Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Bevolking begrijpt dat politici fouten maken, het zijn de leugens waar we gek van worden’

  •  
23-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1014 keer bekeken
  •  
pieterderks

“Wat me opviel aan het verhaal over de mondkapjesdeal was niet eens het appverkeer zelf maar vooral hoe hard daarna geprobeerd is om de informatie weer geheim te houden”, zegt Druktemaker Pieter Derks bij De Nieuws BV. “Dat is een patroon. Of het nu gaat over toeslagen of mondkapjes, nooit komt een ministerie gewoon met alle informatie om uit te leggen wat er gebeurd is. Dat moet altijd via WOB-verzoeken, Kamervragen, halve waarheden, rechtszaken, in beroep gaan en uiteindelijk met tegenzin alsnog de gevraagde documenten.”

Zou het niet anders kunnen? Gewoon bij een probleem of misstand alle informatie verzamelen en delen met de Kamer en de bevolking? “Prutsers zijn we allemaal. Dat is het misverstand waardoor al die ministeries steeds maar dezelfde fout blijven maken. Het vertrouwen in onze politici is niet verdwenen omdat ze domme dingen doen. Integendeel. Daar kan de hele bevolking zich uitstekend mee identificeren. Het zijn de leugens waar we gek van worden.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Ollie1968
Ollie196824 mrt. 2022 - 8:34

Tijdens de Trump doctrine werd netjes bijgehouden hoeveel leugens & onwaarheden door de kwakzalver werd verspreid . Zoiets zou ook over de 2e kamer politici of partijen bijgehouden kunnen worden . Na (maximaal) 4 jaar de balans opmaken en toevoegen aan stemwijzer.