Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Berlusconi, verbeterde versie van Mussolini

  •  
15-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Eén van de kenmerken van een eigentijdse dictator is zijn mediabewustzijn.
Wat dat betreft is Berlusconi (verbeterde versie van Mussolini) onovertroffen.
Hij wordt onverhoeds door een ijzeren voorwerp in de vorm van de Dom van Milaan in het gezicht geraakt, neus gebroken, tanden kapot, bloed bloed, en wat doet hij als eerste: zijn bebloede kop aan het Volk tonen voor hij in vliegende vaart naar het ziekenhuis gebracht wordt. Want de gestoorde gooier mag dan een wapen hebben: híj heeft een machtiger wapen: de media. Jammer dat Berlusconi verwonden natuurlijk niet mag, dus dat de (verwarde) gooier flink gestraft zal worden, want als ik het iemand gun dat hij flink gehavend wordt, te beginnen in zijn groteske uiterlijk, is het wel Berlusconi. Dat gevoel werd bij mij versterkt na het zien van de documentaire Videocracy (IDFA), die vast en zeker zal worden uitgezonden in Nederland en die u absoluut moet zien. De media als genadeloos wapen in handen van Berlusconi.

Meer over:

opinie, wereld,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (156)

WillemdeGroot
WillemdeGroot15 dec. 2009 - 9:19

Natuurlijk, Hanneke, de handel en wandel van deze man is griezelig en zielig tegelijk. Alleen, dat zielige wordt gepresenteerd als wat de maatstaf lijkt te worden voor de hedendaagse potentaat, niet alleen in Italie. Den volke tonen wat hem aangedaan wordt, roept kwalijke emoties op. Waar we mee worstelen, is dat massa's daardoor worden gemanipuleerd zonder dat in de gaten te hebben. We zien dat ook elke dag in Nederland! De documentaire heb ik nog niet gezien, maar ook zonder is er genoeg bekend van Berlusconi (voetbal, media, politiek, prive) om hem als een moderne dictator te beschouwen die diezelfde massa naar zijn hand zet. Ja, veel gelijkenis met Mussolini, en andere leiders.

Hersenschraper
Hersenschraper15 dec. 2009 - 9:19

Fraaie opinie is dat. Oproepen tot fysiek geweld tegen personen die je niet mag en er voor de de politieke correctheid nog even bij vermelden dat het verboden is. Trekken we dat door naar Hilversum?

PaulBenjamin
PaulBenjamin15 dec. 2009 - 9:19

Berlusconi zelf is geen probleem, wat ik verbazingwekkend vind zijn al die Italianen die op hem stemmen.

ouwelap
ouwelap15 dec. 2009 - 9:19

Ik heb hem altijd al vergeleken met Mussolini, ofschoon die absoluut volkomen gek was. Toch liepen er veel mensen in zwarte uniformen achter die man aan. Berlusconi is veel gevaarlijker. Hij probeert alles en iedereen op slinkse wijze naar z`n hand te zetten incl. de wet. Zodat hij straks de vrije hand zal hebben. En de andere Europese leiders maar zeggen: "Dag meneer Berlusconi, hoe gaat het met U ? ". Ze zouden hem links moeten laten liggen. Iedereen op conferenties etc. buigt voor die gozer; stom!!

Staverloo
Staverloo15 dec. 2009 - 9:19

Rustig aan he Hanneke Wilders. Oproepen tot haat doe je maar bij je grachtengordel vriendjes

HugoSpanje
HugoSpanje15 dec. 2009 - 9:19

Iemand afrekenen op uiterlijke kenmerken is geen wijze methode om kritiek op iemand te onderbouwen. Mevrouw Groenteman vind het jammer dat Berlusconi verwonden niet mag om vervolgens direct te benadrukken dat de dader maar flink gestraft moet worden. Een stukje fantastische hypocrisie mag ik wel zeggen. Zou dit betekenen, dat als de wet zulks toe zou staan, zij er niet voor terug zou deinzen de politieke leider van Italie gedreven door rancune te stenigen? Niet echt een staaltje van fraaie journalistiek.

bart5678
bart567815 dec. 2009 - 9:19

Volstrekt verwerpelijk dat Mevrouw Groenteman geweld goedkeurt tegen de Italiaanse Premier. Groenteman mag het dan oneens met hem zijn. Geweld is nooit een oplossing, laat staan de verheerlijking van geweld door Groenteman. Groenteman jankt als het gaat om het geweld van wo2 maar keurt geweld tegen een politieke tegenstander gewoon goed, want dat gunt ze hem zo valt te lezen in haar column. Ik had niet verwacht dat een redelijk mens als Groenteman fascistoide trekjes had. Oh wat erg!

paradoxical
paradoxical15 dec. 2009 - 9:19

Ik las vanmorgen een stuk in de krant over de aanpak van collaborateurs vlak na de bevrijding (´44). Nederlanders die na de oorlog het recht in eigen handen namen en zichzelf op een gelijk niveau brachten met de nazi´s die zij zo verafschuwden. 60 jaar later hebben we blijkbaar niets geleerd, want het is blijkbaar nog steeds gemeengoed anderen te beschadigen teneide je eigen belangen te behartigen. Dat voorzitter, is een schande.

Artel
Artel15 dec. 2009 - 9:19

joop.nl nu definitief #fail

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek15 dec. 2009 - 9:19

"Jammer dat Fortuijn vermoorden niet mocht...." Hanneke Hanneke toch, schaam jij je niet diep voor deze lage opmerking? Wie volgt wat jou betreft? Ben jij voor een geweldloze samenleving?

objectivist
objectivist15 dec. 2009 - 9:19

Ja het is een zielige gek en een smet op Italie maar dit stukje laat zien dat Hanneke niet veel beter is.

jaapstronks
jaapstronks15 dec. 2009 - 9:19

Hier staat niets meer dan: "Geweld tegen Berlusconi is goed want ik ben het niet met hem eens." Ik ergerde me al aan een aantal blije reacties op Twitter, maar dit is wel heel erg. "Jammer dat Berlusconi verwonden niet mag", het staat er echt. Wat een agressief, primair sentiment gaat schuil achter de doorgaans zo uitvoerig geëtaleerde (maar kennelijk flinterdunne) morele verontwaardiging over groepen ter rechterzijde van het politieke spectrum. Mevrouw vond het vroeger zeker ook jammer dat Pim Fortuyn verwonden niet mocht? Daar was ze het ook niet mee eens, en die was ook zo handig met de media. En dan wel zeggen dat het "natuurlijk" niet mag, alsof aan de vanzelfsprekendheid van het verbod op geweld tegen politici niet wordt getornd in een stukje dat het de auteur toch wel goed uitkomt dat een politicus op z'n bek wordt gerost en dat het jammer is dat de dader straf krijgt. Slecht onderbouwd dus, maar bovenal hypocriet en afkeurenswaardig.

chanelta
chanelta15 dec. 2009 - 9:19

ai ai ai. Ik zal proberen binnen de normen van Joop.nl te blijven. Mw. Groenteman heeft zeer foute meningen en moet zo snel mogelijk tegen haarzelf in bescherming worden genomen. Dit is van zoveel kanten fout, ik voel enorme plaatsvervangende schaamte opkomen.

Idiotproof
Idiotproof15 dec. 2009 - 9:19

Joop wilde de linkse tegenhanger van sommige andere weblogs worden. Dat is bij dezen definitief gelukt. Sterker nog, erop en erover, deze column is puur leedvermaak en vergoeilijking van geweld. Iets met splinters en balken

Valsebingo
Valsebingo15 dec. 2009 - 9:19

Treurig stukje tekst. Hanneke, je mag van Berlusconi vinden wat je wilt natuurlijk, maar het is een feit dat de beste man democratisch gekozen is en dat de meerderheid van de Italianen nog steeds met hem wegloopt. Je kunt hem best vergelijken met een Mussolini, maar dan moet je op z'n minst tot de conclusie komen dat de vergelijking ongepast is. En die opmerking dat je het jammer vind dat je geen gebruik van geweld mag maken als je het niet eens bent met iemand, die is op z'n zachtst gezegd misplaatst. Voor mij getuigd dit stukje van jouw pen van een compleet vertekend wereldbeeld en een grove asocialiteit.

kippeneukert
kippeneukert15 dec. 2009 - 9:19

*linksmodus on* Iedereen met een afwijkende gedachte maken we AF!!! *linksmodus off* Zo kennen we links weer.

BasTaart2
BasTaart215 dec. 2009 - 9:19

Ik ben het niet eens met mevrouw Groenteman. Ik vind het echter niet jammer dat ik haar geen ijzeren beeldje in haar gebit mag smijten.

Asmodee2
Asmodee215 dec. 2009 - 9:19

Een beetje 'jammer', dit inkijkje in de ziel van Groenteman. 'Sommigen verdienen het om mishandeld te worden', kort samengevat. Beste Hanneke, geldt dit ook voor gevangenen in Guantanamo Bay? Fidel Castro? De pa van prinses Maximá? Ad Melkert? Waar houdt het op?

Yggdrasil
Yggdrasil15 dec. 2009 - 9:19

Berlusconi kan moeiteloos een vergelijking met Mussolini doorstaan, ik weet alleen niet of hij beter is want Mussolini was wel heel erg goed, mediagewijs gesproken. Mussolini is zo'n beetje de uitvinder van de media-propaganda. Berlusconi met een mini-dommetje bekogelen mag natuurlijk niet want dat is geweld, dat is waar maar er bestaat ook nog zoiets als psychisch geweld en daar maakt Berlusconi al jarenlang gebruik van. Als het woord corrupt niet had bestaan dan was het voor Berlusconi wel uitgevonden, als het woord smeerlap niet had bestaan dan was het voor Berlusconi wel uitgevonden en als het woord mafia niet had bestaan dan was het wederom voor Berlusconi wel uitgevonden. Berlusconi "overleeft" een aanslag, koppen sommige kranten, een terroristische daad volgens weer andere kranten, een laffe, ondoordachte daad volgens de dader. Berlusconi belandt enigszins gehavend in het ziekenhuis met een gebroken neus, een snee in de lip en twee kapotte tanden. Die tanden is het probleem niet want zo'n prothese is vrij gemakkelijk te repareren, die lip heelt ook wel weer alleen die neus dat is een probleem, want wie zijn neus schendt....., die neus is voor Berlusconi een probleem, het blijft een gok. De dader schijnt een psychiatrisch patiënt te zijn die al 10 jaar wordt behandeld, de brief die hij heeft geschreven geeft de psychische problematiek echter niet weer. De brief die de dader heeft geschreven zal ook wel weer door Berlusconi zijn gedicteerd. Berlusconi maakt direct van de nood een deugd en besluit een paar dagen langer in het ziekenhuis te blijven en stuurt een zaadverhaal de wereld in over geschokt zijn, pijnstillers en ernstige aangeslagen en inmiddels gebruikt hij de dader al om de wereld zijn vergevingsgezindheid te tonen want St.Berlusconi is de almachtige media-tycoon die alles controleert en beheerst. Ach, een paar dagen ziekenhuis is ook geen probleem want er lopen ontzettend lekkere verpleegsters rond.

TiVivibi
TiVivibi15 dec. 2009 - 9:19

Toen ik hoorde dat Hanneke het betreurt dat deze vorm van geweld niet mag, vermoedde ik dat het een uit zijn verband gerukt fragment zou zijn. Maar het staat er echt. Als hoofdboodschap. Ik zou er bijna rechts van worden.

frankie48
frankie4815 dec. 2009 - 9:19

Beste Mevr Groenteman, Teveel media invloed voor welke politieke stroming is nooit goed, maar zelf deze media willen gebruiken als het u goed uitkomt is misschien nog wel verwerpelijker, Quid pro quo. Wat mij vaak opvalt dat mensen die links georiënteerd zijn, vaak geweld goed praten als het hun stroming niet is die daar mee te maken heeft, want anders is ons landje te klein. Door mensen zoals u hebben de gewone man in de straat altijd via dezelfde media te horen gekregen dat zij zich moesten aanpassen aan de veranderingen in hun buurt, en zich niet als racisten moesten opstellen, maar u wilt gewoon stelselmatig iedereen die een andere stroming of mening aanhangt als racist wegzetten. Linkse afwijkende meningen van buurtbewoners of rechtse politici vergelijkt u altijd standaard met fascisten.

Bromsnor2
Bromsnor215 dec. 2009 - 9:19

Mevrouw Groenteman zet in dit stukje aan tot haat en geweld. Wat is dat voor rare redenering dat wanneer iemand je niet aanstaat dat het dan geoorloofd zou moeten zijn om geweld te gebruiken? Hoogst merkwaardig.

BUTJEDEREUS
BUTJEDEREUS15 dec. 2009 - 9:19

ik snap het best hoor ,als wij in Oss het niet eens eens zijn met iemand krijgt hij of zij ook een tik !

Petra7
Petra715 dec. 2009 - 9:19

We zullen blij zijn dat Hanneke geen volgelingen heeft. Ieder prive-persoon heeft wel eens gewelddadige gedachten. Als je taal als Hanneke over anderen dan B publiceert klopt de politie aan je deur. - Dat vind ik wel lastig. Bovendien vind ik B een krankzinnige die snel kalt gestellt dient te worden, maar wel in politieke zin. Door de vergoelijking van HG krijg ik bijna de neiging het voor B op te nemen. Dat zal vast niet de bedoeling zijn. - Wie de neuk is Hanneke om een bevriend staatshoofd ernstig lichamelijk letsel toe te wensen? Zoiets Alsof niet iedere fyisieke aanval diep in grijpt op een persoon, staatshoofd of straatroofslachtoffer. Ben je zuur omdat meneer vriendinnetjes heeft? Ben je wErkelijk bezorgd om zn telecratie? Ik geloof er geen reet van. Want als dat zo was zou je je ook zorgen maken over Obama

JoachimPeiper
JoachimPeiper15 dec. 2009 - 9:19

Ach, ik snap Hanneke wel hoor. Ik zou lieden waar ik een aperte afkeer tegen heb ook wel eens ongenadig willen afrossen. Maar ja, mijn fatsoen houdt me tegen. Dat is dan wel weer een meevaller voor Hanneke.

martijn4
martijn415 dec. 2009 - 9:19

In Nederland zijn de gedrukte media ook grotendeels in de handen van een handjevol bedrijven. Er zijn maar twee bedrijven die landelijke dagbladen uitgeven, de Telegraaf Holding die de Telegraaf uitgeeft en PCM (sinds kort in Belgische handen maar voorheen een robuust PvdA bolwerk) die alle andere landelijke dagbladen en het gros van de regionale kranten uitgeven. Vandaar dat er in de PCM kranten zo vaak op de Telegraaf wordt ingehakt, kennelijk is het een anomalie dat niet alle kranten in handen van de PCM zijn. Met radio en televisiemedia ligt het een stuk beter (voor zo'n klein land heeft Nederland wel een gigantisch aantal RTV omroepen, wat duidelijk wordt als je een politicus of BN'er als een verschrikte ree in de lampen van een dozijn camera's ziet staren met nog veel meer plopkappen met logo onder zijn neus gedrukt) maar wel opvallend is de nieuws en opinieprogramma's op de publieke omroep overwegend linksgezind zijn. Dat gaat volgend jaar for better or worse veranderen met PowNed en Wakker Nederland.

BoerSjwazie
BoerSjwazie15 dec. 2009 - 9:19

Hanneke is net zo dom als de dom-gooier van Milaan... Geweld verheerlijken Hanneke? Geweld als politiek instrument? 'De maatschappij, dat ben jij!'

jurk1958
jurk195815 dec. 2009 - 9:19

Het tragi-komische van het hele geval ziet blijkbaar niemand, zelfs Hanneke niet: de klap kwam niet van links of rechts, maar uit eigen gelederen: van een psychiatrisch patient. Als het nou de rooien waren geweest, of de groene of bruinen, maar nee, van de witten, uit het koekoeksnest.

Dr.Piepie
Dr.Piepie15 dec. 2009 - 9:19

Wat leuk dat mevrouw Groenteman zoveel vertrouwen heeft in het volk *kuch*. Zolang ze PvdA stemmen is er uiteraard niets aan de hand, maar als ze op een rechtse populist stemmen dan moet er wel iets aan de hand zijn. Hoe kunnen die arme mediterane schaapjes toch deccenia lang op deze Verkeerde Man stemmen? Ha, ze zijn geindoctrineerd! Dat is het! Ze weten het zelf allemaal niet meer. Zitten als domme schappjes op de bank en krijgen via allerlei sublimale technieken door dat zij voor meneer Berlusconi moeten stemmen, voor meneer berlusconi moeten stemmen, voor meneer Berlusconi moeten stemmen. Volgens mij begrijpt u niets van Italie. Heeft u wel eens bedacht dat veel Italianen misschien wel tevreden zijn over de ecnomische groei die het land sinds de jaren 90 doormaakt? Misschien zijn hebben de andere partijen eerder laten zien geen haar beter te zijn? Andreotti kwam toch uit een andere hoek bijvoorbeeld. Nee, zolang het volk met u mee stemt is er niets aan de hand. Maar als ze rechts gaan stemmen moet er een verklaring komen voor hun on-etische keuze. PS. Dat de media in NL voor een groot deel onder invloed staat van linkse partijen maakt zeker niet uit.

bart5678
bart567815 dec. 2009 - 9:19

Jammer dat Groenteman verwonden natuurlijk niet mag, dus dat de (verwarde) gooier flink gestraft zal worden, want als ik het iemand gun dat zij flink gehavend wordt, te beginnen in haar groteske uiterlijk, is het wel Groenteman. Zo Groenteman nu nog hopen dat iemand een beeldje van de dom van Milaan zo hard tegen je gezicht wil gooien dat je en een gebroken neus hebt en twee gebroken tanden. Want dat wens ik je van harte toe! Het zou toch te gek voor woorden zijn als ik dat echt zou menen? Hanneke Groenteman meent het in ieder geval wel. Belachelijk

globalriot
globalriot15 dec. 2009 - 9:19

Geweld is de taal van de dommen leer ik mijn kinderen altijd. Hanneke, bij deze weet je dus wat je bent.

schurinkgw
schurinkgw15 dec. 2009 - 9:19

Hanneke, Eindelijk is er iemand die die etterbak van een Berlusconi es stevig in de zeik zet,en daar hoort hij ook ...die corrupte voorman van een zo hardstikke mooi land. Hanneke trek je maar heklemaal niks an van de negatieve reaktie,s van sommigen! Ik heb veel respekt voor jou!

JTheirlynck
JTheirlynck15 dec. 2009 - 9:19

Goh, Hanneke Groenteman, zo had ik het nog niet bekeken. Berlusconi heeft de media dus in handen en manipuleert de boel. Wat een buitengewoon scherp inzicht heeft u, zeg. En inderdaad, echt lachen die gebroken neus en tanden. Het gros van de Italianen lijkt gewoon op Berlusconi. Ze lopen echt niet allemaal als een kip zonder kop achter hem aan omdat hij de media in handen heeft. Dan zou je zowat elke Italiaan wel kunnen havenen in zijn of haar groteske uiterlijk. Trouwens, door de verwonding met het beeldje is een run ontstaan op replica's van Milaan's Dom. Over Dom met een hoofdletter gesproken, dat is de mening van Hanneke Groenteman.

WillemdeGroot
WillemdeGroot15 dec. 2009 - 9:19

Tja, Hanneke. Jouw stukje levert nogal wat reacties op! Ik ben deze discussie begonnen met te reageren op dat waarvan ik denk dat de kern is van je betoog: Berlusconi als levensgevaarlijk potentaat. Velen vallen echter niet zozeer over die kern, maar over de door jou gebruikte woorden. Akkoord, die moeten anders, zonder die kern geweld aan te doen. Ik zou graag van jou, via deze discussie, een toelichting op de gekozen woorden willen horen. Wil je dat doen? Dank!

Ariejan
Ariejan15 dec. 2009 - 9:19

Ik ben in ieder geval blij dat mevrouw Groenteman eindelijk haar fatsoensmasker heeft laten vallen, zodat iedereen hoe ze over dat soort zaken denkt. Verhelderend. Verder vind ik dat ze niet zoveel aandacht moet krijgen. Die wil ze namelijk. Heel veel aandacht.

Joeri2
Joeri215 dec. 2009 - 9:19

Ik geloof dat ik die meneer ook niet zo moet, maar om hem fysieke pijn toe te wensen gaat mij te ver. Het idee dat hij zijn bebloede gezicht als een spindoctor pr stunt zou gebruiken zou kunnen, maar misschien hadden ze in de limo geen persoon die kon garanderen dat ze met een zakdoek schoonmaken de boel niet zouden verergeren. Er is niets mis met het met rust laten van open wonden, dat zou u toch moeten weten mevrouw Groenteman , dat deed u met Patricia nou net zo goed.

Peter_K2
Peter_K215 dec. 2009 - 9:19

Vroeger had mevrouw Groenteman een mogelijkheid om te reageren op daar site hannekegroenteman.nl. Die mogelijkheid heeft ze weggehaald omdat er te veel mensen op reageerden die het niet met haar eens zijn. Mevrouw Groenteman zal het nu wel jammer vinden dat op www.joop.nl wel gereageerd kan worden.

nemesis2
nemesis215 dec. 2009 - 9:19

"Jammer dat Berlusconi verwonden natuurlijk niet mag, dus dat de (verwarde) gooier flink gestraft zal worden, want als ik het iemand gun dat hij flink gehavend wordt, te beginnen in zijn groteske uiterlijk, is het wel Berlusconi" Toch grappig dat juist Hanneke Groenteman het heeft over een grotesk uiterlijk bij dhr. B. Zou ze thuis geen spiegels hebben ?

kapteinIglo
kapteinIglo15 dec. 2009 - 9:19

Obelix zei het eens al "Rare jongens die Romeinen". Extreem land : Massale betogingen tegen de toeeigende macht van Berlusconi, massale betogingen tegen Andreotti destijds, extreme uitspattingen van zowel links als rechts, maffia geliefd als verafschuwd, extreme armoede en rijkdom, katholicisme en communisme, etc.etc. De Vesuvius en de Etna denken er net zo over als Hanneke en de Milanese dom-gooier; Spuw en kwak het er het maar uit.

fjacobse
fjacobse15 dec. 2009 - 9:19

Te triest voor woorden, dit verheerlijken van geweld tegen politieke tegenstanders. Shame on you.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 dec. 2009 - 9:19

Ook als de Dom van Milaa een schoen was, had Berlusconi geroepen: Waarom haten ze me zó?.

PietPaaltjes
PietPaaltjes15 dec. 2009 - 9:19

Uw uitspraak "Jammer dat Berlusconi verwonden natuurlijk niet mag" is buiten proporties en onbeschaamd. U verheerlijkt daarmee geweld en plaatst u op hetzelfde niveau als de dader die Berlusconi sloeg. Dat was ook een idioot.

Dragon2
Dragon215 dec. 2009 - 9:19

Wat! Een linkse goedmens die even haar ware gezicht laat zien! Superfout, juist omdat mevrouw Groenteman zo'n politiek correct, moreel superieur figuur is. Als je jezelf immer als uber-verlicht persoon wenst te profileren, kun je dit soort uitspraken niet doen.

koosdruif
koosdruif15 dec. 2009 - 9:19

In één woord vind ik dit een uiterst betreurenswaardig stuk van Mw. Groenteman. Het getuigt van een uiterst dedaine houding van eerder genoemde vrouw. Buitengewoon onaannemelijk. Afijn, het is natuurlijk niet te onderschatten wat een gevaar Berlusconi met zich meebrengt, zeker gezien deze eerder genoemde heer ook gelieerd is aan maffioso. Maar Mw. Groenteman verheerlijkt geweld in dit artikel, wat zij publiceert als een ware inaugurele rede, dat is an sich al als afkeurenswaardig te classificeren, maar getuigt tevens van een uiterst dedaine houding, zoals reeds eerder in mij reactie beschreven. Afijn, nogmaals, het is erg spijtig dat Mw. Groenteman een dusdanig rebuterende houding aanneemt. Ik denk dat haar deterrerende gedrag averechts uitpakt op de lezers van Joop.nl. Afijn, mijn zaak is niet Mw. Groenteman herhaaldelijk te bekritiseren, dus zal ik mijn reactie afronden, maar ik vind het uiterst jammer dat dit soort berichten van deplorabele aard gepubliceerd worden op deze overigens verder belangwekkende website. Met vriendelijke groet, Dr. Koos van Druivenstein

Yggdrasil
Yggdrasil15 dec. 2009 - 9:19

Ik weet niet of iedereen de cursus "begrijpend lezen" heeft gevolgd, als ik alle reacties zo lees heeft niet iedereen dat gedaan en ik dacht dat ik als ADHD'er impulsief van reactie was. Bij sommige reacties vraag ik me dus af waar gaat dit over, een enkeling ziet enkel baat bij de verbanning van Mw.Groenteman van deze site en er zijn zelfs mensen die in de column een oproep tot geweld zien, tsja het is maar wat je wilt lezen. Ik begrijp geen snars van de consternatie want wat schreef Mw.Groenteman nu helemaal en ik citeer even "Jammer dat Berlusconi verwonden natuurlijk niet mag". Ze vindt het jammer dat Berlusconi verwonden niet mag maar tegelijkertijd vindt ze het feit dat het niet mag volstrekt natuurlijk. Ze vindt het dus volstrekt normaal dat het niet mag. Ik ben niet religieus maar bij sommige commentaren komen woorden bij me op als, zonder zonde, werpen en iets met een steen. Laat ik dan ook maar eens een boekje open doen, ik heb gedurende mijn leven al diverse malen gedacht, ik wou dat ik dat smoelwerk eens even stevig mocht verbouwen maar zeg ik erbij, ik heb het alleen maar gedacht en laat nou één van de grootste vrijheden van ieder individu het recht op een vrije gedachte zijn.

denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Ik wil hier duidelijk stellen dat het hier net als in het geval Enait gaat om een individu dus mevrouw Groeteman spreekt niet namens links en zeker niet namens mij. Mensen die hier reageren alsof de mening van deze mevrouw een linkse mensing is hoeven dat niet te doen want het klopt niet.

hannogroen
hannogroen15 dec. 2009 - 9:19

Het zou me niet verbazen als Berlusconi binnenkort het bevel geeft de scherpe torens van de Dom in Milaan af te ronden.

denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Heel aandoenlijk al die mensen die het voor mevrouw Groenteman opnemen en ik vind het ook best zielig voor haar maar ze heeft deze storm zelf over zich afgeroepen. De neiging het voor haar op te willen nemen is begrijpelijk omdat ook ik haar ken als een redelijk iemand die op mij een intelligente indruk maakte met heldere verdedigbare en fatsoenlijk standpunten, maar wat krom is valt niet recht te praten.

groetenuitrotterdam
groetenuitrotterdam15 dec. 2009 - 9:19

Was al geen fan van mevrouw Groenteman, maar hiermee trekt zij mij zeker niet over de streep. Dat Berlusconi een compleet land weet te manipuleren, ben ik wel met haar eens. Maar dat is ook iets wat de inwoners van Italië blijkbaar in meerderheid prima vinden. De man mishandelen maakt het er in ieder geval niet beter op. Ik heb er trouwens nogal wat moeite mee om hierover te denken in termen van links en rechts. Volgens mij heeft het daar weinig mee te maken. Zeg ik maar even als aanhanger van de linkse kerk.

HugoSpanje
HugoSpanje15 dec. 2009 - 9:19

212 reacties voor mevrouw Groenteman, volgens mij een record op Joop.nl. Misschien reden temeer voor Groenteman om eens een artikeltje te schrijven hoe al die reacties op haar zijn overgekomen. Moet toch kunnen zou je zeggen. Dus Hanneke ... de monoloog hebben we gehad, nu tijd voor de dialoog?

Nicci2
Nicci215 dec. 2009 - 9:19

Het artikel is wat fors geschreven, maar in de kop kan ik me helemaal vinden. Berlusconi is een megalomane klojo die de democratie misbruikt voor eigen doeleinden. Net als mijnheer Mussolini.

ErnsTT2
ErnsTT215 dec. 2009 - 9:19

Het is inderdaad jammer dat ze op z'n "geenstijl's" reageert, zo vilein en op de man spelend, zou het leuker vinden als Joop zich op de inhoud blijft richten, en op de Bal blijft spelen, en niet op de Man, hoe gewoon en geaccepteerd dat inmiddels geworden is. Want nu staat het stukje me inderdaad tegen, want wie wenst er anderen nu zo'n ontzettend pijnlijke kwelling, want je tanden doen afschuwelijk pijn. Een ander zulks wensen, doet je feitelijk afdalen naar hun niveau, want zij scheppen ook genoegen in anderen pijn doen, wat ik persoonlijk toch een behoorlijk gebrek aan beschaving vind. Sorry Hanneke dat ik zo kritisch ben, echter vind ik dat we moeten proberen om tegenwicht te bieden aan de nodeloze verhuftering van Nederland. Want wat je ziet daar ben ik het helemaal mee eens, je ziet helaas hetzelfde gebeuren in nederland, want ook hier word de publieke TV op dit moment gegijzeld door de staat, dat kun je regelmatig zien bij Nova en Buitenhof, waar een Minister zonder enig substantieel weerwoord propaganda over het volk mag uitstorten... Denk aan de "specials" van P&W waarin 1 minister zonder verdere gasten een propaganda praatje komt houden... Schrijf daar eens zo'n vilein stukje over ;-) P.S. wat dat betreft is het wel jammer dat de lezers van Joop niet ook de kans krijgen om Opiniestukjes te schrijven a la "de Lezer schrijft"bij de NRC.

Egort
Egort15 dec. 2009 - 9:19

Is dit een soms een verkapte oproep tot geweld tegen andersdenkenden, dat Hanneke hier doet? Zegt ze hier nu ijskoud dat ze eigenlijk niets liever wil dan dat een politieke tegenstander van haar door geweld tot zwijgen wordt gebracht? Is dit dan de ware aard van mensen als Hanneke Groenteman? Ik vrees het ergste.

paulvr2
paulvr215 dec. 2009 - 9:19

Jammer. Als je een meningmaker bent heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Dit soort uitspraken inspireert de minder nadenkelijken onder ons tot daden die niemand die zich mens noemt uitgevoerd wil zien. Zo'n uitspraak gedaan in een moskee zou veel ophef in onze sensatiegeile media veroorzaakt hebben. En dus weer een stapje meer haat in onze toch al hiervan zo oververzadigde maatschappij gebracht hebben.

Kappasnor
Kappasnor15 dec. 2009 - 9:19

Jammer dat het geen fijne vanilletaart was. Imago's afbreken kan best gezond zijn, mensen afbreken niet, en vanilletaarten kunnen dat onderscheid prima maken!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 dec. 2009 - 9:19

Even uw aandacht! Het tijd voor een lekker warme Pizza Salami, jongens! Waarom precies Salami Mostafa! Ik weet het zeker, bijna alle Nederlanders vinden slami heel lekker en vooral de Italiaanse Salami. Helaas mag ik van me zelf geen Salami eten, wel ruiken, ook een soort genieten, hij ruikt ook lekker. 72 dictator Saddam werd openlijk opgehangen, door Amerikkanse leugens, veel mensen vonden het, Nouja! geen probleem. Nu een Berlusconi een taart van ijzer tegen zijn gezicht had gekrijgen vinden mensen het niet leuk. Ik vind het ook niet leuk, maar het is gebeurt, ik keur het af maar het kan nog gebeuren als je een grote bek met leugens blijft verkopen en je volk in de maling nemen.

MrNachttripper
MrNachttripper15 dec. 2009 - 9:19

Allemaal Roomser dan de Paus.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 dec. 2009 - 9:19

Volgens mij was het een geslaagde politiek trucje van Berlusconi. Berlusconi heeft met die ''ijzertaart'' gooier en zijn lijfwachters afgesproken en zei: Nu, ben ik ook beschuldigd van contacten met de Mafia, fraude en rechters kiezen niet meer mij kant, dus jullie moeten goed luisteren,, jullie lijfwachters moeten wachten tot Masimo iets tegen mijn kop gaat gooien en dan ingrijpen. Als het lukt dan loopt ik misschien een gebroken neus en geschuurde liep, maar ik ga wel stijgen en alle Italianen gaan mij weer aardig vinden. Zo raar dingen borrelen in mijn hoofd.

cavallo18
cavallo1815 dec. 2009 - 9:19

Waarom gaat Hanneken Groenteman geen discussie aan . Vele reageerders keuren geweld af. Heeft zij gevolgen van haar gedachtegoed onderschat ?

PeterS2
PeterS215 dec. 2009 - 9:19

HannekeG blijft een opiniegever met een communistisch verleden, die na bezoek aan China terugkwam met bewieroking van de daden van Mao. Jeugdzonde kun je zeggen. Maar dan past wel enige bescheidenheid in het uitstralen van je mening. Alles is in Europa nog steeds fascistisch in haar woorden. Voorwaarts, maar niet vergeten.

Geronimo2
Geronimo215 dec. 2009 - 9:19

Waar ik zo benieuw naar ben; in welk opzicht is Berrlusconi de verbeterde versie van Mussolini ? Lijkt me essentieel dat een gelauwerd journaliste als Hanneke Groenteman deze stelling even onderbouwt.

7731BK11
7731BK1115 dec. 2009 - 9:19

Ik denk dat het artikel van Hanneke Groenteman rechtstreeks uit een verontwaardigd hart kwam. En dat menig ander óók in zijn vuistje gelachen heeft bij het zien van dit groteske slachtoffer dat Berlusconi heet. Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht. En zijn figuurlijke gezicht heeft hij natuurlijk al lang verloren voor een groot deel van de Italianen. We zullen maar niet opsommen wat al zijn wandaden zijn, tot aan criminele praktijken in de maffiawereld toe. Weet iemand hoeveel martelingen en mensenlevens dát gekost heeft. En dan zijn doorlopende beledigingen naar ieder die maar even kritiek heeft op hem, zijn mediadictatuur, zijn seksfeesten.... Ik kan me zó goed voorstellen dat hij bij veel weldenkende Italianen en EU-leiders het bloed onder de nagels vandaan haalt. Moeten we op zo'n schavuit plotseling moreel hoogstaande theorieën loslaten?? Bijna krokodillentranen : wat zijn wij, die enig leedvermaak voelen, toch slecht voor hem, die alle waarden met voeten treedt. Nee hoor Hanneke, voel helemaal met je mee. Deze potentaat á la Mussolini zijn we in Europa liever kwijt dan rijk.

Heinz2
Heinz215 dec. 2009 - 9:19

Helemaal mee eens Hanneke. Ik vond het ook al zo schandalig dat Pim en Theo zelfs na hun dood de aandacht bleven trekken met hun verwondingen duidelijk zichtbaar in de media. En hoe zal Geert de aandacht gaan trekken als ie gepakt wordt? Grote kop in de Telegraaf natuurlijk!

1 Reactie
PeerJawel
PeerJawel15 dec. 2009 - 9:19

Als het alleen maar de kop is vind ik het best...

Binnenkijker
Binnenkijker15 dec. 2009 - 9:19

"Jammer dat Berlusconi verwonden natuurlijk niet mag". Excuse me? Wat is dit voor mallotigheid? Even checken of doordringt wat hier staat: "Jammer dat Balkenende verwonden natuurlijk niet mag". "Jammer dat Obama verwonden natuurlijk niet mag". "Jammer dat Groenteman verwonden natuurlijk niet mag"." Deze opmerkingen kunnen dus vanaf nu ook gewoon op Joop?

1 Reactie
MrNachttripper
MrNachttripper15 dec. 2009 - 9:19

Nou nee, ze zegt meer: - Jammer dat je een verkapte dictator, die zichzelf in het zadel houdt met plotselinge wetsaanpassingen, omkoping en de media die hij zelf voor driekwart in handen heeft niet mag verwonden. Als je geen vergelijkingen mag maken tussen Mussolini en Berlusconi dan mag je het zeker niet vergelijken met Balkenende, Obama of Groenteman.

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2009 - 9:19

Berlusconi is democratisch gekozen, en normaliter schreeuwt links Nederland moord en brand als het gaat om democratie. Totdat democratie een keer niet doet waar links zin in heeft, op dat moment word geweld niet geschuwd of veroordeeld: ''Jammer dat Berlusconi verwonden natuurlijk niet mag'' ''want als ik het iemand gun dat hij flink gehavend wordt, [...], is het wel Berlusconi'' En als mevrouw Groenteman er zo erg over inzit dat een politicus veel invloed op de media heeft, moet ze misschien eens bij zichzelf te raden gaan waar ze mee bezig is. Zelf werkt ze al jaren bij de nederlandse Staatsomroep, overheid die de media beinvloed. Als Mw Groenteman consequent zou zijn zou ze deze 4e tak van overheid onmiddelijk de rug toekeren. De pure propaganda op nederland twee (onder meer mw Groenteman's VPRO) was gisteren weer om misselijk van te worden!

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten15 dec. 2009 - 9:19

Er schort veel aan het onderwijs en berichtgeving in een democratie als zo'n volksmenner wordt verkozen boven redelijk denkende mensen. Geen of slecht onderwijs beschouw ik als de grootste misdaad die er bestaat. Aangezien de pers ook een onderwijzend karakter heeft moet ook deze van hoge kwaliteit zijn. Er lopen genoeg geestelijk vergiftigde geesten rond. Arme drommels.

Xavio
Xavio15 dec. 2009 - 9:19

Beste John. Klopt, Berlusconi is democratisch gekozen, net als Adolf Hitler. NB ik stel hiermee niet Berlusconi gelijk aan Hitler, dat zou nergens op slaan. Maar het feit dat je democratisch bent gekozen, geeft je nog geen carte blanche voor de toekomst. Als je wetten aan laat nemen waardoor je zelf onschendbaar wordt, terwijl er onderzoeken naar je lopen, dan mag er door iedereen van harte tegen worden geprotesteerd. Mugabe is ooit democratisch gekozen door zijn volk. Hij was ooit een held van heel veel mensen vanwege zijn weerstand tegen het apartheidsregime, maar dat geeft hem geen... enz. enz.

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2009 - 9:19

Hanneke, was het niet juist Mussolini die geweld tegen politieke tegenstanders niet veroordeelde, aanmoedigde, en bagatalliseerde. Berlusconi heet dit niet gedaan volgens mij. Als je een betere verglijking met Mussolini wilt, moet je misschien even in de spiegel kijken.

2 Reacties
Xavio
Xavio15 dec. 2009 - 9:19

Beste general Lee, oh nee sorry John Mussolini, ooit staatshoofd van Italie met wel heel erg veel macht en een enorme aanhang. Waar die macht toe heeft geleid, kunnen we nog steeds in de geschiedenisboeken lezen. Berlusconi,geen staatshoofd(officieel) van Italie, wel met een enorme aanhang en misschien wel nog meer macht. Zijn toch duidelijke overeenkomsten. Bij de tv stations,kranten,radiostations van Berlusconi zal het niet echt op prijs worden gesteld als een journalist het waagt zich kritisch uit te laten over de baas. Ten tijde van Mussolini zal het ook niet raadzaam zijn geweest voor de journalisten openlijk kritisch te zijn over de baas. Alweer een overeenkomst met Berlusconi. Bij de Nederlandse staatsomroep, lopen de meningen zonder gevaar voor de journalisten gelukkig zeer ver uiteen.Bij de VPRO mag je nu eenmaal een linkser geluid verwachten dan bij bv de TROS.Hier hoef je niet bang te zijn voor de baas, als je je mening wilt geven, en zo hoort het ook.

cavallo18
cavallo1815 dec. 2009 - 9:19

Beste Dennis Jouw woorden zijn mijn gedachten.

RobvanKan
RobvanKan15 dec. 2009 - 9:19

Stomverbaasd ben ik, Nederlander in Italië, om te lezen dat mevrouw Groenteman het goed vindt dat een 73-jarige man 'flink gehavend' wordt, en dat zij er maar meteen een wel heel platte, grove vergelijking tegenaan kwakt: die met Mussolini. Ze heeft een documantaire gezien en vindt het op basis daarvan (wat een achtergrondkennis hebben we weer!) uitstekend om geweld te gebruiken tegen de democratisch gekozen premier van dit land. Want: Mussolini. Dus: fout. Wat een bedroevend simplisme. Wat een ten hemel schreiende onkunde over de geschiedenis van dit land - niet alleen die van Mussolini maar óók die van de 'Loden Jaren' toen politiek geweld uitmondde in bloedige terreuraanslagen door extreemlinks en -rechts. Politiek geweld in dit land goedkeuren... U durft, mevrouw Groenteman. Herinnert u zich Aldo Moro nog?

2 Reacties
denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Rob ik ben het, hoewel tegen Berlusconi, helemaal met je eens. Dit soort niveauloze en van oeverloze domhied getuigende en nodeloos opruiende praatjes verkopen verdient genadeloos (zonder geweld) afgestraft te worden.

denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Geachte mevrouw Groenteman, Wat wilt u hiermee nou zeggen behalve aantonen dat u ontzettend boos op dit heerschap bent en er zo door geobsedeerd bent dat het uw verstandelijk vermogens lijkt te hebben aangetast. Volgens mij heeft u niet goed gelezen wat u opgeschreven heeft en als u dat wel heeft gedaan en er achter staat dan neem ik en met mij velen u dat kwalijk en vind ik dit misselijkmakend en niveauloos. Ik heb een goed advies aan u die ik van mijn inmiddels overleden vader heb. Mijn vader zei altijd; Wat gij niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette15 dec. 2009 - 9:19

Als je over enige mensenkennis mag beschikken, dan zie je dat de heer B. opereert vanuit een hoogst onaangename inborst.................. hij is super arrogant bovendien en dan kan ik me het gevoel van Mevrouw Groenteman heel wel voorstellen. Het zal hem goed doen eens mee te maken wat hij bij zovele anderen aanricht! Geachte Tegenstanders: Denk toch eens na voor je je politiek correcte antwoorden ten toonspreidt..................

2 Reacties
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek15 dec. 2009 - 9:19

Dan neemt u het mij vast niet kwalijk dat ik u als "geschift" bestempel. Tot zover mijn politiek correcte reactie.

Anon9090909
Anon909090915 dec. 2009 - 9:19

Ik heb B nog nooit iemand met een beeldje iemand op zijn bek zien slaan... Ik vind "an eye for an eye" ook niet echt iets van deze tijd. Het is toch wat met die zelfbenoemde intellectuelen....

mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

Havenen betekent ook schenden: afbreuk doen aan de gaafheid of compleetheid van een zaak Groteske: benaming voor grillige, fantastische figuren, krullen waarin dieren- en mensengedaanten zijn verwerkt, geschilderd, getekend of in beeldhouwwerk en pleister uitgevoerd. 2. Grillig, vreemdsoortig, fantastisch letterkundig of muzikaal werk. Van zijn voetstuk vallen is eigenlijk wat er bedoeld wordt, het voetstuk waar hij zichzelf op genesteld heeft, het voetstuk wat hij gekocht heeft met geld dat stinkt.

1 Reactie
Idiotproof
Idiotproof15 dec. 2009 - 9:19

Wollig taalgebruik of misbruik zo u wilt om geweld te legitimeren.

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2009 - 9:19

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

Hitler was ook democratisch gekozen....en een dictator

MarthijnUittenbogaard
MarthijnUittenbogaard15 dec. 2009 - 9:19

Italië is al heel lang een fascistenstaat. Begin jaren '80 vluchtte een Italiaanse man het land uit omdat hij vervolgd werd voor zijn mening. Bij verstek veroordeeld voor z'n mening dat pedoseksualiteit moet kunnen. De wereldwijde journalistenbond (uit het hoofd - maar een organisatie van journalisten dus) sprak er in eerste instantie schande van maar direct daarna kwamen ze erop terug en lieten ze hem vallen. In GB zijn ook soortgelijke veroordelingen geweest: 'het corrumperen van de bevolking' noemen ze dat dan. Er is geen democratie in de EU. Ook in Nederland niet, niet in de praktijk, hooguit op papier. In Nederland zijn journalisten niet vrij. Er bestaan wereldwijd in de Westerse landen tien mediabedrijven die meer dan 90% van de massamedia in handen hebben. En dit probleem wordt steeds groter. Gelukkig bestaat er internet, alleen is daar steeds meer controle en (zelf)censuur. Minderheden en minderheidsstandpunten zitten al jaren in de verdrukking: fascisme. Politici en journalisten hebben weinig respect onder de bevolking. Toch laat men hen nog steeds in het zadel daar ze allen populistisch zijn, en doen wat 'het gemiddelde volk' wil. Dan weet iedereen dat alle mensenrechten eraan gaan. Het volk is bijna per definitie een dom monster, terwijl de individuen erin best aardige lieden kunnen zijn. Als groep nooit. Mijn vraag aan Hanneke Groenteman: waarom mag je Berlusconi geweld aan doen en Wouter Bos, Boris van der Ham, Ernst Hirsch-Ballin en noem maar op niet? Verschilt de Nederlandse situatie wezenlijk van de Italiaanse? Als je dat vindt heb je oogkleppen op. Zij schaffen net zo hard al onze vrijheden af puur uit machtsbehoud.

1 Reactie
Braxon
Braxon15 dec. 2009 - 9:19

Hoe ziek om bij een topic als dit je Pedo partij praatjes uit de kast te halen Marthijn. Wel een beetje sneu niet? Maar zelfs jou wens ik geen beeldje tegen je hoofd, noch Berlusconi...terwijl ik aan jullie beiden een hartgrondige hekel heb. Niet omdat je bent wie je bent, maar omdat je doet wat je doet!

Jeetje2
Jeetje215 dec. 2009 - 9:19

Hanneke is niet politiek correct, grappig toch weer dat mensen die het niet met haar eens zijn dat haar kwalijk nemen. Mijn mening : mooi verwoord Hanneke. Toch geweldig dat die man flink op zijn bek is getimmerd. Had hij nodig. Nee het mag niet, ja de dader zal niet ongestraft blijven, ja B. zal compleet doortrapt het slachtoffer gaan uithangen. Neemt niet weg dat 'ie fijn op zijn bek is getimmerd :-))

1 Reactie
geejeehaa
geejeehaa15 dec. 2009 - 9:19

"Neemt niet weg dat 'ie fijn op zijn bek is getimmerd :-))" Als je zoiets uit je toetsenbord krijgt ben je als mens ernstig mislukt. Zelfs criminelen hebben rechten (recht op eerlijk proces) en timmeren we niet 'fijn' op hun bek.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette15 dec. 2009 - 9:19

Wat mij in de reacties van de Tegenstanders het meeste opvalt, is de *gigantische projecties van hun eigen ondeugdelijke blikveld* op de woorden van Mevrouw Groenteman. Eenieder is verantwoordelijk voor wat zij/hij zegt, maar NIET voor wat de ander VERSTAAT!

2 Reacties
Idiotproof
Idiotproof15 dec. 2009 - 9:19

Daarmee zeg je eigenlijk, wat kan Hanneke Groenteman er aan doen dat jullie haar allemaal verkeerd uitleggen? Toch? Beste Marie-Bernadette ben je ambtenaar? Of praat je altijd zo? Voor de goede orde, ik ben absoluut geen Berlusconi fan, verre van dat. Maar vind jij vind het dus terecht dat hem geweld is aangedaan. Waarna bij mij nog maar één vraag rest, wie mag je dan terecht nog meer geweld aandoen, en vanuit welke "gigantische projectie" de uwe of de mijne? Hellend vlak waar we ons niet op horen te begeven. Geweld of het oproepen daartoe is de absolute grens. Ongeacht diegene die het slachtoffer is. Is u een andere mening toegedaan?

RobvanKan
RobvanKan15 dec. 2009 - 9:19

"als ik het iemand gun dat hij flink gehavend wordt, te beginnen in zijn groteske uiterlijk, is het wel Berlusconi." Dat lijkt me vrij duidelijk.

mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

We hebben weer bezoek van de GeenStijljugend. Van degenen die zelf de meest groffe taal op hun website bezigen voelen uitgerekend deze types de behoefte anderen te kapittelen wat wel en niet gezegd mag worden. Hoe doorzichtig zijn deze mensen....ik heb zaken gelezen op die website waar de honden geen brood van lusten,als ik ze zoek bij het materiaal wat ik opgeslagen heb rijzen je de haren omhoog....het smerigste van het smerigste wordt daar neergepend....en deze mensen willen anderen de les lezen?

5 Reacties
Idiotproof
Idiotproof15 dec. 2009 - 9:19

Nee, zo zit het denk ik niet, Joop en Groenteman zouden zich niet tot hetzelfde niveau moeten verlagen. Dat is het punt. En met moderatie vooraf zoals op Joop zullen de echte idioten hier nooit een reactie in beeld krijgen. Voorlopig zie ik hier allemaal keurig geschreven onderbouwde meningen, ze stroken alleen niet met jouw mening en daarom noem jij ze "Jugend"

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette15 dec. 2009 - 9:19

Zo is het maar net Mees! Over projectie gesproken..................

geejeehaa
geejeehaa15 dec. 2009 - 9:19

Je mist het punt totaal. Geenstijlers prediken noch claimen morele superioriteit en fatsoen. Groenteman doet dat te pas en vooral te onpas wél (oh oh wat wordt Nederland toch eng nazistisch met nieuwe omroepen als WNL en Powned) maar ondertussen vindt ze fysiek geweld tegen Berlusconi prima. Daarbij maakt het totaal niet uit hoeverre Berlusconi bevriend is met Nederland, of zijn politieke kleur oké is of dat hij corrupt is.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek15 dec. 2009 - 9:19

"Waarom sla je zoiets op?", vraag ik mij dan af...

HugoSpanje
HugoSpanje15 dec. 2009 - 9:19

Dus goed beschouwd bent u een 'groffetaalverzamelaar' met voorkeur voor de grove taal van de GeenStijljugend. Maar wat mij nu zo intrigeert, echt serieus ..... wat doet u ermee?

MrNachttripper
MrNachttripper15 dec. 2009 - 9:19

Waren al deze mensen ook net zo verontwaardigt over de Irakees die Bush bijna in het gezicht raakte met zijn schoen? Of zaten ze toen eigenlijk toch wel een beetje te gniffelen? Zou men net zo boos hebben gereageerd als een columnist had geschreven dat ie het jammer vond dat die Irakees straf kreeg? Zoveel reagerende mensen maken vergelijkingen tussen het verwonden van Berlusconi en het verwonden van allerlei normale, correcte politici. Berlusconi is niet een normale, correcte politicus maar corrupt als de pest. Het feit dat ie democratisch was gekozen doet daar niks aan af. Sterker nog, de reden dat ie steeds wordt herkozen, is zijn manipulatie van de media en de wetgeving. Adolf Hitler was strikt genomen ook democratisch gekozen maar daarvoor heeft ie wel allerlei vuiligheid uitgehaald. En nee, ik vergelijk nu niet Berlusconi met Hitler, ik maak een punt van het argument dat je dat niet mag zeggen omdat Berlusconi democratisch gekozen zou zijn. Hanneke Groenteman roept verder niet op tot geweld, ze uit haar teleurstelling dat de dader zwaar gestraft zal gaan worden en dat ze Berlusconi eigenlijk wel een flink gehavend kop gunt. Dat zou je kunnen zien als vergoelijking van geweld tegen Berlusconi (ook niet chic), maar "aanzetten tot" is toch wel iets anders.

2 Reacties
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek15 dec. 2009 - 9:19

Ook na deze belabberde poging om de met haat doorspekte opmerking van Hanneke G. te debunken, blijf ik van mening dat een weldenkend mens een ander nimmer fysiek geweld zal toewensen. Hanneke G. heeft zich voorgoed gediskwalificeerd als weldenkend mens.

denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Voor wat betreft Berlusconi ben ik met je eens maar ik vind zowel het verheerlijken van geweld als het gebruik daarvan onacceptabel. Mevrouw Groeteman is daarmee over de schreef gegaan wat mij betreft.

JoopSchouten
JoopSchouten15 dec. 2009 - 9:19

Hanneke schrijft wat velen denken. Maar denken is wat anders dan doen. Ik zie Hanneke deze griezel echt geen blok metaal voor zijn hoofd gooien. Zou ik ook niet doen. Hij oogt wel potsierlijk in vergelijking met z'n 'oude' gladgesneden harses. De pen is machtiger dan het zwaard. Gezien de vele reacties klopt dat aardig. Succes Hanneke.

2 Reacties
mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

Mooi gezegd!

mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

Iedereen die hier in Nederland weleens in elkaar geslagen is en een paar afgebroken tanden en een gebroken neus heeft opgelopen is in het ziekenhuis nagekeken en mag dezelfde dag nog naar huis. Wat doet Berlusconi? Hij gebruikt (misbruikt) het. Meteen na de aanslag liet Berlusconi zijn geschonden gelaat aan de menigte zien(hij weet als geen ander hoe media werkt)Zijn coalitiegenoten presenteren hem nu als een slachtoffer van door links gezaaide haat. Het gezicht van de premier lijkt eens te meer een sleutelrol te zijn toegedicht in de verkiezingscampagne;niet meer in de rol van de viriele overwinnaar, maar als lijdende ,bebloede Christusfiguur die het erbarmen van de Italianen moet oproepen. Toen hij door de beveiligers de auto ingedrukt werd besefte hij a la minute..."dit moet ik inzetten,dit moet ik gebruiken" Hij als mediamagnaat weet als geen ander hoe het werkt. Zijn broer...eigenaar van de krant IL Giornale,Paolo Berlusconi,wordt ook meteen ingezet. Daar wordt op de voorpagina vermeld: "Berlusconi is slachtoffer van een georkestreerde haatcampagne. En dat van een man die zijn tegennstanders voor van alles en nog wat denkt te mogen uit maken. Zijn eigen haatcampagne schuift hij anderen de schoenen...gewoon door dit voorval ernstig te misbruiken. Berlusconi is een gevaar voor de democratie,een groot gevaar!

Hersenschraper
Hersenschraper15 dec. 2009 - 9:19

Stel dat het voorwerp hem op zijn slaap had getroffen--> dood. Hoe had deze column er dan uitgezien?

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 dec. 2009 - 9:19

Da's een goeie Hersen. Gelukkig is het niet zo. MIsschien moet je een 's' achter je naam toevoegen. :-) Maar aan 'als' heb je niets. Je kunt dit dan voor alles wel gaan invullen.

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2009 - 9:19

Vergelijkingen met Hitler of de Nazis is een teken van inhoudelijke zwakte. Vergelijkingen met Mussolini net zo goed. Een mishandeling goedkeuren (of iig niet afkeuren) omdat het slachtoffer een grotesk uiterlijk heeft? En meneer Berlusconi verwijten dat hij zijn kop aan de cameras toont? Ik ga ervan uit dat u nog nooit met onverwacht geweld van dit niveau in aanraking gekomen bent, maar je gaat echt niet nadenken van: "Goh, hoe zal ik dit nu eens uitbuiten?". Mevrouw Groeteman, u moet eens heel goed bij uzelf nagaan wat hoofdzaak en wat bijzaak is. Of misschien wilt u gewoon een provocerend, taboedoorbrekend en spraakmakend stukje schrijven om weer eens wat aandacht te krijgen. In dat geval ben ik er mooi ingestonken.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 dec. 2009 - 9:19

Kom op Flip! Je weet toch zelf ook dat deze man de democratie uitholt en misbruikt. Er zijn genoeg overeenkomsten tussen deze schertsfiguur en andere 'geschiedkundige leiders'. Ik keur geweld ook af. Maar soms, moet ik je bekennen, 'gun' ik iemand deze specifieke vorm van aandacht. Dat is verkeerd. Ik weet dat. Maar ik kon deze spontane emotie niet onderdrukken. Misschien moet ik maar onder behandeling van een psychiater. ;-)

BoerSjwazie
BoerSjwazie15 dec. 2009 - 9:19

Nog vergeten: ik was laatst geschokt dat Wilders het had over 'kopvoddentax'... Met het gebruik van het woord 'kop' gaf hij de vrouwen die volgens hem onderdrukt worden binnen de islam, nog een schop na, vond ik toen. En wat lees ik nu? "... zijn bebloede kop aan het Volk tonen ...". Weer een misselijkmakend gebruik van het woord 'kop'. Ik vond het werkelijk afschuwelijk om een man te zien die zo zwaar mishandeld was!

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 dec. 2009 - 9:19

Naar welke school ben jij geweest?

denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Verbeterd vind ik in dit verband een wat ongelukkig gekozen formulering.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 dec. 2009 - 9:19

Ik vind het wel een humoristisch en cynische vondst.

geld1724
geld172415 dec. 2009 - 9:19

"Geen woning geen kroning". Ik ben nog niet vergeten hoe je op de kroningsdag op 30 april 1980 verslag deed van het krakersgeweld. Sommige mensen menen dat je dit geweld via de radio coördineerde. Het staat voor mij vast dat je geweld tegen rechts niet afkeurt.

1 Reactie
kwelwater
kwelwater15 dec. 2009 - 9:19

Geweld is nooit goed, maar als Rechts Politiek of macht geweld gebruikt, is dat ook niet goed. Geweld is niet alleen fysiek, in het groot en klein niet. Mensen kunnen jaren lang onderdrukt worden zonder dat er maar een vinger naar hen is opgelicht. Zo werden krakers onder druk gezet. en voelen blijkbaar sommige Italianen zich ook onderdrukt. dat is dan ook geweld. Het is niet helder als Rechts en Links worden gebruikt. als Goed en fout. of geweld en geweldloos. Pacifisme komt bij zowel rechts als links voor. ik keur het gedrag van Berlusconi niet goed, en dat van die gooier ook niet. maar zoals ik eerder al zij Berlusconi is begonnen.

BozeBlankeVrouw
BozeBlankeVrouw15 dec. 2009 - 9:19

Jammer dat mijn eerdere comment niet door de censuur komt. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom. Er staat geen onvertogen woord in. Dat ik Mevrouw Groenteman aan een gebruikte natte dweil laat ruiken kan toch echt niet de reden zijn. Weet u wat, ik probeer het nog een keer. Vergevensgezindheid hoort immers net zo bij Links als waterboarden bij Rechts. . Mevrouw Groenteman, Berlusconi dat bent u zelf. Wie wentelt zich nu in media aandacht met dit soort ongenuanceerde uitspraken? Het lijkt verhip wel een gevalletje PowNed! Aanzetten tot haat jegens bejaarde andersdenkende mediatyconen en dan van de weggelopen poes geen kwaad willen weten. Ik maak me zorgen om u. Oprecht.

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje15 dec. 2009 - 9:19

Mijn complimenten voor uw wijze van redeneren. Het nuchtere verstand zegeviert ....... daar werkt u op een winterse dinsdag zomaar even een onzinverhaal tegen de grond.

XXXXX2
XXXXX215 dec. 2009 - 9:19

Als ik het iemand gun dat zij flink gehavend wordt, te beginnen in haar groteske uiterlijk, is het wel Hanneke Groenteman.

1 Reactie
Xavio
Xavio15 dec. 2009 - 9:19

Beste XXXXX, je kunt zeggen wat je wil over de woorden van Hanneke Groenteman, maar zij heeft in ieder geval het lef voor haar identiteit uit te komen. Berlsconi lichamelijk ongemak toewensen, gaat me wat ver, zelfs bij deze zeer gevaarlijke man

Tarak
Tarak15 dec. 2009 - 9:19

Het gedoe over de woorden van mevrouw Groenteman begrijp ik niet. Het gaat er gewoon om dat mensen die een andere mening als die van mevrouw Groenteman hebben "slechte mensen" zijn, en deze mogen met een gerust hart "kalltgestellt" worden. Geweld tegen deze mensen die het zomaar oneens durven zijn met superieure mensen als mevrouw Groenteman is uiteraard geoorloofd. Roepen superieure mensen als mevrouw Groenteman niet altijd hoe verschrikkelijk "goed" ze het allemaal wel niet bedoelen? Hoe kun je dan kritiek hebben op superieure mensen als mevrouw Groenteman? Terecht dat deze mensen dan continu voor racist, fascist, Haider, klimaatonnozele of erger wordt uitgemaakt, en als dat niet voldoende helpt geweerd uit het goede-mensen-netwerk, geen subisdie krijgen voor hun organisatie, en anderen tegen hen opgehitst worden. En als het dan nog niet helpt...ja, dan vragen ze erom dat er geweld tegen hen gebruikt wordt.... Verdonk, Fortuyn, Van Gogh, ze vroegen toch wel een beetje zelf om de bedreigingen en hun dood, is het niet? Hoe durfden ze het immers met superieure mensen als bijvoorbeeld mevrouw Groenteman oneens te zijn? Het gedoe om de woorden van mevrouw Groenteman is misplaatst want de woorden van mevrouw Groenteman zijn samen te vatten als "typisch links". Iedereen weet hoe links redeneert (Wij zijn goed, want we bedoelen het allemaal zo goed...jij bent het met ons oneens, dus jij bent slecht), mevrouw Groenteman heeft zich alleen laten betrappen. Links Nederland heeft zich nooit echt van religie los kunnen maken...alleen is het vervangen door sloganideologie als socialisme, solidariteit, tolerantie, het milieu en andere oppervlakkige kreten die het nu eenmaal goed doen bij de linkse mens. Mevrouw Groenteman is daar alleen maar een exponent van.

1 Reactie
mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

U probeert mensen die het oneens zijn met het gedachtengoed van sommige politici te gijzelen....zij moeten hun mond houden,want kijk wat er met van Gogh,Fortuyn is gebeurd. Het is de schuld van een zeer groot deel van de Nederlandse bevolking,want deze mensen hebben hun vraagtekens gezet bij gedachtengoed en handelswijze en dat hadde ze niet mogen doen,ze hadden hun mond moeten houden. Mensen die kritiek leverden bijvoorbeeld Fortuyn en van Gogh zijn moordenaars. De moordenaars die in de gevangenis zitten zijn niet de moordernaars,dat zijn de mensen die gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting. Maar die mogen zij niet hebben want zij zijn de moordenaars. De 2 die in de gevangenis zitten voor moord zitten daar onschuldig. Een groot deel van het Nederlandse volk moet hun bek houden,want volgens u horen zij in de gevangenis,gewoon alleen omdat ze zeiden wat ze vonden. Ook nu,mogen ze niets zeggen,ook de tegenstanders van Berlusconi mogen niks zeggen want het zijn allemaal moordenaars. Mooi toch niet?Mensen in gijzeling nemen Tarak Ook? Ze mogen van u hun mening niet geven want het zijn moordenaars,miljoenen Nederlanders zijn moordenaars.

PeerJawel
PeerJawel15 dec. 2009 - 9:19

Het is een feit dat Berlusconi een dictator is. Hier is geen sprake van democratie maar van volksmanipulatie middels de media die hij nu eenmaal bezit. Degene die hij niet bezit kan hij door middel van wetgeving de nek omdraaien dus dat is zo geregeld. Kwestie van beeldvorming dus. Zijn tronie met bloed aan de media tonen alvorens weer terug in de auto te stappen ook. Ok, een schoen gaat nog, een kathedraal is al minder en als ie dan ook nog treft is het mis. Wel gek dat ik niemand nog heb horen zeggen: Ach wat zielig voor die man..... Wel mensen die over Anneke Groentenman heenvallen. Wat heeft die nou weer gedaan? Als Berlusconi straks ontmaskerd wordt als de criminele dictator die hij in werkelijkheid is wat dan? Alle dictators uit het verleden zijn op gruwelijke wijze aan hun einde gekomen en dat vinden/vonden we allemaal best. Hitler dood door zelfmoord of door opdracht. Maar hij kon het ook weer niet laten om zelfs op dat moment nog een aantal mensen met zich mee te slepen maar misschien was dat wel het meest barmhartige wat ze nog konden verwachten. Mussolini publiekelijk opgehangen. Chauchescu ook bijna publiekelijk afgemaakt. Lodewijk de XVI publiekelijk onthoofd omdat het volk er genoeg van heeft iedere keer maar weer uitgezogen te worden. Als je belazerd wordt ben je zelf altijd de laatste die het ziet. De buitenstaanders hebben het al lang in de gaten mij zelf ben je de laatste, altijd. Zo ook in Italië. De Italianen zien nog hun "sterke man" maar als ze in de gaten krijgen hoe grof ze belazerd worden kon dat wel eens taferelen geven zoals dat nu eenmaal altijd met dictator gaat. Het is slechts een kwestie van tijd voor dat hij in zijn waanzin denkt dat hij alles kan maken en zelfs dictators kunnen dat niet. Welnu, als dat moment daar is gaan we dan heel hard protesteren omdat je als volk nu eenmaal moet "luisteren naar de overheid die over U gesteld is (bijbel)" en dus het hoofd moet buigen voor de tiran of pakken we ook een steen en gooien hem die voor de kop? Ik hoop dat Berlusconi een tijd meemaakt dat hij wenst onder de echte kathedraal te liggen in plaats van alleen maar zo'n beeldje er van voor de kop te krijgen. "De tirannie verdrijven die mij mijn hert doorwondt..." Misschien zouden we hier ook eens aan een revolutie moeten denken. Kleintje maar, gewoon op z'n hollands. Geen dooien, beeldje gooien en zo, keertje tegen de muren van het Catshuis pissen... Ik noem maar wat. Ik vind dat Hanneke een eerlijk beeld geeft van deze spaghetti-crimineel, bevriend staatshoofd of niet.

2 Reacties
McDude
McDude15 dec. 2009 - 9:19

Vage ondebouwing waarom Berlusconi een dictator is. Hij is gekozen. Heeft ook geen plannen om het kiessysteem om te gooien. er is ook linkse media echter zoals we ook in Nederland zien is die niet rendabel. Dus wanneer je grond verliest met een gevecht dat je zo te zien niet kan winnen dan gaan we schelden. Omdat op eigen kracht met gelijke middelen we niet kunnen winnen. Links aan de macht zou er misschien een stukje subsidie voor die linkse media kunnen komen. Die we dan (leuke linkse term die de echte intentie probeert te verbloemen) compenserend neutraal gaan helpen. Het zou u sieren om te kijken hoe een dictator te werk gaat om de macht te grijpen. Alleen in linkse hoek is hier al heel veel van te vinden. Ik zou beginnen te zoeken bij Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot, Chavez, Castro, Mugabe de lijst is heel lang. We kunnen zelfs zien hoe door links gereageerd wordt als in Honduras zo een poging wordt verijdelt!

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek15 dec. 2009 - 9:19

"Het is een feit dat Berlusconi een dictator is". Best knap Peer, gegeven het feit dat er ook nog een (linkse) president zit en een parlement. Ik ben benieuwd naar jouw privédefinitie van "dictatuur" Gruwelijke dictators mogen wat mij betreft best wel op een gruwelijke manier aan hun einde komen. Hitler de socialist, Mussolini de marxist en Chauchescu de communist hadden vele doden op hun geweten dus dan is een "doodstraf" redelijk verdedigbaar. Ik heb nog niet vanuit Italië vernomen dat er vele doden valen, dat er mensen worden vermoord. Ik wacht uw feiten af...

Pjotrs
Pjotrs15 dec. 2009 - 9:19

"Jammer dat Berlusconi verwonden natuurlijk niet mag, dus dat de (verwarde) gooier flink gestraft zal worden, want als ik het iemand gun dat hij flink gehavend wordt, te beginnen in zijn groteske uiterlijk, is het wel Berlusconi." Als rechtgeaard democrate zal Groenteman het er ongetwijfeld mee eens zijn dat ieder de naam Berlusconi naar eigen goeddunken mag vervangen door de naam van een door hem of haar gehaat persoon. Mag ze alleen nog even uitleggen wat het kwalitatieve verschil tussen haarzelf en een willekeurige Wildersadept is, want ik zie het even niet.

1 Reactie
McDude
McDude15 dec. 2009 - 9:19

Het verschil zal zijn dat een Wildersadept geweld niet goekeurd en zelfs stellig afkeurt!

JoopSchouten
JoopSchouten15 dec. 2009 - 9:19

BESTE ALLEMAAL. MISSCHIEN IS HET EEN IDEE DE DOCUMENTAIRE 'VIDEOCRACIE (IDFA)' EERST EENS TE GAAN ZIEN? Zie mijn eerdere reactie: 'Ik vermoed dat Hanneke goed over deze man heeft nagedacht en haar walging niet kan onderdrukken. Vandaar haar stevige plastische uitspraken.'

1 Reactie
chanelta
chanelta15 dec. 2009 - 9:19

tuurlijk, laten we allemaal onze mening bepalen op basis van een documentaire, die vast zonder enige politieke bijbedoelingen gemaakt is. Wat doet die documentaire er nou toe? Hanneke propageert geweld. Punt. Klaar.

MarcelVreemans
MarcelVreemans15 dec. 2009 - 9:19

Joop.nl werd met veel bombarie aangekondigd. Fatsoen zou de boventoon voeren. Maar wie het schandalige stukje tekst van Hanneke Groenteman leest moet helaas anders constataren. En dat de redactie van Joop het goed vindt, blijkt uit het feit dat de tekst er gewoon nog steeds op staat. Wat nu te doen? Alle columnisten van Joop.nl moeten een keus maken. Willen ze bij een website horen die dit soort vullis toelaat? Door hier te blijven stemmen ze er feitelijk mee in. Een andere mogelijkheid is nog dat zij hun medewewerking intrekken, zolang er geen verwijdering en rectificatie plaatsvindt. We zullen zien of "links" inderdaad een haar beter is, zoals zij met veel dedain altijd beweert.

1 Reactie
mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

Marcel Vreemans, wo 16 december 2009 12:22 Joop.nl werd met veel bombarie aangekondigd. Fatsoen zou de boventoon voeren. Maar wie het schandalige stukje tekst van Hanneke Groenteman leest moet helaas anders constataren. En dat de redactie van Joop het goed vindt, blijkt uit het feit dat de tekst er gewoon nog steeds op staat. Wat nu te doen? Alle columnisten van Joop.nl moeten een keus maken. Willen ze bij een website horen die dit soort vullis toelaat? Door hier te blijven stemmen ze er feitelijk mee in. Een andere mogelijkheid is nog dat zij hun medewewerking intrekken, zolang er geen verwijdering en rectificatie plaatsvindt. We zullen zien of "links" inderdaad een haar beter is, zoals zij met veel dedain altijd beweert. ********************* SS-Obersturmbannführer Thomas Heinrich von der Dunk is een gevaarlijke gek Doelend op Thomas von der Dunk Bovenstaande is van een columnist van de op website GeenStijl! De reakties op die site hoeven we hier verder niet te herhalen. Dat weten we hoe daar de meest groffe uitlatingen gedaan worden. En deze mensen proberen hier iemand als Groenteman, die het heeft over een man die zich boven elke wet stelt,de mond te snoeren?

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2009 - 9:19

Tjonge, jonge, jonge. Wat hebben we weer een boel politiek correcte mensen in huis. De verontwaardiging spat er vanaf en ineens is iedereen (op een enkeling na) een keurige, fatsoenlijke burger die niet eens datgene durft te denken wat Groenteman suggereert. Dat verbaal geweld soms harder aankomt dan een klein Dommetje van Millaantje in het gezicht van een dictator die wetten aanpast naar gelang het hem uitkomt en die zich Il Duce noemt, en dat daarom ook de meest keurig nette mensen zich aan hetzelfde soort geweld als zij Groenteman verwijten bevuilen, boeit de meeste mensen niet. Zij ageren liever en wassen derhalve de handen en zielen schoon om voor vredelievend en geweldloos door te gaan. (Behalve als Berlusconi een moslim zou zijn geweest.)

1 Reactie
geejeehaa
geejeehaa15 dec. 2009 - 9:19

Hoe moeilijk is het om te begrijpen??? Het gaat niet eens zozeer om de kwestie in hoeverre Berlusconi een 'dictator' is (is hij niet hebben meerdere mensen al feitelijk aangetoond, voor sommige mensen zijn hun eigen standpunten echter belangrijker dan de feiten). Het gaat erom dat Groenteman het 'jammer' vindt dat Berlusconi niet verwond mag worden, een schandalige uitspraak. Kun jij soms bepalen van wie wij mogen zeggen 'jammer dat hij / zij niet verwond mag worden'? Als ik zoiets zeg over Hugo Chavez (een linkse variant op Berlusconi w.b. aanpassingen grondwet ter eigen voordeel), vind je het dan ook prima? Tuurlijk niet.

schoelink
schoelink15 dec. 2009 - 9:19

Heel jammer mevr. Groenteman Wat valt u door de mand!

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek15 dec. 2009 - 9:19

In dit geval door de fruitschaal?

ouwelap
ouwelap15 dec. 2009 - 9:19

Na `n paar dagen weer `ns terug op deze site en zie dat er enorm veel reacties zijn geweest op het berichtje van Hanneke Groente man. Ook ik heb al eerder `n reactie geplaatst Ik heb de latere reacties lang niet allemaal gelezen, maar wel gemerkt dat er velen zijn, die zich geërgerd hebben aan de uilatingen van Hanneke. Ik denk dat we vergeten wat de achtergrond vzn haar is. Volgens mij is ze veel familie kwijtgeraakt aan het soort, waaraan B. haar (en ook mij) doet debken!

3 Reacties
geejeehaa
geejeehaa15 dec. 2009 - 9:19

"Volgens mij is ze veel familie kwijtgeraakt aan het soort, waaraan B. haar (en ook mij) doet debken!" Probleem met mw. Groenteman is dat iedereen met een mening rechts van het midden haar doet denken aan dat soort. Lekkere rechtvaardiging zeg...

denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Dat verklaart veel maar rechtvaardigd geen geweld

DavidC
DavidC15 dec. 2009 - 9:19

Tja, die situatie ken ik. Maar het omgekeerde is ook waar dan: het is een grove belediging en ontkenning van de de grootsheid en uniciteit van de daad die de slachtoffers van Mussolini hebben ondergaan. Als bv kapittelen van media (veel genoemd) door B gelijkgesteld kan worden aan een razzia door M, dan viel het eigenlijk dus nog wel mee dus 70-80 jaar geleden? Of dat B's liefde voor prontige dames, dus net zo'n folklore is als M's haat voor joodse dames... Groenteman lijdt aan het Elsbeth Etty syndroom: beter kunnen schrijven dan nadenken.

phoosterhuis
phoosterhuis15 dec. 2009 - 9:19

Het taalgebruik van Hanneke in dit artikel is misschien wat ongenuanseerd, maar de strekking is duidelijk en die kan ik geheel onderschrijven. Wanneer iemand, Berlusconi, met zoveel geld en invloed in de media zich gedraagt zoals hij doet, komt dat voor velen erg bedreigend over. Misschien is hij nog geen dictator, maar een manipulator is hij zeker en dat is al bedreigend genoeg. Bepaalde types en gemakkelijk beinvloedbare mensen lopen hier achteraan, zoals we dat ook hier zien met de PVV.

1 Reactie
johnber
johnber15 dec. 2009 - 9:19

Hoi Piet, wat betreft die makkelijk beinvloedbare mensen daar behoor jezelf toe door achter dat gansje van Hanneke Groenteman aan te wachelen.

BATikker
BATikker15 dec. 2009 - 9:19

Wat valt iedereen hier over deze 'column' en dat terwijl arme Hanneke gewoon verkeerd begrepen is! Hoewel ze hier schrijft: 'Jammer dat Berlusconi verwonden natuurlijk niet mag ... want als ik het iemand gun dat hij flink gehavend wordt' bedoelde ze eigenlijk (zie haar eigen website): 'Ik vind niet dat wie dan ook het recht heeft om iemand anders te verwonden'. Misschien kan arme groteske Hanneke haar column hier aanpassen, of beter nog verwijderen.

1 Reactie
denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Gelukkig ! Een kwestie van voortschrijdend inzicht en dat is wat mij betreft een compliment waard!! Een voorbeeld voor de halsstarrigen onder ons van hoe een discussie ertoe kan leiden dat iemand zijn of haar eerder gedane uitspraak kan herroepen en corrigeren. Dit is geen teken van zwakte maar getuigt van wijsheid daarvoor nogmaals hulde.

UrcodeRufter
UrcodeRufter15 dec. 2009 - 9:19

Heel opmerkelijk hoe deze deerniswekkend ogende oma, die zonder blikken of blozen haar stem uitleent aan reclame voor een of andere bank, zich zo heeft gekeerd tegen Berlusconi, hem bestempelend als zijnde de eigentijdse variant op Mussolini. Dit is een wel een heel hypocriete poging van Groenteman om zichzelf weer eens als "links" te profileren, te meer daar zij destijds samen met Cherry Duyns zo ageerde tegen Robbie Muntz, toen die in een VPRO-uitzending nota bene alleen maar probeerde om Jorg Haider (de gemodificeerde versie van Hitler) belachelijk te maken. Uiterst merkwaardig.

1 Reactie
mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

Hear hear...wie bent u te denken dat u een ander iets kan verbieden te schrijven?Hoor hoe u zelf over uw medemans spreekt.

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2009 - 9:19

De reacties op dit belachelijke stuk bevestigen voor mij dat links geweld verdedigt zolang het tegen hun politieke tegenstanders gericht is. Het is geen probleem voor deze lui om voor zichzelf idiote acties als deze goed te praten. Typerend en tekenend.

4 Reacties
Klaas2
Klaas215 dec. 2009 - 9:19

Nou ja, ik ben geen fan van links, en ook niet van Berlusconi. Ik laat me niet graag vangen in een vakje. Het leven is complexer. Maar laten we niet vergeten dat Berlusconi onderzoeken naar zijn banden met de maffia al jarenlang frustreert door misbruik van zijn macht. En als er iemand voor geweld is, dan is dat toch wel de maffia. Een klap in het gezicht valt daarbij toch wel in het niet. Berlusconi zou goed te pruimen kunnen zijn indien hij gewoon onderzoekingen en rechtszaken tegen zijn persoon zou doorlaten. Van die politici met geheime financiers heb ik de buik wel vol. Hiermee wil ik niet goed praten dat wat die man heeft gedaan (een ontsnapte gek, las ik). Maar omdat te dramatiseren in termen van "links houdt van geweld", het zou zo uit de mediakoker van Berlusconi kunnen komen.

PrinsPils
PrinsPils15 dec. 2009 - 9:19

At John Galt: Flauwekul. Je kunt hier heel duidelijk lezen dat mensen die voor de actie begrip kunnen opbrengen dat doen niet omdat Berlusconi rechts is maar omdat hij zich gedraagt als een dictator die iedereen die het niet met hem eens schoffeert. Wat zeg ik? Om geschoffeerd te worden door hem hoef je niet eens een politieke tegenstander te zijn, zie de bijeenkomst van Europese leiders laatst. Als Bolkestein, ook met duidelijk rechtse signatuur maar wel een democraat en met normale manieren, zo was aangevallen was dat hier ten sterkste veroordeeld! Ook door de deelnemers aan dit forum.

denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Je bent weer lekker aan het generaliseren en om je heen aan het meppen maar als je goed leest zijn er voldoende linkse mensen met fatsoen en verstand, ik denk zelfs een meerderheid hier, die geweld afkeuren, ook tegen Berlusconi.

Femke3
Femke315 dec. 2009 - 9:19

Ja, John, je hebt en aantal reageerders een spiegel voor gehouden, en gezien de reacties, een schot in de roos. Ik wordt ook een beetje niet goed van de dubbele standaard die hier gehanteerd wordt, maar een ding is wel duidelijk geworden; de 'linksmensch' is ook net en gewoon mens.

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2009 - 9:19

De man wordt als een afschrikwekkende potentaat afgeschilderd maar feitelijk is er geen regeringsleider die in eigen land zo hard door politieke tegenstanders, een deel van de pers en de magistratuur wordt aangepakt. Zeker, Berlusconi bezit een media-imperium waarbinnen hij wordt verafgood. Maar daarbuiten wordt er naar hartenlust op hem geschoten en daarom is het een gotspe om te beweren dat in Italië de persvrijheid aan banden wordt gelegd. Bij dagbladen kan hij alleen op de steun van zijn krant Il Giornale (oplage 280.000 stuks) rekenen. Maar alleen al La Repubblica, die sinds maanden een hatelijke campagne tegen hem voert, heeft een oplage van 650.000. Deze linkse krant is in handen van zijn aartsrivaal Carlo de Benedetti, een ondernemer die in het verleden voor fraude (bij de bank Ambrosiano) zwaar werd veroordeeld. Is Berlusconi onaantastbaar en staat hij boven de wet? Het werk van de rechters die sinds twintig jaar achter hem aan zitten en zijn immuniteit aan flarden hebben geschoten, bewijst het tegendeel. Ook het feit dat zijn bedrijf Finivest werd veroordeeld tot een schadevergoeding aan een concurrent van 750 miljoen euro (!), laat hierover geen twijfel bestaan. De concurrent is Carlo de Benedetti, dezelfde man die via La Repubblica campagne tegen hem voert. Ik zou voorzichtig zijn alvorens met zware morele oordelen te komen als het om Italië gaat.

2 Reacties
mees.
mees.15 dec. 2009 - 9:19

Slaap zacht Truus.....draai vooral niet per ongeluk je rug toe naar Berlusconi

PrinsPils
PrinsPils15 dec. 2009 - 9:19

Truus, Door niemand wordt betwist dat Berlusconi de TV-media in handen heeft, die veel meer invloed heeft dan de geschreven media, zeker op de minder geschoolden. En door niemand wordt betwist dat Berlusconi zijn hand er niet voor omdraait om kritische mensen uit die TV-media op een zijspoor te zetten, soms zelfs op staande voet te ontslaan. Verder wordt door niemand betwist dat hij een wet heeft ingevoerd die hem immuun maakt voor rechtsvervolging. Waar blijkt uit dat wat jij allemaal beweert waar is?

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2009 - 9:19

Berlusconi heeft net zoveel overeenkomst met Mussolini als Hanneke Groenteman met Elena Ceau?escu.

1 Reactie
hphilippens
hphilippens15 dec. 2009 - 9:19

Nee, besserwessie, die vergelijking gaat niet op. Als je de biografie van Stille, ex-hoofdredacteur van de Corriere della Sera leest, zie je dat Berlusconi op zijn troon is gekomen door allerlei machinaties. Hij is als lid van Gladio en lid van P2, verbonden met rechts-extremistische kringen. Hij kreeg zijn beginkapitaal om de media te monopoliseren en daarin absolute macht te krijgen via regelingen met het Vaticaan (kardinaal Marcinkus die aan geld wilde komen om communisten te bestrijden in Polen en Latijns-Amerika) en de maffia die geld wilde witwassen. Ik moet daarbij denken aan het bekende affiche met een bekende dictator "Milllionen stehen hinter mich". Daarnaast heeft hij uitgebreid gebruik gemaakt van steekpenningen om zijn imperium op te bouwen. In de woorden van Fini (ex-fascist) is hij zich gaan gedragen als een absoluut vorst. Maar verder is Berlusconi gelukkig geen Mussolini. Hij is niet via geweld aan de macht gekomen, hij heeft weliswaar reactionaire ideeën over vrouwen en Obama's maar geen fascistische.

rgeurtsen
rgeurtsen15 dec. 2009 - 9:19

Tja mw Groenteman, eerder noemde ik u een kanjer en werd mij gevraag of ik dit ook nog zou vinden na uw column over Berlusconi. Inderdaad, ik vind dat ook nu nog. Want het voorval met Berlusconi is vanaf het moment dat het gebeurde een prachtig spel met de media geweest. Alleen al het niet wegvoeren van Berlusconi - weg van de plaats van de aanval - door de veiligheidsdienst is onbegijpelijk. Dat is de eerste reflex actie van beveiligingsmensen. Dat jij die kunstmatige snoet van Berlusconi zou willen bewerken, en dat neit doet omdat het wettelijk niet mag is een begrijpelijke emotie en dat opschrijven mag best. Dat je zoveel reacties zou krijgen is alleen maar goed. Mw. Groenteman je bent een kanjer - want weer helemaal terug met je column en Vrouw & Paard.

1 Reactie
Gijsje2
Gijsje215 dec. 2009 - 9:19

Rob begrijptje dat je de 'kunstmatige snoet van Berlusconi niet kan bewerken omdat dat wettelijk gezien niet mag.' Misschien heeft Rob ook wel eens gehoord van normaal fatsoen, of 'Wat gij niet wilt dat u geschied, .....' Ik vind het schokkend dat dit soort verhulde oproepen tot geweld bij de VARA blijkbaar wel kunnen. Klojo of niet, je blijft met je takken van iemand af. Grappen omdat af te zwakken zijn een regelrechte schande. Als u ooit slachtoffer van een geweldsmisdrijf zou zijn geweest dan weet u beter.

MarcelVreemans
MarcelVreemans15 dec. 2009 - 9:19

Aangezien de redactie dit stuk gewoon heeft laten staan en ook andere columnisten daaraan geen enkele actie of oordeel hebben verbonden, hoeven ze echt nooit meer aan te komen met Joop als alternatief voor "schreeuwerige rechtse websites". Joop is zelf geen geen haar beter en begeeft zich op een pad waar wansmaak en geweldsverheerlijking als een waardevolle bijdrage aan het debat worden gezien. De initiatiefnemers van dit weblog waren al niet erg geloofwaardig (to put it mildly) maar zijn nu definitief door het ijs gezakt.

1 Reactie
denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Je hebt gelijk en gebruikt grote woorden maar put it mildly

denmol
denmol15 dec. 2009 - 9:19

Ik ben het gehak op elkaar een beetje zat aan het worden en het voordurend roffelen op de trommel van het eigen gelijk leidt nergens toe. Gewoon kappen en normaal doen niet voordurend die vermoeiende hoge toon aanslaan. Elkaar, ondanks tegengestelde opvattingen, met wat meer compassie en empathie tegemoet treden is effectiever om te komen tot consensus.

1 Reactie
Braxon
Braxon15 dec. 2009 - 9:19

Wie roffelt nou waarop beste Dennis?