Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Biden uit afschuw over serie moorden op moslims in VS

  •  
08-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2137 keer bekeken
  •  

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn afschuw uitgesproken over een serie moorden op moslims in Albuquerque, de grootste stad van New Mexico. "Deze van haat vervaalde aanvallen horen niet thuis in Amerika," aldus Biden.

De afgelopen anderhalve week werden er in Albuquerque drie islamitische mannen van Aziatische afkomst op straat doodgeschoten. In november 2021 werd een 62-jarige moslim op dezelfde manier vermoord. De politie is op zoek naar een grijze Volkswagen die in verband wordt gebracht met de moorden. De politie acht de kans groot dat de slachtoffers geselecteerd zijn op basis van hun religie en of etnische achtergrond.

Moslims in de iets meer dan een half miljoen zielen tellende stad zijn doodsbang en durven amper de straat nog op, zeker niet na zonsondergang. De FBI is ingeschakeld om de dader of daders te achterhalen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Rode Diesel
Rode Diesel10 aug. 2022 - 5:28

"Deze van haat vervulde aanvallen horen niet thuis in Amerika," volgens Biden. Uit de tekst in het artikel hier wordt nog toegevoegd: "De politie acht de kans groot dat de slachtoffers geselecteerd zijn op basis van hun religie en of etnische achtergrond." Juist, de sunnitische dader met Afghaanse achtergrond had het uit motieven van haat voorzien op zijn sjiitsche slachtoffers met een Pakistaanse achtergrond. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-62486387

1 Reactie
Mokker
Mokker10 aug. 2022 - 8:38

Wel grappig om te zien dat in de reacties hieronder men blijkbaar toch een ander stereotype als dader in gedachte had.

Andre6
Andre69 aug. 2022 - 19:57

Ach, een lone wolf.....

JaapBo
JaapBo9 aug. 2022 - 14:26

Verschrikkelijk!

oproerkraaier
oproerkraaier8 aug. 2022 - 17:49

Nou, nu heeft hij het vast verknald bij een bepaald publiek.

Olav Meijer
Olav Meijer8 aug. 2022 - 15:57

En zo gaat het haat zaaien en extremistisch moordemn in de VS maar door. Ook de Trump-idiotie blijkt taait. (Hoog tijd om Trump strrafrechtelijke te evvrolgen, trouwens). Tussen extremistisch rechts in de VS en in Europa bestaan verbanden, waarbij ook complottheorieën van diverse snit nog eens een rol spelen. M.a.w.: de situatie is bar en boos en het is meer dan ooit zaak dat alle linkse en progressieve krachten de handen ineen slaan. Hopelijk worden in de nabije toekomst zoden aan de dijk gezet.

1 Reactie
Rode Diesel
Rode Diesel10 aug. 2022 - 7:29

Je hebt last van precies de complottheorieën en haat die je anderen toeschrijft, Trump of rechts heeft er niets mee te maken.