Joop

Bewijs dat Trump loog over zijn Russische connecties wordt sterker

  •    •  
30-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
trump

© President Donald Trump visits the American Cemetery of Suresnes, outside Paris, as part of Veterans Day and the commemorations marking the 100th anniversary of the 11 November 1918 armistice,

In de Verenigde Staten is met opwinding gereageerd op nieuwe feiten uit het onderzoek dat speciaal aanklager Robert Mueller doet naar de zakelijke banden tussen president Trump en het Kremlin. Trump verklaarde altijd dat die er niet waren maar nu blijkt dat er tot na zijn nominatie als presidentskandidaat in 2016 is onderhandeld over de bouw van een Trump Tower in Moskou.
Michael Cohen, een voormalig vertrouweling van de Amerikaanse president heeft voor de rechtbank verklaard dat hij uit naam van Trump zakelijke onderhandelingen voerde met de entourage van de Russische president Poetin. Dat blijkt uit een document uit het onderzoek dat is geopenbaard. NRC schrijft :
"Cohen verklaart dat hij Trump (Individual 1 genoemd in het document), in die tijd de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap, ten minste driemaal op de hoogte heeft gesteld van ontwikkelingen rond een bouwproject in Moskou, evenals „familieleden” van Trump. Cohen, die destijds binnen het bedrijf van Trump de titel van executive vice president voerde, heeft in januari 2016 direct contact gehad over de kwestie met een perswoordvoerder van president Poetin. Trump heeft tijdens zijn presidentiële campagne steeds volgehouden dat hij geen zakelijke banden had met Rusland."
Commentatoren in de VS zien de ontwikkeling als een belangrijke stap in het blootleggen van het web van bedrog rond de verkiezing van Trump tot president. Bij CNN verklaarde juridisch expert Jeffrey Toobin dat hij voor het eerst voor mogelijk houdt dat Trump zijn termijn in het Witte Huis niet kan afmaken.
De Amerikaanse nieuwssite BuzzFeed onthult dat de Trump Organization in het verkiezingsjaar 2016 een penthouse ter waarde van 50 miljoen dollar heeft aangeboden aan president Poetin om groen licht te krijgen voor de bouw van de Trump Tower.
De Trump Organization, de holding waarin de zakenbelangen van de Amerikaanse president Donald Trump zitten, heeft in 2016 voorgesteld om de Russische president Vladimir Poetin een penthouse ter waarde van vijftig miljoen dollar te geven in de Trump Tower die het bedrijf in Moskou wilde bouwen. Zo wilde het bedrijf zich verzekeren van Russische toestemming en tevens de prijs van de overige appartementen opdrijven. Het plan kwam van Felix Sater, een zakenpartner van Trump die banden zou hebben met de Russische mafia. Als Poetin het aanbod had geaccepteerd was de waarde van alle andere appartementen in de luxueuze toren omhooggeschoten.
DOD Photo by Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (30)

adriek
adriek2 dec. 2018 - 15:03

Bewijs of niet, Trump heeft zijn eigen waarheid en die is de enige die telt. Dat vindt ook zijn onverminderd grote aanhang. Ook harde bewijzen dat hij gelogen heeft zullen daarom weinig of geen gevolgen hebben.

Sonic2
Sonic21 dec. 2018 - 23:58

Trump is ook een seksistische, racistische, rechts radicale leugenaar. Dus dat hij liegt over Russische connecties. Dat verbaast me dan weer niets en het verbaast behalve zijn aanhang en wat totaal verdwaalde Trump fanboys in Nederland niets. Als je het echter bespreekbaar maakt ben je extreem links en krijg je boze reacties van zijn aanhang. Het is een heksenjacht en er is is geen collusion en omdat dat er niet is, maakt Trump zich er elke dag druk om op Twitter en brengt hij Mueller en zijn "gang of democrats" in diskrediet. Waarom eigenlijk? Als hij niets doet. Waarom dan die onrust, die drukte? En waarom dan Sessions ontslaan en Comney ontslaan? Omdat er niets is? Dat is althans wat rechts Amerika en Europa ons wil doen laten geloven. Althans radicaal rechts.

Hiltermann
Hiltermann1 dec. 2018 - 18:45

Opvallend dat het onderzoek van Mueller zo lang aansleept. Of de bewijzen zijn niet sterk genoeg of Mueller is bang geen sterke zaak te hebben. Nog even en Trump heeft zijn hele eerste termijn uitgediend.

4 Reacties
hartpine
hartpine1 dec. 2018 - 22:23

Mueller is gewoon heel grondig. Hij heeft o. a. de Gambino crime family achter de tralies gekregen. En hoe zo niet voldoende bewijs. Moet je kijken hoeveel mensen er in staat van beschuldiging zijn gesteld, en hoeveel er van zingen als kanaries. Het is gewoon nog lang niet afgelopen, er komt nog veel meer boven water. Bovendien is Mueller slim genoeg om te wachten tot januari 2019, als het nieuwe congres is aangetreden en met name het nieuwe huis van afgevaardigden.

Sonic2
Sonic22 dec. 2018 - 0:04

In Januari of Februari zal het rapport komen denk ik. Mueller wilde de Midterm verkiezingen niet verstoren. Eerst verkiezingen en daarna pas dat rapport. Bovendien heb je een groot risico dat Trump er voortijdig de stekker uit trekt. En omdat Republikeinen veel te laf en onverantwoord zijn om tegen hun autoritaire dictator op te treden doen ze niet wat ze moeten doen. Namelijk de president controleren en zorgen voor checks and balances. Dus tot 3 januari zie ik weinig gebeuren. Het Rusland onderzoek is maar 1 ding. Ik geloof dat er 85 onderzoeken naar Trump worden gestart. Dus was het alleen maar voor Trump dit onderzoek. En Trump weet dat er veel ellende bij zit. Trump is een diep onzekere man. Zo komt hij over. Uit alles merk je dat hij vindt dat hij niet genoeg credit krijgt. En dat hij bedreigingen ziet. Voor de rest is het vrij normaal dat je je eerste termijn uitdient en vaak ook je tweede. Vaak ben je president voor 8 jaar. Gold ook voor Obama, Reagan, Clinton, Bush. Om er maar paar te noemen.

Crunchy Frog
Crunchy Frog2 dec. 2018 - 9:23

@Hiltermann Hoezo geen sterke zaak? Mueller heeft al tientallen mensen aangeklaagd, en veroordelingen of bekentenissen verkregen van Trumps persoonlijk advocaat en fixer, zijn campagnemanager en diens plaatsvervanger, zijn nationale veiligheidsadviseur en een buitenlandadviseur van de campagne, en inmiddels lijkt het onderzoek Ivanka en Don Jr. in het vizier te hebben.

Hiltermann
Hiltermann2 dec. 2018 - 20:53

Ik vraag me af of de bewijzen tegen Trump nog niet sterk genoeg zijn omdat Mueller nog steeds niet met zijn conclusies komt waar het wat de president betreft om gaat. De grote aantallen aangeklaagden en veroordeelden zijn onvoldoende garantie dat ook Trump aan te pakken is. Best mogelijk dat Mueller een politiek strategisch moment uitkiest. Om een president weg te kunnen sturen moet je als aanklager een solide zaak hebben.

OlavM
OlavM1 dec. 2018 - 17:12

Van begin af aan is duidelijk geweest: Trump is een aartsleugenaar. Zelfs als er duidelijk een olifant in de kamer is, zal hij ijskoud beweren dat die er niet is. Wat waar is, is onwaar, en omgekeerd. Het begint er naar uit te zien dat speciaal onderzoeker Mueller al veel aanknopingspunten heeft om Trumps web van leugens te ontwarren. Mogelijk zal dat het einde betekenen van zijn presidentschap, en dat zal de hele wereld ten goede komen.

1 Reactie
Sonic2
Sonic22 dec. 2018 - 12:09

Ik weet niet wat beter is. Een president die afgezet wordt of een president die hevig, hevig strompelend naar het einde van zijn eerste termijn moddert. Laat 2019 a.u.b een blauwdruk leggen voor wat voor ziekte het rechts radicalisme is. Zodat kiezers over de hele wereld een keer tot inkeer komen en niet dit soort bijna fascistische regimes steunen. Onder een normaal presidentschap had ik me nog bezig gehouden met de toestand van Amerika en de wereld. Dit is geen presidentschap maar een wilde achtbaan rit vol met gevaren. Overleven is het even nu. En Trump liegt natuurlijk net zolang hij er mee kan weg komen. En omdat zijn aanhang hem ook nog steunt als hij in zijn blote kont in de Oval Office zit, kan hij tegen hun vaker liegen. Tegen Mueller ligt dat wat anders. Als je tegen hem onder ede liegt, heeft het wel consequenties.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin1 dec. 2018 - 16:57

Het verhaal van Cohen wordt bevestigd door het Kremlin, gaat de goede kant op.

quatsch
quatsch30 nov. 2018 - 23:29

#Bewijs dat Trump loog over zijn Russische connecties wordt sterker# Laten we het omkeren. Wanneer heeft die man de waarheid gesproken?

1 Reactie
Sonic2
Sonic22 dec. 2018 - 12:11

Nooit. Trump is een pathologische leugenaar. Net als die Brexiteers dat zijn. En net als Wilders en Baudet dat zijn. Daar hebben de kiezers voor gestemd. Nu ja het systeem in Amerika is eeuwen oud. Kiezers wilde leugens en chaos. En seksisme en racisme. En dat heeft Trump waar gemaakt. Althans het achterlijke deel van Amerika wilde dat.

msj_meijerink
msj_meijerink30 nov. 2018 - 16:36

Het is en blijft een zaak voor de lange adem, maar de schop onder zin hol naar de uitgang bij Trump zal er komen.

Meta  Foor
Meta Foor30 nov. 2018 - 15:10

het penthouse is nooit gebouwd ... het zijn vnl de ''what if ...'' verhalen die aangegrepen worden om Trump aan te pakken .. Zo glad als een aal, maar dat is een voorwaarde voor het presidentsschap om gekozen te worden anders wordt je dat niet.

3 Reacties
Bert Jansen2
Bert Jansen21 dec. 2018 - 9:39

[het penthouse is nooit gebouwd] Nee hè hè, het is algemeen bekend dat Putin 50% vraagt, een penthouse van 5 miljoen komt in de verste verte niet in de buurt.

Bert Jansen2
Bert Jansen21 dec. 2018 - 9:39

50

Kruimeltjes2
Kruimeltjes21 dec. 2018 - 10:54

@Bert Jansen Niet intrappen, Meta Foor houdt van trollen op deze site.

manic
manic30 nov. 2018 - 12:51

het is net als in nederland de vvd en andere rechtse parijen kunnen liegen bedriegen stelen graaien enz enz en er is geen haan die erna kraait en verantwoording afleggen niet nodig excuses maken en terugtreden al helemaal niet nederland is niet veel anders dan de usa

4 Reacties
Bert Jansen2
Bert Jansen230 nov. 2018 - 16:14

Nou er is nog wel een verschilletje hoor. De VVD hoort niet tot de partijen in Nederland die door vreemde mogendheden gepromoot worden om het land te destabiliseren. Die partijen zijn er wel, maar dat zijn andere partijen.

frankie48
frankie481 dec. 2018 - 8:36

Beste Bert, Volk wat wij aandeelhouders noemen, en die kunnen veroorzaken dat onze Minister-president van VVD-huize een dominante positie gaat innemen, die tellen zeker niet mee hé!

Bert Jansen2
Bert Jansen21 dec. 2018 - 9:37

[Volk wat wij aandeelhouders noemen,...] Het gros daarvan zijn onze eigen pensioenfondsen, alles dat zijn "binnenslepen" via de VVD komt onszelf tegoed.

frankie48
frankie481 dec. 2018 - 13:21

Beste Bert, Je hebt wat je noemt volkswijsheid, doorgeven zodat jezelf het wiel niet opnieuw hoeft te gaan uitvinden, wij hebben zo ook geleerd dat een nat washandje goed helpt om echt wakker te gaan worden!

Bernie2
Bernie230 nov. 2018 - 11:39

Sater is een groot crimineel en maakt deel uit van Trump's mafiose vriendenkring in de VS- Israël en Rusland dat een spoor van frauduleuze praktijken, oplichting, verduisteringen en witwassen achterlaat. Maw: Trump zit vuistdiep in onderwereldse zaken. Mueller zit volgens mij op een goed spoor, heeft geen haast en sloopt de oude schurk cel voor cel af. Het wachten is nu op Trump's belastingaangiften die ongetwijfeld veel giswerk verduidelijken. Het ziet er steeds slechter uit voor de racist en ook ik geloof dat de boef zijn termijn niet zal uitzitten. En laat de onverlaat bij vertrek meteen zijn extreemrechtse en liegende ambassadeur voor Nederland Pete Hoekstra meenemen.

Cave Canem
Cave Canem30 nov. 2018 - 10:07

Dit ondubbelzinnige feitenmateriaal zal uiteindelijk niet bijdragen aan vermindering van Trump’s populariteit, laat staan zijn aftreden, integendeel. Als ook Mueller eerdaags met keiharde bewijzen op de proppen komt van inmenging van Rusland in de verkiezingscampagne van 2016, dan is de primaire reactie van zijn aanhang verontwaardiging en woede. Zijn aanhang pikt het gewoon niet dat hij wordt aangevallen. Feiten spelen voir hen geen rol. Als hij - volkomen in strijd met die feiten - straks gaat roepen dat de bewijsvoering fake is en gebaseerd op een hetze tegen hem dan staat men daar op de banken, luidkeels scanderend dat niet alkeen Hillary, maar ook Mueller opgesloten moet worden. Voor hen staat hij boven de wet.

3 Reacties
Kruimeltjes2
Kruimeltjes230 nov. 2018 - 17:42

Interessant, u omschrijft een samenlevingmet fascistische kenmerken.

HM van der Meulen
HM van der Meulen30 nov. 2018 - 22:51

Nee, ze zijn van mening dat allen die deel uitmaken van de rijkste 0,1% denken en handelen alsof ze boven de wet staan. Dat lijkt misschien op het eerste gezicht onjuist, maar als je alles kunt afkopen als je maar genoeg geld meebrengt, dan komt het daar eigenlijk wel op neer. Het cynisme van de aanhangers van Trump heeft wel een reele oorzaak.

HM van der Meulen
HM van der Meulen30 nov. 2018 - 22:56

Kruimeltjes - Dat is duidelijk, maar dat is reeds lang slechts onzichtbaar voor degenen die dat niet willen zien. Velen schijnen te denken dat een maatschappij zonder concentratiekampen DUS niet fascistisch is.

Elias Unique
Elias Unique30 nov. 2018 - 9:33

Trump beweert dat hij geen zakelijke belangen heeft in Rusland. Da's iets anders dan Russische connecties of banden. Ook dit zal, helaas voor sommigen, niet de nekslag worden voor Trump.

2 Reacties
Bert Jansen2
Bert Jansen230 nov. 2018 - 16:18

Dat is het punt ook helemaal niet. Het punt is dat Cohen hierover heeft gelogen. En dat Mueller dat zodanig bewezen heeft aan Cohen dat Cohen zich gedwongen ziet schuldig te pleiten en mee te werken met Mueller. Mueller geeft hem significante strafkorting in ruil voor bewijs op andere punten dat voor Mueller veel waard is. Wat die andere punten zijn weet niemand. Dat het belangrijk is weet iedereen, anders was deze pleadeal er niet.

Crunchy Frog
Crunchy Frog2 dec. 2018 - 9:26

@Elias Trump heeft in diverse tweets alle mogelijke banden met Rusland ontkend. Dus quasi-genuanceerd zout op slakken gaan leggen over het verschil tussen belangen en connecties is niets anders dan rookgordijnen opwerpen om Trumps leugenachtigheid en corruptie te verdoezelen.