Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlusconi vliegt uit de bocht tegen magistraten

  •  
10-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Berlusconi_300_02.jpg
Italiaanse president bevindt zich volgens grootste oppositiepartij in een delirium
Het was de afgelopen weken weer een puinhoop in Italië. In Napels had 4000 ton huisafval zich opgestapeld omdat de reinigingsdienst staakte. Toch kwam het begin deze week weer een beetje goed. Premier Berlusconi stuurde het leger op pad om het afval op te ruimen in de hoop een beetje ‘goodwill’ te kweken zodat de Napolitaan volgende week kiest voor een burgemeester van zijn partij. De premier wist de macht ook weer naar zichzelf toe te trekken. Berlusconi heeft het gehad met de rechters in zijn land. Dinsdag noemde hij het Openbaar Ministerie een vuilstort waar hij het liefst het overtollige huisvuil van Napels zou willen kieperen.
Berlusconi viel de magistraten aan nadat president Giorgio Napolitano van de linkse democratische partij Berlusconi vermaande om de magistraten van Italië te eren. Daarop viel de premier hevig uit naar de rechters en aanklagers. Linkse officieren van justitie noemde hij de ‘ziekte van de democratie’. Maandag noemde hij de aanklagers en rechters van de rechtbank waar hij terecht staat al ‘de kanker van de democratie’.
De premier wil de macht van het constitutioneel hof inperken net zoals die van Napolitano. De PD, de grootste oppositiepartij, zei daarop dat Berlusconi zich in een delirium bevindt.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.