Joop

Belgische socialisten lozen parlementariër wegens contact met Grijze Wolven

  •    •  
18-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
154149632_0bdb4cf672_o

© cc-foto: Peter Forret https://flic.kr/p/eC4jh

De Belgische Franstalige sociaaldemocratische PS heeft Kamerlid Emir Kir uit de partij gezet. Kir, een zogeheten stemmenkanon, werd in 2012 als eerste burgemeester met een niet-Europese achtergrond van de gemeente Sint-Joost-ten-Node. In december ontvang hij een delegatie van zes Turkse burgemeester. Twee van hen bleken lid van de MHP, de partij die gelieerd is aan de extreemrechtse Grijze Wolven, een paramilitaire groepering die berucht is wegens aanslagen en moorden.
Het royement is een zware maatregel en in dit geval extra precair omdat de coalitie waar de PS deel van uitmaakt over een meerderheid van slechts een zetel beschikt. Kir is bovendien uiterst populair onder kiezers. Hij haalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen 48 procent van de stemmen binnen en is landelijk de op een na best scorende politicus. De PS wil daarentegen ook helder positie kiezen omdat extreemrechts een groeiend probleem is in de Belgische politiek waar nationalisten forse terreinwinst geboekt hebben.
De voorzitter van de PS, Magnette, verklaart:
"“Die sanctie is het gevolg van het niet-respecteren van het cordon sanitaire. Voor de PS is het respecteren van het cordon sanitaire van toepassing ten opzichte van alle verkozenen van extreem-rechts, ongeacht om wie het gaat en waar ze vandaan komen.”"
In De Standaard reageert Kir teleurgesteld maar ingetogen op de beslissing:
"“Ik lijk helemaal niet op de karikatuur die ze van mijn persoon gemaakt hebben. Ik ben een linkse man, een man met een overtuiging en een man van actie. Mijn resultaten op lokaal en federaal niveau pleiten voor mij. Het toont mijn gebrek aan welwillendheid tegenover extreemrechts voldoende aan. Ik heb mijn leven gewijd aan het bestrijden van extreemrechts, te werken aan meer sociale gelijkheid en mij in te zetten ten dienste van het volk.”"
Binnen de Brusselse afdeling van de PS zou een interne strijd aan de gang zijn tussen de scherpslijpers op het gebied van laïcisme, die iedere invloed van religieuze cultuur willen uitbannen, en communitaristen die de plaats van een individu binnen diens gemeenschap in ogenschouw nemen. Daardoor zou de straf voor Kir zwaarder dan gewoonlijk hebben uitgepakt.
cc-foto: Peter Forret
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (39)

Marin Cielo
Marin Cielo19 jan. 2020 - 19:22

Weet wie je vrienden zijn voordat je ze binnen laat. Een fout die maar al te vaak gemaakt wordt in deze tijd.

Freek3
Freek318 jan. 2020 - 23:07

Verstandig, blijkbaar goed gekeken naar wat er met Labour in het VK gebeurd is volgend op de weigering van de leider een paar anti-semieten in de partij aan te pakken.

2 Reacties
Pater
Pater20 jan. 2020 - 2:07

Labour heeft wel degelijk maatregelen genomen tegen interne antisemitische geluiden. Het tempo daarbij was helaas wat traag.

Marin Cielo
Marin Cielo20 jan. 2020 - 19:28

Het hielp ook niet dat de leider zelf de ergste was.

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos18 jan. 2020 - 20:05

Wat zal Lodewijk Asscher een deja vu gevoel hebben. De situatie bij de PS is identiek als die bij de PVDA van een jaar of 5 geleden. Hij zette toen Kuzu en Ozturk uit de partij wegens iets teveel banden met de Erdoclan. Nu speelt in het Franstalige deel van Belgie precies hetzelfde. Ook deze partij is half overgenomen door de Lange Arm Turken. Zeker in de deelgemeente Sint Joost Ten Node, de deelgemeente met het grootste percentage (Turks-) Turkse bewoners. Ze hebben daarom een burgemeester van Turkse komaf. Daar horen Turkse gewoonten bij. Cliëntelisme en het Griekse Roesfetti (vrienden en familie op strategische plekken neerzetten bij). Zo valt het op wanneer de gemeente Sint Joost een vervallen pand koopt en restaureert er altijd een Turkse uitbater krijgt. Er worden ook veel misstanden, zoals in de peeskamers in de Linnestraat, de Dupontstraat en de Rivierenstraat, door de vingers gezien of na een plaatselijk FOEI-gesprek vergeven. Nagenoeg alle peeskamers in Sint Joost (ongeveer 75) hebben Turkse uitbaters. De Haachtsesteenweg (tussen Metro station Kruidtuin/Botanique en Schaarbeek) wordt in de volksmond ook wel Chaussée Erdogan genoemd. Dit vanwege de vele Turkse eethuisjes, kapsalons en een paar wasserettes. Deze vaak slecht bezochte zaken hebben volgens de NBB enorme omzetten en maken goede winsten. De zeer bekende Branbantsestraat, een straat met veel Turkse winkels ligt bijna geheel in de gemeente Schaarbeek. Ik ben benieuwd of het tot een totale scheuring komt bij de Franstalige Socialisten. De Emir kan bij de heren Kuzu en Ozturk en met een beetje begeleiding uit Ankara de partij PENSE! (Franse vertaling van Denk) op richten. Hij zal zeker kansrijk zijn De PS zal het wel overleven. Na het Samusocial schandaal en de grappen rondom de exploitatie VZW van de Heizel zullen ze dit ook wel overleven.

12 Reacties
Pater
Pater19 jan. 2020 - 1:54

"De situatie bij de PS is identiek als die bij de PVDA van een jaar of 5 geleden. Hij zette toen Kuzu en Ozturk uit de partij wegens iets teveel banden met de Erdoclan." Grijze wolven zijn echt heel wat anders dan de " Erdoclan."

DaanOuwens
DaanOuwens19 jan. 2020 - 7:53

@ Lowieke de Vos Je levert hier een haatzaaiende extreem rechtse tekst af. Je legt een verband tussen Asscher, de Nederlandse PvdA, het fascisme, Denk en de prostitutie. Je rijgt wat feitjes aan elkaar en doet alsof ze iets met elkaar te maken hebben. Die benadering kan slecht twee redenen hebben. Er is sprake van kwaadaardigheid of domheid.

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye19 jan. 2020 - 8:21

Volledig met je eens, zou deze tekst zelf hebben kunnen schrijven.

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos19 jan. 2020 - 8:39

@Daan Ouwens. Het enige verband dat ik leg is dat er in de Nederlandse PVDA eind 2004 ook er veel door de Turkse Overheid aangestuurde mensen waren. Dit was ook de reden om Kuzu en Ozturk uit de PVDA te zetten. Bij de Brusselse PS speelt nu precies hetzelfde. Emir Kir is zelf geen grijze wolf, maar hij wordt ook geheel door Ankara aangestuurd.Veel getrouwen van de Emir hebben zelfs AKP in de gepersonaliseerde nummerplaten van hun auto laten zetten. Deze getrouwen, vaak dikke BMW X5 rijders, rijden dan tijdens de verkiezingen met posters van de PS rond. Je kunt de Nederlandse PVDA een compliment maken dat ze een jaar of 5 geleden begonnen zijn met het wegwerken van elementen die helemaal niet in de Partij thuis horen. Labour zit nog in een diepe ontkenningsfase en de Belgische SPA en PS zijn nu langzaam maar zeker wakker aan het worden. @Pater Om even je geheugen op te frissen, waren het geen Grijze Wolven jongetjes die op de Erasmusbrug liepen te schreeuwen dat Erdogan hun leider was?

MountEverest
MountEverest19 jan. 2020 - 9:25

@Daan Lowieke heeft het beter gezien dan jij. Hij is dan ook niet ideologisch verblind. Beide partijen hebben mensen op de lijst gezet die stemmen uit de Turkse gemeenschap moesten trekken. Dat heeft ertoe geleid dat ze mensen aangetrokken hebben die banden hebben met Erdogan en in België ook met de Grijze Wolven. Dat was dus een beetje dom.

Tom7
Tom719 jan. 2020 - 9:33

Schaarbeek is zo goed als omgevolkt dat is duidelijk, keek daar bij een basisschool, van de 100 liep er nog misschien nog 1 autochtoon rond. Benieuwt wat dat op gaat leveren, vond de sfeer overigens nog ok daar, beter als A-Dam, of de neerslachtigheid van R-dam Zuid. Als je dan de resultaten van omvolking in de grote steden van Zweden leest, lijkt alles mogelijk te zijn, arme, arme vrouwen, daar gaat hun vrijheid en veiligheid.

DaanOuwens
DaanOuwens19 jan. 2020 - 13:11

@ Lowieke de Vos Jij schrijft: Bij de Brusselse PS speelt nu precies hetzelfde. Nou dus niet. Binnen de PvdA speelde een discussie over verschillende meningen. Niet over Turkije, niet over fascisten, niet over prostitutie. Deze reeks wordt niet voor niets zo opgeschreven door jou. Je eerste zin was: Wat zal Lodewijk Asscher een deja vu gevoel hebben. Er is weinig reden om Asscher aan prostitutie te linken maar jij hebt het gedaan. @ MountEverest Jij schrijft; Hij is dan ook niet ideologisch verblind. Hij is verblind door afkeer voor sociaal democraten, net zoals jij. Daarom is het feit dat jij hem steunt niet echt verrassend.

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos19 jan. 2020 - 14:40

@Daan, Waar staat dat ik Lodewijk Asscher benoemd heb als vriend van uitbaters van peeshuizen? Hij heeft tijdens zijn wethouderschap wel het tegenovergestelde bewezen. Het deja vu gevoel was alleen dat de PVDA wel erg onder invloed van de Turkse machthebbers stond zoals de PS nu ook ontdekt heeft dat zi ook erg onder invloed van de Turkse machthebbers staan. Ik heb geen afkeer was Sociaal Democraten. Ik heb wel een stevige afkeer van religekkies. En dus ook aan van de werkelijkheid losgezongen dwingelanderige zendelingen van het evangelie van Marx, in de volksmond ook wel de Linkse Kerk of Regressief Links genoemd.

DaanOuwens
DaanOuwens19 jan. 2020 - 19:21

@ Lowieke de Vos Jij schrijft: Waar staat dat ik Lodewijk Asscher benoemd heb als vriend van uitbaters van peeshuizen? Dat doe je in je eerste zin: Wat zal Lodewijk Asscher een deja vu gevoel hebben. Door Asscher daar te noemen leg je het verband. Doelbewust. En je schrijft: Ik heb geen afkeer was Sociaal Democraten Dat blijkt wel uit je tekst.

Pater
Pater20 jan. 2020 - 2:11

@lowieke De Nederlandse 'Erdoclan' rond Denk heeft helemaal niets met de Grijze Wolven te maken, ik protesteer zeer tegen die vergelijking.

Paulus3
Paulus320 jan. 2020 - 17:42

@Daan. "Je rijgt wat feitjes aan elkaar en doet alsof ze iets met elkaar te maken hebben" Dat doe je zelf maar zo staat het er niet. De eerste paragraaf is niet de andere.

DaanOuwens
DaanOuwens21 jan. 2020 - 12:14

@ Paulus Jij schrijft: Dat doe je zelf maar zo staat het er niet. Zo staat het er wel.

Wilma3
Wilma318 jan. 2020 - 16:30

Goede actie! Je wilt als partij graag stemmen krijgen en behouden maar niet tegen elke prijs. Extreem rechts heeft niets te zoeken bij een socialistische partij.

de Boer2
de Boer218 jan. 2020 - 16:14

Sint Joost is een gemeente in het Brussels gewest en ligt niet zo ver van Schaerbeek af. Het is er dus bepaald veelkleurig. Dat een burgemeester van die gemeente wel eens gemeenteleden ontmoet die verschillend zijn in hun opvattingen is duidelijk: er wordt aan de poort van het stadhuis niet geselecteerd op het CV.. Een advocaat wordt ook niet aangekeken op zijn cliënt. Het is dus bij nader inzien een wat rare reactie van Paul Magnette om zijn stemmenkanon te vernagelen op grond van roddel. Magnette verklaart ook wel te willen praten met de N-VA namens de PS maar dan wel als De Wever inbindt. Daarom zit er geen schot in de vervanging van Michel I. ( Niet zo erg vindt de Boer, want Coen Geens en Maggie de Block zijn uitzonderlijk verstandige ministers die nog hard aan het werk zijn.) I t needs 2 to tango, maar de PS danst het liefst alleen op een verder lege dansvloer. Denk vooral niet dat de de PS iets is als onze PvdA, soepel in de omgang. Dat zijn pas echte socialisten net als de PVDA in Vlaanderen. Gestaalde kaders en harde koppen.

1 Reactie
Lowieke de Vos
Lowieke de Vos18 jan. 2020 - 19:37

Sint Joost Ten Noode ligt tegen Schaarbeek aan. De enorme verschillen tussen deze twee deelgemeenten komen vooral tot uiting in het Prostitutiebeleid.Het stukje Aarschotstraat dan in Sint Joost list heeft geen Prostitutie meer en in Schaarbeek zijn allemaal keurig nette peeskamers (goed te zien vanaf de trein tussen Antwerpen en Brussel Noord). De Prostitutie in Sint Joost zijn allemaal Afrikaanse dames die in aftanse peeskamertjes hun diensten proberen aan te bieden. De uitbaters van de deze peeskamertjes zijn bijna zonder uitzondering Turken die door de Emir en de PS worden gedekt. Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg18 jan. 2020 - 14:56

grijze wolven opereren in de Turks-Islamitische Vereniging Nederland en proberen jongeren te rekruteren. Deze islamitische turken zijn het grootste fascistische, nationalistische en extremistische gevaar als je kijkt naar extreem-rechts. Maar toch krijg ik niet het gevoel dat de meeste jopers deze extreemrechtse fascisten bedoelen als ze het over het gevaar van rechts hebben.

10 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens18 jan. 2020 - 17:47

@ Tuna Gretberg Jij schrijft: Maar toch krijg ik niet het gevoel dat de meeste jopers deze extreemrechtse fascisten bedoelen als ze het over het gevaar van rechts hebben. In Nederland is de aanhang van de PVV en het FvD ook veel gevaarlijker.

Thuru
Thuru19 jan. 2020 - 0:58

@DaanOwens Mensen die op FvD stemmen of PVV stemmen zijn niet gevaarlijk. Ook de leden niet. Het zijn bezorgde burgers. Gevaarlijk is in dit geval onzin. Dank U.

Joe Speedboot
Joe Speedboot19 jan. 2020 - 5:37

'Maar toch krijg ik niet het gevoel dat de meeste jopers deze extreemrechtse fascisten bedoelen als ze het over het gevaar van rechts hebben.' Had je nog niet door dat dat soort nationalistische types zijn allemaal loten van één en dezelfde stam zijn? Erdogan, Bolsenaro, Trump, Orban, Duterte, Modi, Baudet en Wilders, het zijn allemaal door rancune gedreven nationalistische macromannetjes die in de kern hetzelfde prediken. Allemaal extreem rechts, nationalistisch, tegen een fatsoenlijke rechtstaat en uit op absolute macht. Helaas zijn er op alle continenten sukkels te vinden die als lemmingen achter dat soort gasten aanlopen.

DaanOuwens
DaanOuwens19 jan. 2020 - 13:14

@ Thuru Jij schrijft; Mensen die op FvD stemmen of PVV stemmen zijn niet gevaarlijk. Ook de leden niet. Het zijn bezorgde burgers. Deze burgers zijn erg gevaarlijk zij proberen langs politieke weg de grondrechten van minderheden in te perken. dat is ent zo gevaarlijk als het plegen aan aanslagen. Het resultaat is hetzelfde, angst bij de groep die het slachtoffer wordt.

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg20 jan. 2020 - 7:57

@Daan: als je langs democratisch/politieke weg probeert wetgeving aan te passen is dat dan net zo gevaarlijk als: 1976 April Onderzoek naar mishandeling twee Turken door Grijze Wolven in Schiedam. 1976 Juni aanslag Grijze wolven Rotterdam Hillelaan , 1 dode, 2 gewonden. 1976 November Intimidatie vakbond NVV. 1979 Januari mishandeling moskeegangers Putselaan Rotterdam. 1979 Maart Aanslag Utrecht. 1 dode. 1979 Mei Vernieling gebouw Twents Turkse Arbeidersvereniging Enschede door Grijze Wolven. 1979 September aanslag Grijze Wolven Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen, 1 dode en 1 gewonde. 1982 Juni Mishandeling Turkse arbeiders door Grijze wolven bij het Turks Consulaat Rotterdam. 1995 April aanslag met brandbom op de Houtrusthallen naar aanleiding van het oprichtingscongres van de HTF in Den Haag 1996 Januari Schietpartij Bergen op Zoom. 1 dode, 8 gewonden. 1997 April Betrokkenheid Grijze Wolven bij brandstichtingen met Molotovcocktails Schilderswijk, Den Haag. 1997 Oktober Bedreigingen aan schrijvers Mehmet Ülger en Stella Braam na uitbrengen boek over Grijze Wolven 2002 Protesten bij bijeenkomst Grijze Wolven in de Brabanthallen in Den Bosch. 2007 Oktober Poging tot brandstichting Koerdisch Centrum in de wijk Spijkerkwartier Arnhem 2011 Aanslag Koerdisch Cultureel Centrum in Amsterdam 2015 September Aanslag met Molotovcocktails op Koerdisch buurthuis Versam in Rotterdam 2016 Mei Tijdens een optocht in Arnhem wordt het Grijze Wolven gebaar gemaakt ondanks afspraken. 2017 Maart Aanslag Grijze Wolven op drie Koerden bij Turks Consulaat Brussel, 3 doden 2017 Maart Rellen bij Turks Consulaat Rotterdam. 2018 Maart Ophef over Turkse vlaggen in stembureau Nijmegen 2018 April Commotie rond bijeenkomst van extreem-rechtse Turken in Cultureel Centrum Lindenberg, Nijmegen. Kan jij een vergelijkbare lijst produceren van terreur, intimidatie en geweld door de PVV of FvD? Heel bijzonder dat jij die turkse fascisten verdedigt door gelijk de aanval te kiezen op Nederlandse democratische partijen.

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg20 jan. 2020 - 7:59

Heel opvallend dat je geen enkele (extreem)linkse leider noemt. In die 'heilstaten' is het nou ook niet echt gezellig te noemen. Vanwaar die selectieve verontwaardiging?

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg20 jan. 2020 - 8:59

laatste opmerking was voor joe speedboot

DaanOuwens
DaanOuwens20 jan. 2020 - 9:16

@ Tuna Gretberg Jij schrijft: Kan jij een vergelijkbare lijst produceren van terreur, intimidatie en geweld door de PVV of FvD? Nee, de Nederlandse fascisten hebben helemaal geen geweld nodig. Ik schreef dan ook al: Deze burgers zijn erg gevaarlijk zij proberen langs politieke weg de grondrechten van minderheden in te perken. dat is ent zo gevaarlijk als het plegen aan aanslagen. En je schrijft: Heel bijzonder dat jij die turkse fascisten verdedigt door gelijk de aanval te kiezen op Nederlandse democratische partijen. Heel bijzonder dat jij in mijn tekst kan lezen dat ik fascisten zou verdedigen. Dat staat er namelijk niet. In jouw tekst staat wel dat je Nederlandse fascisten verdedigt.

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg20 jan. 2020 - 13:02

@daan: dus als burgers het democratisch lukt om iets te wijzigen dan vind jij dat gevaarlijk? Overigens als jij een dergelijke lijst wel zou kunnen produceren van Nederlandse politieke partijen dan zou ik, zonder direct te wijzen naar anderen, direct afstand nemen van het gedachtegoed van die partijen. Dat zie ik bij jou niet gebeuren. Sterker nog: als je wordt gewezen op de terreur van turken dan is jouw enige reactie dat democratisch gekozen partijen in Nederland veel gevaarlijker zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens20 jan. 2020 - 17:19

@ Tuna Gretberg Jij schrijft: dus als burgers het democratisch lukt om iets te wijzigen dan vind jij dat gevaarlijk? Maar natuurlijk. Ik heb niet de illusie dat de meerderheid bereid is rekening te houden met de minderheid. Erdogan is ook gewoon gekozen. Trump ook. En nog langer geleden werd ook een dictator gekozen. Er is dus geen enkele reden om geen vraagtekens te zetten bij een democratische stemuitslag. En je schrijft: .. zonder direct te wijzen naar anderen, direct afstand nemen van het gedachtegoed van die partijen. Dat zie ik bij jou niet gebeuren. Ik niet ,ik heb niets met fascisme FVD, PVV of Grijze Wolven. Maar ik zie geen enkele reden om daar uitspraken over te doen omdat jij dat wil. Ik ben jou namelijk niets schuldig.

DaanOuwens
DaanOuwens18 jan. 2020 - 13:46

Prima stap. De sociaal democraten staan mijlenver van extreem rechts. Dat soort mensen hoort dus niet thuis binnen een linkse partij.

6 Reacties
Lowieke de Vos
Lowieke de Vos19 jan. 2020 - 8:43

Je mag je alleen afvragen hoe ze binnen gekomen zijn. Iets met een 'politiek correcte kramp' ?

DaanOuwens
DaanOuwens19 jan. 2020 - 13:17

@ Lowieke de Vos Jij schrijft; Je mag je alleen afvragen hoe ze binnen gekomen zijn. Iets met een ‘politiek correcte kramp’ ? Dat turken volgens jou geen lid mogen worden van een Nederlandse politieke partij snap ik gezien je overige teksten wel. Maar niet discrimineren is geen politiek correcte kramp maar gewoon handelen naar de grondwet.

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos19 jan. 2020 - 14:48

@Daan, Er is toch iets van een ballotagecommissie? Natuurlijk mag een Turk lid worden van de PVDA. Hij mag ook op de kieslijst van de PVDA. Maar voordat hij op de kieslijst komt, mag het 'vlees toch wel even gekeurd worden'. Wanneer iemand het evangelie van Erdogan begint te verkondigen of zich iets te overdadig bezondigd aan cliëntelisme, dan moet je als partijbestuur toch ingrijpen? Waarom hebben ze dat zo lang laten versloffen? Dit heeft niets met het feit dat het Turken zijn te maken. Je maakt me nu, waarschijnlijk uit onmacht om met een serieus argument te komen, terloops voor racist uit.

DaanOuwens
DaanOuwens20 jan. 2020 - 13:38

@ Lowieke de Vos Jij schrijft: Maar voordat hij op de kieslijst komt, mag het ‘vlees toch wel even gekeurd worden’. Dat gebeurd ook, in ieder geval bij de Nederlandse politieke partijen. Dat zal in België niet echt anders zijn. En je schrijft; Wanneer iemand het evangelie van Erdogan begint te verkondigen of zich iets te overdadig bezondigd aan cliëntelisme, dan moet je als partijbestuur toch ingrijpen? Omdat dit soort procedures niet feilloos zijn. Dus zij ze genoodzaakt een gemaakt fout te herstellen. Prima dus. Het cliëntelisme is een gevolg van de inrichting van de Belgische politiek. Burgers verwachten dat zij hun gekozen bestuurder kunnen benaderen met hun problemen. Overigens in Limburg en in kleinere dorpen gebeurd dat ook. Ik vind het persoonlijk helemaal niks. Ik geloof ook niet in een gekozen burgemeester. Maar dat hier sprake is van cliëntelisme kan je de socialisten niet verwijten. En denk jij nou echt dat deze man in zijn selectie gesprek de lof van Erdogan heeft gezongen? Dat is wel erg naïef. Jij schrijft: Je maakt me nu, waarschijnlijk uit onmacht om met een serieus argument te komen, terloops voor racist uit. Dat klopt dat komt door jouw formulering ‘politiek correcte kramp’ en enkele andere teksten van jou in deze discussie. Dat soort termen zijn gangbaar voor mensen die geen Turken in politieke functies willen. Dus niet uit onmacht, maar als reactie op jouw woorden.

Paulus3
Paulus320 jan. 2020 - 17:38

@Daan ‘politiek correcte kramp’ is niet alleen een schild voor racisten. Het is ook een struikelblok voor verdwaalde liberalen en sociaal democraten. Zoals je zegt, men kan feilen. Als iemand op het laatste wijst is die daarom nog geen racist. Gewoon bij de feiten en logica blijven ipv schelden.

DaanOuwens
DaanOuwens21 jan. 2020 - 7:31

@ Paulus Jij schrijft: Zoals je zegt, men kan feilen. Als iemand op het laatste wijst is die daarom nog geen racist. Lowieke de Vos wijst niet op het falen en het herstel, hij verwijst direct naar een ‘politiek correcte kramp’ Jij zou gewoon bij de feiten en logica kunnen blijven ipv onterechte verwijten te maken.

Thuru
Thuru18 jan. 2020 - 13:27

Grijzen Wolven, extremistische Turkse organisatie. Dacht al zo iets, maar voor de zekerheid op Google opgezocht.