Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bernie Sanders bij Arjen Lubach over de even bizarre als verontrustende toename van ongelijkheid

  •  
12-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1910 keer bekeken
  •  

De socialistische senator Bernie Sanders is wereldwijd de beroemdste senator van de Verenigde Staten. Hij was een aantal malen in de running om presidentskandidaat voor de Democraten te worden maar werd steeds nipt verslagen. Sanders is in de VS een zeer linkse politicus maar is in het Europese politieke spectrum meer iemand als Frans Timmermans. Een deel de idealen die Sanders wil bereiken is in Europa al gerealiseerd, legt hij uit bij Arjen Lubach die hem te gast had in zijn Avondshow. "In Europa is gezondheidszorg een mensenrecht, in de VS zijn we zo ver nog niet."

De onder jongeren razendpopulaire Sanders schreef het boek 'Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme' waarin hij zij pijlen richt op de toenemende ongelijkheid. "De drie rijkste Amerikanen hebben meer bezittingen dan de onderste helft van de VS bij elkaar." Die scheefheid zorgt voor tal van problemen. Daardoor loopt ook de democratie gevaar, zet hij uiteen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.