Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Bejaarden pesten homo's de kast in

  •  
24-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gaysenior_300.jpg
Speciale trainingen in verzorgingshuizen moeten leed terugdringen
Homo’s die in een verzorgingshuis belanden hebben het vaak zwaar. Ze worden door andere bewoners genegeerd, getreiterd en uitgescholden. “Als ik aan een tafeltje wilde gaan zitten, kreeg ik te horen ‘deze is bezet’. Heel geniepig allemaal.”
Het AD  / Rotterdams Dagblad bericht over het leed van homoseksuele ouderen in verzorgingshuizen. Nanda Claessen (69) uit Rotterdam vertelt hoe ze aanvankelijk werd uitgescholden voor ‘vieze pot’ en met de nek werd aangekeken. Ze zegt dat de sfeer ouderen ‘terug in de kast’ jaagt. Bewoners durven uit angst voor discriminatie niet voor hun geaardheid uit te komen.
RTEmagicC_roze_246_198.png
Claessen liet het er niet bij zitten en kwam in actie. Ze verzorgt nu ‘roze inloopdagen’ in het verzorgingshuis waar ze woont. Veel van de ellende blijkt op te lossen door het personeel goed te trainen. Die trainingen worden verzorgd door het gespecialiseerde samenwerkingsverband  Roze 50+. Volgens trainer Herman Boers heeft iedereen er baat bij omdat door de aanpak de tolerantie in het verzorgingshuis over de hele linie toeneemt.
AD: Homo oudere terug ‘in de kast’ gepest (betaalde editie)
cc-foto: Marc Love

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Bernie2
Bernie224 jul. 2012 - 7:44

Bejaarde ruilt hometrainer in voor homotrainer :-) Ik vind het een geweldige doelgroep om mee te werken, maar een deel van hen kan tegelijkertijd snoei- en snoeihard zijn. Veel van hen zijn de moralistische, rechtgeaarde en vaak religieus ingestelde naoorlogse wederopbouwers voor wie roze nooit een optie was. Goede zaak om dit stevig op te pikken, anders krijg je er natuurlijk nooit een poot aan de grond.

[verwijderd]
[verwijderd]24 jul. 2012 - 7:44

Homo's mogen op hun jaarlijkse feestje door Amsterdamse grachten met hun piemel naar publiek zwaaien. En anderen i.c. bejaarden hebben recht op hun natuurlijke aversie tegen openlijke homosexualiteit. Zo eenvoudig is het leven in Nederland anno 2012.

1 Reactie
CorvusCorone
CorvusCorone24 jul. 2012 - 7:44

Het recht om te haten. Een fel bevochten recht de laatste jaren. Het recht om te houden van wie je wil moet daar dus maar voor buigen. Triest.

[verwijderd]
[verwijderd]24 jul. 2012 - 7:44

Op latere leeftijd zijn mensen toch niet meer sexueel actief. Hou dan op over hetero of homo. Je bent allemaal oud en lelijk. Kaart en biljart. Sex is voor jonge mensen.

1 Reactie
stellastarlight
stellastarlight24 jul. 2012 - 7:44

Lijkt erop dat bij Henk Verwoerd de hérsenen niet meer actief zijn...