Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Belgische vicepremier Wilmès op IC na coronabesmetting

  •  
22-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BRUSSELS - PARLIAMENT - GOVERNMENT

© Foreign Affairs Minister Sophie Wilmes is seen during a plenary session of the Belgian federal chamber, held at the European Parliament, with the debate and vote following the government decl

De Belgische vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès is opgenomen op de intensive care. Vorige week maakte ze zelf bekend besmet te zijn met het coronavirus. Volgens haar woordvoerster is haar situatie stabiel en is de opname gedaan uit voorzorg.
Op 17 oktober liet Wilmès via Twitter weten: “Het resultaat van mijn Covidtest is positief. Een besmetting die wellicht plaatsgevonden heeft in familiekring, gezien de voorzorgsmaatregelen die ik buitenshuis heb genomen.”
In België loopt net als Nederland de laatste dagen het aantal Covid-besmettingen weer hard op. Deze week werden in het hele land de maatregelen weer aangescherpt. Zo geldt er nu een avondklok tot 5 uur ’s ochtends om te voorkomen dat mensen thuis feestjes geven, aangezien ook de horeca enkele weken gesloten is. Ook mag er na 8 uur ’s avonds geen alcohol meer verkocht worden.
Bron: VRT

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 okt. 2020 - 14:11

Ze ligt niet aan de beademing heb ik begrepen. Dat is op zich een goed teken. Hel veel sterkte en beterschap toegewenst!

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗22 okt. 2020 - 20:20

Volgens de RTBF is ze al van de IC en zal morgen of overmorgen naar huis kunnen. Ze heeft als premier een vreselijke rotklus op zich genomen en er het best mogelijke van gemaakt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 okt. 2020 - 8:39

Juppe Inderdaad!

GoudenBergen
GoudenBergen22 okt. 2020 - 9:53

Het is opvallend hoeveel bovenonsgestelden corona krijgen: presidenten, premiers, ministers, burgemeesters... Komt dat omdat ze beroepshalve veel contacten hebben met andere mensen op houden zij zich niet aan de regels? Wilmes is pas 45, zorgelijk.

6 Reacties
GoudenBergen
GoudenBergen22 okt. 2020 - 9:53

Wilmès

Tom Meijer
Tom Meijer22 okt. 2020 - 13:23

Deze mensen staan vaak in de schijnwerpers en vallen dus meer op. Dus ook dat zij besmet zijn valt meer op.

Bouwman2
Bouwman222 okt. 2020 - 14:43

Z. ucht... Dat komt inderdaad omdat mevrouw Wilmès veel contacten heeft als minister voor de BuzaVeel meer dan meneer Blok, haar collega. Die werkt namelijk vanuit huis met de gordijnen dicht, want al dat gekijk, al die verkouden neuzen tegen het raam, daar heeft ie een beetje een hekel aan. .

vdbemt
vdbemt22 okt. 2020 - 15:29

Dat lijkt mij evident: omdat ze beroepshalve veel contacten hebben. En ook nog eens in veel en heel verschillende omgevingen. Het is niet bepaald thuiswerken wat zij doen.

JanB2
JanB223 okt. 2020 - 0:11

De schijnwerpers staan er sowieso meer op. En ze hebben misschien wat meer contacten dan anderen maar ze zijn niet de enigen. Het aantal infectie's in het onderwijs is bijvoorbeeld ook hoog. De crux is dat dit virus voor iedereen gevaarlijk is, ongeacht een achterliggend medisch dossier. Het lijkt aan te komen op de mate van blootstelling. Die lijkt, in combinatie met de leeftijd en eventuele onderliggende klachten, bepalend voor de zwaarte van het verloop van de infectie. En de gemiddelde mate van blootstelling neemt toe naarmate de besmettingsgraad onder de bevolking toeneemt. Het maakt bijvoorbeeld uit of er 1 besmet persoon in een winkel rondloopt of dat er 5 rondlopen (of rondgelopen hebben). Niet alleen wordt de kans an sich dat je besmet wordt hoger als er meer besmette personen in iemands omgeving verkeren maar de mate van besmetting/blootstelling neemt ook toe. Opvallend veel ziekenhuisopnames schijnen momenteel te bestaan uit mensen van beneden de 60.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2020 - 8:05

Gouden Bergen Wat haar betreft niet. Z heeft goed opgelet en zich aan de regels gehouden, zegt ze en dat geloof ik ook naar wat ik van haar gezien heb en zoals ik haar ken. Ze heeft het in de huiselijke kring opgelopen!

Jerry Bidet
Jerry Bidet22 okt. 2020 - 9:28

Beterschap voor mevrouw. Wel een erg nationalistisch mondkapje, maar dat terzijde.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin22 okt. 2020 - 14:09

Voor België is dat een erg verbindend mondkapje!

LBNB
LBNB22 okt. 2020 - 9:27

Sterkte toegewenst! Gelukkig is het uit voorzorg en de situatie niet kritiek. Hopelijk krabbelt ze snel weer op.

vdbemt
vdbemt22 okt. 2020 - 9:22

Toch geen 80+................

8 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet22 okt. 2020 - 9:28

Dat heb jij heel goed zien, nog meer open deuren om in te trappen?

Grozny
Grozny22 okt. 2020 - 10:02

Niet dat ik het eens ben met die coronaontkenners. Maar statistisch gezien hebben personen als haar een enorm kleine kans om op de IC te komen. Ik weet dat joop graag cases post van waar het wel gebeurd, maar dat is gewoon psychologisch misleidend.

LaBou
LaBou 22 okt. 2020 - 10:16

Wel hoor. Je ziet het er alleen niet aan af. Bij Lubach kun je zien hoe dat mogelijk gemaakt wordt.

LBNB
LBNB22 okt. 2020 - 13:08

@Grozny [Maar statistisch gezien hebben personen als haar een enorm kleine kans om op de IC te komen. Ik weet dat joop graag cases post van waar het wel gebeurd, maar dat is gewoon psychologisch misleidend.] Nee hoor, corona is gewoon heel erg voor iedereen begrijp dat nou! Iedereen die het krijgt loopt daarna nog een half jaar bij een revalidatie centrum en groepsimmuniteit is onmogelijk. Het is gewoon zo!

Tom Meijer
Tom Meijer22 okt. 2020 - 13:25

Die Grozny toch. Over psychologisch misleidend gesproken.

Grozny
Grozny22 okt. 2020 - 14:15

Ik begrijp dat het lastig is. Maar het is al lang aangetoond dat mensen door het constant presenteren van dit soort cases in het nieuws volledig overschat wat de kans is dat als ze corona krijgen ze op de IC komen en of ze er vervolgens aan overleiden. De feitelijke kans dat ze hieraan zullen overleiden of ernstig ziek worden is minimaal. Dat neemt niet weg dat je de maatregelen niet serieus moet nemen ect..

vdbemt
vdbemt22 okt. 2020 - 15:30

@Bidet. Had je hem door? Goed hoor.

Oki Doki
Oki Doki22 okt. 2020 - 18:01

Grozny De mensen die op de ic terecht komen zijn wel heel erg ver heen hoor. Er zijn best nog wel veel mensen die niet op de ic terecht komen maar toch wel behoorlijk ziek worden, mogelijk, waarschijnlijk, met langdurige gevolgen. Het coronavirus kan behoorlijk wat schade aanrichten in het lichaam, ook bij mensen die nog niet oud zijn, zoals schade aan het hart en hersenen, longen en andere organen.