Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

België pakt misstanden arbeidsmarkt wél aan: topmannen PostNL langer vast

  •  
04-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
550 keer bekeken
  •  
postnl

Twee topmannen van PostNL in België blijven twee weken langer vastzitten. Vrijdag besloot de raadkamer in Mechelen nog om ceo Rudy Van Rillaer en de operations manager van PostNL vrij te laten, maar omdat er beroep werd aangetekend tegen de vrijlating blijven ze nog veertien dagen langer achter slot en grendel, meldt persbureau Belga. Een depotmanager komt maandag wel vrij.

Van Rillaer wordt verdacht van mensenhandel, valsheid in geschrifte en het leiden van een criminele organisatie. PostNL importeert Nederlandse arbeidsomstandigheden naar België en daar zijn ze bij onze zuiderburen niet van gediend.

De Belgische autoriteiten, media én het Belgische postbedrijf BPost zijn al langer uiterst kritisch op de wijze waarop PostNL de bescherming van werknemers aan de schoen lapt. Vorig jaar kwamen bij een inval van de arbeidsinspectie grote misstanden aan het licht. Een undercover documentairemaker onthulde destijds dat PostNL onder meer werkt met minderjarigen en onderaannemers zonder rijbewijs. 

In Nederland is PostNL betrokken bij vergelijkbare misstanden, al wordt daar nauwelijks tegen opgetreden. De arbeidsinspectie legde het bedrijf de afgelopen jaren voor in totaal 320.000 euro aan boetes op.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.