Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

België pakt Syrië-ganger bij terugkeer op

  •  
08-06-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pol_300.jpg
Sharia4Belgium-activist verkeerde 5 maanden in oorlogsgebied ... Autoriteiten jagen op daders onthoofding
De Belgische autoriteiten hebben in alle stilte een 23-jarige man opgepakt die vijf maanden in Syrië gevochten zou hebben. De verdachte is de rechterhand van een kopstuk van de vaak de publiciteit zoekende fundamentalistenclub Sharia4Belgium.
De rechterhand van Sharia4Belgium-leider Houssien Eloussaki was uit Syrië teruggekeerd om zijn drie maanden oude baby te zien. Taketloune was helemaal niet van plan om na vijf maanden vechten weer te keren naar zijn thuisbasis Willebroek. Zijn vrouw Wissam zou immers net met hun baby van drie maanden uitwijken naar Syrië. Op de luchthaven van Zaventem konden vrouw en kind echter worden onderschept.
Vanwege die onderschepping keerde de twintiger terug. Hij ontkent nu aan het Syrische front gevochten te hebben.
In België is een onderzoek gestart naar de beruchte onthoofdingsvideo waarop te zien is hoe jihadstrijders in Syrië een oudere man ombrengen omdat hij van een andere geloofsrichting binnen de islam zou zijn. Op de video is te horen dat de daders Nederlands en Frans spreken. De Belgische inlichtingendiensten onderschepten eerder een telefoongesprek van een strijder die trots naar huis belde om te zeggen dat hij een gijzelaar onthoofd had omdat er geen losgeld werd betaald. Volgens de advocate van een van die jongens is haar cliënt er echter niet bij betrokken.
RTEmagicC_294252_142768319245535_2025057280_n.jpg
Sharia4Belgium zou verantwoordelijk zijn voor het ronselen van tientallen Syrië-gangers waaronder bijvoorbeeld de 19-jarige Brian de Mulder. Time magazine wijdde onlangs een verhaal aan de jongen van wie sinds april niets meer is vernomen. Zijn familie is inmiddels in zee gegaan met de extreemrechtse partij Vlaams Belang. 
Foto: Propagandamateriaal van Nederlandse jihadisten
Lees ook de opinie van Bart Schut: Nederjihadisten zijn onze oorlogsmisdadigers  
cc-foto politiewagen: harry_nl

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai8 jun. 2013 - 22:57

Wel of ze ooit het paradijs gaan zien betwijfel ik ten sterkste maar de heren zijn wel lekker op gang zou ik zo zeggen. Moord, afpersing en verkrachting lekker spul. De advocaat geeft alvast een voorschotje zijn altijd die andere. Haar client is natuurlijk naar Syrië gegaan voor het geven van een cursus friet bakken.

rikus1
rikus18 jun. 2013 - 22:57

Als er in NL ooit een terug keert Hoop ik dat ze deze ook gelik opakken

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa8 jun. 2013 - 22:57

Goed zo en zo hoort het, want praatjes voelen geen gaatjes, hier kiezen wij voor praatjes alleen om de moslim gemeenschap te schofferen en te denigreren, Belgie straft degene die een strafbaar feit pleigd en laat de rest met rust, Belgie straft ook de beledigers van de moslimse Belgen en strafat de moslimse criminelen, gelijk rechten en gelijk plichten, de burgers zijn'1, de wet is voor iedereen, hier hebben wij de Telegraaf als nieuwe geloof, met Wilders als haar nieuwe profeet.

2 Reacties
brbrwr
brbrwr8 jun. 2013 - 22:57

:) en nauwelijks beleid om de vele moslimse criminelen die een strafbaar feit pleigen te strafaten :)

brbrwr
brbrwr8 jun. 2013 - 22:57

Goed zo Mouktafi, je erkent Wilders als een profeet. Hij heeft inderdaad al vele dingen juist voorspeld over de Islam. Zeker óók nu radicale of bijgelovige Syriegangers het "ware" geloof naar met bijpassend geweld naar ons land willen brengen komt de werkelijkheid van het achterlijke geloof nabij uit.

[verwijderd]
[verwijderd]8 jun. 2013 - 22:57

Grappig, het contrast: ik luisterde zojuist naar ovt, het geschiedenisprogramma op Radio 1, waarin werd verteld van de vloed van Nederlandse vrijwilligers die allemaal Israel gingen helpen in 1967, tijdens de Zesdaagse Oorlog. De steun die ze kregen, zowel in ons land als in Frankrijk vanwaar ze naar Tel Aviv vlogen. Kennelijk hebben we twee maatstaven wanneer het gaat om het helpen in een buitenland in oorlog...

4 Reacties
Tealc2
Tealc28 jun. 2013 - 22:57

----Grappig, het contrast: ik luisterde zojuist naar ovt, het geschiedenisprogramma op Radio 1, waarin werd verteld van de vloed van Nederlandse vrijwilligers die allemaal Israel gingen helpen in 1967, tijdens de Zesdaagse Oorlog. De steun die ze kregen, zowel in ons land als in Frankrijk vanwaar ze naar Tel Aviv vlogen. Kennelijk hebben we twee maatstaven wanneer het gaat om het helpen in een buitenland in oorlog...---- Dit is nou een van de weinige oprechte reactie rond om deze commotie.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch8 jun. 2013 - 22:57

*..van Nederlandse vrijwilligers die allemaal Israel gingen helpen in 1967, tijdens de Zesdaagse Oorlog. De steun die ze kregen, zowel in ons land als in Frankrijk vanwaar ze naar Tel Aviv vlogen...sic..* Dat is natuurlijk héééél wat anders. Maar ik ben het wel geheel met je eens. In onze voormalige kolonie Indonesië hakten 'wij' er ook lustig op los. http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/het_bloedbad_van_rawagede_tijdens_de_politionele_acties/ http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/zuid-sulawesi-en-de-affaire-westerling/

GingerTed
GingerTed8 jun. 2013 - 22:57

Ik vraag je af of je werkelijk naar dit programma van OVT geluisterd hebt. Het ging om mensen die de gemobiliseerde Israëliërs vervingen voor zover nodig om op het land te werken, vee te verzorgen, vuilnis op te halen, etc. de taken in vredestijd die nu zouden blijven liggen. Dus niet om mee te vechten o.i.d. alles ging ook via officiële registratie en formaliteiten. Bovendien ging het om een oorlog van Israël tegen meerdere andere staten die vast van plan waren om de voor hen intolerabele niet-Arabische entiteit te vernietigen in een regio die zij voorbehouden zagen aan Arabische hegemonie, ook boven andere aanwezige volken. De situatie in Syrië is een diffuse burgeroorlog, niet alleen tegen de in deze culturen typisch despotische staat die slechts de belangen van één etnische groep behartigd. De verschillende groepen opstandelingen worden niet zelden aangestuurd, betaald, en bewapend door verschillende etnische, en religieuze belangengroepen die in het geheel niet terugdeinzen voor terreur tegen andere dan de eigen etnische of religieuze groepen. Denk aan de gruwelijke moord op de oude man die nu rondgaat en zeker niet uniek is. De Nederlandse en Vlaamse jihadisten gaan er wel degelijk vechten, en dan dus ook zeker tegen onschuldige burgers die niet bij de factie horen waar zij voor vechten. Deze facties zijn namelijk als het om geronselde buitenlanders gaat producten van salafistische organisaties aangestuurd en betaald vanuit het Arabisch schiereiland. Het doel is het vestigen van een salafistisch bewind na het omverwerpen van het alawietische bewind. Van de regen in de drup als het ware via een verschrikkelijke burgeroorlog en zeker een nog veel repressiever en de diverse bevolkingen niet vertegenwoordigend bewind als resultaat. Je vergelijkt dus inderdaad appels met peren. Ik heb nog niet gehoord van een Syriëganger die vuilnis ophaalt, op het land is gaan werken, de koeien melkt, om degenen die ze vervangen tegen vreemde bedreigende mogendheden te laten vechten om het gehele volk en land te verdedigen. Dat gehele volk was in de tijd van de zesdaagse oorlog behalve overwegend Joden, ook nog Israëlische Arabieren en christenen.

Nico de Mus
Nico de Mus8 jun. 2013 - 22:57

Werden daar ook gevangenen in het openbaar het hoofd afgesneden met een bot zwaard?