Joop

Belgische minister knijpt haar neus dicht bij verhaal van Vlaams Belang

  •  
10-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2910 keer bekeken
  •  

De Belgische minister Zuhal Demir heeft haar neus dichtgeknepen toen Stefaan Sintobin van Vlaams Belang een verhaal afstak in het Vlaamse parlement. Dat viel niet in goede aarde bij de volksvertegenwoordiger van de racistische partij, schrijft HLN. “Maar allez zeg, wat een belachelijke reacties allemaal. Een pilletje te veel genomen vanmorgen ofzo”, foeterde hij.

Demir vertelt daarop hoe ze als kind thuis “die boekskes van Vlaams Belang en Vlaams Blok” kreeg. “Daar stonden die vliegtuigen in. Dat ging over mij. En dat ging over mijn vader. Terug naar eigen land.”

N-VA-politica Demir, een soort Belgische Christianne van der Wal, had het eerder tijdens het stikstofdebat ook al aan de stok met Sintobin. Nadat ze vertelde dat haar in het oosten van Turkije geboren vader trots is op zijn afkomst, reageerde Sintobin als door een wesp gestoken. “Ik wist wel dat u van Koerdische afstamming bent, u hoeft hier niet telkens uw levensverhaal te vertellen.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

oproerkraaier
oproerkraaier11 jun. 2023 - 21:29

Het is gewoon volstrekt begrijpelijk. Niets meer, de rest is onzin.

oproerkraaier
oproerkraaier11 jun. 2023 - 21:26

Niet alleen in economisch opzicht, dat Wilders op Rutte lijkt. https://images.nrc.nl/e_5ym-MtsqwFOH2VX3CoHPi7MV0=/640x/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/bvhw/files/2016/01/ANP-9079433.jpg

Joop  den Uil
Joop den Uil11 jun. 2023 - 10:57

het demonstratief dichtknijpen van je (eigen) neus is een persoonlijk gebaar en dient in geen geval het landsbelang. Een ''bergkamp'' zou hiervoor een opmerking cq schorsing voor aangevraagd moeten hebben (moeten hebben).

5 Reacties
Roep en Toeter
Roep en Toeter11 jun. 2023 - 12:24

Het is inderdaad niet te hopen dat de Belgische praktijk dat ministers denigrerende gebaren naar parlementsleden maken gaat overwaaien naar Nederland. Anderzijds laat het natuurlijk wel zien wat voor vlees je in de kuip hebt en dat is ook wat waard.

oproerkraaier
oproerkraaier11 jun. 2023 - 13:20

Wat een onzin. Het kijken op een smartphone is vele malen meer beledigend.

LaBou
LaBou 11 jun. 2023 - 16:25

Ach, hier in Nederland zat ene Hans Hoogervorst kokhalsgebaren te maken toen zijn zorgmonster werd behandeld. En daar werd ook niet op ingegrepen. Dan is dit maar klein bier.

Zandb
Zandb12 jun. 2023 - 6:52

Joop En waarom dient het dichtknijpen van je neus (die moeilijk die van een ander kan zijn) niet het landsbelang. Uw antwoord zou, ben ik bang, duidelijk maken, dat zo'n tweederde van wat in de volksvertegenwoordiging gezegd of gebaard wordt bij het grof vuil kan. Ik meen dat je gerust mag zeggen dat je vindt dat zo'n opmerking stinkt maar zo'n gebaar is minstens zo effectief en een prima alternatief. Waar een voorzitter als Bergkamp op zou moeten letten is of een gebaar, dan wel woorden bedoeld zijn om te kwetsen of dat dat/die een serieuze mening vertolkt/vertolken.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk12 jun. 2023 - 9:50

"En daar werd ook niet op ingegrepen." Het aangehaalde voorbeeld van minister Hoogervorst werd er juist wel door de toenmalige kamervoorzitter ingegrepen. Dat zal de huidige Bergkamp zelf niet doen.

Bernie2
Bernie211 jun. 2023 - 9:32

Terecht, volkomen terecht. Dit fascistisch tuig hoort natuurlijk sowieso niet in een democratisch parlement, net als de fascistoïde Wilders, zijn handlangers en het doodenge FvD smaldeel die niets te zoeken hebben op het Haagse pluche. Laat je diepste minachting blijken als dit tuig van zich laat horen. Steeds weer opnieuw.

3 Reacties
Kevin Kruk
Kevin Kruk11 jun. 2023 - 11:46

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Sonic2
Sonic211 jun. 2023 - 19:01

Het ergste is de nog net niet uitgesproken dwang. Je moet en zal dit soort partijen en mensen behandelen alsof het normaal is. Anders demoniseer je. Anders wil je een nieuwe Volkert. Anders kun je niet omgaan met andersdenkenden. Ik wil en hoef niet eens de minachting voor dat tuig uit te spreken. Het is meer dat je het bijna niet meer mag doen. Dat iets afwijken van wat Wierd Duk zegt al fout is. Het is een soort omgekeerde woke. Wat het voor mij bijzonder aantrekkelijk maakt om het wel te doen. Ik vind u reactie dan ook verfrissend. Omdat hij politiek incorrect is met de mores die ons al 20 jaar is opgedrongen. En vooral dat laatste hoef ik niet te hebben.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk12 jun. 2023 - 9:52

" Je moet en zal dit soort partijen en mensen behandelen alsof het normaal is." Het zijn ook normale beschaafde partijen, net zoals op links ook een normale partij bestaan. De rest is het goedpraten van de eigen intolerantie ten opzichte van alles wat niet links is.

GeenProbleem
GeenProbleem11 jun. 2023 - 9:25

'N-VA-politica Demir, een soort Belgische Christianne van der Wal,' Als politica vergeleken worden met Christianne van der Wal, daar zou ik niet vrolijk van worden..

4 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier11 jun. 2023 - 13:47

Jij doet me ook aan haar denken.

Sonic2
Sonic211 jun. 2023 - 20:47

Vlaams Belang is een soort foute kruising tussen PVV en Forum. De Vlaamse Wilders en Baudet. Daar zou je niet vrolijk van moeten worden. En dat zou u eigenlijk ook moeten typen. Maar liever gooit u er een "grappig" bedoelde sneer uit naar Christianne van der Wal. Heel erg veilig en je weet dat je niet schuimbekkend fake rechts op je dak krijgt. Het is niet eens iets links of rechts. Het heeft niets te maken met afwijkende meningen of geen afwijkende meningen. Het zou iets moeten zijn wat onomstreden is. Iedereen moet zijn neus ophalen voor Vlaams Belang.

GeenProbleem
GeenProbleem12 jun. 2023 - 8:17

@sonic 'Maar liever gooit u er een "grappig" bedoelde sneer uit naar Christianne van der Wal.' Van der Wal is een lichtgewicht, die sneer is dan ook 100% terecht. Verder zit Demir helemaal niet bij het VB maar bij de N-VA.

GeenProbleem
GeenProbleem12 jun. 2023 - 8:19

@Sonic ' En dat zou u eigenlijk ook moeten typen. ' Geen denken aan.

Martin van der Linde
Martin van der Linde11 jun. 2023 - 9:07

Wat me bevalt is het losse en het spontane in de reactie. Niet dat stijve, wat we hier in Nederland kennen.

1 Reactie
Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen11 jun. 2023 - 14:24

Nou ja, wij hadden minister Hans Hoogervorst en zijn kotsgebaar, dat was ook spontaan. Heeft 'ie wel zijn excuses voor aangeboden later.

Vuurrood
Vuurrood11 jun. 2023 - 8:55

Terecht dat de neus dichtgeknepen wordt bij ieder woord dat Vlaams Belang uitkraamt. Nog beter zou zijn als alle fatsoenlijke partijen gezamenlijk een bakkie gaan doen als een zeer rechts persoon het katheder beklimt!

oproerkraaier
oproerkraaier10 jun. 2023 - 21:40

goeie reactie! Helaas krijgt het rechtse smaldeel hier die niet.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin11 jun. 2023 - 9:35

Heb je de optocht met vlaggen in Brussel van het Vlaams Belang niet gezien. Dat zijn collaboratie-vlaggen.

TheBigLebowski
TheBigLebowski10 jun. 2023 - 21:25

Echt wat zijn het vaak enge mensen die aan de rechterkant van het politieke spectrum staan, gatverdamme.