Joop

Betere kansen voor een beter leven

  •  
23-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50605540136_689c10bccb_k

© cc-foto: Marco Derksen

Jongeren op weg naar een mooie toekomst met een zeker inkomen, omringd door een familie die op hen bouwt en hen vertrouwt, in plaats van altijd op de vlucht, bedreigd met ripdeals, verdacht van verraad en voortdurend in gevaar door concurrerende drugsbendes
Betaald werk organiseren voor jongeren in de kracht van hun leven, geworven in Arnhem-Oost door onze jongerenwerkers. Nu met het Arnhemse bedrijf Antonio Shining Places en hopelijk straks ook met u. Zodat de criminelen in onze stad het nakijken krijgen, niks ervan dat zij onze jongeren dan nog kunnen wegkapen. Wegwezen zij, met hun foute geld waarmee zij onze jongeren hun criminele circuit in willen trekken voor hun klusjes zodat loopjongens van kwaad tot erger in de cel of dood in de goot eindigen.
Daarom gestart, vandaag met één van onze grootste bedrijven voor schoonmaak, onderhoud, catering en gebouwenbeheer. Heeft u ook zo’n veelzijdig bedrijf waar onze jongeren van 16 tot 21 jaar erachter komen waar zij goed in zijn? Meldt u, wij onthalen u met alle liefde. De jongerenwerkers kennen de jongens uit onze stad en weten wie het beste bij u past.
Deze interventie wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, want wij trekken met de politie de misdadigers weliswaar zoveel mogelijk de stad uit, zodat u eerlijk kunt ondernemen zonder afpersers en oneerlijke concurrentie, maar tegelijk is ons er ook alles aan gelegen een nieuwe aanwas aan loopjongens stil te leggen, ook als ze wonen in Geitenkamp, Presikhaaf, Malburgen, Klarendal en het Arnhemse Broek. Laten zij hun moed, aandacht en concentratie maar besteden aan uw bedrijf, niet aan hennep knippen, coke koerieren of bankrekeningen witwassen.
Wat een zegen ook voor deze jongeren, bij u op weg naar een mooie toekomst met een zeker inkomen, omringd door een familie die op hen bouwt en hen vertrouwt, in plaats van altijd op de vlucht, bedreigd met ripdeals, verdacht van verraad en voortdurend in gevaar door concurrerende drugsbendes.
Vandaar nu het eerste convenant met de Arnhemse ondernemer Toni Iñiguez Najdanovsk, zelf geboren in de wijk Malburgen. Daarna met u, hoop ik.
Intussen werken wij als gemeente verder met een intensief begeleidingsprogramma voor scholieren en met hulpprogramma’s op basisscholen, terwijl buiten de straatcoaches overlastgevende jongeren op het juiste spoort zetten. Alles in het gemeentelijke programma BOTOC, om te voorkomen dat criminelen onze jongeren ronselen. Wij kijken uit naar nog meer werk en jongeren samen met u! #makemycityproud
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Bart Louwman
Bart Louwman29 jul. 2021 - 18:08

Dan hoop ik dat het er in Arnhem eerlijker aa toe gaat dan in Amsterdam Zuidoost. Ik heb een stapel folders van de Cohort-aanpak die eigelijk voor de klantmanagers bedoeld was. Daar staat steeds dat hun "cliënten" eerst drie maanden drie maanden gratis aan het werk moeten, en dan met "kans op 6 maanden 24 uur per week betaald werk". Wie wordt hier beter van? De werkgever bespaart gemiddeld meer dan 50% op de loonkosten in deze draaideurconstructie. De gemeente bespaart van dat gedeelte dat een halfjaartje een betaald minicontractje krijgt (grotendeels) de uitkeringskosten en daarna komen deze mensen een tijdje ten laste van het UWV i.p.v. ten laste van de gemeente. De mensen die op deze manier tewerkgesteld worden er echter geen haar beter van. Ze werken eerst gratis en wie dan de hoofdprijs heeft mag 6 maanden 24 uur p/w betaald werken, zit dan nog net onder bijstandsnivo. Dus blijven kanonnevlees voor deurwaarders, want zijn aan het werk maar kunnen geen cent aflossen. Integendeel bij een groot aantal cliënten gaat de verrekening en/of de aanvraag van een nieuwe uitkering eerst fout en wie toch al schulden had loopt dus door deze vorm van tewerkstelling des te meer kans om uit het huis gezet te worden.

Greendutch
Greendutch23 jul. 2021 - 22:50

die gewone banen moeten wel respectabel worden + beter betaald want harde werkers verdienen het ook dat ze goed betaald worden. nu wordt nog vaak neergekeken op laagbetaald werk. gisteren in nieuws item over dakloze arbeidsmigranten die laagbetaald werk deden. bedrijven moeten bereid zijn goede uurlonen te betalen zodat men werkelijk zichzelf met 1 baan kan onderhouden. dan is bovenstaand een goed plan.

Sam V
Sam V23 jul. 2021 - 13:45

Prima hoor. Komt u ook de resultaten vertellen over een jaar? Ben benieuwd. Verder vooral een “het glas viel uit mijn hand” verhaal.

1 Reactie
GHS
GHS24 jul. 2021 - 12:31

Zo lang er vraag is naar drugs, zo lang zal er aanbod zijn. Ergo "probeer" vooral de jongeren te overtuigen om geen drugs te gebruiken. En nu niet komen met: "als je in de moeilijkheden zit, dan ga je een oplossing zoeken in druggebruik". Door de euwen heen heeft de mens "drugs" gebruikt. ( een pijp roken was ook een symbool)

Grietje Genot
Grietje Genot23 jul. 2021 - 12:42

Op zich is de strategie goed. Vergezichten schetsen, heraut te spelen van een mooie, zonnige toekomst, prima. Maar het moet ook weer niet te vroom worden. Je moet ook laten zien dat je een mens van de wereld bent, en in de smiezen hebt dat het, per saldo & in de regel, een klere bende is op aard. Dus een cynische kwinkslag hoort erbij, Je moet je betoog met een of twee foute opmerkingen - shock! - larderen. Het brokaat kan niet alleen uit gouden draden zijn geweven. Het moet niet te zalvend worden. Verder: top.

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles23 jul. 2021 - 11:56

Omdat je nogal snel “carrière” maakt in het circuit van het witte poeder is het volgens mij lastig om jongeren die al in een dikke BMW rijden zonder één dag te hebben gewerkt op het rechte pad te krijgen. Toch is ieder initiatief op dat gebied zonder meer te prijzen want drugs maken de wereld kapot, niet alleen in ons land maar ook in de landen waar deze rotzooi wordt geproduceerd.

Jan Jansen2
Jan Jansen223 jul. 2021 - 10:35

Schoonmaak, onderhoud, catering en gebouwenbeheer. Allemaal zwaar onderbetaalde en ondergewaardeerde banen waar flexcontracten eerder regel dan uitzondering zijn met vaak wisselende uren en dus ook beloning. Misschien daar ook eens naar kijken?

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 jul. 2021 - 14:26

precies - en niet te vergeten - op je CV doet het ook niks

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 jul. 2021 - 10:35

En worden die jongeren wel eerlijk betaald door die bedrijven of is het de zoveelste constructie om bedrijven aan goedkoop personeel te helpen?

1 Reactie
Thuru
Thuru23 jul. 2021 - 15:51

In sommige sectoren kan een jongere ook best heel goed inkomen hebben.

Thuru
Thuru23 jul. 2021 - 9:57

Handig is ook om de kansen drastisch te verhogen, dat de jeugd ook gaan leren oa voor stukador, elektricien, timmerman, tegelzetter, andere grond weg en waterbouw werk. Hier wordt echt geschreeuwd om mensen en ook nieuwe stagiaires. Waar deze er niet of amper meer zijn. Met een flutstudie waar geen vraag naar is zal terecht bijna onmogelijk zijn om stage plek te vinden. Met jobs waar veel vraag naar is en weinig aanbid kan je een flinke boterham verdienen, kleur, ras, whatever is totaal onbelangrijk hierbij. Door de juiste richting te kiezen is het eenvoudig, mits je goed werk aflevert meer dan 3000 euro netto te verdienen. In bepaalde jobs zelfs al voor jonge mensen. Aan managers hebben we al meer dan genoeg.

1 Reactie
Thuru
Thuru23 jul. 2021 - 9:58

Aanbid moet aanbod zijn, typo Handig zou zijn een editknopje zolang reply nog in modqueue zit.

tinekea2
tinekea223 jul. 2021 - 9:28

Ahmed, ik vind een topkerel!

1 Reactie
Grietje Genot
Grietje Genot23 jul. 2021 - 14:15

Hou hem goed vast, zou ik zeggen, verlies 'm niet, ze zijn zo schaars.