Waarom organiseren ze geen Native American History Month? Net even wat zieliger dan de obligate huilstruiken. Dat zou de Usanen ook enige gepaste bescheidenheid bijbrengen.
Doe wat aan de financiering van het schoolstelsel en woonomstandigheden. Zorg dat goede mensen tegen bendes beschermt worden in achterstandswijken. Dit soort symboliek helpt niet.
Natuurlijk moet daar ook iets aan gedaan worden, en volgens mij liggen er ook plannen - al is de uitvoering nog altijd tricky met zo'n verdeeld politiek landschap. Maar symboliek is ook belangrijk, en ik denk dat dit een gevoel van trots en hoop geeft na de beangstigende Trumptastrophe
Leuk Toch verwonderlijk dat ze dan weer een koor uitkiezen die een God ophemelt die slavernij toestaat, maar ey, cultuurgeschiedenis enzo.
Hmm nee hoor, de Christelijke God stond geen slavernij toe tussen mensen, daarom was de slavernij ook al snel voorbij in Europa onderling. Het menselijke zorgde ervoor dat we toch slaven konden houden door slaven te ontmenselijken. Zo konden de mensen toch nog slaven houden en zich verantwoorden aan God.
Beste Fredje, in het eveneens christelijke Rusland werd het lijfeigenschap (ook gewoon een vorm van slavernij) in 1861. In het Oostenrijks-Hongaarse Rijk in 1848. Het is maar wat je snel noemt. Trouwens ook de islamitische god stond slavernij niet toe. Tenminste, een islamiet mocht een andere islamiet niet in slavernij brengen. Voor niet-islamieten gold dat niet. Die kon je gerust tot slaaf maken en zelfs als die zich daarna bekeerden, dan bleven ze slaaf. Alleen als deze tot de islam bekeerde slaven kinderen kregen, dan waren die kinderen vrij. Dat waren immers islamieten.
Fred Het is en blijft inderdaad menselijk, hoe je, al zijn het de woorden van welke god dan ook zelf, uitlegt en in daden vormgeeft. Daarom kan niemand uitleggen, al is het dan god zelf, wat god bedoeld heeft.
@Fredje Exodus 21, 1 Petrus 2:18 Zomaar wat verzen. Dr zijn dr nog een paar trouwens. En tussen de dood van die timmerman en de afschaffing van slavernij zitten dik 18 eeuwen.