Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Bye, bye!

Boris Johnson treedt af, kan zich nu volledig richten op carrière als clown
Joop

Berlijnse metro verbiedt nokini

  •  
17-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nudist
Het Berlijnse ov-bedrijf BVG is in verlegenheid gebracht door een man die helemaal geen kleding draagt terwijl hij met de metro reist. Op YouTube verschenen twee – later verwijderde – clips waarin te zien is hoe een spiernaakte man doodgemoedereerd een metrorijtuig instapt. De passagiers lijken er weinig moeite mee te hebben maar volgens het ov-bedrijf is de nokini niet toegestaan. Er gelden weliswaar geen kledingvoorschriften om met het openbaar vervoer te reizen maar er wordt wel verwacht dat medepassagiers gerespecteerd worden. Een clownspak mag wel, een nazi uniform niet, om maar wat te noemen. Er is overigens geen straf voor naakt reizen, de passagier wordt alleen uit het treinstel verwijderd.
De Berlijnse metro gaat er prat op dat ze alles best vindt, zo lang passagiers maar een geldig plaatsbewijs hebben, zo wordt beweerd in onderstaande populaire reclameclip. En een lapje textiel dus.

Meer over:

naakt, berlijn, kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (24)

BarendDeVries
BarendDeVries18 aug. 2016 - 18:23

Volgens mij zijn die filmpjes hartstikke nep. Ik denk niet dat Berlijners er moeite mee hebben, tenslotte is men naakt zonnen en zwemmen in parken en bij de meren gewend. Maar dat er echt niemand naar omkijkt als deze man in de metro zit of straat loopt is niet geloofwaardig.

1 Reactie
adriek
adriek20 aug. 2016 - 11:42

Je ziet maar weinig gezichten. Waarschijnlijk zijn de kijkers een beetje weggemonteerd. Het filmpje ziet er verder echt uit, al ben ik geen specialist in het herkennen van nep, dit soort bewegingen zijn moeilijk voor een greenscreen te maken.

Hanvander Horst
Hanvander Horst18 aug. 2016 - 10:56

Jullie begrijpen dat niet. De keizer is terug in Berlijn.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2016 - 12:11

Laat ik nou denken dat deze heer welbewust zelf zijn "birthday suit" heeft aangetrokken.

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst18 aug. 2016 - 10:40

Hij zou altijd nog een mankini aan kunnen trekken, bij wijze van compromis.

intersectioneelmasculist
intersectioneelmasculist18 aug. 2016 - 9:10

Moest hij aan van zijn zwaar gelovige vrouw. Gelukkig geen haar op zijn rug.

adriek
adriek18 aug. 2016 - 7:32

Veel mensen zullen het wel op prijs stellen als naakte reizigers een handdoekje meenemen om op hun zitplaats te leggen, een goed gebruik onder nudisten en saunabezoekers.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2016 - 9:39

Blijven staan in de metro is wat mij betreft ook goed.

freddieemmer
freddieemmer18 aug. 2016 - 6:36

Doe dit even op een stukje tram vergelijkbaar als A'dam Lelylaan-Ecoplein. Dit is een Duitse versie van ritje Bloemendaal-Santpoort Zuid. Als je dan toch wil provoceren en iets aan de kaak wil stellen doe het dan meteen goed.

HarrieV2
HarrieV218 aug. 2016 - 5:45

En als zijn geloof naaktlopen nu voorschrijft. Wat dan?

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2016 - 9:35

De sadhoes dragen geen of weinig kleding. De vrouwelijke, inferieure variant, de sadhvi, moet haar kleren echter aanhouden.

Nick Ros
Nick Ros18 aug. 2016 - 10:03

Mijn geloof gebruikt de bivakmuts. Maar toen ik de Boerenleenbank binnen ging begonnen de bellen te rinkelen.

rbakels
rbakels17 aug. 2016 - 22:40

Voor een vrome moslima is het niet dragen van een boerka bijna hetzelfde als naaktlopen. In Berlijn spreekt men trouwens niet van metro maar van U-Bahn. Er zijn wel metrobussen maar dat zijn bovengrondse snelbussen.

1 Reactie
adriek
adriek18 aug. 2016 - 7:39

Deze man vraagt ook niet aan moslima om hun boerka uit te trekken, hij verwacht alleen dat het vervoersbedrijf zijn kledingkeuze accepteert. '... dat medepassagiers gerespecteerd worden.' Gezien de (grotendeels ontbrekende) reacties van de medepassagiers zien er slechts weinig die aanstoot aan hem nemen. Waarschijnlijk zullen ook niet veel passagiers een boerka een probleem vinden. De vraag rijst: hoeveel aanstootnemers zijn nodig voor verwijdering (en/of een verbod) van de aanstootgever? Ik persoonlijk heb bijvoorbeeld ernstige bezwaren tegen driedelig-grijs-met-krijtstreep: vertegenwoordigers van een bevolkingsgroep die mij jaarlijks duizenden euro's afhandig maakt zonder daar enige prestatie van belang tegenover te stellen. (Gelukkig reist deze groep zelden met het openbaar vervoer...)

BasVV
BasVV17 aug. 2016 - 22:26

Je kunt in ieder geval zien dat hij geen bomgordel om heeft.

noMan2
noMan217 aug. 2016 - 22:15

YESSSSSSSSS, free the balls!!!!! Eindelijk, deze man heeft het begrepen!!! Kijk mannen, dat is nou vrijheid. Go for it! Bevrijdt ons uit de dreigende verpreutsing van de samenleving! Wij vrouwen dragen al genoeg ons steentje bij, dus kom op mannen, trek je broek uit voor vrijheid en gelijkwaardigheid! Wees zo vrij als wij vrouwen dat zijn!! Omdat je het waard bent! Ehhh, maar je moet wel op z'n minst zo smakelijk als deze jongen zijn, capishe. Op een hangzak zit niemand te wachten, dus keep it real, and see your local docter about it! Ook omdat jij het waard bent! Schaam je niet voor je lichaam, maar maak het perfect en laat het dan aan de hele wereld zien (en dan moedig genoeg zijn voor "geen" fotoshoot). Heel empowerend voor vrouwen, dus waarom ook niet voor mannen? Veel beter dan een burkini! Er is geen reden meer rechtvaardig genoeg om je lichaam te bedekken, God zij dank voor het verbieden van onderdrukking voor de Westerse vrijheid! Nu de mannen nog!! Want laten we eerlijk zijn, is een Armani niet bijna net zo bedekkend en vrijheidsbeperkend?? Met een stropdas om je nek, het liefst met een gouden speld om de boel nog extra dicht te snoeren. Manchetten om je pols, zodat niemand ook maar meer dan je dikke, vette -bedekkende- horloge ziet, de huid zoveel mogelijk bedekt. Want stel je voor dat er een stukje van je nek te zien is, of een stukje van je arm: 'Harig zijn, doe je maar mooi In je eigen tijd, daar willen wij als cultuur niets van weten!' Armani; de burka voor mannen dat verkocht wordt als statussymbool. Manipulatie van de bovenste plank! Dat pik je toch niet langer?! Ik zou het, als ik een man was geweest, ook niet langer meer pikken!! Dus heb moed en trek uit die broek, je kunt het! Jij bent een man, en jouw ballen zijn van jou, en dat bewijs je door iedereen jouw ballen te laten zien! Laat zien dat ze van jou zijn!! Laat ons zien dat je de ballen hebt en wees vrij! Ik sta volledig achter jullie, en ik weet zeker ook vele vrouwen met mij!!! Let equality be a fact: Save (y)our souls and show us your balls!!! Empower our men! Omdat je het waard bent! FREE THE BALLS!!

3 Reacties
freddieemmer
freddieemmer18 aug. 2016 - 6:09

Schaam je niet voor je lichaam,maar maak het perfect......??????? Dat riep ik ook altijd tegen mijn buurvrouw van 1,65 mtr en 95 kg........het gevolg was alleen dat ik een deegroller naar mijn kop kreeg ipv van een vriendelijke lach.

adriek
adriek18 aug. 2016 - 7:58

Criteria stellen gebaseerd op schoonheid (beauty is in the eye of the beholder) is niet alleen lullig, maar respectloos. Waarom zou een minder mooie man, of vrouw, niet trots mogen zijn, of zich prettig voelen? Naakt, in shorts, of in driedelig kostuum (hoewel dat laatste wel op het randje is) Ik maak dan ook geen bezwaren tegen vrouwen die niet aan allerlei schoonheidsidealen voldoen. (Op mannen heb ik weinig kijk vrees ik, maar lees dit vooral als m/v) Elke vrouw is mooi. Aangekleed of niet. Buikje en hangtieten (excusez le mot) inclusief. Maar ook een centerfold-type heeft het recht om naakt over straat te gaan zonder lastig te worden gevallen. Of in boerka wat mij betreft (al zullen er weinig boerka-centerfolds zijn??) Respect gaat verder dan een duimpje omhoog in Facebook, echt respect laat iedereen in zijn waarde.

Haastig
Haastig18 aug. 2016 - 17:31

freddieemmer 18 augustus 2016 at 08:09 "het gevolg was alleen dat ik een deegroller naar mijn kop kreeg ipv van een vriendelijke lach" Heel goed, onmiddellijk naar je advies geluisterd, direct aan fysiek werk gegaan.

Randam Hajile
Randam Hajile17 aug. 2016 - 22:09

Dit is een westerse manier om te provoceren/forceren een duidelijk standpunt te nemen over wat "normaal" is.

Minoes2
Minoes217 aug. 2016 - 22:07

:)))

DikTrom2
DikTrom217 aug. 2016 - 20:12

Een nikab zal door een minderheid van de passagiers gerespecteerd worden. Worden personen die deze dragen ook verwijderd?

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen18 aug. 2016 - 7:42

Nee, want dat is niet in strijd met de openbare zedelijkheid. Het zelfs het tegenovergestelde. Maar ja, dan is het ook niet goed. Dus, verzucht ik dan maar, mensen met een andere levensinstelling van de rechtsdenkenden deugen toch nooit. Er is altijd wel iets vreselijks aan de cultuur en de gewoonten van een andersdenkende. Het is niet goed of het deugt niet.

Haastig
Haastig20 aug. 2016 - 0:46

Alfred Blokhuizen 18 augustus 2016 at 09:42 "Nee, want dat is niet in strijd met de openbare zedelijkheid." "Openbare zedelijkheid" is net als het verplicht dragen van een burqa een menselijke verzinsels. Kleding heeft maar 1 echte functie en dat is je te beschermen tegen de elementen. Wat het verplicht dragen van kleding is, is een minstens even arbitraire regel als het verbieden van een hoofddoek. Vreemd dat je nu opeens voorstander van een "kledingpolitie" blijkt. Ik dacht dat je zo progressief was en voorstander van vrije keus, niets blijkt minder waar.