Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belastingdienst van plan slachtoffers toeslagenschandaal nog jaren in onzekerheid te houden

  •  
08-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3064 keer bekeken
  •  
ANP-447170087

Sommige gedupeerden van het toeslagenschandaal moeten nog tot zeker 2026 wachten voor ze duidelijkheid krijgen of en in welke mate ze gecompenseerd worden. Dat blijkt uit een interne planning van de Belastingdienst in handen van de politieke redactie van Op1. De Belastingdienst spreekt naar buiten toe zelf nog steeds van een wachttijd van een jaar die mogelijk kan oplopen.

Volgens Trouw gaat het om ‘een groep ouders die eerder al 30.000 euro compensatie heeft gehad, maar mogelijk recht heeft op meer’:

In totaal wachten nog 14.500 ouders op deze beoordeling. Daarnaast zijn er nog 19.500 ouders die wachten op deze zogeheten 'integrale beoordeling' omdat ze zijn afgewezen voor die eerste 30.000 euro compensatie. In totaal moet de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) nog meer dan 34.000 zaken bekijken. Het is niet duidelijk hoe lang de UHT nodig heeft per zaak. 

Farid Azarkan (DENK) die in de Tweede Kamer al jaren strijdt voor genoegdoening voor de slachtoffers van de Belastingdienst, noemde de verlenging ‘schandalig’. Hij vindt dat Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA) en Sigrid Kaag (D66) zich nu persoonlijk met de afhandeling moeten gaan bemoeien:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.