Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

België, de onontwarbare kluwe

  •  
10-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Altijd Wat Wijzer toont in een infographic de problemen van het regeringloze België: Echte liefde is het nooit geweest tussen Vlaanderen en Wallonië

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

Bakoe
Bakoe10 jun. 2011 - 19:19

Een stukje historie is dan ook wel aardig over deze kwestie. Als u vanaf de Ijzer naar Gent rijd, dan komt u daar nogal wat graven tegen van het laatste offensief in 1918 in Belgie. Een totaal zinloos offensief, want de oorlog liep al op zijn einde. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat heel veel Vlaamse activisten het einde van die oorlog niet gehaald hebben. Natuurlijk is het niet verrassend dat het officierenkorps uit Walen bestond. Verder is het natuurlijk wel grappig dat de EU technocraten geloven in een groot verenigd Europa, terwijl dit soort van geschillen niet eens opgelost kunnen worden.

JanB2
JanB210 jun. 2011 - 19:19

Dat gezeur over Belgie dat geen regering zou hebben. Komplete onzin. Ze hebben er op dit moment 5! Een vlaamse deelregering, een waalse deelregering, een deelregering voor het Brussels Gewest, een regering voor de duitstaligen en een demissionaire ("ontslagnemende" zoals het in Belgie heet) federale regering. De deelregeringen hebben verregaande bevoegdheden in zaken economie, infrastructuur etc. De zaken lopen gewoon door en nog op rolletjes ook. De federale regering speelt sowieso alleen een rol op het gebied van defensie, staatsveiligheid en internationale kwesties en heeft daarbij nauwelijks last van zijn demissionaire status.

AE911TRUTH
AE911TRUTH10 jun. 2011 - 19:19

Tsjechoslowakije splitste uiteindelijk in Tsjechië en Slowakije.

clara51
clara5110 jun. 2011 - 19:19

Kluwen, Joop, het woord is kluwen.

TheRealHandyman
TheRealHandyman10 jun. 2011 - 19:19

Nederland en Vlaanderen 1, dit wordt dan Belgica, Noord en Zuid Nederland afsplitsen en naar zee laten afdrijven, niemand dal den 'Ollanders missen ;-)

Gelijkhebber
Gelijkhebber10 jun. 2011 - 19:19

Volgens een peiling van de VRT - onverdachte hoek want pro-Belgie- zou de NVA (Vlaams Nationalisten) bij verkiezingen kunnen rekenen op een derde van de stemmen. Het doel van de NVA is een onafhankelijk Vlaanderen dat zelfstandig deel uit maakt van de EU. De meerderheid van de Vlamingen wil een (financieel) zelfstandig Vlaanderen in een confederaal verband met Wallonie. De Vlamingen zitten niet te wachten op een unie met Nederland waarin de arrogante randstedelijke Hollanders het hoogste woord hebben. Ze willen wel vergaande samenwerking met Nederland.

Meta Foor
Meta Foor10 jun. 2011 - 19:19

Belgie staat al eeuwen in een spagaat: het Franse Leven en het Nederlandse Doen. Kruis Napoleon met Beatrix , en je hebt Belgie (een soort van Willempie en Alexander de Grote mix)

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2011 - 19:19

Opheffen Net als Nederland

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten10 jun. 2011 - 19:19

: ) Precies.

Michiel Online
Michiel Online10 jun. 2011 - 19:19

Strak plan.

Slootwater
Slootwater10 jun. 2011 - 19:19

Constructieve bijdrage ;-S En dan? Ieder maar een beetje voor zichzelf aanklooien? Maar nu even niet serieus: Een utopische landjepik-bijdrage. Van Zeeland, Brabant, Limburg en Vlaanderen maken we Groot-vlaanderen. De Walen kloppen bij Frankrijk aan. Dan heb ik Tsjeard Aidoo ook gelijk een dienst bewezen(....Je komt toch niet stiekum uit Brabant of Limburg?)

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2011 - 19:19

Vlaaanderen naar Nederland en Wallonie naar Frankrijk is de beste oplossing voor zieltogende Belgie, dan het uit lijden worden verlost.

2 Reacties
Dehnus
Dehnus10 jun. 2011 - 19:19

Vlamingen willen helemaal niet bij NL horen, dat is een illusie die vooral Hollanders (niet eens Nederlanders maar echt Zuid en Noord Holland) zichzelf aan lullen. Natuurlijk zitten er een paar rechts extremistische Belgen bij die het willen, maar die geloven vaak in Groot Dietsland, dat zich strekt van Frankrijk tot Polen en delen van Denemarken.

JanB2
JanB210 jun. 2011 - 19:19

Daar hebben de Vlamingen in ieder geval geen trek in. En ik kan ze geen ongelijk geven.

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2011 - 19:19

België is falliet, net zoals Portugal, Ierland en Italië. De elite heeft wel geld én de EU vertikt het om 100% vermogensbelasting te heffen op die landen om hun schulden af te lossen. Het schijnt dat de inwoners van die landen niet verantwoordelijk zijn voor hun democratisch bestel. Intussen mogen ze wel alles vanuit hun bestel plukken en overmaken op hun spaarrekeningen in het buitenland. Bijv. Een BV gaat falliet. Dan kan een rechter besluiten of er sprake is geweest van wanbeleid en daarmee de vennoten persoonlijk aansprakelijk stellen. De Grieken horen persoonlijk aansprakelijk gesteld te worden in deze, want zij zijn de vennoten, zelfs genoten van een land en horen met democratie (wat daar vandaan komt) direct aansprakelijk gesteld te kunnen worden. Het CDA stelt de autonomie van de spaarder voorop. Ik zeg moral before the rule. Het kan niet zo zijn dat Nederland 5 miljard in Griekenland propt en zij alles overhevelen op hun spaarrekening en daarna zeggen "sorry ons land is falliet, maar gelukkig hebben wij uw geld elders gestald, dat u maar als verlies hoort te beschouwen".

1 Reactie
JanB2
JanB210 jun. 2011 - 19:19

België is falliet Waar haalt u die onzin vandaan.