Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bernie Sanders geeft het eindelijk toe: hij stemt op Clinton in november

  •  
24-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sanders
De Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders heeft vrijdag eindelijk toegegeven: Hillary Clinton heeft zijn stem in november. Vooral om Donald Trump uit het Witte Huis te houden. Dat vertelde hij tijdens een interview met omroep MSNBC.
Sanders, favoriet bij progressieven heeft het theoretisch gezien al van Clinton verloren maar hij blijft campagne voeren. De Democraat had zich tot nu toe niet uitgesproken over zijn concurrent en bekent nu dat hem geen andere mogelijkheid rest, gezien de Republikeinse presidentskandidaat:
"Ik ga alles doen wat ik kan om Donald Trump te verslaan. Ik denk dat Trump op zoveel manieren een ramp zal zijn voor dit land. We hebben geen president nodig wier campagne berust op fanatisme. Hij beledigt Mexicanen en Latino’s en moslims en vrouwen. Dit is niet iemand die een president zou moeten worden."
Wel maakte de senator uit Vermont het duidelijk dat hij zijn supporters en degenen die bij de conventie van de Democraten op hem stemden niet zomaar wil verlaten. Clinton wordt er vaak van beschuldigd een pioen van Wall Street te zijn en is daarom niet populair onder progressieven. Sanders maakt daar een punt van:
"Mijn taak is nu om te vechten voor het beste platform in de Democratische conventie. Voor mij betekent dat een platform dat werkende mensen vertegenwoordigt en dat bestand is tegen de verleidingen en interesses van het grote geld."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.