Joop

Belgische regering definitief gevallen

  •  
26-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paleis_300.jpg
Breuk komt op 'ongelukkig moment'
De Belgische koning Albert heeft het ontslag van premier Yves Leterme vanavond aanvaard. Een poging van de Waalse Didier Reynders om een uitweg uit de crisis te vinden faalde.
NRC Handelsblad schrijft:
De kans is groot dat er nu snel nieuwe verkiezingen worden gehouden in België. Die komen dan op een ongelukkig moment. België is vanaf 1 juli roulerend voorzitter van de Europese Unie. Bovendien dreigen nieuwe verkiezingen ongrondwettig te zijn. Een andere mogelijkheid is de vorming van een noodregering.
Het kabinet viel over een conflict rond de Brusselse kiesdistricten Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV). Vlamingen willen de politieke invloed van Waalse inwoners daar terugdringen.
cc-foto: Arnaud G

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

GroteGeest
GroteGeest26 apr. 2010 - 20:47

Och Och dat mooie ´gekunstelde´ Belgie! Het heeft zich zelf veroordeeld tot Siamese tweeling met twee eigen willetjes hahahah. Als Vlamino moet schijten, moet Wallino door het lot noodgedwongen mee naar de plee en vice versa hahahaha. Wat een aandoenlijke kolder! Vlamino en Wallino ik heb een oplossing in de aanbieding! Laat u scheiden door een top van Eurochirurgen, laat Vlamino herenigen met zijn dartele halfbroertje uit het Noorden en laat Wallino adopteren door Frank uit het zuiden!?

Paradox2
Paradox226 apr. 2010 - 20:47

Tijd dat Atabëlg eens goed orde op zaken stelt. Alle mensen die in België wonen zijn Belgen, spreken één taal (ik denk dat Duits een mooi alternatief is), hebben één economie, en knuffelen Philip (de politicus) de grens over, gezien hij dan niet langer nodig is.

Tarak
Tarak26 apr. 2010 - 20:47

Tijd om door te pakken en dat land op te splitsen. Twee culturen werkt nu eenmaal niet in één land, ook niet in België.

1 Reactie
Klaas2
Klaas226 apr. 2010 - 20:47

---[Twee culturen werkt nu eenmaal niet in één land, ook niet in België. ]--- Zullen we dan ook maar Limburg en Brabant van Nederland afscheiden? En Beieren van Duitsland? En Corsica van Frankrijk...