Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bezorgde bazen

  •  
08-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1178 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Berend22
Berend229 jan. 2023 - 8:51

Ik geef al jaren geen complimenten maar aan vrouwen, behalve mijn eigen. Durf het idd niet meer te doen. Mannen geef ik wel complimenten. Jammer maar het is niet anders.

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-29 jan. 2023 - 15:46

Als je dat nu niet meer doet omdat je het niet meer durft zegt dat wat je complimentjes in het verleden. De intentie waarmee komt immers bij de ontvanger haarfijn aan. Was er wat mis met de intentie? Indien niet: heb geen angst.

Stephan17
Stephan178 jan. 2023 - 16:43

Treffend, vooral omdat de nadruk tegenwoordig ligt bij hoe iets wordt opgevat en niet langer hoe iets bedoeld is. Vroeger merkte ik wel eens op als iemand wat met zijn uiterlijk had gedaan, ik gaf dan een compliment. Tegenwoordig durf ik dat niet meer omdat het eventueel verkeerd opgevat kan worden. Sommige mensen houden er nu eenmaal waanideeen op na en ik kan daar niets mee. Het is een rare wereld geworden.

1 Reactie
Effie2
Effie29 jan. 2023 - 9:47

'Het is een rare wereld geworden'. Van harte mee eens Stephan. Het goede in de mens schijnt met harde hand kapotgemaakt te moeten worden en het slechte in de mens beloond. De beschaving schijnt te moeten worden afgebroken. De mens schijnt weer dier te moeten worden. Er zijn meer beschavingen verdwenen. ...Zien we in deze tijd de voortekenen van een nieuwe zondvloed? 'Het recht van de sterkste voedt egoïsme. En dat leidt weer tot de illusie van eigenbelang dat, via rendementsdenken, sociaal gedrag ondermijnt'. Denken lijkt in deze tijd belangrijker te worden gevonden dan voelen. Hebben belangrijker dan zijn. Uiterlijk belangrijker dan innerlijk. (Zie bijvoorbeeld onze wandelende schilderijen en alle andere prominente versierselen die het ego opkrikken.) De balans tussen geven en nemen is ernstig verstoord. Tolerantie en bescheidenheid liggen onder vuur. Zelfredzaamheid lijkt de nieuwe norm. Kinderen nemen steeds vaker het recht in eigen hand. En ook door de wereldwijde globalisering met haar aanhoudende migratiestromen zijn onze op cultuur gebouwde zekerheden op losse schroeven komen te staan. De beschaving trilt op haar grondvesten. Wees dapper man. Ga er tegenin. Blijf je complimenten rondstrooien. Laat je de mond niet snoeren. Wereldwijd vindt er een strijd plaats tussen goed en kwaad. 'Individuen leven bij de gratie van anderen. Dat heet samenleving. Liefde is de reden en tevens de grond onder ons bestaan. ...Zonder liefde is er geen leven mogelijk'.

Greendutch
Greendutch8 jan. 2023 - 14:48

volgens Claudia de Breij: “je mag alles zeggen wat je ook tegen je moeder kunt/wilt zeggen”!

1 Reactie
Boning
Boning8 jan. 2023 - 18:38

Een zeer slechte idee!! Dan wordt het nog meer schofteriger..

Juppé🎗
Juppé🎗8 jan. 2023 - 9:01

Ja hoor, maar alleen als je het niet meent en het deel uit maakt van motivatieve incentives. Als leidinggevende moet je het als een uitdaging zien om te functioneren in complexe en tegenstrijdige situaties.