Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgische operatie tegen extreemrechts terrorisme bij militairen

  •  
03-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
politiebelgie

© De politie is aanwezig in het stadscentrum. ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

De Belgische politie heeft woensdagochtend huiszoeking gedaan bij drie kazernes en acht woningen van militairen. Het gaat om een actie tegen soldaten met extreemrechtse sympathieën, meldt De Morgen.
Het extreemrechtse gedachtengoed bij de militairen kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar Jürgen Conings, de extreemrechtse militair en corona-ontkenner die wekenlang werd gezocht nadat hij viroloog Marc Van Ranst had bedreigd.
Het federaal parket verdenkt de militairen van het verspreiden van extreemrechtse berichten die kunnen leiden tot terrorisme. De politie heeft materiaal in beslaggenomen. Op basis daarvan zal er meer onderzoek worden gedaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts4 nov. 2021 - 9:27

Ik vraag me wel af welk extreem rechts dit dan is, want je hebt ze in allerlei vormen tegenwoordig, gericht tegen allochtonen, Joden, of gewoon iedereen die niet denkt zoals zij etc. etc. En dan belangrijker, hoe kom je van dit gedoe af...... betere voorlichting op scholen, meer aandacht voor geschiedenis bijvoorbeeld, en dan misschien minder gericht op jaartallen en zo, maar meer op de oorzaken van conflicten en de gevolgen ervan, en de gevolgen van extremistische ideologieën, van welke kleur dan ook.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens4 nov. 2021 - 13:13

@ MartinL1968 Jij schrijft: Ik vraag me wel af welk extreem rechts dit dan is, want je hebt ze in allerlei vormen tegenwoordig, gericht tegen allochtonen, Joden, Wat extreem rechts is, is gelukkig vrijwel iedereen duidelijk. Maar gezien je overige reacties is het verklaarbaar dat je dit schrijft. Je eigen gedachtengoed leunt sterk aan tegen extreem rechts. Maar het belangrijkste kenmerk van extreem rechts is de band die zij zien tussen zichzelf, hun volk, hun historie, hun cultuur en hun grondgebied en soms hun geloof. Mensen die in hun familiegeschiedenis alle hokjes kunnen afvinken zijn de uitverkorenen. Alle anderen bevinden zich op de verkeerde plaats. Dus is extreem rechts niet te definiëren aan de hand van waar ze tegen zijn maar waar ze voor zijn. Extreem rechts kan tegen moslims, joden, links en gekleurde mensen zijn. Soms zelfs tegen rechtse liberalen maar dat gebeurd niet vaak. Baudet is daarmee extreem rechts, maar ook de Turken in Turkije die aanhanger zijn van Erdogan en natuurlijk ook de nationalistische Turken in Nederland die vinden dat Erdogan de grootste leider is, de Turken het mooiste volk en Turkije het mooiste land. Raar dat die hier wonen gezien hun eigen opvattingen. Maar ook de zionisten in Israël die vinden dat Israël en joodse staat zijn extreem rechts. Die hebben geen afkeer voor joden maar wel voor mensen met een ander geloof. Daarom is het verstandig te kijken naar de opvattingen van de aanhangers van extreem rechts en niet naar hun slachtoffers. Dat kan namelijk vrijwel iedere groep zijn.

NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts5 nov. 2021 - 8:18

Daan..... waarom ben ik extreem rechts? Omdat ik niet extremistisch links denk? Het is een beetje de tendens hier heb wel gemerkt, als je niet denkt zoals iemand als jij dan komt er het uiteindelijk het stempelje extremistisch rechts. De laatste keren dat ik gestemd heb was op de partij voor de dieren, ja, en die zijn echt heel rechts, pffff, omdat ik vooral tegen de consumptiemaatschappij ben, ervoor vaak PvdA, want kom uit een "rood nest". En verder ben ik kritisch op mensen die zichzelf profileren als betrokken etc maar ondertussen gewoon meedraaien in de plastic soep veroorzakende verslaving aan consumeren. Hypocrisie stinkt. Mensen demoniseren stinkt nog veel harder. Maar ga verder zoals je bezig bent. Mij heb je er niet mee.

Greendutch
Greendutch3 nov. 2021 - 16:12

leger, politie, gevangenissen, religie en straffen hoort bij elkaar, helaas, tot en met de doodstraf -door streng-christelijke partij van van der Staaij, SGP, die dat terug wil in NL . de manier van denken die ontstaat blijkbaar als je bezit hebt en je bezit moet beveiligen. er zou standaard bij leger controle moeten zijn op terrorisme, net zo bij politie, gevangenissen en andere (extreem)rechtse groeperingen, zie artikel vandaag m.b.t. nieuwe omroep ON(gewenst) en (extreem)rechtse politieke partijen want daar duiken altijd gevaarlijke uitspraken en gedragingen op. de voetbalhooligans zitten ook vaak in die hoek, de viruswaanzinnigen, de anti-vaxxers etc etc. we zijn in dringende nood naar wat aardige liefhebbende mensen met goede boodschappen. wie meldt zich?

2 Reacties
Rutger Groot
Rutger Groot4 nov. 2021 - 8:40

Eh, je uit terechte zorg tav van allerlei rechtsgekke clubjes en ja die moeten we goed in de gaten houden. Maar de afgelopen decennia kwam het gevaar toch echt van ideologisch gekke islamisten, en met de situatie in Afghanistan wordt die dreiging er niet minder om, in tegendeel. Dus laten we de terroristische dreiging niet te eenzijdig belichten...

Erik Geven2
Erik Geven24 nov. 2021 - 10:54

'er zou standaard bij leger controle moeten zijn op terrorisme, net zo bij politie,' Die is er..

Paul250371
Paul2503713 nov. 2021 - 13:20

Sie sind wieder da.

1 Reactie
Geen3
Geen33 nov. 2021 - 14:45

Fijn, dat het ontdekt is toch? Dus, vooralsnog geen zorgen! Ik zou zeggen, ga zo door!