Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Biden en Harris eren Black History Month met gospelkoor in Witte Huis

  •  
01-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2021-03-01 om 15.28.04
Februari geldt in Amerika als Black History Month , een maand waarin wordt stilgestaan bij belangrijke personen en gebeurtenissen in de Afro-Amerikaanse geschiedenis. Dat gaat door het hele land gepaard met aandacht voor de geschiedenis en tradities van de zwarte bevolking in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld door extra aandacht daarvoor in geschiedenislessen op school.
Ook in het Witte Huis wordt jaarlijks traditioneel stilgestaan bij Black History Month. De afgelopen jaren waren daarop een uitzondering: Trump nodigde vooral voor het oog van de draaiende camera’s een handjevol zwarte medestanders uit om het vervolgens vooral over zichzelf te hebben. Met de intrede van Joe Biden in het Witte Huis was daar in de tweede maand van diens presidentschap direct een terugkeer naar het oude normaal te zien. Biden en zijn vicepresident Kamala Harris hielden een virtuele herdenkingsceremonie die via de diverse kanalen van het Witte Huis gestreamd konden worden. Op die manier konden miljoenen Amerikanen zien hoe het St. Augustine gospelkoor vanuit verschillende locaties in het Witte Huis een speciaal concert ten gehore gaf:
Het was overigens niet de eerste keer dat het koor een bezoek bracht aan het Witte Huis. Dat gebeurde vijf jaar geleden ook al eens, toen president Barack Obama en destijds vicepresident Joe Biden de paus ontvingen.
Video niet te zien? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Viso
Viso2 mrt. 2021 - 9:45

Het beste antwoord hierop; https://www.youtube.com/watch?v=GeixtYS-P3s

1 Reactie
ADB2
ADB23 mrt. 2021 - 7:48

Lijkt me ook best genant om zoiets te hebben, als bevolkingsgroep. Wordt nog maar eens duidelijk onderstreept dat er verschil is.

Visionair NL
Visionair NL2 mrt. 2021 - 1:00

Waarom organiseren ze geen Native American History Month? Net even wat zieliger dan de obligate huilstruiken. Dat zou de Usanen ook enige gepaste bescheidenheid bijbrengen.

Satya
Satya1 mrt. 2021 - 16:30

Doe wat aan de financiering van het schoolstelsel en woonomstandigheden. Zorg dat goede mensen tegen bendes beschermt worden in achterstandswijken. Dit soort symboliek helpt niet.

1 Reactie
Karingin
Karingin1 mrt. 2021 - 19:39

Natuurlijk moet daar ook iets aan gedaan worden, en volgens mij liggen er ook plannen - al is de uitvoering nog altijd tricky met zo'n verdeeld politiek landschap. Maar symboliek is ook belangrijk, en ik denk dat dit een gevoel van trots en hoop geeft na de beangstigende Trumptastrophe

Ch0k3r
Ch0k3r1 mrt. 2021 - 16:14

Leuk Toch verwonderlijk dat ze dan weer een koor uitkiezen die een God ophemelt die slavernij toestaat, maar ey, cultuurgeschiedenis enzo.

4 Reacties
Fredje3
Fredje32 mrt. 2021 - 6:34

Hmm nee hoor, de Christelijke God stond geen slavernij toe tussen mensen, daarom was de slavernij ook al snel voorbij in Europa onderling. Het menselijke zorgde ervoor dat we toch slaven konden houden door slaven te ontmenselijken. Zo konden de mensen toch nog slaven houden en zich verantwoorden aan God.

Ballonnendoorprikker
Ballonnendoorprikker2 mrt. 2021 - 7:57

Beste Fredje, in het eveneens christelijke Rusland werd het lijfeigenschap (ook gewoon een vorm van slavernij) in 1861. In het Oostenrijks-Hongaarse Rijk in 1848. Het is maar wat je snel noemt. Trouwens ook de islamitische god stond slavernij niet toe. Tenminste, een islamiet mocht een andere islamiet niet in slavernij brengen. Voor niet-islamieten gold dat niet. Die kon je gerust tot slaaf maken en zelfs als die zich daarna bekeerden, dan bleven ze slaaf. Alleen als deze tot de islam bekeerde slaven kinderen kregen, dan waren die kinderen vrij. Dat waren immers islamieten.

Zandb
Zandb3 mrt. 2021 - 7:30

Fred Het is en blijft inderdaad menselijk, hoe je, al zijn het de woorden van welke god dan ook zelf, uitlegt en in daden vormgeeft. Daarom kan niemand uitleggen, al is het dan god zelf, wat god bedoeld heeft.

Ch0k3r
Ch0k3r3 mrt. 2021 - 10:18

@Fredje Exodus 21, 1 Petrus 2:18 Zomaar wat verzen. Dr zijn dr nog een paar trouwens. En tussen de dood van die timmerman en de afschaffing van slavernij zitten dik 18 eeuwen.