Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bevrijding Libië ligt in handen van ruziënde zonen

  •  
05-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-ZonenKhadaffi_300.jpg
Nationale Overgangsraad: Wanneer de loyalistenstad Bani Walid valt, zullen Sirte en Sahba volgen
Het is de Nationale Overgangsraad niet gelukt om de loyalistenstad Bani Walid te bevrijden. Een vreedzame overname is niet gelukt waarna rebellen de stad hebben omsingeld. Khadaffi’s zoon Saadi geeft zijn broer Saif al-Islam de schuld van het mislukken van de onderhandelingen. Zijn agressieve toespraak leidde tot het beëindigen van de gesprekken, zegt Saadi tegen CNN.
Saadi meent dat het nu geen zin meer heeft om te onderhandelen. De Nationale Overgangsraad hoopte dat met de verovering van Bani Walid, ook de Libische steden Sirte en Sahba zich makkelijker zouden overgeven. De raad meent dat de onderhandelingen mislukt zijn omdat de onderhandelaars het oneens waren over een ontmoetingsplaats.
Volgens Al Jazeera zou Saadi samen met een andere zoon van Khadaffi nog in Bani Walid zijn. Saif al-Islam zou gevlucht zijn. Bani Walid wordt in greep gehouden door troepen van Khadaffi. Volgens de Nationale Overgangsraad zou het gaan om minder dan honderd militairen. Daarnaast zijn er veel Khadaffi loyalisten die gewapend bij checkpoints de wacht houden. Volgens Al Jazeera correspondent Andrew Simmons zou er ook binnen Bani Walid gevochten worden.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.