Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlijnse metro verbiedt nokini

  •  
17-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
nudist
Het Berlijnse ov-bedrijf BVG is in verlegenheid gebracht door een man die helemaal geen kleding draagt terwijl hij met de metro reist. Op YouTube verschenen twee – later verwijderde – clips waarin te zien is hoe een spiernaakte man doodgemoedereerd een metrorijtuig instapt. De passagiers lijken er weinig moeite mee te hebben maar volgens het ov-bedrijf is de nokini niet toegestaan. Er gelden weliswaar geen kledingvoorschriften om met het openbaar vervoer te reizen maar er wordt wel verwacht dat medepassagiers gerespecteerd worden. Een clownspak mag wel, een nazi uniform niet, om maar wat te noemen. Er is overigens geen straf voor naakt reizen, de passagier wordt alleen uit het treinstel verwijderd.
De Berlijnse metro gaat er prat op dat ze alles best vindt, zo lang passagiers maar een geldig plaatsbewijs hebben, zo wordt beweerd in onderstaande populaire reclameclip. En een lapje textiel dus.

Meer over:

naakt, berlijn, kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.