Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Belgische studenten boos over onversneden vrouwenhaat bij lezing

  •  
10-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
jeffhoeyberghs
Belgische studenten willen dat de Universiteit van Gent (UGent) maatregelen neemt tegen de rechts-conservatieve studentenvereniging KVHV die vorige week een lezing organiseerde met plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs. Tijdens de lezing deed Hoeyberghs de ene na de andere hatelijke uitspraak over vrouwen. Zo zei hij: “Vrouwen willen wel de privileges van mannelijke bescherming en geld, maar ze willen niet meer hun benen opendoen. Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden.”
Hoeyberghs, die twee vechtscheidingen achter de rug heeft, meent dat vrouwen louter worden geleid door emoties. “Vandaar dat wetenschappers ook meestal mannen zijn”, aldus de plastisch chirurg, die zijn emoties tijdens de lezing zelf ook niet altijd in bedwang kon houden. Behalve over vrouwen sprak Hoeyberghs ook over ‘jeanetten’ (een denigrerende, Vlaamse term voor homo’s) en over de klimaatcrisis. De Standaard schrijft:
"Over de inwoners van Kiribati, het eerste land dat door de klimaatverandering dreigt te verdwijnen, zegt hij bijvoorbeeld: ‘Als die lummels te mottig zijn om hun hut 100 meter hoger op de berg te verzetten: dat ze verzuipen.’"
De studenten in de zaal moesten lachen om de vrouwvijandige, homofobe en racistische opmerkingen van de plastisch chirurg, zo blijkt uit beelden van de lezing die op sociale media circuleren. Andere studenten reageren ondertussen boos op het optreden van Hoeyberghs.
Rector Rik Van de Walle van de UGent bezint zich op maatregelen tegen de studentenvereniging KVHV. Volgens hem was het optreden van Hoeyberghs ‘vernederend’: zijn uitspraken gaan ‘volkomen in tegen alles waar onze universiteit voor staat’.
Eerder dit jaar wilde de KVHV ook Dries Van Langenhove van het Vlaams Belang uitnodigen, maar daar stak de UGent een stokje voor. Van Langenhove kwam vorig jaar in opspraak na een reportage van het programma Pano over de door hem opgerichte rechts-radicale beweging Schild en Vrienden. Leden van Schild en Vrienden bleken het nazisme te verheerlijken en tienduizenden racistische berichten uit te wisselen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (106)

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 dec. 2019 - 8:57

Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat zijn specifieke beroep ertoe doet in deze.

4 Reacties
Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 21:25

Nou ja, ik vond 't wel frappant, dat zo iemand voor een lezing op een uni wordt gevraagd. Je vraagt je af wat het oorspronkelijke onderwerp geweest is. Maar toen ik daar een opmerking over maakte, werd ik van haatzaaien beticht ????

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof12 dec. 2019 - 1:12

Ach k..ringin, je maakte geen opmerking, je serveerde iemand af op zijn beroep. Vandaar dat ik je vroeg waarom je een dergelijke haat ten toon spreidt. Maar lezen wat een opponent schrijft blijkt erg moeilijk hier :( Mijn probleem met jouw opmerking en met zovelen hier is dat door dit soort geneuzel de focus van het werkelijke probleem wordt afgewend. De man is een ongelooflijke lul maar jij focust je op zijn beroep ipv op wat hij zegt. Niet dat ik denk dat je dit echt leest want dat is hier maar al te vaak het probleem, het niet lezen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 dec. 2019 - 15:05

@Jan Als jouw probleem is dat Jopers moeite hebben ontopic te blijven dan stel je dat op een interessane manier :-)

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 dec. 2019 - 15:34

ik ook niet, tenzij hij beroepshalve een lezing kwam geven, maar daar lijkt het niet op..

Ganneke
Ganneke11 dec. 2019 - 6:44

Veel mannelijke reageerders vinden het wel best, zo'n haatzaaiende man. Vrouwen hebben het verdiend, want die dorpsgek is twee keer gescheiden. Dus zij vinden het wel goed dat zo'n dorpsgek een podium krijgt. Dat geeft maar weer aan dat het niet waar is dat mannen kritischer en rationeler nadenken dan vrouwen. Veel vrouwen hier hebben als oplossing voor een man die een zaal opruit tegen mensen zoals zij erom te lachen. Dat is de manier waarop onderdrukte Nederlandse vrouwen hebben geleerd met haat die gericht is tegen hen als groep. Je mag de mannen niet uitdagen tot een intellectueel debat (want mannen in Nederland kunnen bijna niet debatteren met vrouwen als gelijken; zij gaan al gauw over tot de persoonlijke aanval, iets wat zij bij andere mannen ook weleens doen, maar in mindere mate), je moet zuchten en lachen en het maar laten gaan. Vrouwen, dat gaat niks helpen tegen het seksisme en tegen de opgeruide mannelijke massa in zo'n zaal met mannelijke joelende studenten. Je moet je hard maken dat het seksisme zoals deze dorpsgek tentoonspreid strafbaar wordt gemaakt. Je moet je hard maken voor dat vrouwen net als mannen eersterangsburgers mogen worden in Nederland en België. Dat is effectiever dan je gelach. Of heb je het al opgegeven? Ben je als meisje en als vrouw zo neergeslagen door de Nederlandse/Belgische cultuur (voor dom worden uitgemaakt, terwijl het hoogst gemeten IQ ooit het IQ van een vrouw is, achtergesteld worden, slechts over je biologie en voortplantingscapaciteiten te worden beoordeeld, meer talent en minder salaris krijgen) dat je het hebt opgegeven? Is lachen echt je enige wapen tegen hatelijke mannelijke dorpsgekken die een leger aan mannelijke idioten creëren? Vrouwenhaat is genormaliseerd in Nederland en blijkbaar ook teveel in België (anders zou deze dorpsgek met pek en veren zijn bekleed en zijn weggevoerd, in plaats van te worden aangemoedigd door mannelijke brallerige studenten). Vrouwenhaat is het woord van een opruiende haatzaaiende dorpsgek, van een religieuze mannelijke leider van welke godsdienst dan ook, het zijn de billboards van debiel afgebeelde vrouwen die halfnaakt zijn om de mannen voor te trekken en te pleasen, het is de vrouw in het praatprogramma die alleen maar mooi en brutaal mag zijn, maar niet werkelijk van de oude mannetjes aan tafel (die zichzelf heel lekker vinden) mag praten. Qua vrouwenrechten leven we hier nog in de oertijd.

8 Reacties
Ch0k3r
Ch0k3r11 dec. 2019 - 10:52

@Ganneke "Je mag de mannen niet uitdagen tot een intellectueel debat (want mannen in Nederland kunnen bijna niet debatteren met vrouwen als gelijken; zij gaan al gauw over tot de persoonlijke aanval, iets wat zij bij andere mannen ook weleens doen, maar in mindere mate)," Is het je wel eens opgevallen dat jouw eigen teksten ook behoorlijk seksistisch zijn? Ik begrijp wel waar het vandaan komt, maar toch... "et zijn de billboards van debiel afgebeelde vrouwen die halfnaakt zijn om de mannen voor te trekken en te pleasen" Euh, dat zijn toch echt vrouwen die vrijwillig op de foto gaan en daarvoor dik betaald krijgen. Dat jij niet met een beha aan op een reclameposter wil staan is jouw goed recht. Is het je wel eens opgevallen hoe de mannen eruit zien op dat soort reclameposters? Die zijn er niet om de vrouwen te pleasen? "Qua vrouwenrechten leven we hier nog in de oertijd." Als dat het geval was geweest had de man die jou had ontvoerd om je tot zijn vrouw te maken allang met een knuppel op je harses geslagen omdat je je mening durft te verkondigen.

B4
B411 dec. 2019 - 20:28

@Ganneke: Dat deze persoon niet spoort, een beledigende stomme idioot, kloot is staat boven iedere twijfel. En ik denk kritisch en rationeel. En niet sentimenteel. En ik ben een man. Maar als een politica wel eens even zal bepalen wat er op een universiteit mag gesproken gaan worden, dan stoort mij dat. De vrijheid van meningsuiting, met inbegrip van belediging, is mij heilig.

MountEverest
MountEverest11 dec. 2019 - 20:51

@Ganneke Is het niet een idee om te verhuizen naar dat deel van de wereld waar het nog altijd goed toeven is voor de vrouw en waar de deuren nog voor haar open gehouden worden?

Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 21:28

Mannen kruipen ook de hele tijd in de slachtofferrol. Is nix nieuws, het zijn over 't algemeen best wel aanstellers als 't tegenzit. Als een man ziek is, wil ik nog wel 's doen of ik medelijden heb. Maar voor de rest ga ik er gerust met gestrekt been in.

Luneau
Luneau12 dec. 2019 - 0:10

"Is het je wel eens opgevallen hoe de mannen eruit zien op dat soort reclameposters? Die zijn er niet om de vrouwen te pleasen?" Ik kijk weinig naar reclame, maar is het niet nog steeds zo dat mooie vrouwen worden gebruikt om bijna alles aan te prijzen (incl producten voor mannen) en dat mannen verhoudingsgewijs toch een stuk minder worden gebruikt voor het aanprijzen van producten? En dat de tendens in beide gevallen vaak is dat het product/resultaat de man behaagt? Ik denk bijv aan reclames voor deodorant, zoals the axe effect vs dove.

Ch0k3r
Ch0k3r12 dec. 2019 - 9:16

@Luneau Denk eens aan de gemiddelde reclame voor parfum.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 dec. 2019 - 15:11

@choker ah, een tegenvoorbeeld waar de andere partij zegt 'de meeste' Normaal zeg je, je hebt gelijk, meestal wel maar ivoor een paar zaken worden mannen gebrukt, zoals parfum. @B 'De vrijheid van meningsuiting, met inbegrip van belediging, is mij heilig.' moet natuurlijk zijn 'beledigen is mij heilig'

Ch0k3r
Ch0k3r12 dec. 2019 - 17:19

@stokkickhuysen Neuh, daarin heeft Luneau wel gelijk. Meeste reclames hebben inderdaad een vrouw in de hoofdrol. Misschien las ik de reactie wat te snel. Desalniettemin, die vrouwen die meedoen aan die reclame kiezen er zelf voor. Of ik heb geen flauw idee en de modellenwereld wordt ook gerund door mensenhandelaars.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd11 dec. 2019 - 0:29

Alle subsidies voor dit enge nazistische clubje studenten onmiddellijk stopzetten! Te walgelijk voor woorden en nóg erger: dat studenten om zulke opmerkingen moeten lachen...

4Vier!
4Vier!10 dec. 2019 - 23:23

“Zo zei hij: “Vrouwen willen wel de privileges van mannelijke bescherming en geld, maar ze willen niet meer hun benen opendoen.“ ???? I wonder why ???? Onaardig & onaantrekkelijk = niet de beste combi.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe12 dec. 2019 - 15:56

Lijkt me een haatzaaier resp. opruier. De studentenvereniging KVHV kan ook sancties verwachten.

OlavM
OlavM10 dec. 2019 - 21:11

Weer eens een bewijs dat academische titels op zich niets zeggen over iemands maatschappelijke en politieke inzicht en gezond verstand. Wel te begrijpen dat deze Hoeyberghs echtscheidingen achter de rug heeft. Je zult maar met zo'n vrouwen- en homohatende, racistische en fascistische engerd, voor wie Hitler "een socialist" is, gehuwd zijn..... Die "rechts-conservatieve" studentenvereniging KVHV is wel een triest, eng zooitje.

1 Reactie
henk-alexander
henk-alexander11 dec. 2019 - 11:16

@OlavM Academische titels zeggen inderdaad niets, want voor iedere lul een bul.

Satya
Satya10 dec. 2019 - 20:59

Leuk joh die conservatieven. De vrouwen die op dat soort kerels valt gebruiken hun poes dus als chantage materiaal. Je moet volgens mij ook weinig zelfvertrouwen hebben om deze man als partner te zien.

2 Reacties
Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 21:32

Of je probeert hem een poot uit te draaien. Vermoedelijk is hem dat tot 2 keer toe overkomen. Wel sneu, maar geen reden om zo tekeer te gaan natuurlijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 dec. 2019 - 10:42

In geval van de echtgenotes kan het natuurlijk zijn dat het een kwestie was van terugpakken daar waar het pijn doet. Al noemen we geld verdienen met de poes gewoonlijk prostitutie.

O3
O310 dec. 2019 - 16:41

Dit is je reinste cultuurfascisme of cultuurnazisme. Tussen de regels door is de boodschap, dat het enige recht van de vrouw (als broedkip) het aanrecht is. Extreemrechtse propaganda op een universiteit op initiatief van de "Fideszjunioren".

3 Reacties
MountEverest
MountEverest10 dec. 2019 - 17:31

Ik zou hem geen nazi willen noemen, zolang hij niets negatiefs zegt over joden.

O3
O310 dec. 2019 - 18:39

@MountEverest Dat ik dit nog mag meemaken. Hartelijk dank voor de nuance. Voorlopig verdient meneer Hoeyberghs met verve het etiket cultuurfascist.

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 dec. 2019 - 21:11

@Mount dat gaat volgens het stramien: als hij niks negatiefs over Joden heeft gezegd dan is hij dat vergeten.

Wilma3
Wilma310 dec. 2019 - 13:46

Ik denk dat ik van mijn stoel zou zijn gevallen van het lachen. Dit kun je toch niet serieus nemen! De arme man voelt zich terecht of onterecht slecht behandeld door zijn vrouw en gaat om zich heen schoppen. Idioot en zielig.

EricDonkaew
EricDonkaew10 dec. 2019 - 12:07

Een Vlaming die wel leuk over vrouwen praat, is Arnout Van den Bossche. Wie zijn conference https://www.youtube.com/watch?v=fpfMrQm4e0g niet kent, heeft wat gemist. Maar dat kun je bij deze goedmaken. Lekker een beetje fout af en toe, zoals een cabaretier hoort te zijn. Oordeel zelf.

tempest
tempest10 dec. 2019 - 12:07

WOW! Dat dit soort types nog bestaan. Ik had nog nooit van deze man gehoord, maar moet bekennen dat ik misschien ook wel in de lach zou zijn geschoten als ik iemand dit zou horen zeggen. Het is zo intens stupide en niet iets dat ik vaak hoor (zo extreem dan), zou zo een parodie kunnen zijn. Maar ach, die studentjes willen gewoon aandacht en lekker provoceren. Dus of aandacht hieraan besteden nu nuttig is.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen10 dec. 2019 - 13:24

Dat dit soort types nog bestaan? Deze types zitten zowel in België als bij ons gewoon in het parlement.

JohnVKR
JohnVKR10 dec. 2019 - 11:59

Deze lezing had hij ook kunnen geven op het congres van Forum voor Democratie. Na het zien van deze beelden zal FvD hem wel alsnog voor het volgende congres uitnodigen.

2 Reacties
Satya
Satya10 dec. 2019 - 21:03

Waarschijnlijk als versiercoach.

Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 21:33

LOL Satya

Karingin
Karingin10 dec. 2019 - 11:32

Hoezo nodig je überhaupt een plastisch chirurg uit voor een lezing? Wat kan zo iemand voor zinnigs te vertellen hebben?

13 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet10 dec. 2019 - 11:42

Dat kunnen we ook aan jou vragen en waarom je hier reageert.

Klaas Punt
Klaas Punt10 dec. 2019 - 11:43

Nou ja, Karingin, volgens de spotjes die ik af en toe zie is er een programma over dat onderwerp, plastische chirurgie op de Nederlandse TV. Welke zender weet ik niet.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 dec. 2019 - 12:18

@Karingin, Wat een haat voor iemand met een erg nuttig beroep. Maar van u mogen alle mensen met een hazenlip en andere zichtbare misvormingen dus geen operatie ondergaan, die moeten maar blijven lijden?

Tom Meijer
Tom Meijer10 dec. 2019 - 12:26

Nou ja, ik ken heel wat mensen die heel zinnige dingen over een onderwerp kunnen vertellen waarmee zij beroepsmatig niet bezig zijn. Dus ik zie dan ook niet in waarom een plastisch chirurg geen lezing zou houden over iets waar geen plastische chirurgie aan te pas komt. Laat onverlet dat je iemand met zulke abjecte ideeën beter niet kunt uitnodigen voor een lezing. Maar daar staat het beroep van de lezinghouderd toch los van.

Norsemen
Norsemen10 dec. 2019 - 15:02

@Lubbelinkhof Hoezo wat een haat? Merkwaardig persoon ben je dat je dit uit de woorden van Karingin haalt.

Karingin
Karingin10 dec. 2019 - 15:48

Jan Lu...bbelinkhof: LOL! Je luistert naar die idioot en dan ga je míj van haat beschuldigen? Wie zegt dat ik het geen nuttig beroep vind? Ik denk alleen dat er weinig interessants over te melden is, tenzij het medische studenten zijn. Gezien de inhoud van de speech lijkt me dat sterk. Jerry: Ik heb heel wat interessantere zaken te melden dan misogyne slechtse mannen. En stukken minder hatelijk. Wat doe jij als slechts mens eigenlijk op een linkse site? Sarren, narren, trollen en janken als je wordt afgezeken of op je plek gezet. Doet me vermoeden dat je inderdaad onder de plak bij je vrouw zit.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 dec. 2019 - 16:26

@K...ringin Zoiets? U stelt: “ Hoezo nodig je überhaupt een plastisch chirurg uit voor een lezing? Wat kan zo iemand voor zinnigs te vertellen hebben?” Zo iemand? Die man (buiten dat het een eikel is) is chirurg en kan heel veel te vertellen hebben. U serveert hem af als een of andere oetlul vanweg zijn beroep. Daar spreekt voor mij een hoop haat uit, Zo simpel is het.

TigressApril
TigressApril10 dec. 2019 - 18:07

Ik had het zelfde idee van ze maar het blijkt dat ze ook voor brandwond en doorligwond patienten operaties kunnen doen die de kwaliteit van leven gigantisch verbeteren. Het is een fabeltje dat ze allemaal alleen maar met cosmetische ingrepen bezig zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen11 dec. 2019 - 14:42

U serveert hem af als een of andere oetlul vanweg zijn beroep. Daar spreekt voor mij een hoop haat uit, Die toevoeging 'voor mij' is heel belangrijk hier. Maar help eens een beetje: waar in de platische chirugie is nazisme en Hitler's politieke kleur relevant? Minoes (waarom moet ik weten wat deze man doet in het dagelijkse leven?) stelt wel een goeie vraag

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof11 dec. 2019 - 16:49

@Stock Ik reageer gewoon op de haat doe voor mij uit de reactie van Karingin spreekt. Zij begint met de man af te serveren vanwege zijn beroep. Dit terwijl het beroep heel nuttig is c.q. kan zijn. Niet meer, niet minder. Ik zie het hier te vaak dat mensen afgeserveerd worden op niet ter zake doende randverschijnselen. Terwijl er bijv. op deze man genoeg aan te merken is gaat het ineens over zijn beroep. Dan man is een vrouwenhatende extreemrechtse lul met vingers. Zijn beroep doet niet terzake behalve bij Karing8n die daar een punt van maakt en niet van de man’s opvattingen.

Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 21:41

Nee Jan, ik vraag mij af wat een plastisch chirurg te melden heeft in een - volgens mij - niet-medische studentenclub. Vooral gezien de rant die hij daar gehouden heeft. Die heeft niets met zijn beroep te maken. Dus is hij waarschijnlijk uitgenodigd omdat men wist wat voor ideeën hij erop na houdt, en dat dus de reden is geweest voor zijn "lezing". Dat jij daar haat in ziet betekent alleen maar dat je slecht leest, geen inzicht hebt, of gewoon een sneeuwvlokje bent.

Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 21:50

Woord- of naamgrapjes moet je trouwens wel een beetje goed aanpakken, anders is er nix aan. Ik begrijp dat dat met mijn nick nogal lastig is. Vroeger was "Karin moet ie daarin" een heel populaire uitspraak, meestal gevolgd door "of heb je er soms liever een sigaar in". Maar die is wel wat oubollig.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 dec. 2019 - 14:51

Ik zie het hier te vaak dat mensen afgeserveerd worden op niet ter zake doende randverschijnselen. Ah, op patrouille. En dat noem jij dan dat ze die mensen haten?

Ch0k3r
Ch0k3r10 dec. 2019 - 10:45

Het is zo jammer dat extremen tegen extremen worden uitgespeeld, en niemand meer zich daardoor in het midden durft te begeven. Er is een hoop mis met deze man en zijn gedachtengoed, maar hetzelfde geldt voor de doorgeslagen extreme SJW'ers.

11 Reacties
Karingin
Karingin10 dec. 2019 - 11:31

Wat? Durft niemand zich meer in 't midden te begeven? Waar slaat dat nou op? En wat heeft dat te maken met deze compleet losgeslagen vrouwenhater?

Ch0k3r
Ch0k3r10 dec. 2019 - 12:50

@Karingin Zoals ik het zie, maakt deze man gebruik van de steeds harder wordende discussie tussen links en rechts. Mensen zoals hij verkrijgen aanhang vanwege de abjecte ideeën die SJW-links de hele tijd de wereld inslingert. Daar heeft Peter Jordan ook zijn bekendheid aan te danken. Ben je niet voor Peter Jordan, dan ben je voor Anita Sarkeesian en consorten (zo denkt rechts dan). Ben je niet voor Anita Sarkeesian, dan ben je voor Peter Jordan (dat is SJW-links). Dus mensen stappen dan over naar de abjecte ideeen van de andere zijde. Zeg je als vrouw dat je liever thuis blijft om op de kinderen te passen, dan ben je een ouderwetse vrouw die absoluut niet feministisch is. Ben je een vrouw die werkt en de kinderen naar de crèche brengt, dan ben je geen goede ouder. Etc. Etc. Etc. Alles lijkt tegenwoordig wel gebaseerd op de beroemde uitspraak van Bush jr. 'If you're not with us, you're against us'.

Recht door Zee
Recht door Zee10 dec. 2019 - 13:05

@ Ch0k3r Het gaat niet zozeer om of men zich niet in het midden durven te begeven, het is meer dat je door de hele "als je niet voor bent, dan ben je tegen" mentaliteit, je gelijk als extreem (vul zelf in) wordt weggezet als je een andere mening hebt of zelf alleen maar kritisch ben over het onderwerp of vragen stelt. Mensen luisteren niet meer naar elkaar, en mensen zullen ook niet elke mening met elkaar delen, en dat is ook niet erg, helaas vinden sommigen van wel....

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 dec. 2019 - 15:07

ja wat hij zegt is de schuld van anderen. Zoals alle guurrechtse mensen slachtoffer zijn van al die nare acties van SJWs. En de foute baas naar wie je verwijst heet Jordan Peterson.

Karingin
Karingin10 dec. 2019 - 15:59

Ik vind 't wel erg sneu als je niet meer je eigen mening kunt bepalen. Ik beschouw mezelf als activistisch links maar ik ga echt niet klakkeloos alles van de linkervleugel overnemen.

OlavM
OlavM10 dec. 2019 - 21:37

Ch0k3r: [Mensen zoals hij verkrijgen aanhang vanwege de abjecte ideeën die SJW-links de hele tijd de wereld inslingert.] Wat een idiote omkering. Fascistische praat wordt dus veroorzaakt door linkse kritiek? Je bent enorm simplistisch aan het kletsen.

Ch0k3r
Ch0k3r11 dec. 2019 - 10:44

@stokkickhuysen Jordan Peterson idd. Hoe ik die fout heb kunnen maken... Dom. Maar het gaat wel zo. Mensen voelen zich niet gehoord. Vervolgens komen er een stel halve zolen aan het woord die doorslaan in hun idee van 'gelijkheid' (SJW's). Mensen die afkeer krijgen van dat soort geleuter, proberen eerst de redelijkheid door het midden te volgen. Aangezien ze dan niet gehoord worden, kiezen ze de andere kant. Extremen tegen extremen. @OlavM "Fascistische praat wordt dus veroorzaakt door linkse kritiek?" Nee. Dat zeg ik niet. Ik zeg dat hun aanhang steeds groter wordt door. Andersom geldt dat trouwens ook. Mensen krijgen steeds meer afkeer van extreem recht en begeven zich daardoor op extreem links. @Karingin "Ik vind ’t wel erg sneu als je niet meer je eigen mening kunt bepalen. Ik beschouw mezelf als activistisch links maar ik ga echt niet klakkeloos alles van de linkervleugel overnemen." Helemaal mee eens.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof11 dec. 2019 - 12:19

@Sonic, U heeft wel erg veel zelfmedelijden... “ Wie pakt u aan? Mij. Puur pesten, hetze en een obsessie richting mij. Door u en nog een paar hier.“ Ik reageer op een bezopen stelling van u, dat de man een eikel is doet niets af aan het feit dat niemand van ons iets weet over zijn huwelijken. Vervolgens haalt u er van allerlei niet ter zaken doende zaken bij, ook nu weer. Denkt u nu werkelijk dat het enkel verplaatsen van lucht helpt om uw punt te verduidelijken? U maakt u zelf enkel belachelijk door er van alles bij te slepen ten einde het ontbreken van argumenten te verdoezelen. Iedereen met een iq boven een schoenmaat kijkt daar dwars door heen. En zou u niet willen doen aan woorddevaluatie? Haat? Haat reserveren denkende mensen voor erge zaken, niet voor een niet lezende en derhalve niet adequaat reagerende reaguurder.

Sonic2
Sonic211 dec. 2019 - 17:53

@ Jan Ik skip even al dat persoonlijke gedoe. Om voor de zoveelste keer aan te tonen dat de ruzie altijd weer van 1 kant komt. Ik weerspreek vrouwen haat. Ik pak iemand aan die met vrouwonvriendelijke opmerkingen komt. Ik reageer op een reactie van iemand anders die stelt( wat hij ook niet helemaal kan weten) dat die man super gefrustreerd is door 2 vechtscheidingen. Waar is dat van Mount Everest dan op gebaseerd? Op zijn onderbuik en zijn gevoel. Waarom valt u daar niet over? Karingin zegt hetzelfde als dat ik zeg. Waarom ik? Ik neem geen centimeter afstand van wat ik overigens typte. Ik heb niet de indruk dat deze man zelf nu echt van de nuance is en hij komt op mij niet over als een prettige man om mee samen te leven en te wonen. Dat vinden sommige van mij ook en dat is dan vrijheid van meningsuiting en normaal. En rechtvaardig bashen. Maar kennelijk willen u en nog een aantal hier bashen. En mag ik niets maar dan ook niets terug zeggen. Er zit hier een klein percentage die alleen maar loopt te bashen, pesten, demoniseren bij alles wat ik zeg. Ook als anderen hetzelfde zeggen, want ik verkondig nauwelijks minderheid standpunten. De emotie komt van uw kant. Want ik heb geen hekel aan u. Zou prima een biertje met u willen drinken. Het probleem is vooral dat door een bepaald deel hier een volstrekt onrechtvaardig beeld van mij en mijn persoonlijkheid wordt neergezet en dat ik daar tegen protesteer. Waar gaat het trouwens om? U bent erg verdrietig over wat ik heb gezegd over een heerschap die zichzelf niet al te goed gedragen heeft. Ik blijf die argumentatie trant een moeilijke vinden. Ik was niet geboren toen Hitler en Stalin hun "hoogtijdagen" hadden. Sterker. Mijn ouders waren niet eens geboren. Mijn grootouders waren nog niet eens in een vormende leeftijd. Niemand van mijn familie had directe toegang tot het prive leven van die mensen. Moet ik er dan dus maar niets over zeggen? En moet ik terughoudend zijn? Dit zal wel weer alles er bij slepen zijn. Maar dit is de tijdsgeest kennelijk. Ik word afgekraakt als ik voor vrouwen rechten opkom. En van die seksist wordt alles goed gepraat. Maar u staat aan de goede kant. Schouderklop ;) . Voor de rest een mooi moment om een streep onder deze "discussie" te zetten.

Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 22:03

Trek 't je niet aan Sonic, de harde kern van het reaguurpanel weet hoe 't zit met jouw focus en wat we aan je hebben. Overigens heel typisch, deze opmerking van Jan: "Haat? Haat reserveren denkende mensen voor erge zaken, niet voor een niet lezende en derhalve niet adequaat reagerende reaguurder." Hij beticht mij van haat omdat ik een vraag stel over het beroep van deze vrouwenhater in combinatie met het waarom van deze "lezing". Jij bent consistent in je reacties. Dat kunnen we van Jan bepaald niet zeggen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 dec. 2019 - 15:41

"Jordan Peterson" oh die: de opruimguru.

prgrssf
prgrssf10 dec. 2019 - 10:37

Rechts-conservatief zit tegenwoordig tegen het extreemrechtse aan. Zeker verbaal op sociale media. Hebben nergens respect voor en liegen alles bij elkaar.

LogicaalPersoon
LogicaalPersoon10 dec. 2019 - 10:18

Zijn retoriek doet me denken aan dat van de incelbeweging, dezelfde soort haat aan vrouwen. Deze man kan misschien beter standup gaan doen dan lezingen aan een universiteit.

Sonic2
Sonic210 dec. 2019 - 10:05

Je ziet hier een patroon in. En het is min of meer wat Baudet ook zegt. Die zei dat vrouwen vooral op emotie zijn gericht. Wat minder ambitie hebben. Hoeybregts is natuurlijk een extreem geval, maar toen ik de leugen zag dat Hitler een socialist was, wist ik waar ik het moest zoeken. En in welke hoek. Het beeld dat vrouwen profiteren van mannen. Van hun geld en daar weinig voor terug doen. Je komt het bij meer gescheiden mannen tegen. Het vindt ook een ideologische inspiratie. Las ook al dat die studentenbeweging ook Dries van Langenhove had uitgenodigd. Die is van Vlaams Belang. Dan weet je al genoeg.

Paul250371
Paul25037110 dec. 2019 - 9:49

treurig, dieptreurig rechts patriaat.

MountEverest
MountEverest10 dec. 2019 - 9:28

Deze man is gewoon super gefrustreerd na twee vechtscheidingen en zo misogyn als de neten; hij wordt duidelijk zelf ook alleen maar gestuurd door emoties. Om problemen te vermijden kan hij beter geen vrouwelijke patiënten meer behandelen.

18 Reacties
Sonic2
Sonic210 dec. 2019 - 10:07

Ik vind het nogal wat makkelijk om alles op 2 vechtscheidingen te gooien. Kan me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat hij zelf ook aardig heeft meegewerkt aan die vechtscheidingen.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 dec. 2019 - 12:21

@Sonic, En die indruk is gebaseerd op kennis of op uw onderbuik? Ik ken die man niet, zijn uitspraken (voor zover ik daar nu kennis van neem) zijn walgelijk maar u hebt ook geen idee hoe die scheidingen zijn verlopen. U oordeelt op een zelfde manier als de man die u hier veroordeelt. Onderbuikpraat, meer niet, jammer dat...

Sonic2
Sonic210 dec. 2019 - 12:46

@ Jan Lubbelinkhof Ik heb meer het idee dat wat u doet onderbuikpraat is. Mij schofferen, want daar scoort u mee bij het uiterst rechtse smaldeel die op deze site reageert. U leidt voor de rest de aandacht af waarvan het om gaat. Die eerste zin is het meest relevant. Waarom alles op 2 vechtscheidingen gooien en daaruit de frustratie? Gewoon vrouwenhaat. En het zal eens helpen als dat gewoon direct wordt veroordeeld. In plaats van altijd weer die zijpaden en " ja maar". En de rest van uw reacties zijn de gebruikelijke persoonlijke aanvallen. Die we kennen vanuit de gebruikelijke hoek. Met de gebruikelijke "manieren". Dat laat ik maar langs me heen gaan.

Recht door Zee
Recht door Zee10 dec. 2019 - 13:14

@ Sonic Jan geeft aan dat je een aanname maakt en vraagt dan of dat komt door onderbuikgevoelens. Voel je eens niet zo persoonlijk aangevallen, en zet jan dan niet gelijk weg als uiterst rechts. Op deze manier is er geen gesprek met jou voeren gezien je je altijd aangevallen voelt als de ander kritisch is of een andere mening heeft. Fijne dag.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 dec. 2019 - 13:20

@sonic, Normaal gesproken reageer ik niet op u omdat u er niet tegen kunt als u aangesproken wordt. Ditmaal vond ik dat u nog erger uit uw onderbuik spreekt dan normaal. U stelt letterlijk “ Kan me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat hij zelf ook aardig heeft meegewerkt aan die vechtscheidingen”. Die indruk kan nergens op gebaseerd op zijn want u kent de man even in als ik. Ik schoffeer u dus niet, u schoffeert uzelf en zet u zelf buiten spel.

Sonic2
Sonic210 dec. 2019 - 16:30

@ Jan Lubbelinkhof Ten eerste is het natuurlijk hypocriet. Als je ziet hoe er op Corbyn, Klaver en dergelijke wordt gereageerd. En hoe die op de persoon worden aangevallen. En weet je wat? Zullen we voor de rest ook alle kritiek op Rutte dan maar opschorten? We zijn namelijk niet in het Torentje. We weten niet hoe hij onder vrienden is. En laten we Prins Bernard ook maar even in ere herstellen. Wie was er bij toen hij zijn buitenechtelijke kinderen verwekte? Wie was bij zijn Lockheed transacties? Hoor je niemand over. Niemand was er bij. Behalve als figuren zoals u uw haat en ongenoegen over mij moeten spuien. Dan gaat u moeilijk doen. Hij komt niet echt over als een sympathiek figuur. En voor de rest hebben zelfs mensen die een andere meningen hebben zoals u vrijheid van meningsuiting en ook in mag indrukken hebben en die spuien. Net als mensen indrukken hebben over Rutte. Dat hij geen hart heeft. Daar hoor ik nergens over. Behalve als u mij onbeschoft onderuit moet halen. @ Recht door Zee Volg mijn discussie maar met Inhoudelijk debat of Korheiden. Gewoon een normale discussie Of wie dan ook wie normaal op mij reageert. Maar als al die uiterst rechtse trollen mij zo onbeschoft en grof bejegenen mag ik geloof ik iets terug zeggen. Of moet ik alles maar over me heen laten komen. Laat ik het trouwens zo stellen. Zal geen namen noemen. Het zou bepaalde sites in bepaalde gevallen van de laatste vier of vijf jaar hebben gesierd als ze fors terughoudend waren geweest over bepaalde onderwerpen aangaande mensen van media die hun NIET goed uitkwamen. Nooit gezien. Toen was er niets prive. Toen moest de desbetreffende personen helemaal kapot worden gemaakt. En dan terug naar mij. Ik herken me in geen van de aantijgingen die wordt gedaan. Een klein deel van de reageerder is met een persoonlijke hetze tegen mij bezig. Persoonlijke aanvallen zijn prima. Ik denk dat mensen de namen van degene die het doen wel kunnen uittekenen. Als je je aan mij stoort. Reageer niet. Of reageer op mensen die min of meer hetzelfde verkondigen als ik en val die OOK aan. Want wat ik verkondig echt nauwelijks minderheidsstandpunten. En die toon. Die zie je overal op elke site voorbij komen. En op hoge toon racisme, seksisme, halve fascisten veroordelen. Wat is daar erg aan? En daarom zie ik het als een hetze. En heb ik volledig het recht om me volledig onterecht persoonlijk aangevallen te worden. Ik ben tegen FvD en PVV. Over vijf jaar bent u dat ook. Als u uw ongelijk kan toegeven. Ik ben voor een haalbaar klimaatbeleid. Ik ben NIET voor open grenzen. En op het islam dossier kan je mijn mening als gemêleerd omschrijven. Op economisch gebied zullen de mensen met een wat libertarische opvatting mij wel kunnen schieten. Maar voor de rest verkondig ik centrum linkse meningen. Racisme, seksisme heb ik een hekel aan. Fascisme ook. Wat is het probleem? Dus gewoon een hetze. Ik heb er geloof ik al genoeg op gezegd en het is een reactie op uw reactie. En op die van Jan. Niet dat ik het uit mezelf benoem. Zodat ik zielig kan overkomen. Het is u en nog een aantal anderen die het oprakelen. Niet ik.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 dec. 2019 - 19:18

@sonic, wow, figuren als ik? Haat? U heeft werkelijk geen enkel idee he? U kent de man niet maar neemt gelijk van alles aan vanuit uw onderbuikgevoel dat als het een niet deugt dan ook gelijk maar alles fout is. Als iemand u daar dan op wijst gaat u gelijk vol op het orgel. Laat me raden, u heeft vast niet veel vrienden of wel?

Satya
Satya10 dec. 2019 - 21:09

Jan Lubbelinkhof 2 vechtscheidingen zullen aan de vrouw liggen toch? Of zou hij de constante factor zijn. Als een vent zo met mij om gaat wordt het ook een vechtscheiding. Dat hier weer droeftoeters op zoek zijn naar enige rechtvaardiging doet mij vermoeden dat hun het gevoel verboden toegang bekend voortkomt en hun gedrag of slechte vrouwen keuze op alle vrouwen projecteren.

OlavM
OlavM10 dec. 2019 - 21:25

@ MountEverest: [Deze man is gewoon super gefrustreerd na twee vechtscheidingen en zo misogyn als de neten] Waarschijnlijker is dat oorzaak en gevolg precies omgekeerd liggen. Eerst misogyn dus.....

Sonic2
Sonic210 dec. 2019 - 23:19

@ Jan Enfin. Ik heb inderdaad wat minder vrienden ja. Weet u hoe dat komt? Er zijn een aantal om het leven gekomen. Maar u hebt me geraakt. Ik hoop dat u er blij mee bent. U mag u gelijk hebben. U heeft deze discussie "gewonnen". Als je als een discussie moet winnen om te suggereren dat ik weinig vrienden heb. Tja. Ik vind het een erg laag argument. Maar het is tegen mij kennelijk volkomen toegestaan, omdat ik de verkeerde mening heb. Voor een deel hier. Ik had een indruk. Die schrijf ik op en meer is het niet. Misschien is die indruk onzin. Maar mag ik gewoon opschrijven dat ik het idee heb op basis van foto's en beelden dat het huwelijk van Donald en Melania niet zo goed is? En op basis van lichaamstaal? RTL Boulevard is een veel bekeken tv programma en daar doen ze niets anders. Niemand weet hoe het prive leven van Diks eruit ziet. Groenlinks. Misschien is haar moeder ziek. Heeft haar man haar bedrogen. Weten wij veel. Is voor niemand hier geloof ik een reden om ook maar 1 enkel stapje terug te doen. Iedereen vindt Jetten en Klaver nep. Klaver is ook maar een mens. En denk je dat Jolein( zijn vrouw) voor een neppe man zou vallen? Maar iedereen weet dat Klaver nep is. Maar dat zijn waarschijnlijk allemaal mensen die tussen Jolein en Jesse in liggen. En ze zijn meestal rechts van origine. En dan mag je van alles vinden. Dan mag je een 16 jarige meisje ook helemaal verrot schelden. Want zij is van de verkeerde kant. Behalve als ik hier ook maar een klein beetje wat opmerk. Op basis van idiote uitspraken van die meneer. Dan is het een grove schande. Dan mag je over mijn gebrek aan vrienden hebben. Wat overigens niet zo is. Ga eerst eens een brief naar RTL Boulevard, Story, Prive en de Engelse roddelpers schrijven. Val eerst over hun heen. In plaats van mij aan te pakken. En als ik dan terug sla is het weer boos of verongelijkt of onredelijk. Reageer heel gepast geloof ik.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof11 dec. 2019 - 0:39

@sonic, Dat u vrienden verloren bent spijt me voor u, is helaas een bekend probleem. Wat ook een bekend iets is is dat u constant over de top reageert en allerlei niet ter zake doende zaken er bij de haren bij sleept. Ik merk op dat u zonder enige kennis van zaken op deze man reageert, vanuit uw onderbuik, en vervolgens gaat u als een dwaas tekeer en haalt er iedereen bij, van Klaver tot aan Trump. Als een stampvoetend kind. Vandaar mijn opmerking over weinig vrienden. Ik weet door uw vele uitgebreide berichten hier meer van u dan wij allen samen van deze vrouwenhater weten maar niet genoeg om iets over uw vrienden te weten. Mijn opmerking over u is dus gemaakt met iets meer kennis maar even ongegrond, ik hoopte door die opmerking u wakker te schudden aangaande uw ongerijmde opmerking maar u gaat nog meer te keer. Een beetje sneu maar zo kennen wij u dan wel weer.

Sonic2
Sonic211 dec. 2019 - 11:01

@ Jan En het gaat uiteindelijk over een stuk waar ik me keer tegen vrouwenhaat. Ik kom op voor vrouwenrechten. Daar gaat het om. Ik keer me tegen een smerige seksist. Als ik me hier tegen kanker had uitgesproken dan was het gewoon nog niet goed geweest. En dan reageer ik volgens mij nog gepast. Geen idee waarom u mij dus specifiek aanpakt. U komt niet terug op wat ik stel. Zullen we alle parlementaire journalistiek maar afschaffen? Niemand zit bij de formatie onderhandelingen of begroting onderhandelingen. Allemaal maar afschaffen? Niemand mag er meer een mening over hebben. Ik geef een mening over iemand die zich publiekelijk voor schut zet met schandalige taal. Wie pakt u aan? Mij. Puur pesten, hetze en een obsessie richting mij. Door u en nog een paar hier. En ik beschuldig u niet een misdrijf of zoiets. Ik reageer op uw chronisch overdrijven van mijn woorden. De persoonlijke aanvallen. Erken gewoon dat die vrienden opmerking helemaal nergens op sloeg. Erken dat iedereen wel eens opmerkingen maakt over dingen waar hij of zij niet bij is geweest. En erken dat als u een wat emotie rijk bericht plaatst dat u emotie terug kan krijgen. Ik haat niemand hier. Ik haat Z_edje niet. Ik haat u niet. Ik haat zeker Korheiden en Inhoudelijk_ Debat niet. U reageert over de top. Overigens vindt u het een schande dat ik over een huwelijk praat van iemand die zich publiekelijk voor schut zet. Maar mij aanvallen op vrienden, waarvan ik een deel ben verloren, is volledig genormaliseerd. Dit onderwerp ging over een een spreker die vrouwenhaat toont bij een lezing en u komt bij mijn gebrek aan vrienden uit. Mount Everest beweerde bovendien dat het frustraties was na twee vechtscheidingen.Dat vind ik wel erg gemakkelijk beredeneerd. Dus stel dat ik 2 slechte vrouwen heb gehad. Mag ik dan alle vrouwen maar over 1 kam scheren en heb ik dan een vrijbrief om ze allemaal te haten? Daar hoor ik u niet over. Alleen heel selectief en unfair mij aanpakken. En dat laatste is een normaal uitgesproken mening. Een nuchtere constatering. Voordat het weer verdraaid wordt en het als een snowflake overkomt.

Stheno
Stheno11 dec. 2019 - 15:26

Sonic, Je neemt steeds meer de rol over van 1 van je grote vijanden Trump. Met een grote mate van narcistisch elan schop je continu om je heen om eenieder die niet volledig meegaat in jouw denkpatroon gelijk in een bepaalde (liefst rechts en/of radicaal/extremistische) hoek te plaatsen. En dat ook nog zonder onderbouwing. Dat oppervlakkige wegzetten noemen we op deze site tegenwoordig onderbuik, immers je kent de mensen niet, de standpunten niet en toch moeten ze in een voor jou minderwaardige hoek geplaatst worden (en ja, ik verwacht dat je dat nu ook bij mij zult doen: ga vooral je gang en met een sardonische lach zal ik het met een schouderklopje bij je afdoen). En als iemand een vraagteken durft te zetten bij 1 van je vele postings/opmerkingen, kruip je, net zoals Trump gelijk in de slachtofferrol. Analoog aan Trump: om zich heen schoppend met zowel rationele als irrationele argumenten. En ondertussen continu aangeven hoezeer hij benadeeld wordt door iedereen en dat er een hetze tegen hem gevoerd wordt als er ook maar iemand iets tegen hem zegt. Kom op, Sonic, verman jezelf!

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof11 dec. 2019 - 15:38

@sonic, mijn reactie staat per ongeluk iets hoger.

Sonic2
Sonic211 dec. 2019 - 17:38

@ Stheno Ach welnee. Met 80 a 90% van de mensen hier kan ik prima overweg. Net een prima discussie met Inhoudelijk_ Debat gehad. Met Daan Ouwens ben ik het oneens over de SP. Prima discussie mee. Omdat dat door en door nette en fatsoenlijke mensen zijn. Nooit van die mensen gehoord dat ik Trump ben of dat ik in een slachtoffer rol duik. Het is altijd een klein groepje hier dat mij zeer unfair behandeld. En waar ik op reageer. U noemt het een slachtoffer rol. Dat is precies hetgene wat Jan en u mij verwijten. Dat ik dingen voor anderen invul. Als je gewoon nuchter kijkt wat ik beweer dan kom ik gewoon in dit stuk voor vrouwen op. Pak ik een zeer luguber type aan. Ik ben niet voor het afschaffen van Zwarte Piet. Ik ben niet van de open grenzen politiek. Ik ben niet voor een super staat. Ik ben niet extreem positief over de islam. Wat er gedaan wordt is op alle slakken zout gelegd. Terechte tegen reacties worden als agressief geduid. Mijn woorden worden slecht weergeven. Bovendien als u aan mij stoort. Reageer dan toch lekker niet op mij. Niemand dwingt u er toe. Niemand dwingt u tot een reactie. Niemand dwingt u tot een op de persoon gerichte reactie. Niemand dwingt u hier te reageren. En u denkt dat u mij raakt met die Trump vergelijking. Doet u niet. En dat geeft al aan hoe slecht u mij kent. En dat u vooral reageert op uw eigen karakterisering die u maakt. En op die parodie van de werkelijkheid gaat u reageren. U weet mijn voornaam niet. U weet mijn achternaam niet. U weet mijn woonplaats niet. U weet niets van prive leven. Tot bijna niets. U weet nauwelijks iets van mijn werk. Het enige waar u mij van kent is een aantal reacties die u er zeer eenzijdig uit pakt. Nooit kijkt naar de andere kant en daarop baseert u een oordeel. Maar goed. Praat hier liever niet over. Het is u en nog een aantal bashers die het elke keer naar boven brengen. Ik praat liever over politiek.

Stheno
Stheno11 dec. 2019 - 18:57

Beste Sonic. Als ik je voorlaatste alinea met de laatste omwissel: "Het is u en nog een aantal bashers die het elke keer naar boven brengen. " en "Het enige waar u mij van kent is een aantal reacties die u er zeer eenzijdig uit pakt. Nooit kijkt naar de andere kant en daarop baseert u een oordeel." -> Laat ik het kort houden: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet. En in deze: plaats andersdenkenden niet meteen in een hoek (bashers of anderszins) als je moeite hebt om zelf in een of andere groep geplaatst te worden. Want ook is het jouw keuze om te reageren waarbij je zonder probleem hele groepen mensen probeert te degraderen, enkel en alleen omdatdiej jouw mening niet voor de volle 100% steunen.

Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 22:28

Sjongejonge. Ik vind 't ingewikkeld om voor een ander op te komen, alsof diegene daar zelf niet toe in staat is. Maar het is in dit draadje inderdaad wel erg Sonic-bashen zeg. En de hypocrisie druipt ervan af. Iedereen speelt wel eens op de man/ zet iemand weg/generaliseert enz., hij trekt zich dat wat meer aan dan anderen. Maar je bent echt een lul als je hem van narcisme beticht. Hij probeert juist meestal 2 kanten te belichten (iets waar ik me tegenwoordig nauwelijks nog druk om maak, fuck it). Sorry Sonic, ik kon 't even niet laten.

Stheno
Stheno12 dec. 2019 - 13:07

Dank Karin, uit jouw mond komend is dat een groot compliment. En zorgt nu al voor een geslaagde middag! (Of reageer ik bij jou beter op de manier die jij misschien prettiger vindt en waar de discussie over ging, zoiets als: ik mag kennelijk mijn mening niet meer geven omdat al die links radicale sjw-ers zo de pik op mij hebben. En ik ken precies het type want ik heb er veel in mijn vriendenkring. Het is onbehouwen laagopgeleid volk waar continu de stroom van groenbruine derrie uit de onderbuik komt. En ondanks dat ik ze vaak spreek en precies meen te weten wat hun drijfveren zijn, minacht ik ze toch of vind ik ze op zn minst zielig op de een of andere manier. --> misschien dat het kwartje nu valt, Karin, als je links-rechts omdraait.) Het narcisme heeft geen betrekking op het van 2 kanten belichten (quod non) maar op de wijze waarop ieder onderwerp weer uitkomt bij het beginpunt, het bashen van the usual suspects. En nee, hij praat niet graag over politiek (of andere zaken) maar oreert erover. Iedere poging tot nuancering wordt in de kiem gesmoord, niet door de discussie aan te gaan maar door een stropop op te tuigen (guilt by association) om de boodschapper bij voorbaat in de hoek te zetten, liefst in de bruinrechtse hoek. Maar hier houdt het nog niet op. Om de haverklap moeten hele groepen excuses aan hem aanbieden. Of erkennen dat ze 'fout' zitten (hierboven gebeurt dat ook). Ook het zich niet kunnen inleven in (de argumenten van) de groepen die hij wegzet is onderdeel hiervan. Het is niet anders, Karin, dit zijn nu eenmaal eigenschappen die horen bij een narcist. Het lukt je zelf prima om die kenmerken eruit te halen, bijv in de tekst van 12:59u vandaag bij het onderwerp over de boeren. Verder is het prima dat je mij een lul vindt. Het kan alleen niet o.b.v. de door mij gebruikte woorden (zie uitleg hierboven), dus laat ik het er maar op houden dat alleen al mijn 'zijn' en aanwezigheid daarvoor al voldoende is. Iets waar ik verder prima mee kan leven. Een simpele search had je evenwel geleerd dat Stheno niet van het mannelijke geslacht is.

Miss Piggy
Miss Piggy10 dec. 2019 - 9:13

Als je 2 vechtscheidingen achter de rug hebt kan ik me voorstellen dat je beeld van vrouwen enigszins verkleurd is. De ophef? Tja, er is tegenwoordig altijd wel ophef, iiig op Twitter. Deze man is lachwekkend, ik zou hem totaal niet serieus nemen.

1 Reactie
OlavM
OlavM10 dec. 2019 - 21:21

@ Miss Piggy: [Als je 2 vechtscheidingen achter de rug hebt kan ik me voorstellen dat je beeld van vrouwen enigszins verkleurd is.] Het komt me voor, dat oorzaak en gevolg precies omgekeerd zijn: de desbetreffende vrouwen hebben kennelijk een beetje laat door gekregen met wat voor vrouwenhater ze waren gehuwd.

msj_meijerink
msj_meijerink10 dec. 2019 - 9:04

Xenofobie en nationalisme zijn gemeengoed in Vlaanderen. En dat wil zich soms bij ons land voegen! Zoals markies DeCantelaer dan terecht zegt: Fi donc. Affreus, mes amice!

2 Reacties
Dr. Drees
Dr. Drees10 dec. 2019 - 9:20

"mes amice" is geen correct Frans. Het is "mon amice" of "mes amices".

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 dec. 2019 - 12:23

Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens affreux, als we hier dan toch taalnazi gaan spelen.

Dr. Drees
Dr. Drees10 dec. 2019 - 8:42

"Onversneden vrouwenhaat" van een plastisch chirurg: dat vind ik nou humor ! Overigens moeten die sneeuwvlokjes niet overal aanstoot aan nemen.

5 Reacties
MountEverest
MountEverest10 dec. 2019 - 10:05

@Drees “Onversneden vrouwenhaat”, Degene die dit bedacht heeft, zou zelfs koppenmaker bij de Telegraaf kunnen worden...

JeePee2
JeePee210 dec. 2019 - 10:38

Ahja sneeuwvlokjes, die rechtse mensen die niet tegen gelijke rechten kunnen en huilen als ze erop gewezen worden

prgrssf
prgrssf10 dec. 2019 - 10:44

Jij bepaalt toch niet die op eikels moeten reageren?

Sonic2
Sonic210 dec. 2019 - 12:54

"Overigens moeten die sneeuwvlokjes niet overal aanstoot aan nemen" Dit is de zin. Zo zei hij: “Vrouwen willen wel de privileges van mannelijke bescherming en geld, maar ze willen niet meer hun benen opendoen. Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden.” Het oproepen tot ongelijke behandeling van vrouwen( iets waar u als ras nationalist wel raad mee had geweten als het om moslims was gegaan) vindt u iets waar sneeuwvlokjes niet aanstoot aan moeten nemen. Enfin. Jessica heeft je ook al gecorrigeerd. Maar dit bedoel ik dus. Keer op keer op keer. Het oprekken van de definitie van racisme. Het oprekken van de definitie van seksisme. Alles wordt opgerekt. U doet dat, maar ook wat mede nationalisten hier. Maar ik ben blij dat u zo reactie plaatst. Geeft een goed inzicht in wat voor "gedachtengoed" u en vele mede nationalisten hier uitdragen. Geeft goed aan wat voor mensen het zijn die dit steunen en niet hard genoeg veroordelen.

OlavM
OlavM10 dec. 2019 - 21:16

Als ik vrouw was, zou ik niet graag door zo'n engerd behandeld worden.

Jerry Bidet
Jerry Bidet10 dec. 2019 - 8:26

Nou, zoveel gekke dingen zegt hij toch niet. Belgen, zijn altijd slimmer dan je denkt.

12 Reacties
Wilma3
Wilma310 dec. 2019 - 9:02

Reacties aan het uitlokken Jerry?

Katootje2
Katootje210 dec. 2019 - 9:42

Alleen in het geval je dom-rechts bent, want dan is iedereen slimmer dan je denkt.

rvb2
rvb210 dec. 2019 - 10:29

Dat Belgen slimmer zijn dan je denkt komt omdat de Walen en het Duitstalige gedeelte van Belgie het gemiddelde IQ tot boven de 100 halen.

Jerry Bidet
Jerry Bidet10 dec. 2019 - 10:34

Fijn. Katootje bewijst direct het gelijk van onze pientere zuiderbuur.

Karingin
Karingin10 dec. 2019 - 11:29

Dus Jerry is ofwel een slaaf van z'n wijf, of hij verkracht haar regelmatig. Lekker typje.

Jerry Bidet
Jerry Bidet10 dec. 2019 - 11:34

@Karingin Dat eerste over het algemeen in het weekend, het tweede wanneer mijn favoriete kostje niet gekookt is. Niks geks aan toch?

MountEverest
MountEverest10 dec. 2019 - 12:50

@Karingin Zover bekend is Jerry Bidet geen moslim.

madbako
madbako10 dec. 2019 - 13:32

@Jerry Bidet 10 december 2019 at 12:34 @Karingin Dat eerste over het algemeen in het weekend, het tweede wanneer mijn favoriete kostje niet gekookt is. Niks geks aan toch? Precies! Imbecielen weten niet beter

Jerry Bidet
Jerry Bidet10 dec. 2019 - 14:09

@Mount Ach ja, sommige hier happen nog sneller dan een groep piranha's die drie maanden zonder voedsel zitten.

MountEverest
MountEverest10 dec. 2019 - 17:28

@Karingin Jij maakt jezelf belachelijk met je domme opmerking. Jerry is misschien erg rechts maar geen moslim.

madbako
madbako11 dec. 2019 - 8:19

@Jerry Bidet 10 december 2019 at 15:09 @Mount Ach ja, sommige hier happen nog sneller dan een groep piranha’s die drie maanden zonder voedsel zitten. Als men dat niet zou doen en me jou compleet zouden negeren was er toch niets meer aan en was je binnen de kortste keren verdwenen van het forum. Dus wees blij dat je nog een beetje aandacht krijgt.

Karingin
Karingin11 dec. 2019 - 22:48

ME: Wie maakt hier zichzelf nou belachelijk? Je haalt er moslims bij terwijl het over een misogyne blanke Vlaams nationalist gaat. Tja. Moeilijk te verkroppen hè, dat je eigen cluppie dezelfde vrouwenhaat koestert als jihadisten.