Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Beyoncé zingt 'Freedom' voor slachtoffers racistisch politiegeweld

  •  
09-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
Bey
FULL VIDEO: Beyoncé performs #Freedom acapella in honor of victims of police brutality ✊ pic.twitter.com/70ERE0OiqT
— BEYONCÉ LEGION (@Bey_Legion) 7 juli 2016
Beyoncé wijdt tijdens haar tour het nummer Freedom op het Lemonade album aan de slachtoffers van politiegeweld. Zij doet een a cappella versie om de aandacht te vragen voor de strijd om gelijke rechten die in de VS woedt. Eerder bracht zij een verklaring ‘Stop Killing Us’ uit waarin zij het geweld jegens zwarte Amerikanen ten strengste afkeurt en fans aanraadt lokale politici te benaderen.
"Wij hebben het helemaal gehad met de moorden in onze gemeenschap op jonge mannen en vrouwen. Wij hebben nu de taak om een standpunt in te nemen en te eisen dat ze stoppen ons te vermoorden. Wij hebben geen sympathie nodig, maar respect voor ons leven. Deze berovingen van levens geven ons het gevoel hulpeloos en hopeloos te zijn. Maar we moeten erin geloven dat we in actie kunnen komen voor de rechten van de volgende generatie. Dit is een menselijke strijd, ongeacht je ras, sekse of seksualiteit. Dit is een gevecht voor iedereen die zich tekort gedaan voelt, iedereen voor wie vrijheid en mensenrechten niet vanzelfsprekend zijn. Terwijl we bidden voor de families van Philando Castile en Alton Sterling, bidden we ook voor het einde van deze plaag van onrechtvaardigheid in onze gemeenschap. We hebben allemaal de macht om onze woede en frustratie te kanaliseren in actie. We moeten onze stem gebruiken om van politici te eisen dat er maatschappelijke en juridische veranderingen komen."
Dit is een menselijke strijd, ongeacht je ras, sekse of seksualiteit. Dit is een gevecht voor iedereen die zich tekort gedaan voelt, iedereen voor wie vrijheid en mensenrechten niet vanzelfsprekend zijn. Terwijl we bidden voor de families van Philando Castile en Alton Sterling, bidden we ook voor het einde van deze plaag van onrechtvaardigheid in onze gemeenschap.
We hebben allemaal de macht om onze woede en frustratie te kanaliseren in actie. We moeten onze stem gebruiken om van politici te eisen dat er maatschappelijke en juridische veranderingen komen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.