Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Beneluxlanden erkennen Libische Overgangsraad

  •  
13-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-BeneluxLibieOvereenkomst_300.jpg
Erkenning geldt voor de periode totdat Khadaffi van het toneel is verdwenen
Nederland, België en Luxemburg hebben de Nationale Overgangsraad die in handen is van de Libische opstandelingen erkend. Dat betekent dat de Benelux de Overgangsraad nu ziet als de wettige vertegenwoordiger van Libië.
In Brussel sprak minister Uri Rosenthal samen met zijn Belgische en Luxemburgse collega’s met Mahmoud Jibril, één van de leiders van de Libische opstandelingen. De Beneluxlanden hebben hun erkenning uitgesproken voor de transitieperiode, dus tot het moment wanneer Khadaffi werkelijk van het toneel is verdwenen en er een ‘vrij en democratisch Libië tot stand is gekomen’.
Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland gaven de Overgangsraad al eerder hun erkenning. Den Haag vond het lange tijd nog te vroeg om de raad van de Libische opstandelingen te erkennen.
Leden van de Libische Overgangsraad praten op het hoofdkwartier van de NAVO verder met 28 NAVO-leden over de voortgang van hun land. Later vandaag zullen zij ook met Barosso, de voorzitter van de Europese Commissie in gesprek gaan.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Sonia2
Sonia213 jul. 2011 - 11:31

Kijk ze lachen en elkaar op de schouders slaan, de war mongers.

Charta46
Charta4613 jul. 2011 - 11:31

Kijk eens aan, daar hebben we de "Drie Musketiers". Wat een voorvarendheid hebben ze getoond, eerst op de andere landen gewacht en nu na maanden durven ze ook dat standpunt in te nemen.

FrenkMahon
FrenkMahon13 jul. 2011 - 11:31

Wat heb ik te doen met Rosenthal, een minister die door zijn naïviteit nog op zou vallen in een peuterklas. Sprak hij 2 weken nog ferme taal, nu duidelijk wordt dat de rebellen zich schuldig maken aan plunderen en kinderen inzetten in de strijd tegen Khadaffi vind hij het tijd worden om de NTC te erkennen. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2014236/Libya-Children-young-7-trained-fight-Gaddafi.html?ito=feeds-newsxml http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14135530

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jul. 2011 - 11:31

Het Westen wacht altijd wie van de twee gaat winnen en dan nemen zij pas een beslissing. Het Westen is een trouwe toeschouwer van de narigheid en het onbegrip.

1 Reactie
core1122
core112213 jul. 2011 - 11:31

Wat een onzin! Waren het niet de 'Europese' landen Frankrijk en Engeland, die als eerste met woorden EN daden lieten zien dat ze de rebellen ondersteunen? Ja, Rosenthal is een kamergeleerde, die ogenschijnlijk altijd achter de feiten aanloopt.