Joop

Bewaking Kamer trekt aan de bel over bacchanalen van zelfbenoemde geheelonthouder Gideon van Meijeren

  •  
13-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
25112 keer bekeken
  •  
vanmeijeren

De beveiliging van de Tweede Kamer heeft in een brandbrief aan de bel getrokken over de misdragingen van Kamerleden en medewerkers van Forum voor Democratie. De leden van de neofascistische fractie houden drankfeestjes en misdragen zich vervolgens, schrijft het AD. Ze maken rommel, richten vernielingen aan en overnachten in het Kamergebouw.

Uit de brief: ‘Met Kamerleden en medewerkers Forum voor Democratie hebben zich het afgelopen half jaar meerdere zaken afgespeeld die in strijd zijn met veiligheidseisen, huisregels of basale fatsoensnormen’. Bijvoorbeeld op 16 oktober 2020. ‘Rookverbod genegeerd. Beveiliging spreekt FvD tevergeefs hierop aan. Rotzooi achterlaten: achttien flessen wijn, sigarettenpeuken op de grond, plant omgevallen.’

Het meest opmerkelijk zijn de klachten over Gideon van Meijeren. De bewaking heeft hem herhaaldelijk beschonken aangetroffen en gevraagd om het Kamergebouw te verlaten. Van Meijeren weigerde vorig jaar mee te werken aan een blaastest van de politie, naar eigen zeggen omdat hij het idee heeft dat hij “op een hele hinderlijke manier door de politie gevolgd wordt”. Daarop werd het rijbewijs van de fascist ingenomen.

Een week geleden verklaarde Van Meijeren dat hij al geruime tijd geheelonthouder is. De beveiliging heeft andere ervaringen, blijkt uit de brandbrief. Zo wordt op 23 januari 2021 genoteerd: “Om 00.45 uur check in de fractiekamer, daar lag Van Meijeren te slapen op de bank. Aangesproken en verzocht gebouw te verlaten – betrokkene was in ruime mate onder invloed van alcohol – hieraan is gehoor gegeven.”

Op 14 april 2021 gaat het weer mis met Van Meijeren die weigert een mondkapje te dragen. “Wordt verbaal onaangenaam naar beveiligingsmedewerker en wil in discussie. Van Meijeren is onder invloed van alcohol.” 

Ook van Forum voor Drank-leider Baudet is bekend dat hij regelmatig te diep in het glaasje kijkt.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (50)

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman14 dec. 2022 - 20:42

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

RoepToeter
RoepToeter14 dec. 2022 - 19:37

Politici en drank(misbruik). Het zijn net mensen. Nieuw is dat nu ambtenaren zich geroepen voelen voeding geven aan het optuigen van een dranktribunaal voor die ander. Waar eerder alleen D66 elite zich daarvoor leende met het aan hun publieke/hypocriete schandpaal nagelen van VVD Remkes. https://historiek.net/jenevercrisis-1960-politiek/144528/

ValsPlat
ValsPlat14 dec. 2022 - 15:03

Was Rutte maar een geheelonthouder in plaats van een allesvergeter.

Martin van der Linde
Martin van der Linde14 dec. 2022 - 13:21

Het bevestigt het beeld van van Meieren als eenzame en niet begrepen jonge man met een persoonlijkheidsprobleem. Niemand die thuis op hem wacht, tussen de borsten drukt of een beschuitje met hem wil delen. Iedere ochtend hijst hij zich weer in zijn tweedehands boekhouders kloffie, drinkt zijn automaten thee terwijl hij zich stiekem scheert op het toilet van het tweede kamergebouw. Om indruk te maken op grote Thierry, die zich amper nog laat zien in de kamer, geeft Gideon alles wat hij heeft, haalt rücksichtslos uit naar de media, deelt de meest lage stoten uit, maar blijft hij wie hij is, een betekenisloze nar met acne en een serieus drankprobleem. Welkom in de wereld van het FvD.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 dec. 2022 - 11:41

ik weiger ook altijd een mondkapje te dragen

Norsemen
Norsemen14 dec. 2022 - 11:29

Van Meijeren is een gevaarlijke idioot vanwege zijn opvattingen. Zeggen dat je geheelonthouder bent en je vervolgens iedere avond een slag in rondte te drinken zal me echt worst zijn. Het is hooguit genant.

Déjà vu
Déjà vu14 dec. 2022 - 10:53

Dezr bacchanalen zullen een aanzuigende werking hebben op de leden van rechtse studenten verenigingen.

Proletarier
Proletarier14 dec. 2022 - 8:49

Ach ja, dit soort societeit figuren denken dat ze dat asociale gedrag dat ze daar geleerd hebben ook in de echte wereld kunnen vertonen Grote verschil is dat bij Minerva en Vindicat pappa de portemonee trekt als een en ander gesloopt word In de echte wereld mag ik hopen dat dit neo fascistische tuig gewoon aansprakelijk gesteld word

1 Reactie
Norsemen
Norsemen14 dec. 2022 - 10:19

Grappig dat mensen die niet lid zijn geweest Baudet een voorbeeld vinden van iemand die wel lid is geweest. Terwijl mensen die wel lid zijn geweest Baudet een voorbeeld vinden van iemand die niet lid is geweest.

Gio Servas
Gio Servas14 dec. 2022 - 6:29

Wat ik niet begrijp is dat we sommige mensen extra hard aanpakken omdat zij een voorbeeldfunctie hebben. Dit geldt echter niet voor politici terwijl als er mensen zijn die een voorbeeldfunctie hebben dit politici zijn. Daarom zouden juist politici keihard aangepakt moeten worden. Probleem wat daarmee is, is dat er dan geen politicus of politica meer overblijft ben ik bang.

2 Reacties
Jozias2
Jozias214 dec. 2022 - 8:36

@Gio Hoe kom je er bij dat politici niet hard aangepakt worden? Zie dit artikel. Zie de ophef rond Arib en van Dijk etc. etc. Alles wat een politicus verkeerd doet staat breed uitgemeten in de media, en terecht overigens.

vdbemt
vdbemt14 dec. 2022 - 8:56

"Probleem wat daarmee is, is dat er dan geen politicus of politica meer overblijft ben ik bang." Wat wil je hiermee zeggen? Dat er nu over dit Forumgedrag niet zo moeilijk gedaan moet worden? Kun jij van andere politici vergelijkbare, herhaaldelijke voorvallen noemen?

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 dec. 2022 - 0:35

"Forum voor Drank-leider" ? Is dit een script voor een 'Spitting Image' episode?

Flix
Flix14 dec. 2022 - 0:20

Van wanneer is die brandbrief eigenlijk? Alle hier genoemde feiten dateren van meer dan een half jaar geleden en dan hebben we het over zeg eens juli 2022 . 16 oktober 2020 negeren rook verbod , 23 januari 2021 dronken marmot slapend aangetroffen ,14 mei 2021 marmot wil geen mondkapje dragen en loopt hierover te zeiken, is in kennelijke staat. Rond 6 december 2022 verklaart het knaagdier dat hij geheelonthouder is geworden . A. kan het zijn dat de marmot idd z,n leven gebetert heeft ? B zoniet zijn er actuelere vergrijpen van het stumpertje ?en dan bedoel ik niet z,n recente roodlicht politie escapade . Dat hele FVD mag in de hoogste boom wat mij betreft maar dit is een ouwe koeien uit sloot bericht en dat weten baudet en z,n kluppie ook en daar zullen ze ook weer gebruik van maken wanneer het in hun kraam past.

2 Reacties
Proletarier
Proletarier14 dec. 2022 - 9:02

Mij maakt het eerlijk gezegd niet uit hoe FVD aangepakt word, zolang ze maar stuk gaan en deze verschrikkelijke mensen monddood worden gemaakt.

vdbemt
vdbemt14 dec. 2022 - 9:03

Met dat laatste kon je wel eens gelijk hebben. Maar wat betreft de oude koe: na 1 voorval gaat men er niet over alarmeren. Ook nog niet na meerdere voorvallen, wanneer die zich in de tijd verspreid hebben. Als het gaandeweg ongewijzigd gedrag blijkt te zijn, dan wordt het alarmerend. De eerste voorvallen zijn 'oude koe'. Die constatering van 'structureel aanhoudend' is dat niet.

KritischKijken
KritischKijken13 dec. 2022 - 20:55

Dat is het nivo van de TK tegenwoordig blijkbaar. Dit soort taferelen en verder zich vooral druk maken over elkaar dan over de echte (geo-) politieke problemen...

6 Reacties
Paul14
Paul1414 dec. 2022 - 4:57

Dit is wel een behoorlijk rare reactie. Dit is helemaal niet "het niveau van de TK". Er wordt door veel mensen daar heel hard gewerkt. Dit is het niveau van een partij die, helaas, door een deel van de kiezers nog steeds gesteund wordt. Deze TK-leden appelleren aan een deel van de kiezers, lijkt het, /door/ zich te misdragen. (Zowel politiek als gewoon als mens.)

Zandb
Zandb14 dec. 2022 - 6:41

Kijken Wat een rare manier om 'het niveau van de Kamer' te bepalen. Bent u niet meer bezig om maar vooral de olifant in de Kamer niet te benoemen?

Norsemen
Norsemen14 dec. 2022 - 9:03

Je wel druk maken om de borrel die ze drinken, maar niet om de gevaarlijke onzin die ze uitkramen. Dat is het niveau van de kiezer tegenwoordig.

vdbemt
vdbemt14 dec. 2022 - 9:06

Werkelijk waar. De allerbeste grap op dit podium is jouw pseudoniem. Het gedrag van FvD uitsmeren als niveau van de 2e Kamer. Dat is nog eens een kritische blik.

oproerkraaier
oproerkraaier14 dec. 2022 - 17:17

vdbemt: IkHebAltijdGelijk is ook een goeie!

vdbemt
vdbemt18 dec. 2022 - 9:58

@oproerkraaier. Ja. Inderdaad. Ex equo.

Kapitein_Haddoque
Kapitein_Haddoque13 dec. 2022 - 20:45

Ik ken dit gedrag van hem als geen ander. Heb hem dit van dichtbij veelvuldig zien doen. En gekker overigens. Vooral in dat favoriete kasteel van hem bij Doorn heb ik op menig op summer en winterschool totale door drank en drugs doordrenkte bachanalen mogen aanschouwen.

1 Reactie
Ontheemde
Ontheemde13 dec. 2022 - 23:33

in welke hoedanigheid heeft u dit kunnen aanschouwen?

KM2
KM213 dec. 2022 - 19:55

Ik krijg steeds meer de indruk dat het daar een ontiegelijke chaos en ongeorganiseerde bende is, en waarschijnlijk op privé vlak ook.

2 Reacties
Kapitein_Haddoque
Kapitein_Haddoque13 dec. 2022 - 21:26

Die indruk klopt volledig.

Ontheemde
Ontheemde13 dec. 2022 - 23:34

Ik niet, ik ken tuig, dat hangt niet op straten, dat dringt de wijnkelders binnen.

Vervatte
Vervatte13 dec. 2022 - 19:38

Of het FVD, VVD of PVDA is maakt niet uit. Het is het gedrag dat je niet moet tolereren en moet aanpakken volgens de geldende regels en procedures geldend in overheidsgebouwen.

Palipka
Palipka13 dec. 2022 - 18:51

Plaatsvervangende schaamte voor zulke walgelijke ‘volksvertegenwoordigers’

Backtobasics
Backtobasics13 dec. 2022 - 18:37

Na het ophemelen van Poetin en Rusland, nemen ze nu ook al de drinkgewoontes van de Russen over.

1 Reactie
Sonic2
Sonic213 dec. 2022 - 20:02

Hahaha. De koffie lag over mijn toetsenbord heen. Erg gevat van u

Phantom3
Phantom313 dec. 2022 - 18:26

Hij is wel van een niveautje hoor: "Forum voor Drank". Hoe kom je er op! Fantastisch gewoon.

Olav Meijer
Olav Meijer13 dec. 2022 - 18:14

Niet verbazingwekkend dat leden van de fractie van FvD zich als beesten gedragen! Waarschijnlijk zijn ze dat van nature. Van Meijeren weigerde een blaastest van de politie. Hij vond dat hij “op een heel hinderlijke manier door de politie gevolgd" werd. Maar de politie dacht natuurlijk van doen te hebben met een beschonken garnaal!

6 Reacties
Y-Line
Y-Line13 dec. 2022 - 20:54

Mensen beesten noemen? Je kan toch wel beter?

Eric Minnens
Eric Minnens14 dec. 2022 - 2:51

IJ-lijn kan niet lezen. Q.e.d. Waarschijnlijk ook de reden waarom hij in de bres springt voor types als Van Meijeren. Alles wat hij van of over deze Gideon leest, interpreteert hij precies de verkeerde kant op.

Y-Line
Y-Line14 dec. 2022 - 7:09

@eric Ik spring niet in de bres voor die fascistische knakker, maar mensen beesten noemen…

MG1968-2
MG1968-214 dec. 2022 - 9:46

@YLine Als de beesten gedragen is een staande uitdrukking. https://onzetaal.nl/schatkamer/lezen/uitdrukkingen/de-beest-uithangen1#:~:text=De%20beest%20uithangen%20betekent%20'je,(wilde)%20dier').

oproerkraaier
oproerkraaier14 dec. 2022 - 9:48

Y-Line, winst is dat u hem een fascist noemt, want dat is hij inderdaad. Ik mag dat meestal niet zeggen van de rechtse kliek hier.

LaBou
LaBou 14 dec. 2022 - 12:02

Misschien kan kijken een betere omschrijving voorstellen? Tot dat gebeurt lijkt mij de omschrijving "beesten" voor baudet en consorten een passende.

PVDB2
PVDB213 dec. 2022 - 18:10

Blijf de FVD gewoon steunen joh. Dat er wel een borrel wordt gedronken aan het eind van de dag wil nog niet zeggen dat iedereen half bezopen naar huis gaat. De meeste drinken of geen alcohol (omdat ze verantwoord en volwassen zijn) en sommige doen dat niet. Het niet als met vrijdagmiddagborrel waar vroeger de meeste mensen er op tijd weer huiswaarts gingen. Of ze nu alleen waren of niet. Je er altijd de blijven hangen (gezellig) er hal bezopen de auto in stappen of op de fiets. Het is altijd, op verschillende vlakken, de kleine groep die voor de verpest. Geloofwaardigheid en vertrouwen aantast. De onzin die onze radicaal rechtse vrienden uitkramen over COVID19 en dat er eigenlijk een bestorming/bezetting zou moeten volgen zoals gebeurde bij het Capitool vorig jaar. Deze antidemocratische houding en retoriek mag best flink aangepakt worden. Waar Thierry de polder Trump is, is Gideon de Ron DeSantis. Prognose 3 zetels. In de 2deKamer 8 zetels. A 8000 euro per maand lekker verdienen voor die 8 personen. Als populist en fascist weet je praktisch zeker dat je nooit aan regeringsdeelname hoeft bij te dragen. Het is een verdienmodel, waar leden een aardige cent hebben gedoneerd. En door Russische vrienden als Kornilov. Wilders heeft geen leden en moet zijn financiering elders halen. In het buitenland. Want anders moet het gemeld worden. Onze Poetin muppets zijn er niet voor ons of voor het land. Ze zijn er voor zichzelf en misschien ook anderen dan wij zelf.

Joop  den Uil
Joop den Uil13 dec. 2022 - 18:10

Volgens mij is er een behoorlijke hetze tegen van meieren aan de gang. Dat houdt zijn collega's uit de wind.

5 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer13 dec. 2022 - 19:14

"Hetze" tegen Van Meijeren? Me dunkt dat hij door zijn gedrag en uitlatingen zelf alle alle reden geeft voor kritiek!

Eric Minnens
Eric Minnens14 dec. 2022 - 3:16

Wat zit je nou te meieren, Uil. Stiekeme fan van Gideon? Of nee, stiekem?... openlijk!

Volrin
Volrin14 dec. 2022 - 5:26

1. Die collega's worden ook gewoon genoemd in het artikel. 2. Van Meijeren wordt expliciet genoemd omdat hij beweerd geheelonthouder te zijn en recent in het nieuws was voor het weigeren van een blaastest.

Zandb
Zandb14 dec. 2022 - 6:46

Joop. U zou het inderdaad niet beter kunnen verwoorden: "Volgens mij........".

Sonic2
Sonic214 dec. 2022 - 9:56

Geen hetze. Er komt eindelijk heel voorzichtig een stroom realisme. En dan bij velen nog omdat het echt niet anders kan. Er valt niet meer tegen op te liegen en te spinnen door rechts radicaal Nederland. Forum is door en door verrot. En zelfs degene die het absoluut niet willen erkennen, kunnen niets anders.

Ontheemde
Ontheemde13 dec. 2022 - 17:21

Zij doen in de kamer wat de rest eigenlijk ook doet zonder drank, asociaal er een teringbende van maken zonder ene fuck te geven om de rest. Eigenlijk is FvD een parodie op de politiek.

4 Reacties
JanDuine2
JanDuine213 dec. 2022 - 18:29

Dat het FvD een slechte parodie op de politiek is.... OK! Maar voor de rest zit je zwaar te zwammen......

Ontheemde
Ontheemde13 dec. 2022 - 19:19

Klopt, ik was een beetje te mild over de gevestigde politiek. Zaten die maar de hele nacht te zuipen in de kamer, dan waren ze de volgende dag te brak om te regeren. En ik zeg maar zo, een dag zonder regering is een dag zonder ellende.

Zandb
Zandb14 dec. 2022 - 6:50

Ontheemde Hoe serieus kan je iemands woorden nemen, als die uitgesproken worden door iemand die zich niet het verschil tussen 'de gevestigde (?) politiek' en 'de regering' realiseert,

Eric Minnens
Eric Minnens14 dec. 2022 - 10:19

Ik zou het in dit geval toch willen opnemen voor (de satire van) Ontheemde. Je hebt een punt man! De politiek (regering + tweede kamer) maakt er een neoliberale puinhoop van. Het FvD maakt er een bacchanale puinhoop van. De vraag is wat erger is. Ontheemde wijst op het volgende: de politiek als puinhoop.