Joop

Beyoncé zet festival Coachella op zijn kop en schrijft geschiedenis

  •    •  
15-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-04-15 om 11.54.44
Wereldster Beyoncé zette niet alleen muziek- en kunstfestival Coachella compleet op zijn kop met een twee uur durend optreden waar de vonken vanaf spatten, ze schreef ook geschiedenis door als eerste zwarte vrouw de hoofdact te verzorgen.
Ladies and Gentlemen, This is the Queen. This is Beyoncé #BeyChella #Coachella18 #beychella2018 #BeyHive pic.twitter.com/61jZ4B4dKX
— ADO (@adeoyemusic) 15 april 2018
Op dat laatste kwam Beyoncé tijdens haar optreden zelf ook nog even terug, toen ze de organisatie daarvoor bedankte. Ook vertelde ze het publiek dat ze er eigenlijk al eerder zou hebben gestaan, maar moest afhaken vanwege haar zwangerschap.
Nu ze dan eindelijk het podium van Coachella beklom, hield ze zich niet in. Ze opende het optreden met haar wereldhit Crazy In Love , geflankeerd door een complete fanfare, om vervolgens moeiteloos om te schakelen naar nummers van haar sociaal bewogen en maatschappijkritische album Lemonade uit 2016. Gedurende de show deinsde ‘Bey’ er sowieso niet voor terug om politieke statements te maken. Zo verwerkte ze bijvoorbeeld een deel van een speech van Malcolm X in haar optreden, en zong ze haar versie van het gedicht Lift Every Voice and Sing , ook wel ‘het volkslied van zwarte Amerikanen’ genoemd.
Gezelschap kreeg Beyoncé ook, tijdens haar optreden. Niet alleen haar man Jay-Z gaf acte de présence, ook haar oude zangpartners Kelly Rowland en Michelle Williams waren van de partij voor een heuse Destiny’s Chily reünie. Het eerste optreden van het drietal in meer dan drie jaar.
— favi loves C???? (@CamilaIsMyMoon_) 15 april 2018

Meer over:

beyoncé, kijk nou, kunst
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar