Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Bewapen kinderen om moordpartijen op school te voorkomen'

  •  
16-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gungek
Sacha Baron Cohen ontmaskert in zijn nieuwe show ‘Who is America’ onder meer wapenlobbyisten die in de media worden opgevoerd als weldenkende mensen met een interessante visie als de complete rechtse malloten die ze zijn. Hij doet zich in een tien minuten durende preview voor als Erran Morad, een Israëlische antiterreur-expert die een fris nieuw idee heeft tegen de massamoorden op Amerikaanse scholen. Terwijl de NRA pleit voor het bewapenen van leraren stelt Morad voor de schoolkinderen zelf te bewapenen. Immers, hoe meer wapens, hoe minder kans op moordpartijen. Hij haalt Phillip Van Cleave, een bekende voorvechter van wapenbezit die onder meer in The Daily Show te gast was, over mee te werken aan een spot dat wapengebruik door kinderen promoot. De zogeheten ‘KinderGuardians’ zijn kinderen, vanaf vier jaar, die met vuurwapens hun klas beschermen. Hij weet zelf steun te krijgen van Republikeinse politici, zoals Trent Lott.
Daarna gaat hij langs bij wapenlobbyist en voormalig Republikeins politicus Larry Pratt, eveneens een veelgevraagde tv-gast. “Vind je ook niet dat links de schietpartijen gebruikt voor hun ‘anti-tragedie agenda'”? vraagt Morad. Bij Pratt gaan geen alarmbellen af en het interview wordt met de minuut bizarder. Cohen slaagt met zijn nieuwe type veel meer nog dan met Ali G. en Borat zijn gasten de meest wereldvreemde ideeën te laten etaleren. Het gaat veel verder dan de grap, hij toont een politiek ontwikkeling die te gek voor woorden is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.