Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

België strijdt tegen transmigranten door in broedseizoen bomen te kappen

  •  
26-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-04-26 om 11.57.21
Het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft de afgelopen dagen groenstroken langs de snelweg E13 ten oosten van Antwerpen laten verwijderen. De reden: nu de bomen er niet meer staan, is het voor transmigranten niet langer mogelijk zich er te verstoppen. Waar echter geen rekening mee is gehouden, is dat de boomkap midden in het broedseizoen van vogels valt.
Het AWV zegt gehandeld te hebben volgens afspraken met het ministerie van Binnenlandse Zaken, politie en gouverneurs. Die luiden dat zodra er een kans bestaat dat zogeheten transmigranten – migranten die op doortocht zijn – zich uit het zicht willen opstellen door onder bomen te schuilen, die bomen direct gekapt moeten worden. Die afspraken bestaan sinds vorige zomer zo’n 25 mensen zich in de bosjes rond parkeerplaatsen in en buiten Antwerpen hadden verstopt.
Op sociale media ontstond de nodige ophef, niet vanwege het wegnemen van de schutplaatsen zelf, maar omdat het op een wel heel ongelukkig moment is gedaan. ‘Normaal gezien proberen we het kappen van groen zoveel mogelijk te vermijden in het broedseizoen, maar in dit geval is het jammer genoeg wel nu op de planning geraakt’, laat AWV-woordvoerder Erik Sclep weten. Volgens de woordvoerder staan er voor de komende weken geen soortgelijke operaties meer op de planning.
Bronnen: De Morgen , Tijd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.