Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlijnse gaybar aangevallen door homohaters met traangas

  •  
04-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1348 keer bekeken
  •  
ANP-470066048

In Berlijn hebben twee mannen een gaybar aangevallen. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Dat melden Duitse media. De mannen zouden eerst de bezoekers hebben uitgescholden en daarna met traangas hebben gespoten. Twee mensen raakten lichtgewond.

Volgens de Berlijnse politie probeerden de daders tegen half 3 ’s nachts de bar aan de Eberswalder Straße binnen te gaan. Een medewerker wees de mannen erop dat het een gaybar was, wat direct tot ruzie leidde waarbij de mannen de bezoekers van de bar begonnen uit te schelden.

Kort nadat de mannen waren vertrokken keerden ze terug en spoten traangas de bar in, terwijl ze ondertussen opnieuw homofobe opmerkingen maakten. Daarna vluchtten ze een nabijgelegen metrostation in.

De barman en een bezoeker raakten onwel door de aanval, maar konden door de ambulancemedewerkers ter plekke worden geholpen. De Rijksrecherche heeft het onderzoek naar de daders inmiddels overgenomen. Dit gebeurt standaard wanneer er sprake is van een haatmisdrijf.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.