Joop

Beschermende kleding

  •    •  
29-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
257 keer bekeken
  •  
beschermingtegencorona
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Libertain
Libertain2 mrt. 2020 - 7:31

Zijn dat Rita Verdonk en Winnie Sogdrager onder het modieuse kledingstuk afgebeeld?

4 Reacties
Libertain
Libertain2 mrt. 2020 - 7:31

..Sorgdrager...

Libertain
Libertain2 mrt. 2020 - 11:14

@oma, mannen dragen zeker een andere soort kleding dan niqab.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 mrt. 2020 - 11:38

Zou zo maar kunnen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 mrt. 2020 - 13:06

Iedereen kan undercover gaan in deze folkloristische costuums

Max6
Max629 feb. 2020 - 19:20

Ik heb begrepen dat je beter een mondkapje op kunt zetten als je het virus hebt (zodat je het virus niet verspreidt)... dus een boerka voor iedereen met het virus... voor mij is een boerka vergelijkbaar met quarantaine, dus dat past wel. Een mondkapje (of boerka) ter bescherming is weinig effectief... het virus komt uiteindelijk door de stof, of via de ogen toch wel waar het wil komen.

I am Legion
I am Legion29 feb. 2020 - 16:25

Als je weet dat Iran, waar zoals bekend geen gebrek is aan mensen die burqa's dragen, de wereldwijd hoogste mate van Corona-besmettingen kent na China, en zelfs de hoogste mate met dodelijke afloop, valt een voorkeur voor deze keuze van “beschermende” verhulling toch met zekerheid af. Het is trouwens die meeromvattende voorkeur voor dwingende verhulling van staatswege (buiten de burqa) die hier een hoofdrol speelt.en dat geldt zowel voor China, dat het Coronavirus er zich zo vrij heeft kunnen verspreiden. Ik kies hiertoe een onverdachte nieuwsbron dit te verklaren: NBC: “Why is Iran’s reported mortality rate for coronavirus higher than in other countries?” “Iran has the highest reported number of deaths from the coronavirus outside China, raising questions about how the government is handling the public health crisis and whether the often secretive regime has been fully transparent about the extent of the outbreak.” “In an echo of public reaction in China, critics of the Iranian regime in and outside the country are questioning whether officials in Tehran have given the public a full and accurate picture of the outbreak.” “The head of Medical Science University in Qom, Mohammad Reza Ghadir, said on state television that the Health Ministry had banned releasing figures on the outbreak in the city.” “The episode raised questions about how Iran is managing the crisis and whether officials are failing to disclose information to the public — and the rest of the world.” https://www.nbcnews.com/health/health-news/why-iran-s-reported-mortality-rate-coronavirus-higher-other-countries-n1142646

4 Reacties
itsme3
itsme31 mrt. 2020 - 8:18

Ik heb eens ooit Iran door gereisd, maar geen vrouw in een burka gezien. Evenmin zijn er vrouwen in niqaab. De meeste vrouwen lopen er rond in chador (een grote lap) of gewoon een hoofddoek die de nek en het achterhoofd bedekt. Ik ben bang dat u uw fantasie de vrije loop laat zonder enige kennis van zaken.

Tom7
Tom71 mrt. 2020 - 9:03

Lees de column van Feynman/en of feiten "Als de economie maar gezond blijft" van vandaag ook maar ééns, o.a. een kijk hoe er vanuit de Nederlandse overheid tegenover deze griep als fenomeen wordt aangekeken. Stof tot nadenken, zou ik zeggen.

Mark Huysman
Mark Huysman1 mrt. 2020 - 11:11

Zelfs onder Amerikaanse politici heerst onrust over de gevolgen van de economische sancties tegen Iran. Hoewel officieel humanitaire handel uitgezonderd is van de sancties zijn banken en bedrijven niet erg bereidwillig om dit te financieren. Men loopt liever niet het risico om op de Amerikaanse zwarte lijst te komen.

I am Legion
I am Legion1 mrt. 2020 - 11:19

@itsme Mooi dat je me corrigeert dat de gedwongen vrijwel alles verhullende kleding in Iran chador heet waar deze extreem islamitische dwang elders op weinig voorstellende details na niqaab, burqa, etc. heten. Het is zoiets dat vrouwen in het ene land vooral met stokslagen en het andere met zweepslagen gestraft worden. Inderdaad belangwekkende verschillen zo je wilt, maar voor jou ook waarmee mijn betoog verandert? Voor sommigen misschien. Het zij zo. .

Greendutch
Greendutch29 feb. 2020 - 16:03

naamsverandering:boerkavirus??

1 Reactie
madbako
madbako29 feb. 2020 - 16:40

Heb je daar lang over zitten nadenken..mijn hemel, volle zalen ga je zeker niet trekken

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland29 feb. 2020 - 15:29

Wat ik me dus afvraag is dat om te camoufleren dat het boerka verbod een racistische wet is ze hebben ingezet op gezichtsbedekking of het dan niet verboden is een mondkapje te dragen?

2 Reacties
BigKnor
BigKnor1 mrt. 2020 - 11:59

@Griezel Een geloof of een sexe is geen ras. Dus kan de wet op de gezichtsbedekkende kleding geen racistische wetgeving zijn.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland1 mrt. 2020 - 17:25

ach hou toch op zeg joden zijn ook geen ras jodenvervolging was wel een daad van racisme

Natnekker
Natnekker29 feb. 2020 - 15:22

Net zo slecht als stofkapjes.

1 Reactie
Jorah
Jorah29 feb. 2020 - 16:31

Zeker. Die moet je zodra ze vochtig worden vervangen. Niet met de handen aanraken. En zeker elke 2 uur door een nieuw exemplaar vervangen (of sneller dus).

Klaas Punt
Klaas Punt29 feb. 2020 - 15:18

Arend, een goeie! Zeker als je bedenkt dat ik nergens die monddoekjes kan krijgen.

4 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin29 feb. 2020 - 18:03

Klaas Punt Gehoord dat het virus ook in ontlasting kan zitten. Vandaar! Vraag me wel af of het voldoende afsluit.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 feb. 2020 - 20:48

Zucht! De maskers die de artsen gebruiken zijn van een heel andere orde. Gewone stofkapjes hebben geen enkel nut.

Klaas Punt
Klaas Punt1 mrt. 2020 - 9:58

Minoes, wil jij, of iemand anders die het wel begrijpt, het even uitleggen want ik begrijp het niet.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 mrt. 2020 - 8:44

Klaas Punt Sommige mensen gaan hier serieus op in. Mij ontlokt het slechts een glimlach. Zoals DanielleDefoe schrijft, het helpt niet dat klopt als je er wel serieus op in wil gaan. B. Mondkapjes, de officiële zijn sowieso bedoeld om een ander niet te besmetten niet om jezelf te 'beschermen' (af te schermen) C. Wat ik gehoord heb is dat het virus ook in ontlasting aanwezig is, komt verder niet meer ter sprake. Dus als geintje op de tekening zou je kunnen zeggen dat ze het lange gewaad van onder wel moeten afsluiten aangezien een 'normaal' mens gemiddeld zo'n honderd luchtbelletjes per dag loslaat op de omgeving. D. Danielle heeft gelijk, stoffen kapjes werken inderdaad niet, de officiële zijn voornamelijk ook nog eens om de patiënt te beschermen, maar daar ging het mij niet om. Het ging mij hoofdzakelijk om de cartoon op zich. Omdat ik niet helemaal begreep wat jij niet snapte ( wat een spraakverwarring) heb ik mijn idee hierbij maar even uiteengezet.

ton14024
ton1402429 feb. 2020 - 15:13

De atheïsten beërven de Aarde.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe29 feb. 2020 - 17:40

zonder stofkapjes