee, wetgeving tegen “hate crimes”. Ook katholieken kunnen daarmee meer beschermd worden. Sterker nog, zelfs Trump.

Pater
Pater8 nov. 2020 - 15:54

Praise the lord! Wat een verschil! Amerika zal onder B. heus niet ingrijpend veranderen, maar alleen al zijn milieu-activisme en zijn strijd tegen discriminatie maken hem de moeite waar.

4 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens8 nov. 2020 - 16:41

@Pater En niet te vergeten: de media zullen weer serieus worden genomen. No fake news (a la Trump) anymore. En als Facebook en Twitter hun acties voortzetten ook veel minder nepnieuws en ophitsing op de sociale media. Biden zal dat zeker steunen. Hopelijk ook met wetgeving.

Ecclesia
Ecclesia8 nov. 2020 - 16:49

@Eric 'Hopelijk ook met wetgeving' Absoluut. Reeds aangegeven door Von der Leyen dat zij dat in EU ook graag meer wil: 'Wir stehen vor großen Herausforderungen: #COVID19, Klimawandel, Regeln für die digitale Welt, globale Sicherheit & die Reform des regelbasierten multilateralen Systems. Zusammen können wir das schaffen.' Regels voor de digitale wereld. Kom maar op.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland8 nov. 2020 - 17:52

Jammere is nu juist dat het fake news van Trump door niemand geloofd werd . Terwijl dat van Bush en Obama gewoon door de grote kranten werd gepubliceerd. Nee nu moet je weer moeite doen om je fake news te ontmaskeren.

Eric Minnens
Eric Minnens8 nov. 2020 - 22:23

@Griezel Raar dat je zo hamert op fake news van de democraten. Het lijkt wel of Trumps vertrek betreurt... Nee toch? Maar goed, dat linkse fake news zal ongetwijfeld, ook democraten zijn politici hé? Jammer dat je geen voorbeelden geeft. Nu blijft het in een vage wolk hangen... Of bedoel je deepfake, zoals in dit filmpje? (Kan ook wetgeving voor gemaakt worden trouwens.) https://www.theverge.com/tldr/2018/4/17/17247334/ai-fake-news-video-barack-obama-jordan-peele-buzzfeed