Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Betrokkenheid ouders voorwaarde voor inschrijving voetbalclub

  •  
06-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dordtse_300.jpeg
Alle ouders moeten bij de Dordtse voetbalclub Amstelwijck verplicht helpen op het veld of achter de bar. Doen ze dat niet dan verliest hun zoon het lidmaatschap
De maatregel komt na vernielingen door vijf jongens bij SVS65 in Spijk. Het hardnekkige wangedrag van 17-jarige jeugdspelers groeit VV Amstelwijck boven het hoofd
Helpt dit niet, dan gaan we zonder jeugd verder
Vernielingen in de kleedkamer van de tegenstander in Spijk vormen deze week een triest dieptepunt van het gedrag van vijf Dordtse spelers van A2 van Amstelwijck. Na het verliezen van de wedstrijd tegen SVS65 met 10-0 wordt in Spijk voor 5000 euro schade aangericht. Een ruit sneuvelt, kleedrekken worden vernield.
Coaching Wij zijn als simpele voetbalclub met een groot maatschappelijk probleem bezig, aldus mede-voorzitter Bas de Deugd. Het gedrag komt volgens voorzitters Scharloo en Bas de Deugd nota bene nadat de jongens onder leiding van Buro Halt en de KNVB speciale coaching kregen. In zes sessies lieten professionals van Halt en de KNVB de jongens nadenken over normen en waarden op en rond het voetbalveld.
Geen allochtonenstop  In verschillende media, waaronder het Algemeen Dagblad,  ontstond  het beeld dat de voetbalclub deze maatregel neemt om een  allochtonenstop te forceren.  Scharloo verklaard echter: 
Een allochtonenstop, zoals in sommige media gesuggereerd wordt, is geen optie. Maar als kinderen lid willen worden – of ze nou wit, zwart of wat dan ook zijn – zullen we de ouders daar nog meer bij betrekken en nadrukkelijk wijze op normen en waarden

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

kalmpjes
kalmpjes6 mei 2015 - 10:55

Vertel er dan ook even bij dat ze al meerdere andere teams hebben moeten opheffen i.v.m. het zelfde soort problemen en dat wegens deze problemen andere clubs actief leden met bepaalde achtergronden weigeren. Ik ken geen lokale club hier die er zoveel moeite in zou steken als deze club heeft gedaan.

Warren2
Warren26 mei 2015 - 10:55

Dit lijkt me een goed initiatief. Ik ben benieuwd hoe dit in de praktijk gaat uitpakken, mooi en broodnodig experiment. Betrokkenheid blijkt vaak een goede remedie.

TruusBeek
TruusBeek6 mei 2015 - 10:55

Mensen van goede wil.

PimmetjeforAlways
PimmetjeforAlways6 mei 2015 - 10:55

Oh oh, wat zijn sommigen toch weer politiek correct. ,,We hebben de afgelopen jaren nu al vier teams uit de competitie moeten nemen vanwege dit soort toestanden. We hebben jaren ons stinkende beste gedaan om ze wel bij ons te laten spelen, als één van de weinige clubs in Dordrecht, maar het houdt een keer op. De Marokkaanse leiders bij ons schamen zich, maar wij zijn dat stadium voorbij.''

eeweew
eeweew6 mei 2015 - 10:55

Ik mag aannemen dat er uitzonderingen gemaakt worden in het geval de ouders door ziekte of een ander probleem niet in staat zijn om mee te helpen.

Meta Foor
Meta Foor6 mei 2015 - 10:55

die Amstelwijkclub kan dus spoedig aangiftes verwachten voor discriminiatie (of racisme zoals het tegenwoordig genoemd wordt)

germancoastguard
germancoastguard6 mei 2015 - 10:55

Als vereniging ben je afhankelijk van vrijwilligers en ouders (die verplicht vrijwilliger zijn) voor alles wat je doet. Is er veel te doen, dan heb je veel vrijwilligers nodig. Het klinkt alsof deze club veel te doen heeft, ergo; meer inzet vragen van ouders lijkt me een logische stap. De jeugdafdeling van mijn club vraagt dit ook; rijden, bardienst, reparaties of wedstrijdleiding. Er is altijd wel iets te doen want de club valt of staat met de inzet van de leden en hun ouders. en zo niet? Tja... helaas, dan zit je op de bank!

pietdeg2
pietdeg26 mei 2015 - 10:55

Keurig opgelost toch? Niet gekeken naar de achtergrond maar alleen naar ongewenst gedrag.

Armagaddon
Armagaddon6 mei 2015 - 10:55

>>>Goede (vertwijfelde.??) poging, het proberen waard... >>> Hm....zou maar allereerst zowel de ouders en voetballertjes een cursus geven in normen, waarden, gedrag regels, voet balreels en club regels..!! >>> Sarcastische benadering... >>> Zou het wel goed gaan volwassen hooligans met voetbalspelertjes op e'e'n veld en in e'e'n club....??

mayhem
mayhem6 mei 2015 - 10:55

Hun zóón? Is deze club alleen voor jongens dan?

[verwijderd]
[verwijderd]6 mei 2015 - 10:55

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
FrankTalker
FrankTalker6 mei 2015 - 10:55

De nieuwe maatregelen zijn bedoeld voor alle ouders niet alleen allochtonen. Blijkbaar kan de club zelf, de spelers niet genoeg in bedwang houden dus moeten ze deze zware regel instellen. Jammer maar waar. Dit heeft niets met discriminatie te maken, maar gewoon met de regels van deze voetbalclub. De club maakt verder geen onderscheid tussen welke ouders wel en niet zouden moeten meehelpen. Jou opmerking raakt dus kant noch wal.

Henkhenk2
Henkhenk26 mei 2015 - 10:55

Ik zie het voor me,een vader met baard pilsje schenken aan pietje. mensen waarom laten jullie ons niet met rust.elke incident nu waar bij een moslim betrokken is.Is meteen nieuws.dit is ook de reden waarom ik na 35 jaar weg ben uit nederland,ik werk en woon nu in Marokko,het is gewoon heerlijk.ik was pas geleden nog op vakantie in NL,echter na 6 dagen meteen weer bertrokken.

2 Reacties
Frank Straathoff
Frank Straathoff6 mei 2015 - 10:55

Vind jij dit geen nieuws dan? Wel fijn voor je dat je het in Marokko zo naar je zin hebt.

WilWortel
WilWortel6 mei 2015 - 10:55

Jammer, maar wel begrijpelijk. Er vertrekken absoluut gezien inmiddels meer kinderen van migranten dan dat er inheemse Nederlanders vertrekken uit Nederland. En dat terwijl procentueel gezien deze groep vele malen kleiner is. Maargoed.

msj_meijerink
msj_meijerink6 mei 2015 - 10:55

Laat het Voetbal zijn eigen problemen houden (en zelf oplossen). Bij andere sporten komen deze problemen amper voor, raar is dat. Hoe zou dat nu komen? 1. door consequent wegkijken door de bobo's bij problemen 2. door het halsstarrig een 'maatschappelijk probleem' te blijven noemen 3. door het gedrag van de etters te negeren 4. door lafheid van de kaders 5. door ............. Kortom, gedragingen van voetballers zijn NIET de noracterenm hoe de maatschappij moet , maar juist hét bewijs van het ontbreken van enig normbesef bij ALLE voetballers.

2 Reacties
msj_meijerink
msj_meijerink6 mei 2015 - 10:55

Uhhhh: "noracterenm hoe de maatschappij moet" = "norm hoe de maatschappij moet acteren"

Tony Bolloni
Tony Bolloni6 mei 2015 - 10:55

Schandalige reactie. Voetbal is de grootste sport in Nederland, met de meeste actieve beoefenaren. Het is dus logisch dat er daar meer incidenten zijn. Kwestie van volume. Het is idioot om alle voetballers over 1 kam te scheren. Beetje Wilderiaanse gedachte...

TruusBeek
TruusBeek6 mei 2015 - 10:55

Najim Alladin, wo 06 mei 2015 14:32 Reageer op Najim Najim "Ik zie het voor me,een vader met baard pilsje schenken aan pietje." Fijn te horen dat het je goed gaat. Maar bij een voetbalvereniging zijn er zoveel dingen die je, los van de bar dienst als ouder kunt doen. Trouwens hoe is dat in Marokko geregeld en wat gebeurt daar wanneer jongelui hun verlies op de inboedel botvieren

1 Reactie
Henkhenk2
Henkhenk26 mei 2015 - 10:55

hoi het gaat goed in Marokko,ook hier in marokko zijn er regels en wetten,ook hier worden er straffen gegeven voor misdaden,alleen word er in nederland met 2 maten gemeten snapje,

TruusBeek
TruusBeek6 mei 2015 - 10:55

Lodewijk Langeweg, wo 06 mei 2015 17:24 in reactie op Najim Alladin Reageer op Lodewijk Lodewijk ""Ik heb ook eens 3 maanden heerlijk in Marokko doorgebracht, de meeste tijd in Fez. Ik wilde er langer blijven, maar m'n geld was op." Hadden ze daar geen plicht van BBB of is dat een westers fenomeen

1 Reactie
Henkhenk2
Henkhenk26 mei 2015 - 10:55

ook toevallig ik werk en woon in FEZ ze zoeken nog mensen als je wilt