Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Longcovidpatiënten massaal arbeidsongeschikt verklaard

In de eerste 5 maanden meer dan 5 keer zoveel gevallen als in heel 2021
Joop

'Bewapen kinderen om moordpartijen op school te voorkomen'

  •  
16-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gungek
Sacha Baron Cohen ontmaskert in zijn nieuwe show ‘Who is America’ onder meer wapenlobbyisten die in de media worden opgevoerd als weldenkende mensen met een interessante visie als de complete rechtse malloten die ze zijn. Hij doet zich in een tien minuten durende preview voor als Erran Morad, een Israëlische antiterreur-expert die een fris nieuw idee heeft tegen de massamoorden op Amerikaanse scholen. Terwijl de NRA pleit voor het bewapenen van leraren stelt Morad voor de schoolkinderen zelf te bewapenen. Immers, hoe meer wapens, hoe minder kans op moordpartijen. Hij haalt Phillip Van Cleave, een bekende voorvechter van wapenbezit die onder meer in The Daily Show te gast was, over mee te werken aan een spot dat wapengebruik door kinderen promoot. De zogeheten ‘KinderGuardians’ zijn kinderen, vanaf vier jaar, die met vuurwapens hun klas beschermen. Hij weet zelf steun te krijgen van Republikeinse politici, zoals Trent Lott.
Daarna gaat hij langs bij wapenlobbyist en voormalig Republikeins politicus Larry Pratt, eveneens een veelgevraagde tv-gast. “Vind je ook niet dat links de schietpartijen gebruikt voor hun ‘anti-tragedie agenda'”? vraagt Morad. Bij Pratt gaan geen alarmbellen af en het interview wordt met de minuut bizarder. Cohen slaagt met zijn nieuwe type veel meer nog dan met Ali G. en Borat zijn gasten de meest wereldvreemde ideeën te laten etaleren. Het gaat veel verder dan de grap, hij toont een politiek ontwikkeling die te gek voor woorden is.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

EgWel
EgWel29 jul. 2018 - 16:20

Dus jullie vinden de US bizar ? Ga hier maar eens kijken, met de complimenten van onze regering. Nationaal Militair Museum : Hoe leer kinderen vanaf 4 jaar je dat soldaatje spelen, mensen kapot schieten of dingen opblazen leuk is ? (Of te wel oorlogsverheerlijking doe je zo...) Xplore is een aparte ruimte in het Arsenaal met veel interactieve activiteiten. Hier staan de technische aspecten centraal en geven we antwoord op de vraag 'Hoe werkt het?' Zo kunnen leerlingen hun eigen buskruit maken of zitten ze in een geschutskoepel en schakelen ze vijandelijke tanks uit. Er zijn vijf thematische clusters: wapen (vuur- en slagkracht), bescherming, communicatie, snelheid (mobiliteit) en verkenning. Elk cluster heeft drie onderdelen: historische ontwikkeling, inzicht in militaire technieken en zelf ervaren hoe militaire technieken worden toegepast. Kortom, een bezoekje aan Xplore is een belevenis. Mini-tank rijden Ben jij een echte tankcommandant? Neem in het weekend plaats in de mini-tank en rijd een rondje over het mooiste tankparcours van Europa! ACTIE STAP IN DE KISTJES VAN EEN ÉCHTE SOLDAAT! Tijdens de zomer kan jij echte soldatenskills leren bij het NMM, die soldaten ook vaak gebruiken in het leger! Leer camoufleren, een tentje opzetten, knopen leggen, sporen zoeken en test je conditie op de stormbaan! https://www.nmm.nl/plan-je-bezoek/agenda/workshops/ (Dit is maar een kleine selectie...)

Anoniempje5
Anoniempje518 jul. 2018 - 7:26

Tja, als je de leraren wil gaan bewapen lijkt het me ook logisch om voorstander te zijn van het bewapenen van kinderen. Terug denkend aan mijn schooltijd had ik ook zeker bewapend willen zijn als mijn leraren bewapend waren geweest ter zelfverdediging voor het geval er 1 weer eens een zenuwinzinking zou krijgen. Dit krijg je als nagenoeg alle politici daar niet hun eigen meningen en ideeën verkondigen maar van degene die het meest bijdraagt haan hun (her)verkiezing. En tegenwoordig komt daar nog Trump bij. Alleen degene in hun laatste termijn durven hem af te vallen.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout17 jul. 2018 - 11:39

Overigens struikelde ik op twitter over een toespraakje van John Bolton die de Russen prees omdat deze een soort 2nd amendment hebben aangenomen. https://youtu.be/aPM-FXHj5gA Op de twitterlink is als commentaar te lezen: "Turns out that was through Maria Butina's gun rights group" :)) en een reactie daaronder: "are we sure it wasn't a Sasha Cohen video ;) ?" https://twitter.com/VeraMBergen/status/1018965824592375808

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout17 jul. 2018 - 10:58

Voor wie de ontwikkelingen in het trieste Israël van vandaag de dag volgt, komt dit niet als een verrassing: ‘Forward’ runs shocking images of Israeli children glorifying violence: https://mondoweiss.net/2014/05/shocking-glorifying-violence/

quatsch
quatsch16 jul. 2018 - 23:57

Larry Pratt vertegenwoordigt alles waar een mens niet voor zou moeten staan.

Paul!
Paul!16 jul. 2018 - 17:30

Een beetje flauw, maar toch wel grappig zo'n parodie op Amerika, vooral omdat het zo serieus gebracht wordt. Met die beelden tussendoor lijkt het ook net of het om echte politici gaat. Hopelijk zal juist de absurditeit van dit alles de mensen in Amerika eens aan het denken zetten! "We had this incident with a gardener" en de ander gaat er vervolgens serieus op door, schitterend! Maar als je door de absurditeit heenkijkt, zit het in mijn ogen niet eens zo heel ver van de werkelijkheid.

6 Reacties
FairTrade
FairTrade17 jul. 2018 - 1:44

@ Paul Ik begrijp heel goed dat je denkt dat dit een parodie is, want het is zo extreem absurd dat niet valt te geloven dat de geïnterviewden echte personen zijn. Iedereen in het filmpje is echt behalve Sacha Baron Cohen zelf. Ik snap niet goed waarom bij niemand een lichtje gaat branden dat ze gepunked worden want Sacha ziet er meer uit als een Muppet dan als een echt persoon. Ik heb iedereen op google opgezocht met alleen resultaten van voor 2016. Iedereen heeft een onlinegeschiedenis die vele jaren teruggaat (zelfs tot begin jaren ‘00) en er zijn vele video’s en nieuwsberichten (met afbeeldingen) van verscheidene nieuwskanalen en kranten zoals MSNBC, CNN, Fox News, The Washington Post en The Guardian. Het zijn echt zonder twijfel de personen zelf. Sacha heeft wel de meest controversiële gekken uitgekozen. Ik denk dat er flink is betaald om interviews te mogen afnemen. Er zal ook wel een autocue geweest dat zonder al teveel nadenken opgedreund werd. Een deel was al afgetreden vanwege onder andere racistische opmerkingen en ging veel meer openlijk mee in de absurditeit terwijl de lopende congressleden toch wat terughoudender waren. In het geval van Matt Gaetz, was hij zelfs slim genoeg om te weigeren om op camera te zeggen dat hij voorstander is van het bewapenen van kleuters. Het gaat om wapenvoorstanders Philip van Cleave en Larry Pratt. Congressleden Matt Gaetz, Dana Rohrabacher, Joe Wilson. Voormalige congressleden Trent Lott, Joe Walsh.

FairTrade
FairTrade17 jul. 2018 - 2:12

Ik had mezelf de moeite kunnen besparen om iedereen afzonderlijk te googelen. Hier legt een van de 'slachtoffers', die gepunked is, uit hoe het tot stand is gekomen. Er was inderdaad sprake van een teleprompter (autocue is een merk). Alsnog vind ik dat je dan zowel dom als moreel fout bent, als je niet op een gegeven moment zegt van: Hé, dit wil ik niet zeggen. Hier ben ik het niet mee eens. Zelfs als het over het bewapenen van kleuters in Israel gaat in plaats van over het bewapenen van kleuters in de VS. Dit zijn politici die getraind zijn in media en het communiceren van hun politieke standpunten. Niet een willekeurige schoonmaakster of automonteur die middels een teleprompter in de val is getrapt om dingen te zeggen die ze niet wilden zeggen. https://www.youtube.com/watch?v=Z9LjwRRO9fk https://www.youtube.com/watch?v=tmSz74FruAM

Luneau
Luneau17 jul. 2018 - 3:01

Het zijn ook echte (Republikeinse) politici in dit filmpje. Ze hebben in verscheidene media laten weten hoe boos ze zijn over de misleiding door Cohen. Beetje triest eigenlijk hoe ze geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen uitspraken: als iemand die vreemdgaat en daarvan de schuld aan de minnares geeft vanwege haar sexy kleding.

HM van der Meulen
HM van der Meulen17 jul. 2018 - 3:49

Tja, de werkelijkheid is nog gekker dan de realiteit, lijkt het wel.

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 jul. 2018 - 5:03

'lijkt het ook net of het om echte politici gaat.' Het zijn echte (ex) politici. https://www.businessinsider.nl/all-the-politicians-sacha-baron-cohen-has-duped-on-who-is-america-2018-7/?international=true&r=US

Paul!
Paul!17 jul. 2018 - 22:06

Inmiddels is het kwartje bij mij nu ook gevallen, het zijn geen acteurs maar echte politici. Als het in scene was gezet, een parodie, dan was het al een krachtig statement. En dit kan ook gewoon niet waar zijn, maar.... dat is het blijkbaar dus toch. Ongelofelijk, Ziek, verbijsterend, ik heb er eigenlijk geen woorden voor.

FairTrade
FairTrade16 jul. 2018 - 17:18

Ik heb het filmpje verder gekeken en OMG!!! Dat stukje dat 4-jarigen 80% sneller kunnen reageren dan volwassenen. Kinderen onder de 5 jaar zouden verhoogde waardes hebben van het feromoon ‘Blink 182’, dat geproduceerd wordt in het deel van de lever genaamd ‘Rita Ora’ wat het mogelijk maakt dat zenuwreflexen 40% sneller reizen door het neurale netwerk genaamd ‘Cardi B’ naar de ‘Wiz Khalifa’, wat tijd bespaart en levens redt. Voor de duidelijkheid: Blink 182, Rita Ora, Cardi B en Wiz Khalifa zijn muziekartiesten. Het is ongelooflijk dat landelijke politici (congressleden) ondersteunen dat leraren maar ook geselecteerde schoolkinderen en zelfs speciaal getrainde crèchekleuters bewapend moeten worden om zichzelf te kunnen verdedigen.

FairTrade
FairTrade16 jul. 2018 - 16:31

Nee, dit kan gewoon niet echt zijn! Serieus? Wie wordt hier voor de gek gehouden? Deze Philip of de kijkers? Bij eerdere 'interviews' van Ali G en Borat kon ik al heel moeilijk geloven dat mensen werkelijk zo gigantisch dom konden zijn. Het waren geen acteurs maar echte personen, soms zelfs bekende personen zoals Dick Cheney en Sarah Palin. Ook deze Philip van Kleef is echt. Maar hoe kan iemand nou serieus voorstander zijn van het bewapenen van schoolkinderen vanaf 3 jaar?! Vanaf de crèche! Is die man trouwens slechtziend? Sacha ziet er als Erran Morad, in tegenstelling tot Ali G en Borat, niet uit als een echt persoon maar meer als een Muppet. Hoe kun je daar nou intuinen? Die Philip zegt gewoon dat kleine kinderen hele goede soldaten kunnen zijn omdat ze te jong zijn om een geweten te hebben ontwikkeld! Dat ze in Virginia een wet hebben tegengehouden dat het verbood voor 4 tot 12-jarigen om in contact te komen met vuurwapens. Is dat echt waar? Zijn er voldoende (gestoorde) mensen om daartegen een meerderheid te behalen? Hij doet mee aan een spotje ter bewapening van kleuters op een crèche! Met vuurwapens omwikkeld met speelgoed! Dit soort mensen hoort in een gesticht thuis! Ze mogen niet vrij rondlopen. Waarom doet de overheid geen onderzoek? Is het misschien toch geacteerd? De eerdere interviews van Sacha en nu deze nieuwe, laten zien dat we te maken hebben met een land waarin bizarre, knettergekke figuren grote invloed hebben waaronder Trump zelf.

Ozon
Ozon16 jul. 2018 - 15:53

Het begint hilarisch, tot je bedenkt dat Phillip Van Cleave serieus is; Larry Pratt serieus is... Bizar die reactie op: "My son was in the very first program, may he rest in peace, uh, he died doing what I love" "Yeah they haven't quite developed what we call consience, where you feel guilty about doing something wrong. Thats developing, you learning right from wrong. If you havent developped that, they could be very effective soldiers" WUTT?? Highly trained preschoolers (!@#$#@!## WTF?) Tijd om lijm te verbieden. Kennelijk is er wat teveel gesnoven.

1 Reactie
rvb2
rvb217 jul. 2018 - 19:08

@Ozon: dat laatste is overigens ook de reden dat in Nederland kinderen in het leger mogen. Het leger recruteert ook actief onder kinderen.

Karingin
Karingin16 jul. 2018 - 14:51

Oh. My. God. I'm in awe. And not in a good way.

OlavM
OlavM16 jul. 2018 - 14:39

Inderdaad onvoorstelbaar. Sacha Baron Cohen doet hier goed werk door dit aan het licht te brengen.