Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgische federale politie valt kantoren VRT binnen

  •  
22-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1099 keer bekeken
  •  
vrt_wikimediacommons

© © Wikimedia

De Belgische federale politie heeft woensdagochtend een inval gedaan bij publieke omroep VRT. Volgens De Standaard zou er sprake zijn van een gerechtelijk onderzoek naar ‘mogelijk gesjoemel van de vorige directie’.

Sinds november 2020 loopt er een justitieel onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de VRT-top. Die zouden bestaan uit het niet naleven van aanbestedingsregels en belangenverstrengeling. Dat eerste onderzoek gaf aanleiding tot een vervolgonderzoek, wat er nu toe heeft geleid dat de recherche gebouwen van de VRT is binnengevallen. Daarbij zijn documenten in beslag genomen en zijn er mensen verhoord. Niet duidelijk is wat er is meegenomen en waarnaar exact gezocht werd.

Een woordvoerder van de omroep heeft laten weten: ‘De huiszoeking is nog bezig, maar wij begrijpen dat het een logische juridische uitloper is van de forensische audit van Audit Vlaanderen na een onderzoek naar contracten binnen de VRT. We verlenen onze volledige medewerking’. 

Meer over:

belgië, vrt, justitie, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.